Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Linda - 1x04

2011. július 19. 09:50 - Hódos Hajnalka

A negyedik epizód a lerohadt Babettára és Béla kondíciójára épül, Klárika meghajtja, mint Singer a varrógépet, de vannak ám rosszfiúk meg szörnyű bűntények is, nézzük. Késő este van, a rend őrei tanácskoznak, vágni lehet a füstöt, Linda lelép, hogy elérje az utolsó buszt, mindenki fellélegzik, legalább nyugodtan dolgozhatnak. Itt következik egy halál unalmas és rendkívül hosszú, semmitmondó jelenet, amit valamiért bele kellett szuszakolni a filmbe, hogy miért, örök rejtély marad, se eleje, se veleje, Linda egy négyfős garázdálkodó bandát ver össze a hótüres metróban, a metrókocsi is hótüres, hogyne, haladjunk. Átlagos reggel, apu bénázik a kávéfőzővel, Emődi a Babetta mellett alszik a földön, a kávéfőző füstöl, sistereg, nagy ügy, nálunk nemegyszer fel is robbant. A reggel a melóhelyen szarul indul, Linda menjen be a főnökhöz, húzza oda a széket, nagyon fontos és komoly ügyről van szó. Hát igen, Horváth Úr, a halastavak őre majd’ elájult, nem, nem tetem volt a tóban, eltűnt az aranyhalak legalább fele! Kinn röhögve ünneplik a kollégák Tokodi Urat, ő hozta a fergeteges bűnesetet, legalább egy hétig nyugtuk lesz. Linda kiakad, nem hatja meg, hogy eltulajdonítják a népgazdaság aranyhalait. Bagoly etnő is felszívja magát, ezt azért nem kellett volna, Főnök, de nincs mese, Linda mehet a halak után.

Ezen a napon a legszarabb Lindának lenni, Klárika és apu vacsorát készítenek, hal és aranygaluska kerül terítékre, muhaha. Érkezik Emődi is, megkapja az utasítást, halról ne essék szó, mert Linda dilis, de csak nem bírja ki, harsányan röhög, mikor megtudja, milyen ügyön dolgozik a csaja, aztán menekülőre fogja, mert Linda kilép a fehér klumpából, az meg nem sok jót jelent, ugye. Visítást minimum. Klárika majdnem infarktust kap, mikor meglátja az összecihelődött, hátizsákos Lindát, részeg huligánok és deneverék közé akar menni nyomozni, hát lehet, hogy még egerek is vannak! Nem baj, Linda a Margitszigeten alszik, a halastó mellett, már figyeli is valaki a bokrok közül, hogyan ágyaz magának. Egy idióta bácsi az, aki többek között a telihold libidatív hatásáról tart nagyívű előadást, nahátakkor jóccaka, kislány. Alighogy az öreg eltűnik, Linda máris észrevesz egy ólálkodó alakot, egy rúgás, a szerencsétlen beleesik a tóba, Emődi az, hogyne, ez a pasi rosszabb, mint egy fürdős kurva, nyifinyifi, ő most vizes lett. Összebújnak a pléd alatt, de velőtrázó sikítás hallatszik. Emődi irigykedik, milyen hangosan csinálják, Linda rohan, talál egy megtépázott, megerőszakolt csajt, aki egy kukkot nem beszél magyarul, pedig Linda rázza, mint Krisztus a vargát, ihbinpolizáj!

A Kis Nibelung nem akar a hoszpitálba menni, Emődi meg ne szerencsétlenkedjen ott gatyában, hozza már azt az autót. Betuszkolják a szerencsétlen csajt, beviszik a kórházba, Inge ma Emődinél alszik, holnap meg mehet az anyjáékhoz Lellére, úgy is van, egy csoportos erőszak után nincs is jobb annál, mint hekket enni meg vízibiciklizni a Balcsiban. Ebben a rohadt házban örökké rossz a lift, Béla kivan, Klárika is, na akkor most ő kézbe veszi Béla kondícióját. Lindát lecseszik, amíg ő a Kis Nibelungot ápolgatta, megint eltűnt csomó aranyhal, hát már egy ilyen kis szaros ügyet sem lehet rábízni? Eőszét az sem érdekli, ha Linda a saját pénzén vesz halakat, csak ne lássa a fontoskodó halőrt többet! Lindának természetesen van spanja a kisállatkereskedésben (is), jaj, hát ez a fajta aranyhal kislányom nincsen, akváriumban nem lehet tartani, mert ahhoz túl nagy, nem is keresik. De akkor hol lehet ilyet felllelni? A margitszigeti halastóban, muhaha! Ja, egy pillanat, menjen el a vácnemtommijen arborétumba, majd ott a Szabó bácsi megmondja a frankót. Szabó bácsi csodálkozik, érdekes, hogy magácska is ezt a halat keresi, fél órával ezelőtt telefonált egy pasi, kellene neki vagy harminc darab, lóvé nem számít, többet nem tudunk meg a rejtélyes telefonálóról, mert a mama beszélt vele. Béla közben szobabiciklizik, Emődi segítségével átkúrják Klárikát, a Zsigából felhozott nyomorult ventillátorral pörgetik a kilométerórát, jön is Klárika, hát ez a Béla egy csoda, kétszázhetvenöt kilométert tekert egy délután alatt? Fantasztikus, akkor holnaptól növelik a napi adagot. Röhögök, Ivan Basso elmehet a búsba.

Leszáll az est, Szabó bácsiék épp vacsoráztatnák Lindát, egyen, hát oly sovánka, mikor megérkezik a titokzatos telefonáló, Emődi, kitör a balhé, minek avatkozik bele a nyomozásba, Linda se ugat bele a taxizásba. Tomi csak jót akart, gondolta, a saját pénzén vesz halakat, visszacsempészi őket és végre kettesben tölthetnek egy estét. Másnap Béla és Klárika újra edzeni mennek, most a futás van soron, az a Méta atléta odabasz rendesen, Béla fogja be a száját és ügessen, visszafelé meg hozzon krémest, usgyi! Klárika festeget, a turbékoló galambpár meg a felettük ragyogó napocska láttán felpattanok, leveszem a polcról a Van Gogh válogatott levelei c. könyvet és kivágom a kukába, erre már nincs szükség. Klárikába beleköt egy szemmel láthatóan léha és italozó életmódot folytató banda, de Klárikával nem könnyű elbánni, összefestékezi a szemtelenkedő ficsúrt, jön Béla is lihegve, a krémessel, meg Linda is, két korsó sörrel, ő az uszodába készül éppen. Természetesen záróra, természetesen Lindán kívül egy árva lélek sincs már az uszodában, mikor odalép hozzá egy pasi, szerintem Waszlavik unokatestvére lehet, gondolok itt a testfelépítésre, a hajkoronára és a Kövér László szebb napjait idéző bajuszra. Fú, Lindának jó teste van, sportol valamit? Nem. Hát pedig, ezzel az alkattal akár kaszkadőr is lehetne ám, én is az vagyok. Ja, gondolom, az Férfiak és az anorexia c. magyar-ndk kooprodukciós sorozatban. Nah, jöjjön Linda, itt vannak a haverok is, ide nézzetek! A haverok az a banda, aki belekötött Klárikába egyébként, az egyik felkapja Lindát, mint a zsákot és cipelni kezdi, ebből kialakul egy karatéjozós jelenet, a műugró toronyban, hol máshol?

Linda, mint aki jól végezte dolgát, hazamegy, baj van, apunak a futástól megbénult a lába és leszakadt a légzőizma is, ja, Emődi telefonált, fél kilenckor várja Lindát a kertmoziban. Linda hátizsákkal elmegy a kertmoziba, hogy megmondja Emődinek, nem tud elmenni a moziba, aztán a film egyik jelenetéből rájön, hogy a Kukkolós Idióta Bácsi a kulcs és elrohan. Rohan egy másik Kis Nibelung is, visít, mint a malac, mutogat, Linda elkésett, a Kukkolós Bácsi meghalt. A Főnök értse meg, hogy nyomon van, a Főnök nem érti meg, mi van az aranyhalas üggyel? Huszonnyét órát kap, különben. A Kukkolós Bácsi halálának oka egyébként koponyaalapi törés, egy kőbe vágta bele a fejét. Lehet, hogy csak fellökték? Az jó, mert akkor a gyilkosai nem is tudhatják, hogy meghalt és folytatják a randalírozást. És hogyhogy nem érkezett még egyetlen feljelentés sem? Mert külföldi lányokat támadnak meg, azért. Na akkor most belógatják a csalit. Bagoly etnő szeme felcsillan, úgy érzi, eljött az ő ideje. Meg a többieké is, mindenki endékás csajnak öltözik, Handel kis csatocskái kifejezetten cukik. Linda is megindul, Babettával, mert Emődi kínjában megjavította, a sasszemű rendőrlány, akinek úgy vág az esze, mint a beretva persze nem veszi észre a házuktől másfél méterre parkoló Emődit, aki rögtön utána is hajt. Mindenki a Margitszigeten, Emődi belefut Bagoly elvtársnőbe, Kőnek meg elő fog jönni a lumbágója, mert kemény és hideg. Eősze ideges, kussoljon mindenki! Hórihorgas, szakállas pasi érkezik, merítőhálóval, valószínűleg ő a hazai grínpísz első képviselője, vagy csak szimplán hülye, mindenesetre azt ordítozza, szabadságot a halaknak! Le az erőszakkal! Éljenek a halak! Eősze lefújja az akciót, mert zeng az egész sziget, de pár méterrel arrébb a galeri tagjai épp kezdenek molesztálni egy csajt. Linda természetesen pont ott terem, karatéjozás, mindenki a tóban köt ki, Emődi is, jaj, Tomikám, megérkezik a Főnök, Handelék is, győzött az igazság, itt a vége fuss el véle!

Címkék: linda
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zelefánt 2011.07.19. 10:00:28

Régi film lehet...A barátaim akváriumában azoknak a halaknak már ezredik leszármazottjai lubickolnak...
Ja, és fogtunk akkora teknőst is...hogy oda kellett adnunk a diszhalkereskedőnek...mert csak neki volt megfelelő méretű üvegdoboza...

Zelefánt 2011.07.19. 10:01:06

Második és harmadik?...

Zelefánt 2011.07.19. 10:30:01

@gyvy:
Életemben akkor ittam először Ararat nevezetű örmény konyakot...mikor a többiek a halakat lopták...Életre szóló élmény volt...Beszélgettem a halakkal...

Hurri Kán 2011.07.19. 10:36:09

@Zelefánt:
És emlékszel még, mit válaszoltak? :D

Zelefánt 2011.07.19. 10:52:41

@gyvy:
Az örök rejtély marad.
Pedig...ki tudhatja...talán az igazság birtokában voltak...és én meg nem emlékszem...Örmény összeesküvés.

Hurri Kán 2011.07.19. 10:57:27

@Zelefánt:
Nem mondták még, attól, hogy valaki külföldi, nem kell egyből hasraesni előtte??? :D

Zelefánt 2011.07.19. 11:29:44

@gyvy:
ELŐTTE nem is estem hasra...az utána volt...

s.p. 2011.07.19. 18:03:06

Nagyon király írás! A bandában Kaszás Géza és Rékasi Karcsi megvan?

Hódos Hajnalka 2011.07.19. 18:09:48

@s.p.: köszi!:) jaja, megvan! :)

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2011.07.19. 19:58:39

@Hódos Hajnalka: Ismét nagyon tetszett, ahogy leírtad! Benne volt ám Détár Enikő is a filmben:P

Müszélia 2011.07.19. 20:08:39

annak idején se néztem. szuper okos vagyok. ezek a halak, száni.

Spéter46 2011.07.19. 20:37:31

Helózok Mindenkit!
Csak hogy lássátok a Nagy Testvér figyel ám!

Spéter46 2011.07.19. 20:41:12

No és kézcsók a nagyságos Hajnalka Asszonynak!

Hódos Hajnalka 2011.07.19. 21:26:33

@Spéter46: kikészített a hőség, csak arról van szó! :)

Spéter46 2011.07.19. 21:28:38

Meg egyébként is itt van Mentha Lista.:)

lutria 2011.07.20. 21:08:26

Ha jól emlékszem ennek a résznek az első ismétlése után volt egy akkori "bulvárbalhé",mert utólag kiderült hogy a műugró toronyból nem a Görbe Nóra ugrott le a verekedős jelenet után hanem egy dublőr,aki asszem egy műugróbajnok nő volt,-viszont a nevét elhallgatták vagy nem irták ki a stáblistára amit ő nehezményezett és kiverte a balhét.

Tumbász Jenő 2011.09.12. 17:11:28

És ki volt a Bajor "Csóközön" Imre???

Tumbász Jenő 2011.09.12. 17:15:08

Jah, meg a kedvencem az elején a metrós bunyó. Kb 30-nál nyílnak az ajtók, majd snitt után Linda kiugrik az álló kocsiból...
süti beállítások módosítása