Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

VV4 - 4X88

2011. március 15. 15:00 - Hódos Hajnalka

Remélem, mindenki kibiggyesztette a tavaszi kabátra a kis kokárdáját és a verőfényes kora tavaszi napsütés ellenére sem dugja ki az orrát a friss levegőre, hanem hogyvoltot olvas. Nehéz megszólalni a tegnapi este után, egyszerre volt nyomasztó és szívfacsaró. Kis csapatom a házi csocsó bajnokságon megsemmisítő vereséget szenvedett, ebben közrejátszott az is, hogy az első fél órában utánozhatatlan hátra játékommal több öngólt rúgtam, mint amennyit kaptunk és férfi olvasóinkat megnyugtatom, igen, elhangzott a „most melyik is a mi kapunk?” kérdés is, fehérszemélytől, hogyne. Az est felére sikerült egy verhetetlen taktikát kidolgoznunk, aminek a lényege a „hülye, emeld fel az emberkék lábát ott középen, ahol a legtöbben vannak, mert nem tudok átlőni alattuk”, de ez sem segített, visszavágó a hét végén. Na de elég a hülyeségből, mindenki készítse ki a százas papírzsepit, mert szívfacsarás van, szomorúság, elszorult torkok és könnyek.

Az összefoglaló egy nagyon szomorú kisfilmmel kezdődik, amiben két családot mutatnak be. A képek szépek, mondjuk az Apokalipszis most operatőri munkájához nem érnek fel, de hatásos, áradó reménytelenség, arra számítottam, hogy girhes macska lesz a vágókép, vagy kiszáradt fa, a kilátástalanságot szimbolizálandó, de nem, maradtak a kutya-gyerek kombónál. A gyerekek arról beszélnek, mit (nem) esznek, jó lenne ha lenne otthon sok kaja, jó lenne egy kert, állatok és egy szomorú szemű kislány elmeséli, még sosem járt étteremben, de nem tudja az okát. Nehéz megszólalni egy ilyen film után. Mi sem nagyon tudtunk megszólalni. Béci, Anikó, Gigi és Jerzsi a könnyeiket törölgetik, Laci morog, mi meg dobáljuk ki a kaját! És hogy tudunk segíteni? Sehogy. Dehogynem, én már azon gondolkodom, hogy mimet tudom odaadni, a nagy macimat biztos, hogy elküldöm. Úgy is van, Anikó, azt legalább három napon keresztül ehetik. Gigi sem a kefélős, sem a sírós maciját nem ajánlja fel, a lelketlen, helyette el akar menni hozzájuk és kaját akar vinni. Az a baj, hogy azzal, ha egyszer elmegyünk, rohadtul nincsenek kisegítve. Mi, Lilu? Juj, puszi-puszi, leülök ide középre. Láttátok a kisfilmet, ugye? Mit éreztetek közben?

Éva sír, a családjára gondolt meg arra, hogy sok ilyen ember van, és ők pazarolják a kaját. Anikó végtelen sajnálatot és bűntudatot érzett, ami átment abba, hogy nem elég sajnálkozni, segíteni kell! Jerzsinek a gyerekkora jutott eszébe az volt benne a film végén, hogy segíteni szeretne ezeknek a gyerekeknek. Béci ismer ilyen embereket, ha csak ötszáz forint volt nála, azt is odaadta. Laciéknál 15 éves koráig meleg víz sem volt, apuék mindenről lemondtak, dolgoztak, a mama már hajnalban a piacon volt csontért, amiről lefejtette a húst. Nem volt, na. Pontosan tudom, hogy milyen ez. Lilunak jó híre van, holnaptól kezdve egy jótékonysági hét kezdődik. Minél több smst szeretnénk begyűjteni a nézőktől. Egy alapítványnak fogtok gyűjteni, a neve Minden gyerek lakjon jól. Ti fogtok kampányolni, egy sms nagyjából egy tál étel. Nem adományt gyűjtünk, ez egy program. Az alapítvány azon dolgozik, hogyan tehetik ezeket a családokat önellátóvá. Egy évre elegendő vetőmagot biztosítanak nekik például. Itt nem segítségnyújtásról van szó, hanem arról, hogy eszközt kapnak, ez egy nagyszerű lehetőség. Alekosz bízik benne, hogy ő kompatibilis ezzel a dologgal és bízik benne, hogy azok a feladatok, amik lesznek, azok kompatibilisek vele is, de ha nem, akkor is a legjobb tudásának megfelelően szeretne kompatibilizálódni ezzel a programmal. A Lakók nagyon lelkesek, örülnek a lehetőségnek, Lilu, milyen a Villa belülről, kisebb? Koszosabb.

Mindenki nagy erőkkel veti bele magát a társadalmi célú hirdetés elkészítésébe, ez annyit tesz, hogy mindenki sminkel. Alekosznak nem lóg ki az orrszőre, nekem arra az információra is szükségem lett volna, a fülében vannak-e huncut szőrcsomók és a köldökszöszt kiszedegette-e, mielőtt magára öltötte második bőrét, az atlétát. Aztán mindenki elmondja, hogy ez a feladat össze fogja őket kovácsolni, háttérbe szorul a feszület, biztos, hogy ezen a héten nem lesznek viták, veszekedések. Béci szerint érezni lehet, hogy valami megváltozott. A nagy készülődés után sikerül elkészíteni egy fantáziátlan felhívást, kár volt azért a sok alapozóért és púderért. Ha szeretnétek segíteni, az SMS szám: 06-91-334-334, díja: 252Ft + Áfa (63 forint) bruttó: 315 forint.

A következő percekben a főszerepben Alekosz, aki Lilu megfogalmazásában teljes körű kommunikációs tréninget tart Jerzsinek. Szükség lesz mindenkire, passzív közreműködésre lesz szükség! A beszédtechnikai és egyéb, kommunikációval kapcsolatos technikai óra tisztelt hölgyeim és uraim, kezdetét veszi! Hofi poénja jut eszembe, hogy kell írni, törölköző, vagy törülköző? Hát mennyi van eddig leírva? Téhá. Itt akkor bele is mennék, ha nem is a közepébe, de elég erősen. Borotfa, vagy borotva? Borotva, vével. Igen, csak a borotva az egy olyan eszköz, benne is van a nevében, régen a borotvák fa nyéllel készültek és kihajthatóak voltak. És fából voltak, ezért borotfa. Tehát fa. Mert ugye fa volt. Most már nincsenek ilyenek, ezért lett borotva. És itt már alkalmaztam is egy kommunikációs trükköt, ugyanis soha nem volt borotfa, mindig is borotva volt, csak úgy magyaráztam el neked, hogy elhidd és valószínűleg el is hitted. Önkéntelenül kiszakad belőlem egy aztakurvabazmeg. Nem tudom, figyeltél-e arra, mit mondtam. Jerzsi bevallja, hogy nem figyelt, mert azon röhög, hogy az asztalon van csoki, kotongumi, szalámi és csemege uborka, arra figyelt és várja a feladatot. Gondolom, beszélni kell. Nagyon jó észrevételek!A hatékony, kifinomult kommunikáció lényege a jó helyzetfelismerés. Jerzsi azt a feladatot kapja, hogy a három lány közül beszéljen az egyikhez egy percig, a téma a lány szépsége. Jerzsi Gigit választja, beszél a hajáról, a válláról, a lány egy ideál Jerzsi számára, nincs rajta olyan rész, amit ne szeretne rajta. Alekosz szerint ez egy teljes anatómiai elemzés. Nem lett volna egyszerűbb csak ennyit csinálni, hogy…mutatom!

Alekosz egy kivénhedt cukrosbácsi mozdulataival leül Gigi mellé a kanapéra, aki rögtön az Alekosz, nem érhetsz hozzám mondattal reagál. Alekosz közvetlen közelről bámul bele Gigi arcába az ápoltaknak kijáró, kissé leereszkedő tekintettel és mosollyal, majd megszólal, gyönyörű vagy. Az újabb feladatot Jerzsi nem hajlandó teljesíteni, mert most Évát vagy Anikót kellene fél percben dicsérni. Ha a Gigi meg is engedné, neki akkor is kellemetlen ez a helyzet. Beszéljünk inkább a kotongumiról! A koton… Nem a koton, hanem a gumióvszer. Mert annak az a neve. Élvezhető legyen az előadásod, ne legyen felszínes, figyelj a tempóváltásokra, általad tedd érdekessé ezt a gumióvszert. A kezemben található egy fekete csomagolásban. Vákuumcsomagolt, levegő se be, se ki. Víz se be, se ki. Ez Önök számára, a férfiakra lett kitalálva. Mi ellen védekezik? A nem kívánt terhesség, mondja Anikó. Nem csak! Hanem a különféle betegségek ellen is. Őszintén remélem, hogy a következő feladat nem a rendeltetésszerű használat bemutatása lesz a csemege uborka segítségével, vagy esetleg, de ezt végig sem merem gondolni. Tessen megmutatni a lányoknak, tökéletes, tökéletes! Alekosz elégedett tanítványával, a legnagyobb fejlődés, hogy 3-4-5-6 mondatot el tudott mondani folyékonyan úgy, hogy azok a mondatok össze voltak fűzve. Határozottnak tűnt. Nem volt az, de annak tűnt. Én határozottan idegesnek tűnök, kimegyek a teraszra rágyújtani és nem érdekel, hogy Éva akar lenni az egyetlen nő a fináléban, ha már a versenyt nem nyerheti meg.

Béci levelet kap, értse meg, hogy a Villaszabályzat tiltja a külvilággal való kommunikációt, ezért nem továbbíthatta (és más sem) az ajándékot a barátnőjének. Béci már semmi jóra nem számított, aztán jön egy újabb levél, remélik, hogy megértette az előzőt. Csak akkor nem szabálysértés, ha az ajándék átadására külön utasítást kapsz. Béci, te fogod átadni a barátnődnek a neki szánt meglepetést, fogadd őt a Villa bejáratánál. Adri Béci nyakába borul, zokog, úristen, de jó. Bécinek remegett a lába, a keze, a feje és a szája, a többiek bentről leskelődnek, Anikó elintézi a jelenetet egy most már küldhetnétek anyámat, köszi felkiáltással. Gigi visítozik, itt alszik, juj biztos lesz umbala-umba! Adri ajándéka egyébként egy hímzett izé. Virágformátum. Színes cérnákkal, szép színekkel. Adri is hozott ajándékot, egy képet. Mit csináltál Adri, hát hülye vagy? Apám nem tudja! Most már igen! Adri a szívéhez tetováltatott egy szívet, benne a monogramjaikkal. Béci a nyugiszobában az úristen szót használja legtöbbször, mintha most találkoztak volna először, mennyire kívánta, olyan jó volt hozzá érni Adri finom bőréhez és leforgott a fejében egy pornófilm, úristen, apja megöl. Ja, Adri sokat fogyott. Popiból is.  

Köszönöm a képeket S-nek!

Címkék: vv4
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

miszerint 2011.03.16. 07:40:00

@Trevlovics: túúúúdom, csak vicceltem. vagy a csocsóval még viccelni sem illik? :)

vicsigabi · http://vicsigabi.blog.hu 2011.03.16. 07:52:20

Erről a "koldulás az éhezőknek" kisfilmről nekem az jut eszembe - már azon kívül, hogy az egyszeri segítség semmit sem ér -, hogy 1. ez tipikusan az állam feladata lenne, ezért is vonják az adót. 2. ha az adómat nekik [éhezőknek] adhatnám szívesen megtenném.

gurur 2011.03.16. 07:55:36

Bécinek a kapcsolata is rendezettnek tűnik, mondjuk sejteni lehetett, határozott emberkének tűnik.
Most talán szerényebb is lesz, hogy a párbajon szembesítették a rosszabbik énjével.
Alekosz viszont egyre jobban elbízza magát. Jobb lenne, ha nem okoskodna ...

Yooha · http://indafoto.hu/yooha/lego_architecture 2011.03.16. 08:16:35

@vicsigabi: Nekem is az 1. pont jutott eszembe elsőre, de azt gondoltam, biztos nagyon szívtelen vagyok. De akkor lehet, hogy mégsem.
Amúgy meg jótanács: A munkáért adnak fizetést, tessék keresgélni! Én is ezt tettem!

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.03.16. 08:38:00

@gurur:

Azt hiszi, mindenki okosnak meg intelligensnek tartja, mert sok idegen kifejezést használ. Az már neki sem tűnik fel, hogy helytelenül, meg rosszkor. :) Ő azt hiszi, okos. :)

lac64 2011.03.16. 08:39:22

@Yooha: Sajnos azoknak a rétegeknek nem nagyon van munka, akiket ez a téma érint. Ezek az emberek általában képzetlenek, és az ország elmaradottabb területein élnek. Én Szabolcs egyes területeit ismerem, ott még közmunkát is nehéz szerezni, nemhogy rendeset és napszám is egyre kevesebb van. Elköltözni szinte reménytelen, máshol munkát vállalni szintén, mivel a lakhatás és a közlekedés felemésztené szinte a teljes munkabért.

frea 2011.03.16. 08:41:42

@vicsigabi: Szia!Az 1%-ra gondolsz?Azzal szabadon rendelkezhetsz.

lac64 2011.03.16. 08:50:18

@lac64: Ugyanakkor ebben a kiskertes dologban nem hiszek. Többen leírták már, hogy lehet adni vetőmagot, meg kisállatot, de ha eddig nem foglalkoztak ilyennel, akkor ez csak kidobott pénz, mert nem értenek hozzá, nem tudják sem a kertet, sem az állatokat ápolni.
Több ráció lenne abban, ha az adott falu adna x hektár földet, a kapott vetőmagot ott nagyobb területen lehetne elvetni és ezek az emberek egy hozzáértő - pl. falugazdász - iránytása mellett dolgoznának, a termést meg a végzett munka arányában megkapnák. Így olcsóbb lenne a termelés, és kisebb kockázat mellett tudnák elsajátítani a szükséges ismereteket.

Ayesha (törölt) 2011.03.16. 08:58:11

Szia mindenki, holnapra már esőt mondanak:((
sikeresen betaknyosodtam, már azért jobban vagyok, holnapra össze kell szedjem magam.
Itt valaki említette Szabolcs megyét, meg az ottani kilátástalanságot. A volt barátom onnan származik és 19 évesen költözött fel Pestre, mivel ott SEMMI munka nem volt számára. Azóta is itt dolgozik, nem keres rosszul, még haza is tud kisebb összegeket küldeni. Anyukája akkor vesztette el a munkáját, amikor a tsz megszűnt, úgy tudom, hogy 1-2 éve valami cipőkészítőnél vállalt részmunkaidős melót, hogy kiegészítsék a rokiját (kényszerűségből százalékoltatta le magát),persze feketén. Egyedül az öregúrnak van "biztos" állása, mert a vasútnál dolgozik. Tényleg nagyon szar, hogy ennyire a főváros dominál...

Ayesha (törölt) 2011.03.16. 09:02:33

@MegLepke: különösen értékelem azt az elegáns közbevetést, amit a mondandódba szúrtál, á la Alek:):):):)

Albino Vernyul 2011.03.16. 09:15:31

@lac64: Igen.. A hatranyos helyzetu teruleteken gyakorlatilag nincs erteke a hazaknak.. Ha el is tudna adni, amit kap erte, abbol a nyugati teruleteken, vagy Pesten semmit nem kap.. Pl. Borsodban nagyon sokan dolgoztak a kohaszatban, vagy a neheziparban.. Ha volt is kepzettseguk, az ma semmit nem er, ezek a iparagak gyakorlatila Magyarorszagon megszuntek, mert hatalmas veszteseggel, allami tamogatasokkal mukodtek.. Hiaba kepzik oket at, azokra a teruletekre minimalis beruhazasok tortennek, mert nincs ertekelheto, es igazan szakkepzett munkaero.. A betanitott munkasi, a kepzetlenebb munkaeronek valo munkakbol meg keptelenseg alberletet fizetni azokon a teruleteken, ahol akadna munka.. A mezogazdasag szinten keptelen felszivni a munkaerot.. Mindenhol gepesitenek, a ketkezi munka max. idenyjellegu, arra nem lehet alapozni.. Olyan diszno, tehen, csirke telepek vannak, hogy 2-3 ember ellat tomenytelen allatot, gyakorlatilag minden automatizalva van.. Az elejen bemegy az allat a kammionrol, a vegen felmegy a kamionrol es irany a vagohid.. Kozben szinte nem is latja ember.. Es igy tovabb.. Nehez ugy ez, es a spiral ha elindul, abbol nagyon nehez kitorni, foleg, ha az egesz kornyezet leepul...

vicsigabi · http://vicsigabi.blog.hu 2011.03.16. 09:24:56

@frea: Nem, nem az 1 %-ra, hanem arra, hogy az adóból, amit az állam beszed kellene kezelni a társadalmi problémákat. pl. fizetni a rendfenntartást, közigazgatást, iskoláztatást az úthálózat fejlesztéseit és még millió más dolgot. Végtelenül gerinctelennek és alattomosnak tartom, hogy ilyen műsorokat arra használjanak föl, hogy további pénzt csaljanak ki tőlünk - dolgozó emberektől - azért, mert az állam nem hajlandó foglalkozni a feladattal. Arról nem is beszélve, hogy nekem esélyem sincs eldönteni, hogy X vagy Y tényleg rászorul, az adomány megfelelő helyre kerül-e, stb...

vietnámi balzsam · http://fityiszt.blog.hu 2011.03.16. 09:31:03

egyre szarabb ez a műsor, a retek még végén közszolgálati cimkével fogja erlszámolni a való világot Szalai Annamáriáék felé - meglássátok feleim

ammeg milyen volt mikor a Zéva bizonygatta, hogy ő bizony volt már down and out - de tényleg, Lilu, voltam már nyomor küszöbén, mikor száraz kenyér volt csak otthon (mert cigire költöttem inkább a pénzt) hehe - szánalmas

Albino Vernyul 2011.03.16. 09:41:39

@vicsigabi: Az allam sehol nem kepes mindent lefedni.. Az USA-ban, europa nyugati felen az adakozas, az onkentes munka alap tevekenyseg azoknak a retegeknek, akik a tarsadalom szerencsesebb reszere szulettek, kerultek.. Ez csak naluk olyan rejtelyes dolog, meg ugyis mindent ellopnak magyaros attitud se jo.. Amugy altalaban nem az alapitvanyoknal tunik el a penzekbol, hanem a legnagyobb lehuzasok az allami epitsunk hazat a arvizkarosultaknak, vagy a voros iszap katasztrofa aldozatainak projekteknel van.. Ott van nagy tomeg penz, es ott lehet jatszani a kozbeszerzeseknel a havernak, ismerosnek, tobbet fizeto vallalkozasnak odajatszassal.. Raadasul ha mar allam.. Pont most sikerult a 16%-os adoval, illetve az adokedvezmenyekkel tobbet adni annak, akinek van, es elvonni azoktol, akiknek nincs.. A kieso adobevetelt meg megint a szocialis rendszeren sikerul megsporolni (leallt kozmunkak, mindenfele szigoritasok garmadaja..).. Ez van..

frea 2011.03.16. 09:58:53

@vicsigabi: A felháborodádod jogos, kéne jusson arra is. Az államnak nincs pénze, csak amit befizetünk, esetleg kölcsönből. Belőle állja a nyugdíjat, csal. pótlékot, oktatást, eg. ügyet, közlekedést, fejlesztést stb. Meg csomó megy el az állam működési költségeire. Jóléti juttatásokra is tetemes pénz megy el, csak valahogy rosszul , látszata nincs. Lehetne szűkíteni a kiadásokat, csak persze beindulnak a lobbik, és minden marad a régiben. A pártfinanszírozást undorító dolognak tartom, éljenek meg tagsági befizetésekből. Nincs rálátásunk, az adót csak befizetni vagy köteles, rendelkezni vele nem.

misbelief · http://tevhit.blog.hu 2011.03.16. 10:04:57

Zajlik a "Hányás hete" a villában! A lakók egymást túllicitálva hatódnak meg önmaguktól, mindenkinek nagyon-nagyon sanyarú volt a gyermekkora, amiről a Hollószínház "Mi harmincan laktunk egy cipősdobozban!" jelenete jutott eszembe. :) De ez még oké, mert nagyjából igaz is lehet, na de hogy a kampányfőnök Lilu az már több a soknál! Az eddigi programokat kiválóan levezényelték a fitness szakértők, a tanárok, a 200-as IQ-júak, a dohányzásleszoktató szakember stb., na de egy ekkora kaliberű projekthez maga a nagy szociális érzékenységgel bíró Lilu kell!!! Lilu, aki gyakorló édesanyaként mindannyiuknál jobban tudja, hogy mekkora felelősség és teher egy gyermeket etetni! Lilu ezt jól tudja, hiszen vele is előfordult már, hogy gyermeke szívfacsaró könyörgése ellenére csak egyetlen üveget tudott venni a Culinaris legdrágább pestojából! :))

genevieve 2011.03.16. 10:08:49

Na, aki tényleg adakozni akar...

mindengyereklakjonjol.hu/kapcsolat/

Kapcsolat
mindengyereklakjonjol
Kapcsolat

OTP SZÁMLASZÁM: 11794008-20534156
ADÓSZÁM: 18019539-1-41
IBAN: HU23 1179 4008 2053 4156 0000 0000
BIC (SWIFT) KÓD: OTPVHUHB

E-mail cím: mindengyereklakjonjol@mindengyereklakjonjol.hu
Vezetékes telefonszám: 06-1-354-1605
Mobil telefonszám: 06-30-661-1840

Albino Vernyul 2011.03.16. 10:09:42

@frea: Partfinanszirozas.. Az a gond, ha nem az allam ad ra penzt, akkor jonnek a gazdasag kulonbozo resztvevoi, es megfinanszirozzak a partokat igy-vagy ugy.. Ha meg mar penzt ad, elvarasai vannak.. Mivel az allam mar most se adja meg, amibe egy part finanszirozasa kerul, a kapcsolatok, es a sotet ugyek mindegyik partnal fellelhetok, ezt egy eljenek meg amit osszeszednek akcioval, csak tovabb lehet melyiteni.. Engem nem zavar, ha a partoknak allami tamogatas jar, de legyen minden elszamolva, es ezt ellenorizni is lehessen, illetve barminemu trukkozesnek legyen sulyos kovetkezmenye.. Jelenleg igazi ellenorzes sincs, es kovetkezmenyek se.. Ez a baj..

dr. gernika 2011.03.16. 10:09:48

Ne mondjátok, hogy a kiskert-project rossz ötlet, ez bevált módszer. Múlt század elején megcsinálták Pécsett és működött. Nyilván akkor még földközelibbek voltak az emberek, de itt is gondolom, hogy a vidékieken akarnak ezzel segíteni, és -nagyon remélem, hogy- nem csak hozzájuk vágnak egy zsák vetőmagot oszt jónapot, hanem átbeszélik velük a teendőket, családgondozás keretein belül járnak ki csekkolni hogy haladnak, ha kell segítenek stb. Az a baj, hogy a szociális rendszerünk nem lenne rossz, a törvény is jó, de anyagi és emberi erőforrások nélkül megvan kötve a szakemberek keze.

lac64 2011.03.16. 10:13:27

@Albino vernyul: Ezt próbáltam megfogalmazni, csak Neked sokkal jobban sikerült.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.03.16. 10:17:44

@genevieve:

Ha tudnád ennek az alapítványnak ki a vezetője....

genevieve 2011.03.16. 10:18:58

@Nard: világosíts fel légszíves

Hódos Hajnalka 2011.03.16. 10:20:05

Na jó, akkor a világ megváltását, a pártfinanszírozás problémájának elemzését, Lilu ekézését meg az alapítvány fikázását abba kéne hagyni.

Ayesha (törölt) 2011.03.16. 10:24:20

@Nard: Csak nem Dr Lázár László?:D:D:D

Albino Vernyul 2011.03.16. 10:25:43

@Hódos Hajnalka: :) Latod, az RTL, vagy legalabbis az otletgazda elerte a celjat, komoly dolgokrol is elkezdett beszelgetni a VV retardalt nezokozonsege, nem csak arrol, hogy milyen szep Alek bugyingoja..;))) Amugy nincs mirol dumalni, jelenleg ebbol all a musor..

frea 2011.03.16. 10:25:53

@Albino vernyul: A legtöbb korrupció ott zajlik, persze a közbeszerzések sem kutyák. Igazad van, de azt hiszem, a támogatás mellett is vannak mecénások, akik ugyanúgy benyújtják a számlát. Az átláthatóság pedig egy pártnak sem áll érdekében.

fordp01 2011.03.16. 10:42:36

egészen pontosan előttem van Alekosz, ahogy körbeugrálja a villát és közben skandál:

"egy tálentomot az exleprásnak! egy tálentomot az öregnek!"

nyilván behelyettesitve valami gyerekjóllakató szöveggel.

Ayesha (törölt) 2011.03.16. 10:47:13

@fordp01: jaj:D:D:D exleprás:)))
"Jézus csinálta, jófej volt.":D:D:D

Ari11 · https://www.facebook.com/app_scoped_user_id/993743967324468/ 2011.03.16. 11:09:10

@Albino vernyul:
Állhatna ebből, de nem Lilut kellet volna
be küldeni. Képviselhette volna, egy komoly személy, ezt a projektet, a villában is. Alapítvány elnöke, vagy bár ki a támogatók közül, CBA. Sokkal nagyobb lenne a hatása.Ha már ilyen nehéz ügyet választottak jótékonykodásra. A bentiek is jobban, össze kapták volna magukat.
Így meg Jeezsi prómo filmje lett. Ma már az újságok is tele vannak, Jerzsiről szóló cikkekkel. Kár, hogy nem egy felelős, vagy népszerű embert küldtek be.

lac64 2011.03.16. 11:30:41

Hát Bécinek a hétre nem lehet panasza

www.eszak.hu/

the sandwich maker 2011.03.16. 11:36:24

@lac64: Hirtelen azt hittem, ez már a jövő. :D Jó sokat utazgatnak ezek a vályoglakók, most már igazán beköthetnék nekik a kábelt meg a netet is.

LadyCarambole · http://kigondoltam.blog.hu 2011.03.16. 11:41:20

Valaki mondja meg lécci, hogy hol találom meg a faszbúkon a VV-s hogyvoltozókat, próbálkoztam a kereséssel, de ott bármit megtalálni egy rémálom!

genevieve 2011.03.16. 11:50:35

@mama ottmarad: én inkább utalok pénzt, mint sms-t küldök

múltkor belinkeltem a dévai árvaház számát, oda is küldtem egy kis pénzt karácsonykor

dr. gernika 2011.03.16. 11:52:19

@lac64: Kíváncsi vagyok, visszajutott-e a fülükbe, hogy napvilágra került Gigi videója. Kicsit megborítaná a hangulatot a két tesó között.

mama ottmarad 2011.03.16. 11:58:27

@genevieve: a mi környezetünkben (rokonság, munkahely) sajnos van kinek adakozni, meg is tesszük zsebből zsebbe.
Azért pár sms-t küldtem, és küldök, ha már rajtuk szórakozom. :)

genevieve 2011.03.16. 11:58:47

@gernika: szerintem a jelentkezésnél az első amit megkérdeznek tőlük, hogy készült-e róluk bármilyen kép, film stb, ami botrányos lehet....

szóval biztosan tudnak róla:-)

dr. gernika 2011.03.16. 12:09:47

@genevieve: A stáb biztos, de én úgy értettem, hogy Gigi-Béci fülébe vissza jut-e a közönségtalálkozók alkalmával, hogy ez napvilágra került. Mert tudtommal erről nem tudtak a szülők és a tesó sem, akkor pedig nézhetnénk némi ajtócsapkodást. :)

the sandwich maker 2011.03.16. 12:13:05

@Albino vernyul: mondom én, mondjuk Bazsikán meg a Vadon Janin jót röhögnék.

gastro vazze 2011.03.16. 12:14:30

számomra már régen kiderült, hogy a görög a legbutább ott bent az odúban: a tegnapi margarinos okoskodása, meg csak megerősitett benne!
Az azért súlyos volt, amikor végre elmagyarázta neki Jerzsi (meg Ani), hogy mekkora baromságokat beszél, Alekosz feje egyszercsak padlizsánszínt vett fel. Égett, mint a rongy :DDD

gastro vazze 2011.03.16. 12:18:14

@LadyCarambole: személyes meghívásos a dolog:) gibsont keresd.....

dr. gernika 2011.03.16. 12:23:24

@gastro vazze: Igen, azt én is néztem, de még akkor is ragaszkodott a hülyeségéhez, csak akkor állt le, mikor Anikó az orrába nyomta a dobozt. Még vághattak volna be egy képet a fejéről akkor is, mikor a dietetikus megdicsérte Jerzyt a pontos meghatározásért.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.03.16. 12:25:36

@Ayesha:

Nem, de a regnáló kormány egy illusztris tagjának a tanácsadója. :)

the sandwich maker 2011.03.16. 12:37:30

Engem Liluban a legjobban az idegesít, hogy a nagyon szót indokolatlanul sokat használja.

the sandwich maker 2011.03.16. 12:40:43

@gernika: úgy, úgy, a sálja is nagyon idegesítő, de arról talán a sztájlisztja tehet. De olyan nagyon sokat használja a nagyont, meg a nagyon-nagyont, hogy az nagyon felbaszcsizza a bioritmusomat.

genevieve 2011.03.16. 12:45:14

@Nard: ez igaz, de picit árnyaltabb a kép azért:-)

bár pontosan megértem és átérzem azt amire gondolsz:-)

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.03.16. 12:47:00

@genevieve:

Hát én ilyeneknek nem adnék pénzt, semmiképp. :)

www.facebook.com/velemenyvezer

Ott lesz lejjebb egy kicsit, az erre vonatkozó kis írás.

perszepolisz 2011.03.16. 12:50:46

Aki már látott földet, tudja, hogy 200 m2 földön nem lehet megtermelni egy család, de még egy ember éves zöldségét sem. Én már láttam földet és ha lenne 1000 m2 földem, akkor talán belevágnék. Ugyanígy álságos az, hogy ez segítség: mert ha 20 ezer forintnyi vetőmaggal ki lehet húzni az emberekez a bajból, már rég ezt csinálná mindenki. A segítség a munkahely teremtés, mert a világunk így működik. A saját termelésből való megélés is működött - a középkorban. Az álszegényekkel meg az igazán szegényeket idegesítik csak fel.
Ayesha a volt barátod anyukája meg csaló és Én ezért elítélem Őt. Itt kezdődik ugyanis, az hogy ez az ország megváltozzék...

Hódos Hajnalka 2011.03.16. 13:01:23

@gastro vazze: kiszedtem a kommentedet és megkérnélek, hogy ne baszd föl az agyam.

@perszepolisz: én már láttam földet, úgyhogy pont ezen a helyen nem kéne hülyeségeket beszélni.
Először is, a földet nem négyzetméterben szokták megadni, de ezt csak a kekeckedés miatt.

25 tő paradicsommal el lehet látni egy négytagú családot, házi feladat, hogy ez mekkora helyet foglal el és akkor olyanok elemzésébe bele se fogok, hogy hány sor borsó meg hány bokor cukkini, mert csak felbaszom magam, annak meg semmi értelme.

Ha van még itt önjelölt Bálint gazda, szívesen vitatkozom vele, fél kettőig még ráérek.

Hódos Hajnalka 2011.03.16. 13:05:27

@perszepolisz: ja, megnéztem, 56 ft egy csomag vetni való retek mag.

perszepolisz 2011.03.16. 13:10:32

@Hódos Hajnalka: Lilu mondta tegnap, hogy azt fogják enni ami 200 m2 földön megterem. Ebből arra következtettem, hogy azt állítják, hogy 200 m2-ön meg lehet termelni egy család, vagy egy fő zöldség szükségletét.
Én fejlődőképes vagyok és bevallom én úgy értettem, hogy 200 m2 földön egy család vagy egy ember éves étel szükségletét lehet megtermelni. Ami ismerd el lehetetlen. Lehet hogy félreértettem, de tegnap biza 200 m2 földről beszélgettek.
A hozzászólásom tartalmából pedig kivilálgik, hogy nem elsősorban a hogyvoltot kritizáltam, hanem a tegnapi és tegnapelőtti VV-t.

dr. gernika 2011.03.16. 13:15:28

@Hódos Hajnalka: Én nem értek a kertészkedéshez, anyám csinálja a kert egy zsebkendőnyi részén, de nyáron valóban annyi a paradicsom, hogy alig bírjuk megenni, valamint borsóleves is van unásig, amikor meg még voltak meggyfáink, az ismerősök nem győztek járni leszedni maguknak is (cserébe kaptunk télen disznótorost), a spájz meg tele volt befőttekkel. Szóval én tudom, hogy megéri, természetesen nem ettől nem fog éhen halni a család, de látványosan javítaná az életminőségüket.

@perszepolisz: Munkahelyteremtéshez tényleg állami segítség kell, márpedig eddig azt vettem észre, hogy az akármekkora méretű vállalkozásokat inkább csak ellehetetlenítik a közterhek. Szóval aki magától csinálná, az is hatszor meggondolja.
Egy alapítvány ehhez kevés, és számonkérni rajta, hogy miért így segít és miért nem úgy, nem fair. Legalább próbál segíteni. Viszont nekem is vannak fenntartásaim, fokozottan kéne ellenőrizni a befolyt összegek áramlását, sajnos volt már jó pár eset, ami miatt joggal bizalmatlanok az emberek. :(

dr. gernika 2011.03.16. 13:17:25

@perszepolisz: Ó, bár minden ember megenne annyi zöldséget egy évben, amit 200 m2 ki tud termelni, konganának a rendelők... :S

Trevlovics 2011.03.16. 13:20:01

ha földművelés, akkor itt vagyok. megpróbáltam kukoricát termeszteni régebben, de a pontyok mind felzabálták, tövestől ráadásul. szomszéd mondta, ő elvileg ért hozzá. kérdeztem tőle mit tehetek, azt mondta ne madárijesztőt tegyek ki mert a pontyoknak az semmi, piha, tegyek ki egy baszott nagy harcsát szalmából, attól megijednek. kiraktam, de ebben az egy dologban tévedett a szomszéd, ugyanúgy eltűnik a kukorica, viszont rengetegen járnak ki a földemre fényképezkedni

Trevlovics 2011.03.16. 13:25:11

@gernika: tegnap én is azt a vonalat próbáltam szolidan nyomni, hogy bár nincsenek illúzióim a kereskedelmi médiával kapcsolatban és a jótékonysági gála is valószínűleg csillag születik promóadás lesz, de azért kicsit nem jó az se, ha valaki megpróbál ásni egy vízelvezető árkot a kertbe, másvalaki meg bentről a fotelből mondja, hogy ne ott kezdd, ne abba az irányba, szarul fogod az ásót, úgyse lesz belőle semmi.

perszepolisz 2011.03.16. 13:26:28

Na jó ezt tisztázzuk mert lehet hogy Én vagyok a hülye. A legjobb tudomásom szerint ezt a programot a Ferge Zsuzsa szociólógus és csapata karolta fel itt Magyarországon. Ők azt mondják, hogy annyi vetőmagot és pénzt és földet akarnak adni a rászorulóknak, hogy azok önellátóak legyenek zöldségből. De természetesen nem lesznek önellátóak húsból, vagy krumpliból (ha most azt nem vesszük a zöldségek közé).
Nem tudom, hogy ezt a VV szerkesztői is tudják-e? Magyarán, hogy csak a zöldségek termelésről van szó, nem teljes önellátásról.
Ha Én vagyok a hülye meggyőzhető vagyok... Uff

gidabiga 2011.03.16. 13:28:10

@Trevlovics:

:DDD

én csak azt tudom, hogy nagyszüleim tán 500 négyzetméteren termesztettek zöldséget, a kertben voltak gyümölcsfák és volt még egy kert a baromfinak, abból 3 családot láttak el.
na jó, krumplit venni kellett tél vége felé.
és tökmindegy, hogy 200 m2 vagy 2000m2, aki a 200-at sem dolgozza meg, annak fölösleges lenne a nagyobb.

Trevlovics 2011.03.16. 13:30:39

@perszepolisz: én úgy látom, hogy létezik olyan vetőmag, aminek ügyes elültetésével, hozzáértő termeléssel és szemfüles értékesítéssel egy család önellátóvá tudja tenni magát, ez pedig a kender :)

Soror Formoza 2011.03.16. 13:45:07

@MegLepke: Látod, ez történik, ha kimész a vi
Itt szeretve vagyol :)

lac64 2011.03.16. 13:45:29

@Hódos Hajnalka: Nagyon halkan és félve megjegyezném, hogy a földet szokták négyzetméterben is megadni (a hektárnak is ez az alapja), valamint a városi népeknek érthetőbb, mint a négyszögöl.
A házi feladatra a megoldás: 4 m2.

genevieve 2011.03.16. 13:57:15

@lac64: négyszögöl, micsoda hülye mértékegység:-D

gastro vazze 2011.03.16. 14:00:26

@Hódos Hajnalka: Nincs belole sertodes termeszetesen, mindenesetre nincsenek illuzioim;)

gastro vazze 2011.03.16. 14:04:35

Jó, hogy nem hódban van megadva, vagy miben:)))

gastro vazze 2011.03.16. 14:07:31

@Trevlovics: De ott megjobb, ha nemesitett tovet nevelgetsz;), a magbol hajtatott a felet sem eri:)))

dr. gernika 2011.03.16. 14:13:58

@perszepolisz: Ferge Zsuzsa nem mond hülyeségeket, a'mán biztos.

@Trevlovics: No, igen. Az egyszeri ember választhat, hogy odamegy önerőből segíteni és akkor saját szemmel látja, hogy mire mentek vele, vagy csak pénzt utal valahogy valahova, aztán vagy eljut a célba, vagy nem.
A villalakók aranyosak voltak, mikor ott ötleteltek, hogy hogyan tudnának segíteni a filmekben bemutatott családoknak, de félek, hogy erre nem kaptak lehetőséget, mert a stáb csak a celebkedéssel sms-gyűjtésre tartott igényt. A héten meglátjuk.

lac64 2011.03.16. 14:15:56

@Albino vernyul: Basszus, látszik, hogy hétfő (szerda) van, nem értettem, hogy jön ide a rágcsáló.

MegLepke 2011.03.16. 14:19:19

@Albino vernyul: kicsit kiakadtam, na:) egyszeri hiszti volt, nem tervezek hőbörgést.:)

@Ayesha: :)))

@jahuu: igen, köszi:)

lac64 2011.03.16. 14:19:44

@gernika: Béci és Gigi kimehettek, táncórát tartottak, az biztos segít. Kiváncsi vagyok, hogy a többiek kimehetnek-e és vajon mit fognak csinálni.

karolinabeszarova 2011.03.16. 14:24:16

Szerintem a 200 négyzetmétert arra mondták, hogy annyi a villa alapterülete és annyiból kell nekik gazdálkodni, ami megteremhet ekkora helyen.

Desperatefan14 2011.03.16. 14:25:39

@lac64: Ma Alek és Éva voltak kinnt.

genevieve 2011.03.16. 14:30:11

@lac64: beszéd és hisztiórát:-)

esetleg éva dohány termesztést:-)

mama ottmarad 2011.03.16. 14:31:02

@MegLepke: jó, hogy már itt vagy a biztonságos kupola alatt. Hiányoztál :)

rianna 2011.03.16. 14:33:25

@perszepolisz: 200nm-en bőven lehet egy családra való zöldséget és krumplit is termeszteni. Ahogy mások is írták, ha van egy kis baromfiudvar meg néhány gyümölcsfa, akkor végképp el vannak látva. Aki eddig nem művelt földet, az úgysem ennél nagyob területtel foglalkozni.

@Trevlovics: nálunk (nem is olyan) régen termesztettek kendert, még én is tiloltam kiskoromban. Most mindenki nepperkedhetne, ha gondoltak volna az alternatívákra :)

mama ottmarad 2011.03.16. 14:36:57

@rianna: ültethetnének tarhonyát, annak nem nagy a vízigénye :))

mama ottmarad 2011.03.16. 14:37:48

Kisállatnak rókát ajánlanék, mert arról többet lehet lenyúzni :)

dr. gernika 2011.03.16. 14:47:22

Az első képen, gondolom a hülye fénytörés miatt, de a monitoron lévő kislány pont úgy néz ki, mintha most mászott volna ki a kútból...

dr. gernika 2011.03.16. 14:50:56

@lac64: Táncórát minden éhező gyereknek!

@Desperatefan14: Erre kíváncsi leszek.

@mama ottmarad: LOL

rianna 2011.03.16. 14:51:53

Aki eddig nem művelt földet, az úgysem TUD ennél nagyobb területtel foglalkozni.
Igy szól helyesen a mondat.

@mama ottmarad: hogy erre nem gondolt senki...:D Btw a tarhonya milyen növénynek számít?

mama ottmarad 2011.03.16. 14:57:08

Szerencsésnek érzem magam, mert bár szerény jövedelme volt szüleimnek, de az éhezést nem ismertem soha. Az iskolai tízóraim zsíros kenyér volt, de mindig jutott mellé zöldparika, uborka, vagy retek. Sűrűn lakott városban éltem mindig, csak felnőttként tudtam meg, hogy néz ki a nyers cékla, vagy a paraj. A XX. század összes háborúját és válságát megélt szorgos nagyszülők külvárosi kertjében megtermett minden zöldség és gyümölcs, összes gyerekük családjának is. (Hej, de hiányoznak azok az ízes csalamádék, sűrű szilvalekvárok, az édeskés-savanykás málnaszörpök, rágcsálásra aszalt gyümölcsök!)
Áldott legyen még az emlékük is.

MegLepke 2011.03.16. 14:57:34

@mama ottmarad: tarhonyát:DDDDDDDD Anno ezzel forgattuk be egymást az agráregyetemen. Hogy na mondd a tarhonya sor-, és tőtávolságát:D

(te is hiányoztál ám, köszi:))

mama ottmarad 2011.03.16. 15:01:23

@rianna: fogalmam sincs, nem vagyok idevalósi :)

-Sarq- 2011.03.16. 15:05:47

@Trevlovics: Igen, nemrég a zindekszen is volt cikk, hogy egy tő alaphangon évi 600 000 Ft értékű terményt hoz, viszont az értékesítéssel azért vannak problémák :).

rianna 2011.03.16. 15:19:06

@gernika: :D :D :D

különösen a fórum jó, igazi útmutatást nyújt a kezdő tarhonyatermesztőnek is :))

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.03.16. 15:55:21

Áh, nem értetek tik(sic!) a tarhonyához. Köztudott hogy fán terem, és holdtalan éjszakákon kell szüretelni, egy Müller Péter könyvvel a kézben, fennhangon olvasva. (Popper,Müller,Coelho egykutya, bármelyik megteszi, csak magas legyen a bullshit/oldal arány) :) A legízletesebb tarhonyát így kell szüretelni.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.03.16. 15:58:10

@Nard:

Kifelejtettem a legfontosabbat, csakúgy mint a kankalin, a tarhonyafa termése csak éjszaka virágzik!

dr. gernika 2011.03.16. 16:00:14

@rianna: Jó bizony, örül a szívem mikor látom, hogy van még ennyi pihent agyú ember. :)
Gyere az új posztba!
süti beállítások módosítása