Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

24 7x12 – 19:00-20:00

2011. július 12. 16:00 - Milo Rambaldi

19 óra van. Az elmúlt részben kiderült, hogy Dzsuva tábornok célpontja a Fehér Ház, ezt viszont Renéen kívül még senki nem tudja, ő is egy hajóról menekül a szárazföldre, nyomában KisSamu. Dubakut megölték a kórházban, Chloe le lett tartóztatva, Jack is le lett tartóztatva, előbbi adathamisításért, utóbbi kínzásért, stílszerűen Ryan Burnettéért. Egyébként pedig az ellenség megint a pöcén keresztül támad, senki nem tanult a hatodik évadból, hol van már Abu Fayed, aki semmi pénzért ki nem hagyott volna egy jó kis pöcézést.

Dzsuva a pincében, és ez nem valami mosószer-reklám, hanem a valóság, odafent Ica kezd egészen nyughatatlanná válni, kicsi lánya is, de Aaron és Ethan leoltják Oliviát, van anyádnak jobb dolga is, mint a te szopornyicádat hallgatni, főleg közelgő terrortámadás idején. Kuss. Aaron szerint Oliviának van annyi esze, hogy ne kelljen fizikai erőszakot tenni rajta maradásilag. Ezzel Olivia is egyetért. Ica ekkor tudja meg a nemzetbiztonságis Timtől, hogy a támadás vezetője nem más, mint Dzsuva. Ica sokkot kap, és azt még nem is tudja, hogy Benji nemsokára feljön, mint a talajvíz.

Renée triatlonra nevezett, ebből az úszás és a futás megvan, már csak egy bicikli, meg egy adóvevő kellene, egyik sincs, a gátőrt KisSamu lelövi, Renée rohan tovább, be az erdőbe. Közben Bill látogatja Jacket, aki szerint a 220 nem volt elég Burnett tökébe, menjen a nagyfeszültség. Bill ezt nem akarja, Jack ordít, hiába. Jacknek van igaza, mert miközben mindenki azon agyal, hol lesz a támadás, eközben Dzsuva egy beépített ember segítségével ténylegesen betör a Fehér Házba. Jól pofán is lőnek két őrt, csak úgy a miheztartás végett, Dzsuva szerint 9 perc múlva van a következő őrszámlálás, addig elő kell keríteni Icát. Tikktakktikktakktikktakk...

Dzsuváék vonulnak előre, és belépnek a titkosszolgálat nyomkövető rendszerébe, Ica az ovális irodában van, rohannak is oda. Eközben KisSamu csak puskavégre kapja Renéet, aki megosztja vele apja halálát, amit persze nem akar neki elhinni KisSamu, de a hezitálása pont arra elég, hogy Renée jól megagyabugyálja egy, a kezébe eső lapáttal. KisSamu magához tér, majdnem legyakja Renéet, de jön Larry, bumm. Renée végre kinyögheti, amit tud, Jacket eloldozza Bill, és rohannak Icáért, aki semmit nem ért. A Fehér Ház biztonsági zár alá kerül, Bill lekapja Ica kezéről a nyomkövetőt, és elrohan vele, Jack pedig vigyáz Icára.

Dzsuváék Billt követik, de rájönnek a csalásra, Bill kap is egyet a puskatussal, ekkor viszont már késő, Jack Icával a bunker előtt van már, Ica hőzöng, lányom nélkül soha, de Olivia és Aaron elakadtak egy emelettel feljebb, és nem is tudnak lejönni. Közben Dzsuva emberei közelegnek a bunker felé, Jacknek be kell zárnia a bunkert, Dzsuváék lelőnek mindenkit, aki kint maradt, Jack és Ica kettesben maradnak odabent. Dzsuvát sem ejtették a fejére, ugyanis a szandokániakon és a halottakon kívül senki nem látta, hogy Ica Jackkel a bunkerban van, ezért Dzsuva bejelenti, hogy nála az elnök, és ha nem takarodik mindnki kifelé 2 percen belül, akkor megöli. Ügyes. Közben a túszokat a bunker elé cipelik, és a földön várakoztatják őket, rendes túszdrámához méltóan. Tikktakktikktakktikktakk...

Renée és Larry érkeznek a Fehér Ház elé, mindenki egy helyen megint. Renéenek feltűnik Jack neve a bent lévők listákán, de Larry féltékenyen leoltja, téged az elnök érdekeljen, ne ez a szadista állat. További túszokat hoznak, köztük Mayer szenátort, Ica pedig bent lamentál, vajon mi lehet a támadás mögött, és Dzsuvának tudnia kell, hogy ezt nem élheti túl. Közben Dzsuva egyik embere megpróbál bejutni a kódpanelen keresztül, amihez kaptak használati útmutatót is, de Jack Ica segítségével rövidre zárja a cuccost, a bunkerbe C4-gyel sem lehet bejutni. Na most mi a fasz legyen?

Dzsuva hívja Jonas Hodges-t (a Szabadulás főgecije, előkerült hát itt is), aki először nem akar segíteni, mondván, hogy odaadta már a kódoló útmutatóját, de amikor Dzsuva közli, hogy „nem fog megérkezni a szálítmány, ha nem segítesz”, akkor csak kinyögi, hogy Olivia még mindig a Fehér Házban van, találják meg. Olivia és Aaron eközben rájönnek, hogy nem tudnak szökni, Aaron jól tippel, hogy Dzsuva átbaszta a kintieket Icával kapcsolatban, ezért jelet akarnak adni, hogy mehet a támadás, de ehhez meg zseblámpa és ablak kellene. Nem egyszerű az élet. Tikktakktikktakktikktakk...

A kintiek szerint is blöfföl Dzsuva, ezért felhívják Hayworth alelnököt, aki nem Rita. Hanem egy kapitális köcsög, aki persze a saját seggét fedezi, támadás nincs, az elnök élete az elsődleges... ja meg az, hogy ne az ő lelkén száradjon a támadás felelőssége. Renée beszól neki, de Hayworth leoltja. Oliviát és Aaront eközben lekapcsolják, első körben Aaron kap a vállába egy golyót, HősOlivia rohan be az egyik szobába, talál is zseblámpát, elkezd zöld jelzést morzézni, de elkapják őt is. Azt nem tudjuk, mit morzézott, de senki nem mozdul kint. Tikktakktikktakktikktakk...

Olivia érkezik Dzsuvához, aki közben rájön arra, hogy Jack és Ica a pánikszobából egyenes adásban követi az eseményeket. Ezt kihasználva Oliviát egy székbe ülteti, majd egy henteskéssel bemutatja rajta, milyen plasztikai műtéteket fog végrehajtani, hacsak Ica ki nem jön. Olivia feje leírhatatlan. Ica bepánikol, ordítani kezd Jack-kel, engedj ki, van neked lányod? Van bazmeg, ő az én titkos fegyverem, görbíti a teret. De én nem vagyok elnök, szól Jack, úgyhogy mindez nem érdekes. De az, mert én meg az vagyok, mondja Ica, és utasítalak, hogy nyisd ki az ajtót.

Jack végül is belemegy az ajtónyitásba, Dzsuva már éppen nekiállna Olivia amúgy sem szép arcának átfaragásához, de Ica a maga 153 centijével kivonul, kihúzza magát, és közli: itt vagyok, ragyogok, engem akartál, a többieket küldd haza. Dzsuva lekever egy oltári frászt, neked ma itt nem osztottak lapokat, imperialista megszálló kurva, na takarítsátok el a kiscsajt a székből, te meg húzz oda, Ica, mint a vadmalac, mert beszédet fogsz mondani. Milyen beszédet, Benjikém? Életed utolsó beszédét, büdös disznó. Tikktakktikktakktikktakk... bimmbamm.

Címkék: 24
10 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2011.07.13. 06:51:07

Durvul a helyzet, a világ első számú emberét pofán vágni még nem sikerült senkinek...
Nem tudom, mi lesz, de az nyilvánvaló, hogy Dzsuváék még egy darab 24-et sem láttak, mert nem tudják, hogy olyan épületet megtámadni, ahol Jack Bauer bent van, nem jelent semmi jót az egészségükre nézve.

Azért a rutinos Pierce-től kicsit több ellenállást vártam volna, nem hogy az első golyótól megfekszik.

Llew 2011.07.13. 08:55:02

SPOILER?

@Gabba: a hétfői részben én is csak lestem, hogy mekkora önbizalom van ebben a bandában, hogy bérgyilkost küldenek Jackre. A bérgyilkos meg még nagyobb arc, mert miután nem tudta lelőni, még van pofája közelharcba is keveredni vele.

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2011.07.13. 09:03:23

@Llew: én is néztem nagyokat. Egyébként meg spoiler, de 24 esetében nehéz spoilerezni, mert lement már mind a 8 évad máshol, igaz, magyarul még nem :-)

Llew 2011.07.13. 09:24:31

@Rambaldi: a csávó örülhet, hogy ép gigával megúszta :)

a spoilert Gabba "nem tudom mi lesz" megjegyzése kapcsán írtam, hátha hogyvolt tempóban követi

SolidSnake 2011.07.13. 14:13:04

@Gabba: Ó, dehogynem sikerült, csak az még a XIV. században volt, Guillaume de Nogaret pápát pofozott, ő sikerrel is járt, de úgy könnyű lehetett, hogy Jack még nem élt...

Möff CAT a Torcsvúdos gyerek 2011.07.13. 14:37:36

Ójeee, most elolvastam egyszerre a 12 öfit, kurva jók, csak így tovább! :)

Amúgy abba belegondolt valaki, mi lenne az Univerzummal, ha Bauer és Chuck Norris nem ugyanazon az oldalon harcolnának?... :O

Gabba 2011.07.13. 18:54:58

@Llew: nem a tévében követem, a hv-kkal együtt haladok.

@Möff CAT: szerintem akkor egy forint érne 233 svájci frankot :)

Vince Larkin 2011.07.14. 09:40:51

Pierce ügynök azért megtette amit lehetett. Dzsuváéknak meg tényleg elmentek otthonról, ha azt gondlják, hogy nem lesz káros az egészségükre, ha a Fehér Házba bezárkóznak Jack-kel: ELőjött Jon Voight is, nagy figura. Kb olyan karakterű főgonosz lehet majd, mint Dennis Hopper volt az első évadban.

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2011.07.14. 15:10:56

@Möff CAT: Anyagot antianyaggal nem ütköztetünk, ezt más a félig részeges fizikatanár is megmondta az áltiskban :-)

@Vince Larkin: A Dzsuva-szál nekem erőltetett egy kicsit, de valamit kellett kezdeni a jó tábornokkal.

@Llew: a hv-k remélhetőleg a hét végére behozzák a sorozatot... mindig ezt mondom, aztán sosincs időm... :-)

Robinzon Kurzor 2011.07.15. 21:17:26

A nemzetközi helyzet egyre fokozódik.

Én sem értettem, hogy minek szállják meg a Fehér Házat, miért gondolják, hogy a tábornok onnan élve kijut.

Ez a szállítmány, amire Dzsuva célzást tett Jolie-apukának, lehet talán a megoldás?
süti beállítások módosítása