Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Dr. Csont 4x10 – Ég és föld között

2011. március 17. 12:00 - Llew

Bones egy repülőgép első osztályának kényelmét élvezve alszik fején az összes környezetet kizáró védőfelszereléssel (szemellenző, fejhallgató), míg Booth a turista osztály luxustól mentes egyszerűségében szenved két öreg néni között, ezért inkább meglátogatja társát. Menet közben lefülel egy, az italkészletből potyázó kamaszt, aminek kapcsán megtudjuk, hogy Sanghajba tartanak, de a landolásig a gép amerikai föld, ahol kedvére villogtathatja a jelvényét. A stewardess azonban Bones mellől visszapaterolja a helyére, miközben a „társak vagyunk” kifejezést szokás szerint úgy értelmezi, hogy hőseinknek viszonya van. Brennan meg szokás szerint tiltakozik a dolog ellen, nem értve miért jut mindig, mindenki erre a következtetésre. Booth pedig egy elejtett mondatból kénytelen megtudni, hogy társa jobban szeret gyilkossági áldozatok helyett történelmi maradványokat vizsgálni.

A Jeffersonianből eközben a többiek, péntek lévén igyekeznek korán lelépni. Sweets vele és Daisyvel közös karaoke partira invitálj a társaságot, de mindenkinek van programja, Cam akinek meg nincs, Angelát használja alibinek. Bootht nem sokáig bírja a helyén, így amint a stewardess eltűnik az első osztályról, visszalopózik. A kényelmes pihenőt azonban ismét az utaskísérő zavarja, csak ezúttal a konyhából érkező sikolyával, mivel egy megsült holtestet talált. Booth azonnal visszafordíttatná a gépet a pilótával, de arra már kevés az üzemanyag, mennek tovább Kínába. A stewardess teljesen kiakadt a látottaktól, és az sem nagyon javít a helyzeten, hogy Bones sertéssülthöz hasonlítja a tetem szagát, majd hangosan beszélve, gesztikulálva, mintha egy sükettel kommunikálna, érdeklődik internet kapcsolat után, hogy értesíthesse a csapatot.

Cam be is rángat mindenkit a hétvégi programról. Hodgins biciklis szerkóban érkezik, Angela Roxieval és csomagokkal, Sweets meg rövid gatyában és papucsban, amiért rögtön le is kamaszozzák. Ráadásul őt Cam csak véletlenül hívta be. Bonesnak valahogy meg kell vizsgálnia a holtestet, amihez most direkt kapóra jönnek Booth krimi rajongó szomszédai, mert bár komplett labor nincs a táskájukban, pár alapvető holmi igen. Ezzel persze együtt jár, hogy az ébren lévő hölgy rögtön neki is lát elméleteket gyártani. Van videó kapcsolat a Jeffersoniannel, hulla az asztalon, indulhat a nyomozás.

Booth a személyzet kihallgatása során megtudja, hogy a kettes számú stewardess – szabályellenesen – a shanghaji reptér egyik dolgozójával jár, és neki telefonált az akkor még hullamentes konyhából, meg azt, hogy a kapitány – szintén szabályellenesen – időnként utasokkal szexel a mosdóban. Mondja valaki, hogy az egyenruha nem vonzza a nőket. Végre az is eszükbe jut, hogy meg kéne számolni az utasokat, mert nyilván nem egy stoppos ugrott be a mikróba. Mivel az áldozat alacsony termetű és az égésnyomok alapján műkörmöket viselt, így nőről van szó. Azt utaslista szerint Elizabeth Jones. A szomszédja azonban végig aludta az utat, nem tud semmit. A – mostanra ittas – pia tolvaj srác apja pattog, mert a felhajtásban a haldokló neje nem tud pihenni.

Angela és Hodgins fényképeket böngészve igyekszik Brennannek segíteni, Caroline pedig Booth helyett nyomozva igyekszik kideríteni minél többet az áldozatról. Kezdetnek azt, hogy újságíró. Bones eközben a hullát szedi apró darabokra, míg Booth további kellékeket keres a vizsgálatokhoz, hogy aztán társát a nagyítós szemüvegben meglátva, kiengedett hajó könyvtároslányokról fantáziálhasson, amit persze Bones nem ért. A koponyaseb azonosításához újabb kellékek kellenek. Ezúttal műfogsor ragasztó, babahintőpor, valamint öngyújtó. Ezek azonban már nincsenek a krimi rajongó hölgy táskájában, így Booth kénytelen a többi utas segítségét kérni, az okokat szigorúan eltitkolva. Az első két tétel hamar meg lesz, az öngyújtó azonban a fedélzeten tiltott eszközként természetesen az egyik utaskísérőtől kapja. A kettes számú titokban telefonozóstól.

Mivel Bones nem nagyon tud mit kezdeni az tetem húsos részeivel, Booth szemléletes leírása alapján Cam a test színéből megállapítja, hogy az áldozat még élt miközben megsült, a sütési fokozatból, a test tömegből és a mellszövet állagából („Ha pulyka lenne akkor száraz és túlsült.”) pedig, hogy mintegy hat és fél órát töltött odabent. A sütő ajtó ütemes püfölését csak azért nem hallották a repülőút eleje óta, mert a minta alapján a koponyasérülést a mikró fogantyúja okozta, vagyis az áldozat szerencséjére eszméletlen volt mikor behajtogatták. (Egy repülőúton hét óra alatt senki nem evett olyan kaját, amihez mikró kellett volna, és a stewardesek egyikének sem tűnt fel egy lassan átsülő ember?)

A sütő mellett találnak egy feltehetően a tettestől származó ragtapaszt, miközben a földön Caroline Sweets támogató hallgatása mellett megkezdi Ms. Jones főnökének álcázott kihallgatását. Az újságíró nő éppen magánúton volt az ittasan repülő pilótákat leleplező cikke után, aminek történetesen Boothék gépének pilótája is szereplője. Ez azonban rossz nyomnak bizonyul. Közben megtudjuk, hogy a bourbont és a skót whiskeyt lehet, hogy jobb inni, mint vodkát, szövet konzerválásra viszont utóbbi a jobb. Még ha ehhez ittas kamasztól is kell elkobozni, egyúttal megnevelni a srácot, hogy az anyja utolsó napjaiban talán normálisan kéne viselkedni.

Sweetsből a néma megfigyelés után négyszemközt előtör a pszichológus, és kiszedi Ms. Jones főnökéből, hogy a nőnek viszonya volt egy Artie nevű családos pasassal. Angela és Hodgins ezalatt a ragtapasz fényképéről megállapítják (na ez már kicsit tényleg soknak tűnik), hogy az egy nagydarab férfi behajtott ujjáról származik. Közben majdnem elfelejtik, hogy már nem járnak együtt, illetve Hodgins Colombos, csak még egy kérdésére Angela azt feleli, hogy nem a leszbikussága miatt mentek szét. Brennan pedig az élő videókapcsolaton keresztül az egész beszélgetést végig hallgatja, mivel azonban csak az ujjas részre figylet, nem tud lelki tanácsot adni barátnőjének.

Mivel az utasok közt nincs másik antropológus, így a hangosbeszélőben részletezett tünetek alapján egy utas sem ismer magára vagy a szomszédjára. Viszont Booth "ki szeretne egy ingyenes, dedikált példányt Dr. Brennan új könyvéből" mentőkérdésére már szinte minden kéz a magasba lendül, így könnyen kiszúrható a ragasztó gazdája is. Rossz nyom, sportlövő, onnan a sérülés, illetve az "azonosítás" során Elizabeth Jones főnökének sem ismerős a neve. Helyette Sweets beszámol a nő egy év után megromlott viszonyáról a beteg feleségű, problémás gyerekű Artieval. Nem kell Sherlock Holmesnak leni, hogy rájöjjünk, az első osztályon utazó család férfi tagjáról van szó.

Artie nem is tagadja a viszonyt, a gyilkosságot viszont igen, ráadásul ügyvéd, így bizonyíték nélkül Booth nem keménykedhet vele. Angeláék közben újabb nyomokat nézegettek össze a fényképekről. Valami memória kártya szerű dolog olvadt az áldozat mellkasára. Közben újabb gyanúsított kerül elő a kettes számú stewardess személyében. A sanghaji reptéren letartóztatták a barátját lopott hitelkártya számokkal való visszaélés miatt, amiket ő adott ki a gépről. Az indíték, hogy Elizabeth Jones rajta kapta, mikor telefonált. Majdnem. Elbújt mikor a nő lejött valakivel a konyhába, de nem hallotta miről beszélnek és csak a lábukat látta. A másik illető az első osztályon kapott lábbelit viselte.

Húsz perc múlva elfogy az üzemanyag. Ezalatt csinálnak egy UV lámpát, a sportlövőtől még sárga szemüveget is kapnak, és a leszállás megkezdésére a vért is megtalálják Artie fiának lábán. A gép már a kifutó felett van, mikor az apa-ügyvéd tiltakozik, Caroline meg a telefon túl végén vonakodik, hogy közvetett bizonyítékra alapozva aláírja a letartóztatási parancsot. Booth indítékot hadar a döbbent anyuka előtt, míg Brennan szerint a srác hiányzó videójáték chipje az áldozat mellkasára olvadt fém-műanyag darab, így Caroline végre aláír. Booth még pont azelőtt darálja el a letartóztatós dumát, hogy a gép talajt fogna Kínában, ezáltal elveszítené amerikai felségterület mivoltát, ő meg az illetékességét. Az utasok pedig tapsolnak. Mint az Brennan számára is kiderül ez nem nekik, hanem a sikeres landolásnak szól. Elég hülyeség. Olyan, mintha hajóút végén azért gratulálni a kapitánynak, mert nem süllyedt el.

Angela egy bárban lazít a kimerítő fénykép nézegetés és magánéletről elmélkedés után, és megkéri Roxiet, hogy költözzön hozzá. Ami azért nagy dolog, mert eddig mindig ő költözött a másik félhez, ugrásra készen összeállított bőrönddel. Most viszont visszakapja a saját, még egyikőjük sem áll készen erre válaszát. Boothék Sanghajban, az üres gépen pezsgőznek, mert az velük és a gyilkos kamasszal rögtön indul is haza. Bones némileg szomorkodik, hogy lemaradt a kínai csontokról, mire társa elnézést kér, hogy elragadta a tudománytól. Bones viszont emlékezteti, hogy annak idején ő ragaszkodott hozzá, hogy terepre mehessen. Miután csendre intik a várható csók után érdeklődő gyilkost, Booth kénytelen rájönni, hogy az első osztályon belül sem egyenlő mindenki. Vagy csak rossz ülésben ül.

Címkék: dr. csont
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása