Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Terepen 1x06 - Nyugati városrész

2011. július 15. 09:00 - szepi79

Elérkeztünk végre a hatodik epizódhoz, ami számomra nagyon különleges: ez volt az első rész, ami nekem maradéktalanul bejött, amennyiben persze leszámítjuk a narrátort. (Ráadásul utolértük magunkat az epizódokat tekintve, plusz a Terepen előtt a CSI-ban lelőtték Justin Biebert, bár a nap többi része is ilyen jó lett volna!) Őt továbbra is megdugatnám a dothraki 40 ezres sereggel lovastól. Persze attól még végig fogom fikázni ezt részt, mivel ahogy Király Linda is mondta, "hát magyarok vagyunk, nem?" Szóval Ben ágyban van egy csinoska csajjal, jön is a szövegelés, miszerint nem jó dolog áldozattal viszonyt létesíteni, mégis megteszi. (Bár lehet, hogy aki ezt a szabályt kitalálta, konkrétan hullára gondolt. Ha én lennék Ben helyében, és nekem is döntenem kéne erről a csajról, én se hajtanám el.)

Kimarad az X órával ezelőtt szöveg, bár ettől még persze visszautazunk a múltba, ahogy kell. Őszes hajú fickó üldögél a kertjében, az Operaház fantomját dúdolgatja, szerintem direkt nekem, mert tudja, hogy a kedvencem, jó fej ürge már így ránézésre is (legalábbis eredeti nyelven. Hogy a szinkronhang mit dúdolt, arra nem sikerült rájönni) . A házból kiszól neki a lánya, csak mellesleg megjegyzem, ezt csajt fogja Ben kupakolni X órával később, apu, vigyél el a kocsimért. Mindjárt szívecském, egy óra. A ház egyébként kicsit hajaz a twilightos vámpír-üvegpalotára, jól néz ki, de akarna a faszom benne lakni. Van viszont előnye is, apu így pont látja, ahogy egy maszkos csávó beoson, és letámadja a lányát, be is ront azonnal az üvegfalon át, ha ezzel nem jelölte magát az év apa díjára, akkor semmivel. Apát-lányát megkötözik, aztán ugrunk, már Ben és Cooper jön biztosítani a terepet.

Cooper, mint mindig, most is okosít, te tartod az ajtót, senkit be nem engedsz, OJ Simpsont már lassan éppen megböknék az altatós szurival, ha anno nem barmolják össze a helyszínt. Fatert viszik éppen el a mentősök, csúnyán össze van vagdalva, valószínűleg az üvegtől, más baja nemigen van, ez azért nagy szerencséje a forgatókönyvíróknak, ledózeroltattam volna a terepjárójukat különben. Persze nem is rendőrök lennének, ha nem kérdeznék ki a fickót már a mentőkocsiban. Áh, nem volt semmi, csak megkötöztek, meg a bizsukat vitték el. A csajnak semmi baja, még a körme se tört le, pedig azért egy ilyen jó bigével sokkal csúnyábbak is történhettek volna. Ben találkozik a Jócsajjal, néddmán, ezek ismerik egymást régről. Anno ugyanis Ben Jócsaj legjobb barátnőjével járt.

Adams ágyban van az újsütetű sablonpasijával, így még élesebb a kontraszt, a csávó legalább egy 9es, a csaj meg legjobb esetben is 5ös. Rossz vége lesz az ilyennek, maximum 2 pontot szabad eltérni le vagy fel. Jön is a telefon, gazdagfehéréket kirabolták, azonnal kérünk négymillió rendőrt a helyszínre, azért ez mégse járja. Adamst és társát (Clarke!) pedig ilyesmiért simán beugrasztják a szabadnapjukon is, úgy tűnik, az igazán fontos ügyeknél van elég túlórapénz, még gyilkosság se kell, amit Adams nehezményez is. De most komolyan, mit várt? A szakasz c. filmben is megmondták, a gazdagok mindig egyenlőbbek lesznek a szegényeknél, ez van, punktum.

Este Cooper lazításképp bedob egy sört egy kocsmában, majd némi gyógyszert vesz egy dealertől a WCben. Direkt figyeltem, se számlát, se blokkot nem kapott, ez így illegális. És ha ez nem lenne elég, bejön egy másik dealer is, maga az a zsaru, ugye? Akar kokaint? Aztbazmeg. Ennyi ésszel szabadlábon, Cooper tekintetéből látszik is, hogy ez nem sokáig lesz tartós állapot. A fickó némi ráhatásra kapcsol, és magára zárja a budiajtót. Másnap reggel Adams tart eligazítást, van ez a betörős banda, eddig csak üres ingatlanokba törtek be, mostmár leszarják, gyorsan el kéne kapni őket, mert emberhalál lesz belőle. És pontosan annyit tudunk róluk, hogy semmit, vagyis húzzunk bele. Nem is lenne teljes a rendőrőrs képe, ha Bryant nem osztaná ki telefonban a nejét a soros agybaja miatt. Én már azt se értem, ez a nő hogy képes levegőt venni a fejében lévő sötétségtől. Ahogy apám szokja mondani, nem vérszegény, hülyeszegény. Sal sem megy a szomszédba a hülye ötletekért, faszbukon nyomoz a lánya után, és persze nem tetszik neki, amit lát.

Ha már Bryant, visszahozták Janillát is az epizódba, ő az az "enyhén" molett fekete kiscsaj, aki látta a lövöldözést még az első részben. (Tényleg, vajon a srác túlélte? Mert róla egy kurva szó nem volt azóta.) Ott vannak a SÖN (Sosemlátott Öltönyös Nőci, emlékszünk?) irodájában A nagyija kissé ideges, ami érthető, azok után, hogy nem gyengén szétlőtték a házukat. Jócsaj megtalálta közben a számlákat meg egyéb papírokat a bizsukról, átadja Adamséknek, akik az alapján indulnának el, hogy valamelyik ékszerüzletből szerezték a betörők az infóikat. Ben és Cooper közben beugrik Benanyuhoz, bekapcsolni a riasztórendszert, mert anyu úgyis elfelejti mindig, most meg pont veszélyes gazdagfehérnek lenni. Szar van a palacsintában, ott van fater is, füveznek ráadásul, most azonban nincs 50 szemtanú, Ben ki is használja, és bepancsol az öregének. Akarsz-e beszélni róla, kérdi Cooper már a kocsiban, jön is a válasz, komolyan, baszod, te vagy a gyóccerfüggő, és énrólam beszéjünk? (Zárójelben megjegyzem, hogy mindkettőtökre ráférne egy terápia, szal most ne játszunk ki a dilisebbet.)

Bryant és társa a bíróságon "vigyáz" Janillára és a nagyira, kimennek hotdogért, de a két szuperzsarunak annyi agya nincs, mint egy marék molylepkének, nem is veszik észre a lövöldözős kocsit, csak amikor már lelőtték a nagyit. Ügyes. Adams és az ő társa (Clarke!) pedig szépen járják kocsival a várost, a csaj még arra is szakít időt, hogy telefonálgasson, rád gondolok, hívj vissza, puszika, Clarke vigyorával ki lehet tölteni egy Colgate reklámot. A legtöbb ékszerésznél elhajtják őket holmi diszkrécióra hivatkozva, egy ékszerész nőci viszont meglepően kedves velük. Ismét indokolatlan este lesz, ez szokás errefelé, Bennél kopognak, a fater az, jönne bratyizni, csak annyi a gond, hogy a kedves fia rábassza az ajtót pár szó után, úgy meg nem könnyű. Kisvártatva ismét kopognak, Ben már készíti az ökleit, feleslegesen, csak Jócsaj az, nem érzi magát biztonságban, ittaludhatok-e szexmentesen? Na, ha egy pasinak ilyenkor esze van, belemegy, jeget vesz a tökei közé, a legközelebbi alkalommal le se tudja majd magáról vakarni a nőt. Ezt, úgy látszik, Ben is tudja, mert így cselekszik.

A kórházban Janilla totál kivan, bár ezt meg tudom érteni, én pl. tuti rosszabbul viselném. Bryant és társa el nem mozdulnak mellőle, felbukkan SÖN megint, hívjuk a gyámügyeseket, ideiglenes családhoz kerül. Hogymialófaszvan, szalad ki rendőrünk száján, amire én csak bólogatni tudok, mi a szarnak kell még történni egy védőőrizethez? Jó, egyezik bele SÖN, akkor állami nevelőintézetbe megy, ott biztonságban lesz, ha egyszer bekerült a rendszerbe. Aha persze, csak épp most lőtték le a nagyit a BÍRÓSÁG előtt, majd akkor egy intézet jól megállítja őket. Bryant dönt, oké bazmeg, hazaviszem. Otthon persze ezért áll a bál, egyébként nem is értem, hogyan képzelhette, hogy a segghülye felesége, aki az élethez is ultradebil, majd megértően és jófejhez méltón áll a kis Janilla beköltözéséhez. Cooper sincs túl jó bőrben, telefonon próbál felhajtani valami fájdalomcsillapítót, kevés sikerrel. Közben nagyon óvatosan levetkőzik, hoppá, fűző van rajta, na nem az a kékosztrigás fajta, hanem az orvosos, nehogymeghúzódjonahátam típusú.

Clarke épp firkálgat valamit, az asszony pedig ismét megvádolja, megcsalsz engem, te geci, ismerd be. Miért, hogy azt is megblogoljad? (Innen szeretném üzenni Clarke-nak, hogy anyádat, a blogolás tisztes és nemes munka, és ha sokat baszakodsz, mész vissza Adamstársának, pedig a Clarke rövidebb név.) Szerencsére az asszony csak feleannyira bántódott meg, mint én, de még ez is elég volt ahhoz, hogy rábassza az öltözőszoba ajtaját, meg kirakja a házból. Nehéz időkben a zsaruk a partnerükhöz fordulnak, így tesz Clarke is (próbaidőre még visszakapta a nevét), Adamsnél tér nyugovóra. Ismét kísérleteznek a sorozat készítői, Adamsék épp azt beszélik ki, mi lehet a módszerük a betörésre (céges furgon, meghekkelt garázsnyitóka, stb.), a rosszfiúk pedig közben bemutatják élőben, a zsarukommentár alatt. Miért most? Egyébként nálam működik, de ezt lehetett volna már korábban is. Sikerül is betörniük egy másik fehérgazdag családhoz, itt azonban már sokan vannak, valami vacsorapartin, és a házigazda pont akkor megy pont a széfhez, le is lövik. Na tessék, megvan az első hulla, erre vártunk. Aztán már érkezik is a hívás, újabb áldozat, 10 percnyire.

Aki pont a szimpatikus ékszerészcsaj, gyanús is volt, hogy milyen jófej. A helyszínelős csávó egy kis lámpicskuval egyből kiszúrja, hogy orrsövényferdülése van, biztos a kokótól. Egyrészt ugye ez választ ad arra a kérdésre, hogy a csaj miképpen került kapcsolatba a rosszfiúkkal, másrészt aki ilyen szinten ért a szakmájához, azt hozassuk át itthonra, bár nekem lett volna kiskoromban egy ilyen fül-orr-gégészem, aki pillanat alatt diagnosztizál, és nem baszkod tűkkel meg ilyenekkel. Másnap reggel találnak egy biztonsági felvételt a betörők furgonjáról, biztos lopták, de azért leellenőrzik. Hát nem, úgy látszik, ezek az ultrabűnözők eddig csak mázlisták voltak, kéremszépen a saját kocsijukkal mentek rabolgatni, így szerencsésen kapunk egy autós üldözős jelenetet megint, van helikopteres felvétel is, végre öltek egy kis pénzt a műsorba. Ben ismét lehetőséget kap, hogy lefussa az egyik gyanúsítottat, én csodálom érte, mert nincs garancia rá, hogy bármelyik pillanatban nem fordul hátra egy félautomata pisztollyal, és akkor ugye az nemjó. De szerencsére ilyen nem történik, elkapják.

Az őrsön szinte azonnal megtörik a srác, beköpi a többieket, még alku se kellett hozzá, mivel berágott a társaira. Bryant megkörnyékezi Adamst, figyu, van az a csaj, akinek lelőtték a nagyiját, aki jól van amúgy, na, az nálam lakik, csak az asszony pipa, nem-e lehetne-e, hogy majd esetleg kicsit átvállalod? Persze, hozzad, nem gáz. És bazmeg nem hiszem el, megint beesteledik! Mi a lófasz van itt az időjárással??? Ben megy a muterjához, ne fogadd vissza a fatert, csak a bajt hozza rád. Azt hittem, anyu majd elkezd magyarázkodni, tudod fiam, nem könnyű már az én koromban, de nem teszi, jobb is így egyébként, mert durván MILF+ kategóriás a csaj. Adams ellátogat a pasijához, aki jól nem engedi be, ne hari, de nem fog ez menni kettőnk között, elvégre hazudtál arról, hogy zsaru vagy. Mivan, de hát ezt már azelőtt tudtad, hogy megfarkaltál?! Nem hiába lett nyomozó ebből a csajból, bár még nem jött rá a megfejtésre, MPG. (Minden Pasi Geci.)

Coopert ismét a bárban találjuk, kimegy a budira, megint a dealerrel, ez utóbbi elnézést kér, bocs, hogy kábszerrel próbálkoztam, tudhattam volna. Kis gyóccer, az jöhet? Az simán, bár Coop tekintete rosszabb, mint a szőnyegre piszkító kiskutyáé. Bennél is befigyel a deja vu, kopogás, meglepetés, Jócsaj az! Bevált a receptem, ezek szerint. Itt jön az epizód csúcspontja, belép a nőci, egy kurva szót nem szólnak egymáshoz, nem esnek vadul egymásnak, hanem kézen fogják egymást, és be a hálóba, közben felváltva nézik úgy egymást, hogy az közszemérmet sértene, meg úgy, mint félénk ötödikesek az első szájrapuszi előtt. Még sok ilyet! Eddig ez volt a kedvenc részem, bár igazi záróképsorok már nincsenek, meg muzsika se alá, kár volt pont ezeket kihagyni, de az összkép végülis nagyon bejön.

Címkék: southland terepen
9 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2011.07.15. 10:25:42

És igen, igen, igen! Megint tetszik, ügyi voltál:) (bár én a sok káromkodást kihagytam volna, de ez így volt jó azért)

T. Norbert 2011.07.15. 11:53:36

Nem nézem szinkronnal, de megkérdem, John-nak ki a magyar hangja? Ha Kránitz Lajos még élne, én tuti őt adtam volna.

szepi79 2011.07.15. 13:07:08

@ladyandhenk: köszi. csak szólok, hogy a káromkodás az maradni fog :D

@T. Norbert: ki az a John? Cooper? ő azt hiszem, Kauczky Armand.

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2011.07.15. 13:35:45

@szepi79 - Harciteknős idomár: gondoltam, h maradni fog:), csak megjegyeztem, na:)

Szerintem is Kautzky Armand az...

mosoly73 - a Lila Cipellős Mosoly Ani 2011.07.18. 18:27:12

Na végre megnéztem, és elolvastam. Jó volt. Ez most kicsit jobb rész volt, a beszámoló meg szupi. :)

szepi79 2011.07.19. 09:38:56

@mosoly73: jaja, innentől kezdve egyre jobb lesz már. csütörtökön, ha minden jól megy, lemegy az évadzáró rész is, az is elég jó lett, a második évadról sem tudok rosszakat nyilatkozni.

viszont jövő héten már nincs terepen a viasat3 műsorán, szal vagy nem vették még meg a második évadot, vagy még tartalékolják kicsit.

mosoly73 - a Lila Cipellős Mosoly Ani 2011.07.19. 11:38:36

@szepi79 - Harciteknős idomár: nagyon nem fogok sírni ha kimarad ez a sorozat, bevallom.
J aés képzeld most kaptam meg (pénteken, csak a SPAM-ban csücsült) a Viasat válaszát a múltkori reklamációmra, Íme:

"Tisztelt Néző,
Elnézést kérünk a kellemetlenségért.
Üdvözlettel
Viasat3"

Az én értelmezésemben:
Tisztelt Néző, mert még a nevén se szólítjuk, no meg amúgy se olvastuk el mit írt, mert nálunk már mindenki lement az Aranypartra, vagy csak nem tudtuk értelmezni, megválaszolni meg pláne nem, szóval jobb lesz ha csak simán elnézést kérünk, gőzünk sincs miért, de az nem árthat, és már amúgy sem aktuális addig vártunk vele.
:))

szepi79 2011.07.19. 12:01:35

@mosoly73: ez igaz, de legalább mégis böfögtek valamit :D ez már 1db visszajelzéssel több, mint amikor állást keresel.

mosoly73 - a Lila Cipellős Mosoly Ani 2011.07.19. 15:38:26

@szepi79 - Harciteknős idomár: Na jó, de ezt egy ótómata is el tudja/tudta (?) végezni.
süti beállítások módosítása