Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Chuck 1x07 - Chuck és az egyetem

2011. május 10. 11:00 - teardrops

Eredeti epizódcím: Chuck vs the Alma Mater
 

A Stanford Egyetemen kezdünk, Professzor Úr a tudatalattiról tart előadást. Miközben beszél, képeket mutat és a végén elárulja, hogy nem ám 5-6-10 képet láttak a kedves hallgatók, hanem sokkal, de sokkal többet, pl. a legutolsó képbe is több százat kódoltak, melyet szabad szemmel nem láttak, de a tudatalattijuk megjegyezte, majd a vizsgán ki is próbálják, mennyire. Tovább viszont nem hallgathatjuk az Intersect működési mechanizmusát (bár a lényeget megtudtuk), mert GyanúsAlak lép be az előadóba, melynek hatására Professzor Úr véget vet az órának és slisszol ki a teremből, majd a szobájából pakolás közben üzenetet hagy Üvegvár álnévvel egy bizonyos Fekete Köpenyesnek, miszerint információkat másolt le egy lemezre, tudja, hogy hiba volt, főleg, hogy most azt keresik, de segítsenek, mert gáz van - majd eltűnik. GyanúsAlak meg hiába fente a kését, csak az üres szobát találja és a hátsó szobában lévő 'vészlejárat' nyitott ajtaját.

Morgan azt ecseteli Chucknak, hogy a frissen kinevezett Tangből Sauron Nagyúr vált és gonoszsága odáig terjedt, hogy új szabályzatot írt a pihenőszoba használatához, mely elfogadhatatlan, szóval tenni kell valamit. Chuck hirtelen annyit tesz, hogy otthagyja Morgant, ugyanis Casey jelzi, menniük kell. A házimozi teremben Beckmantől és Grahamtől megkapják az infót, miszerint Fleming professzor pár napja eltűnt, csak egy üzenetet hagyott a lemásolt adatokról, melyről nem tudják, hogy melyik projekt, hiszen több folyamatban lévő is van, de vannak kapcsolatai Los Angelesben, úgyhogy ki kell deríteni, mi történt. Chuck villantás nélkül is felismeri a célszemélyt, merthogy őt is tanította Professzor Úr az egyetemen. Erre a többiek ráharapnak, ugyanis Fleming csak egy a többi olyan tudósuk közül, akik országszerte toboroznak nekik az egyetemeken, ennél pedig többet ér a személyesebb kapcsolat, Chuck viszont ellenáll, mondván, hogy képtelen a feladatra, hisz' ez a prof volt, aki kirúgta, pedig nem is követte el, amivel vádolták.

Hazaérve az csak rátesz egy lapáttal a hangulatára, hogy gyakorlatilag egy évfolyam találkozóba csöppen, ráadásul még Devon jól el is találja legérzékenyebb testrészén dobálgatás közben, a fájdalomdíj pedig az lenne, hogy elmehetne a csapattal a Stanfordra, ugyanis hátvégén UCLA meccs lesz. Chuck köszöni, nem kér ebből (sem), hiába az az alma mátere, inkább fogja magát, a szobájában előveszi a sarokból a dobozt, melyben az egyetemi cuccost őrizgeti. A kacatok (és bűvös kocka) között egy kép is lapul, erről eszébe jut az ott töltött utolsó napja és hogy Bryce a kérdésre, hogy "miért?", annyit felelt, hogy csak magának köszönheti, szóval … ágyő Stanford, végeztem veled, kidoblak a kukába. Chuck megkönnyebbülten menne tovább, mikor észreveszi, hogy a belépőkártyája kiesett, ám, amikor lehajol érte, egyből bevillan… saját maga, mindenféle adattal. Szeme kerekedik, rohan Casey-hez a nagy kérdéssel: Miért vagyok az Intersectben?

Sarah is csatlakozik hozzájuk, de valójában nem tudják a választ, az NCA és a CIA radarjára is csak akkor került fel Chuck, amikor Bryce neki küldte el azt a bizonyos emailt. Nincs mese, el kell kapni Fleminget, ő majd tiszta vizet önt a pohárba. Ez persze nem lesz könnyű (nem a vízöntés), mert a hírek szerint Professzor Urat üldözik, mégpedig az egyetemi szemtanúk vallomása alapján azonosították GyanúsAlakot, mint egy izlandi kémet, aki nyílpuskával rohangál és annak dolgozik, aki többet fizet.

A Buy More-ban Morgan és Anna már Tang likvidálásán gondolkozik, amikor Chuck leállítja őket, mondván, hogy mégsem nyírhatnak ki senkit azért, mert megváltoztatta az ebédidő beosztását, bár ő is csúnyán néz, amikor Főnökúr nyíltan megfenyegeti barátját, miszerint úgyis kicsinálja. Az ellenszenv csak fokozódik, amikor a szokásos 'ki-ismer-fel-több-sorozatot-adott-idő-alatt' versenyt megzavarja Tang azzal, hogy beújított egy távirányítót, egyet, mind felett, így kénytelenek lesznek majd dolgozni.

Casey eközben akcióba hívja Chuckot, ugyanis egy közlekedési kamera lefotózta Fleminget, így megtudták a címét, Chuck pedig azért kell, ugyebár, mert ismerős és úgy biztos egyszerűbb lesz. Vagy nem, legalábbis Chucknak, akinek ismét előjönnek az emlékek: a prof épp megdicséri, hogy milyen jól sikerült a tesztje, beleértve a kódolt képek felismerését is, de vajon miért lopta el a megoldó-kulcsot és miért árulja a másolatokat? Chuck persze köpni-nyelni nem tudott, hiába volt minden ellenvetése, ugyanis az infó a szobatársától, Bryce Larkintól származott, szóval fel is út, le is út, vége az ösztöndíjnak és ezzel az egyetemi éveknek.
Megérkeznek a címre, szokásos forgatókönyv, Casey és Sarah bemennek, gyorsan kihozzák a jóembert, addig Chuck a kocsiban marad. És milyen jól teszi, mert így épp mellette megy el a prof, hazaérve a bevásárlásból, úgyhogy máris szalad utána, de Fleming csak akkor figyel rá, amikor az Üvegvár szó kibuggyan belőle. A prof fel is ismeri egykori diákját, sőt el is látja jótanáccsal, miszerint, ha legközelebb bajba kerül, kérdezze azt, hogy "Te is jössz a tóga-partira?". Chucknak tetszik az ötlet, majd egyből rátér a lényegre, hogy Casey-ék majd segítenek, de előbb hadd kérdezze meg, hogy miért volt a CIA-nak aktája róla. A prof kis gondolkozás után csak annyit mond, bocsánat és Chuck nyakába borul, amit ő tán kicsit túlzásnak is érez, de csak amíg ki nem tapintja a prof hátából kiálló nyílvéget és már kezd is pánikba esni, meg a földre, mert nem bírja tartani a testet. Fleming egy cetlit szorongat és az "adja oda Larkinnak" mondatot nyögi Chuck fülébe, aki csak egy pillantást tud vetni a kódolt üzenetre, mert már közeledik is GyanúsAlak és már viszi is a papírt, szinte meg sem áll, de azért jól kiolvassa Chuck kitűzőjéről a nevét.

Chuck otthon próbálja összeszedni magát, amikor Sarah és Casey bemásznak hozzá az ablakon, hogy hozzák a híreket a kórházból, a prof most van a műtőben, így nem tudnak beszélni vele, viszont jó lenne tudni, mit is látott Chuck azon a papíron. A visszaemlékezés nem megy könnyen a stressz miatt, és akkor még ott a többi kérdés: mi köze ennek Bryce-hoz, miért kér a prof bocsánatot?
Később Chuck átmegy Ellie-hez, aki már lázasan készülődik az útra és újra megpróbálja öccsét is rábírni, hogy menjen velük, de hasztalan. A holmik között viszont megtalálja Chuck régi stanfordi könyvtári könyvét és felajánlja, hogy visszaviszi, hiszen már régen lejárt a kölcsönzési határidő, de Chuck inkább nem adja, legalább kiolvashatja, az egyetem mit is csinálhatna vele, netán kirúgja? Jó érv!

A könyvről viszont újabb emlékek jutnak eszébe, mégpedig amikor Bryce-szal a könyvtárban egymásra vadásztak és szokás szerint Larkin győzött, igaz, egy kis csel bevetése nélkül nem sikerült volna. Erre viszont Chuck megvilágosodik, rohan elmesélni, hogy tudja már mit jelentenek a számok: a könyvtári könyvek azonosítóját és mivel Bryce-nak volt ott egy titkos rejtekhelye, biztos oda tette a prof is a lemezt, úgyhogy siessenek, hogy GyanúsAlak előtt érjenek oda, a rejtekhely a harmadikon van, a kanyar után, a.. a… afenne, Chuckban tudatosul, hogy csak akkor tudja a pontos helyet, ha ott van – mégiscsak... irány a Stanford!

…ahol semmi sem változott, mindenki nyüzsög, a népek esznek, isznak, fát ültetnek, vagyis jól érzik magukat, kivéve Chuckot, aki még rinyál egy kicsit akció előtt élete legrosszabb napjáról, meg Bryce-ról, akivel már úgysem tudja megbeszélni, miért is árulta el, de végülis nem ő volt az egyetlen, akivel ezt tette, úgyhogy hajrá-gyerünk-nemmaradokakocsiban. Casey aktiválta a régi kártyáját, úgyhogy simán bemegy a könyvtárba, az viszont eszébe sem jut, hogy közben a rendszer keresésbe kezdett és kiköpte az adatlapját, mire a könyvtáros leadja a drótot: helyzet van.

Helyzet van a Buy More-ban is, Morgan összehívja a csapatot, hogy Tang hatalmának véget vessenek: sürgősen meg kell szerezniük A Távirányítót, amelyet a szekrényében tart. Anna vállalkozik a kulcsok megszerzésére, bedobja csáberejét, Tang beveszi, ezalatt a többiek levágják a kulcstartóját az övről. Később Morgan megtalálja a keresett "totemet" Tang szekrényében, ám Tang is előkerül és a vevőszolgálatra száműzi Morgant. Az csak elkeserítő adalék, hogy Lester árulta el őt, egy pólóért.

Könyvkereső csapat megérkezik a rejtekhelyhez, ahol már nagy a felfordulás, tuti megelőzték őket. Chuck viszont előveszi a jobbik eszét, meg a memóriáját és beugrik, hogy nem a könyv a kulcs, hanem annak helye, ott ugyanis a polchoz van erősítve egy kis tárolórekesz, ahonnan Chuck elő is varázsolja a lemezt. Megvagy! Ugyanezzel jön viszont az éppen odaérő könyvtáros is, aki szerint tartozik a könyvtárnak egy csomó pénzzel késedelmi díjként. Az alkudozás még el sem kezdődik, amikor feltűnik GyanúsAlak a sorok között, nyilván közben rájöttek, hogy a könyvben nem volt semmi, így elszabadul a pokol, de legalábbis elszalad a csapat a szélrózsa minden irányába. Az udvaron, a bulizó tömeg közepén összeakadnak, de GyanúsAlak és Bandája meglátta őket, úgyhogy bemenekülnek a közeli épületbe.

Az egyik előadóba fészkelik be magukat, ahol Chuck egyből látni szeretné, mi van a lemezen. Sarah nem akarja engedni, mondván, hogy az titkos, mire Chuck újabb jó érvvel vág vissza: Na és, én is az vagyok. A lemezen interjúk vannak, mégpedig azokról, akiket Fleming beszervezett az egyetemről, ez végülis elég jó ok, hogy megszerezzék mindenféle gyanús alakok, ugyanis a fekete piacon jó sokat adhatnak az adatokért. Chuck nézi a listát, felfedezi Larkin nevét, majd a sajátját is - pedig ő sosem lépett be. Sarah és Casey egyszerre kiáltanak rá, nehogy kattintson, ám ebben a pillanatban az izlandi kommandó bejut a terembe és elkezdenek lőni, Chuck már hiába veti fel, hogy talán legjobb lenne, ha a kocsiban várna, inkább fogja a lemezt és ismét előveszi az eszét: van egy ötlete, de ehhez ki kell jutnia. Rendben, a csapat fedezi...

... Chuck pedig átkúszik egy másik terembe, ahol a lemezen talált listáról elkezdi hívni a neveket, hogy hozzanak segítséget, mert baj van az ilyen és ilyen előadóban. Mivaaan? Jah igen, a kód… ööö… "Te is jössz a tóga-partira?" – ééés működik, erre aztán minden átlagos szürkediák átmegy elszánt terminátorba. Chuck meg csak telefonálgat, közben pedig még Morgant is lerendezi, aki elkeseredésében hívja őt Tang távirányítójának kódjáért. Az előadóban Casey és Sarah már a végét járja, mármint, ami a lőszert illeti, de szerencsére a diák-kommandó időzítése kiváló, az ellenség megadja magát. Chuckot persze megint a nagyhal akarja kifogni, vagymi, szóval GyanúsAlak már célra tartva veszi ki kezéből a lemezt, amikor az egyik diák-kommandós szép ívben átrepülve a színen lerúgja az izlandit nyílpuskástól, mindenestől, Chuck hálát rebegve szedi fel a lemezt és az állát (ismét;-)) a földről.

Míg a Buy More-ban Morgan sikeresen -nincs mit szépíteni- megzsarolja kisfőnökét a táviránytóval, addig a hazaérkező Bartowski család szintén sikeresnek könyveli el a hétvégét, különösen Ellie, aki nagyon büszke a tesójára. Chuck elvonul a szobájába, hogy megnézze végre, mi is van a lemezen, amikor megérkezik Sarah és figyelmezteti őt, hogy nem tarthatja meg... De látnom kell! És látja: Fleming készíti a felvételt a 326-os alany, bizonyos Bartowski első interjújára, amikoris Bryce lép be az ajtón. Kiderül, hogy nem adta át az üzenetet, mire a prof értetlenkedik, hisz nem rajta múlik a dolog, de Chuck nagyon jól szerepelt a teszteken, 98%-os a kulcsszavas képfelismerése, remek lenne az Omaha projekthez. Ami egy katonai hadművelet, épp ezért Bryce meg akarja menteni ettől a barátját, aki jó ember, túl nagy szíve van az ilyen melóhoz, nem működne. Nem állíthatja csatasorba, nem élné túl. Mivel Fleming szerint a CIA nem enged ki a kezéből ilyen ígéretes alanyt, Bryce kiakad kissé, amiért nem hagynak Chucknak más választást és elkezd kérdezősködni arról, hogy ha a fiú csalna a teszteken, akkor azok érvénytelenek lennének?

Lám-lám, Chuckban összeáll a kép: Bryce okkal vádolta csalással és arra is oka volt, hogy neki küldje el az Intersectet, ám ezt nem mondhatta el, hiszen már kém volt. Sarah Chucknak is a lelkére köti, hogy hallgasson erről, majd fogja a lemezt és elviszi, menet közben látszik, hogy azért őt is megviselte ez az új verzió. Chuck visszamegy a kukához, hogy kiszedje belőle a fotót és az alatta levő könyvről eszébe jut első találkozása Bryce-szal: már akkor kiderült, hogy ugyanazt a számítógépes játékot szeretik, sőt szóba hozta az emeleti lányt, Jillt, akinek szintén az a kedvence, ha akarja, akkor be is mutatja neki. Hát persze, amúgy Chuck vagyok, szia, én meg Bryce, legyünk barátok!


BÓNUSZ

Chuck: Hű, az új felbontás minden ráncot kinagyít.
Casey: Hallják magát.
Chuck: Hogy? Ja… minden láncot… minden láncot a nyakán. A nyakában.

 

ZENÉK

Oasis - Don’t Look Back in Anger
The Fratellis - For the Girl
Hall and Oates - Maneater
Goose - Trendsetter

 

Címkék: chuck
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

teardrops 2011.05.10. 11:57:32

Így utólag elnézve a "képeimet", az epizód címe akár a 'Chuck és a tátott száj' is lehetne.:-)

Upsz, NSA az az NCA! Látom, már akkor is új nevet adok, amikor nem is akarok... ˇˇ;-)
süti beállítások módosítása