Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Terepen 1x04 - Ismeretlen női holttest

2011. július 01. 09:00 - szepi79

Nocsak, a Viasat kezd magára találni. Most a 4. részt sikerült leadni (sorrendben az 1., 2., és 5. után), de legalább tudjuk, hogy leadják a korábbi epizódokat is. A 3. rész, mint ahogy azt két héttel ezelőtt látni fogjuk, nagyrészt Cooperre, Benre, taplóra és kommandóscsajra épült, a mai adás viszont Byrant és Adams, valamint szürkeegér típusú társaikra koncentrál. Gondolom bepróbálkoztak a Lost-os recepttel, miszerint egy adás - egy fókuszkarakter, bár kétségkívül elbuktak vele, szerencsére nem is erőltették sokáig. Na lássuk! Végre nincs narrátor, se X órával előbb, haladunk. (Ehh, kit akarok átverni, az 5. résznél meg ismét volt, valaki nagyon összekevert itt valamit.) A kezdőképek sokkolók, egy fekete női holttest fekszik egy mellékutcában fényes nappal, bár 8-10 éves forma kissrác meg kővel dobálja, egyikük még videóra is veszi, gondolom hogy később is lehessen őket azonosítani.

A mai rész főszereplője, Bryant és társa (aki egyébként a Moretta névre hallgat, de nem érdemes megjegyezni, mert annyira nem lesz fontos karakter, nem úgy, mint Adamstársa, aki már a 3. részben is tündökölt... egyébként ő Clarke) csak lazulnak, hajtanak szépen komótosan, mikor Bryanttársa telefont kap, apuci az, a kishugica eltűnt, nyugi fater, majd előkerül, hát tini még. Tudom páran mire asszociálnak, nem, nem ő a hulla, az előbbi ugyanis mexikói, az utóbbi pedig fekete. Akihez meg is érkezik a két detektív, egyből kapják is az infót, a szomszéd néni jelentette be, hogy "lehet valami baj van, és mégsem csak egy részeg, elvégre már 18 (!!!) órája nem mozdul". Én is szeretnék ilyen környéken lakni, ahol hagynak békében pihenni, ahelyett, hogy hajnali délben nekiállnak kopácsolni. Szürkeegér #3, ő viszont tényleg nagyon az, fogalmam sincs a nevéről, eddig mindig kis nyominak tűnt, most viszont elkezdi ontani a hasznos infókat, meg kell vizsgálni, milyen rostjai vannak a csaj nyakában talált kötélnek, az alapján be lehet lőni, milyen sportot űz az elkövető, meg ilyenek. Néz is rá mindenki, jé, ez beszél!

Adams randin van, egy annyira sablonkarakterrel, hogy az már nekem fáj. Fekete, kigyúrt, kopasz, üzletember, laza. Ezzel az 5 szóval el is mondtam róla mindent, amit lehetett. Úgy tűnik, megvan közöttük a szikra, pedig lássuk be, nincsenek egy súlycsoportban. Regina King nagyszerű színésznő, de nagyon nem szép, a srác viszont meglehetősen jóképű. Jön is az első baki, Adams "egyfajta" szociális munkásként hivatkozik saját magára, mikor az állásáról kérdezik, és valahogy elfelejti megemlíteni, hogy rendőr. Pedig tudhatná, hogy egy kapcsolat a kölcsönös bizalmon és tiszteleten alapul. Vagy valami nagyon hasonlóval cseszegetett mindig az exem, nemtom, nem figyeltem.

Adamstársa, aki Clarke, meg ott ül annak a nőnek az óráján, akinek a húgát a 3. részben kinyírták, és kb. csak azért nem rántották fel egymást az asztalra, mert sokan voltak mellettük. És írni tanul. Mert érdekli. Persze az nyilvánvaló, hogy a figyelme inkább a tanárnénire irányul, de hát látott már ilyet a világ. Sajnos azonban ennek a kis kihágásnak ára van, Adams jól le is cseszi telefonon a hős megcsalópalántát, hulla van apa, te meg írol?? Tudod, hogy ügyeletben vagyunk, a jelentést bazmeg, azt körmöljed! Persze csak majd ha felgöngyölítetted az ügyet, a kórbocnoknál várlak. Persze Clarke se hülye (Adamstársa ő!) egyből vágja, hogy szarul sikerült a kolléga randija. A kórboncok meg magasról szarik a hullára, várjon a sorára, neki már úgyis mindegy, majd leveszem az ujjlenyomatát, ha odaérek.

A nyomozók ezalatt összedugják a fejüket, hátha úgy okosabbak, pedig nem. Egy zavarodott idős fekete hölgy érkezik, névről ismerik, minden héten bejelenti, hogy valaki megölte a lányát 20 évvel ezelőtt, ami mondjuk igaz, csak senki nem szólt még eddig neki, hogy a "Döglött akták" az egy másik sorozat, és még a hogyvoltját se én írom. Amíg a kő-papír-olló vesztese, Moretta foglalkozik a nővel, Szürkeegér #3 megtalálja Faszbukon a srácok videóját, amit a kődobálásról készítettek. Ez több ok miatt is hasznos, nagyjából be tudják lőni, hogy kik voltak a srácok, másrészt a felvételen még van egy kereszt a csaj nyakában, ami a helyszínen már nem volt meg.

Be is gyűjtik az egyik zsebreppert, és bár próbálnak szólni neki, hogy nem menő a dumája 8 évesen, nem veszi a lapot. Viszont a kereszt meg ott figyel a nyakában, nem egy észkombájn ez a kiscsávó. Közjáték szakítja félbe a vallatást, megjelenik Bryant neje, továbbiakban csak HP (igen, kedves olvasó, jóra gondoltál), hozza magával a kutyát is. Képzeld édeském, a szomszédasszony fel akar bérelni engem meg a blökit, 200 dollárért, hogy átkutassuk a gyereke szobáját drogért! Szuper nem? Majd abból veszek kamerát magamnak, mert az az új hobbim! Bryant szerint egyáltalán nem szuper, egyrészt dolgozok, másrészt meg majd otthon megbeszéljük, hogy miért vagy hülye. Visszatérve a kis pöcsre, aki végre észre tért, és elárulja, hogy látott egy fehér csávót egy furgonnal, párszor körbejárta a blokkot, és utána kirakta a hullát. Moretta ismét telefont kap, hugi továbbra sincs sehol, úgyhogy lépnek szülőket nyugtatni.

Adams és társa (Clarke!) ellátogatnak egy menedékházba, a prostik itt szokták meghúzni magukat két műszak között, és a hosszú úton Adams elárulja, nagyon a szívén viseli a halott lány sorsát, mégpedig pont azért, mert mindenki más telibeszarja. Széllel szembe pisálni nem mindig jó megoldás, bár ezt egy nőnek szerintem nehezebb megérteni, elvégre ők ülve pisilnek, úgy meg a szél ugye doszt mindegy, merre fúj. A menedéken szerencsésen ki is derül az áldozat személyazonossága, örülés van ezerrel. A kapitányságon már nem akkora az öröm, lövöldözés volt az előkelő negyedben, mindenki azonnal húzzon oda prontó, had lássa mindenki, hogy itt, a szabad Amerikában mi igenis megvédjük a fehéreket! A helyszínen kész zsarufesztivál van, valami kokós rablásilag lábon lőtt egy turistát, ehhez képest tényleg kissé túlzás a megjelent 200 egyenruhás, meg ki tudja mennyi nyomozó. Viszont a sajtóban jól mutat, más meg nem számít. Adams távoztával még jól be is szól valami fejesnek, végeztünk már, vagy még várjuk a hadsereget is?

HP persze a férji tiltás ellenére simán elviszi a blökit narkóvadászatra, az meg beszabadul jól a kamasz szobájába, és válogatás nélkül törni-zúzni-rombolni kezd. A helyzet meg egyre csak kínosodik, hát még amikor megjelenik a szoba tulajdonosa, a hülyegyerekfrizurás tini, és megpróbálja kitépni a kutya szájából az egyik cipőjét (mondjuk annak a csukának már eléggé mindegy volt akkor, nade az elvek a fontosak), mire a blöki meg is harapja jól. (Mellesleg faszán látszik, hogy a kiscsávó karján nincs semmi sérülés, csak némi odakent ketchup, legközelebb erre jobban kéne ügyelni a sminkmestereknek, vagy aki ezt csinálja.) Viszont közben tényleg talált drogot a kutyus, az ominózus cipőben volt, HP meg diadalmasan feltartja a fél zacsi füvet, na lássák, hát emiatt kergült meg, kérem a pénzet, és valahogy egyáltalán nem fogja fel (mondjuk ez nem meglepő), hogy már kurvára nem erről szól a sztori, hanem egy jó kis kártérítési pernek néznek elébe, már ha a fele igaz abból, amit mi az amcsi igazságszolgáltatásról idehallunk. Ráadásul a füvet is lenyúlja, hogy az 5. rész elején jól elszívhassa.

Moretta megérkezik a faterékhoz, áll a bál, a kiscsaj még csak 15 éves, hogy engedhetted el? Kérdi okosan, mikor délután kiderült, hogy nem jött haza a csaj a suliból, ezt a fickót se az eszéért fogjuk szeretni. Vissza is vonom a Morettát, maradjon csak Bryanttársa. keresik a hugit a pasijánál, ott nincs. Aztán, nehogy unalmas legyen az élet, Bryant elsőkézből értesül az asszonyka magánakciójáról, hát volt már őszintébb mosolya is. Adams ezalatt egy laborossal is vitázik egy sort, szerencsétlen alig tudja magát megvédeni, vágom én, tesó, hogy fontos az ügy, de 10 éves lemaradásban vagyunk, 3000 eset vár még rám; ráadásul Adams mobilja is megcsörren, az új pasija az, de nő lemondja a randit, még mit nem bazmeg, hogy engem is megerőszakoljanak, és ülhet itt az ügyem 10 évet. (Jaj, anyjuk, ne izélj már, hát Sal stukkeréért is mekkora hajcihő volt. Ja, hogy te azt még nem tudod, mert nem nézed a Viasatot!)

Este van, este van, ki ki nyugalomban, kivéve Clarke-ot (aki valakinek a társa is ráadásul), mert ő bizony a régi írógépét hozta le a padlásról, az asszony persze egyből rájön, hogy nő van a dologban, lesz is belőle szép veszekedés a pisztolyos reggelen! Adams viszont tényleg nyugodtas környezetben van, még virágot is kapott a lovagjától, pedig még szex se volt, tud valamit ez a nő. Bryant se ordít már nagyon, mire hazaér, pedig oka lenne rá. Az asszony helyette jól megkúratja magát még a garázsban, elvégre inkább azt, mintsem szembenézni azzal, mekkora HP is vagyok. nem értem én ezt a pasit, mert még ha kinézne valahogy ez a csaj, akkor valamennyire el lehetne viselni a sárkányos természetét.

Másnap reggel Adams a főnök irodájában kezdi, nem lehet csak úgy beszólogatni ám mindenkinek, pláne nem egy fontos nyomozás helyszínén! (Értsd: fontos = fehér áldozat.) Persze ez nem elég még, a jelen lévőkkel az ordítozásig össze is kell veszni, bár én nem látom, ez hogy mozdítja elő a halott lány ügyét, de én sose voltam harmincas fekete nyomozónő. Ismét érkezik a holdkóros nő, ezúttal kifejezetten Adamshez. Végre megtalálta a zsák a foltját, Adams figyelmesen hallgatja az asszonyt, hátha kapcsolódik a két ügy, akkor meg csak nagyobb figyelmet kap az eset. Szerencsére megkapja anélkül is, a laboros csávónál győzött a lelkiismeret, feldolgozta a DNSt (persze, mert az csak így megy, 5perc alatt kész), máris van egy gyanúsítottunk. Indokolatlanul oda is teleportál egy kommandós egység, csodák csodájára ott a fehér furgon, az ipse meg otthon van, ám szökni próbál, így ráeresztik a blökit, úgyse volt még ebben a részben kutyaharapás.

Bryant és társa forró nyomon van, na nem ám a halott csajt kergeti, hanem az élőt, a hugicát. És végre lehull a lepel, nem is a húgom, hanem a lányom. (Volt már hasonló vallomás a Ford Fairlane kalandjaiban, ott se lett jó vége.) Fiatal voltam, blabla. Meg is találják a csajszit, ott hesszel egy mexikóis buliban, jó sok kigyúrt fickó, meg gettóribi, ahogy azt kell. A kislányka (aki mellesleg simán kinéz 22-24 évesnek is) valahogy nem tűri jól, hogy apuci felkapja és viszi, bár a szitkaiból legalább kiderül, hogy rájött a nagy titokra. Kicsivel később azért megnyugszik persze, azért az hihetetlen, mennyire jól bírják a tengerentúlon lökni a rizsát az emberek: édes kislányom, nem azért hagytalak nagypapiéknál, mer egy felelőtlen kis köcsög voltam, hanem mert nem tudtam megadni neked azt, ami jár. És se Bryanttársa, se a csaj nem röhögik el magukat. Már megérte a színésziskolába járni!

Záróképsorok és muzsika helyett, amit vagy nem kellett volna elkezdeni, és akkor most nem hiányozna, vagy nem kellett volna abbahagyni, nos ezek helyett Bryant megveszi az asszonynak a fényképezőgépet, amit annyira szeretne. Igazából nem értem, miért csinálja ezt, talán azt hiszi, nem fog ezek után már baromságokat csinálni? (De fog.) Vagy ennyire szereti a nőt? (Akkor meg hülye.) Ráadásul 3 különböző hitelkártyáról tudja csak kifizetni a gépet, nem normális ez az ember. Adams pedig mégis újra randizik a kigyúrtsráccal, és végülis bevallja, hogy zsaru. Biztos fontos mondanivalója volt ennek a résznek, szalonrasszizmus meg ilyesmi, de attól még nem lesz jó epizód. És ne feledjük eheti nyereményjátékunkat: hogy hívják Adams társát, aki Clarke? Öööö... picsába.

Címkék: southland terepen
4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mosoly73 - a Lila Cipellős Mosoly Ani 2011.07.01. 10:38:13

Most már jó lenne a 3. részt is legalább olvasni. Nem is értettem az író órával mi volt a baj. Ezek szerint a 3. részben ráindult a nénire?

szinkrobi · http://iszdb.hu 2011.07.01. 11:55:49

"Most a 4. részt sikerült leadni (sorrendben az 1., 2., és 5. után)"

aztakurva...
ezek idióták a viasatnál?

mosoly73 - a Lila Cipellős Mosoly Ani 2011.07.01. 12:00:18

@szinkrobi: Jaja! Ha Szepi nem segít, már azt se tudnám ki-kivel van. Abba ne hagyd Szepi! Jókat derültem rajta!

szepi79 2011.07.01. 13:01:07

@szinkrobi: szerintem szimplán csak összekavarodtak, és szartak bele, hogy tisztességesen rendbe rakják. ugyanis a második rész nem ment le, csak félig, az is angolul, ezért azt megismételték a rákövetkező héten, ami egyébként korrekt dolog, csak ott belekavarodtak kissé. hogy ezután miből következett, hogy az 5. részt adják le utána, azt nemtom, de elvileg most már javult valamit a helyzet, már csak a 3. epizódot kéne valamikor adásba vinni. és gyanítom, hogy egy este 10 után kezdődő műsorral meg nem akarnak annyit foglalkozni, hogy valaki 1-2 óra alatt kideritse, mi is lenne a következő lépés.
süti beállítások módosítása