Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Dr. Csont 1x08 - A példakép

2011. március 15. 12:45 - o.n.

Brennan épp egy koponyát rak össze, nagyon elmerülne a munkájában, ha Angela hagyná, de hiába csacsog neki Todd-ról, a nagykezű basszusgitárosról. Érkezik Zack, a jó hír hozója: megjelentetik egy cikküket, tartja is az öklét hogy Brennan csapjon bele, mert úgy hallotta ez elterjedt kifejezése a közös sikerélménynek. Brennan nem érti, Angela röhög: „Imádom amikor a földi embert utánozzátok”, haha. Hodgins jő egy csomaggal, az antropológusnő kinyitja és elviharzik. A kis csapat utána, mert azt a pasit, aki miatt Brennan otthagy egy csontvázat, mindenképpen látni kell.

A fickó jóképű, azonos fordulatszámon pörög Brennan-nel ez rögtön látszik: félmondatok röpködnek, széles mosolyok villannak. Gondolom egy ex, Angela megerősít, és rá is kontráz: Michael volt Brennan antropológia-professzora. Zack rögtön kombinál és nem fogadja el Angela és Hodgins véleményét, miszerint attól, hogy Brennan jelenleg az ő antropológia-professzora, amire ebből logikusan következtet az mégis esélytelen. A tudós párocska eközben már épp a vacsorameghívásnál tart, amikor Booth érkezik egy hűtővel. Egy erősen oszlásnak indult holttest van benne, fiatal nőé, Michaelt is rögtön érdekli az eset. Brennan kiosztja a feladatokat: Hodgins határozd meg a bogarakból a halál idejét, Zack tisztítsd meg a csontokat, Michael fél 8-ra gyere értem.

Kicsivel később, Angela megrajzolta az áldozat arcát, a fogászati röntgenből már azonosították is, Maggie Schilling. Angie nagy vigyorogva végighallgatja Brennan mondókáját arról, hogy nem lesz este semmi, az „ex” azt jelenti végleges, mint a fénysebesség. „Tudod kivel etesd ezt a dumát; kellemes estét.” Brennan még leadja Booth-nak az áldozat anyagát, majd neki is bejelenti, hogy este nem dolgozik, vacsorázni megy, annyit mondta már hogy csodálom, hogy még van aki elhiszi. Michael biztosan nem, snitt után már az ágyban szögezik le, hogy amit csinálnak, az csak kikapcsolódás. Ilyen mondatok hangzanak el, mint „az idő csak elmeszülemény”, meg „ugye milyen jó dolog, hogy van fizika”, sírhatnékom támad. Hálistennek az ügyre terelődik a szó, és Brennan olyan monológot vág le az áldozatról, hogy csak pislogok, milyen normális emberi empatikus mondatokat hozott ki belőle ez a kis „kikapcsolódás”.

Másnap a laborban, a csontok tiszták, a kis csapat Brennan-re vár, aki késik. Angela ennek örül, Zack nem érti, Hodgins emlékezteti arra amikor ő késett. Ó igen, a szőke csajszi, alias Naomi a paleontológiáról, A-Lány-Akin-Nem-Lehet-Csak-Úgy-Átugrani, aki úgy tűnik tartós érzelmi sokkhatást váltott ki Zack-nél, zoxó megkövetlek. Befut Brennan és hozza magával az érdeklődő Michaelt, Hodgins és Zack indulnak is emberkedni egy sort. Hodgins egész jól csinálja, Zack meg belefut egy „Én is nagyon okos diák vagyok” – „Ne sértődjön meg, de nem az esetem”-be, Hodgins-szal együtt röhögök önfeledten.

Maggie-nek egy betegség miatt törékenyek voltak a csontjai, Michael rögtön vitába is száll Brennan-nel, nem kellett volna rögtön arra következtetni, hogy azért sérült meg, mert megkötözték és küzdött. Hodgins halálos adag hidromorfint, azaz kórházi heroint talált a lány szervezetében. Michel lelép egy megbeszélésre, Booth és Brennan az áldozat szüleihez megy. A szülők tudtak a lányuk drog-ügyeiről, az Apa felsorolja miket használt, de a hidromorfinról nem hallottak, talán az endokrinológus tud segíteni. Nem voltak jó kapcsolatban a lányukkal, mert nem beszélgettek vele eleget. (Viszont nagyon szép virágaik vannak.) A doki sem tud a kórházi heroinról, megnevezi viszont egy korábbi alkalmazottját, Mary Costellot, akitől Maggie ópiátokat csalt ki.

A nő tagad, a doki ezt csak kitalálta, mert rámozdult, ő csak dolgozni akart, ezért rúgta ki. Maggie-hez viszont közel állt, mivel a lány rossz viszonyban volt a szüleivel, ő és a pasija befogadták, sokat buliztak együtt. Míg Bones a kiselőadást hallgatja, Booth új hűtőt talál, le is tartóztatja a párt, az epizódnak alig a felénél járunk, mi lesz még itt? Kezdetnek egy átalakított pince, több doboznyi szado-mazo szexuális segédeszköz, köztük egy bolyhos bilincs (már meg se lepődök a csuklósérüléseken), és rövid eszmecsere arról, hogy ezek mikor kerülnek elő egy kapcsolatban.

A riportszobában a nő azt vallja, Maggie önként vett részt mindenben. Booth szerint nem, elrabolták a pénzéért, bilincsben tartották, a fájdalmai miatt túladagolták heroinnal, a holttestét pedig eltüntették a hűtőben. Nincs beismerő vallomás, ezért bizonyítékot kell találniuk, Brennan fogad Michael-lel egy vacsorában, hogy így lesz. 10 percet kap, mivel Michaelnek újabb megbeszélésre kell mennie.

Első körben az összekötözött bokák és a medencecsont kopása/gyulladása nem győzi meg Michaelt, ezt okozhatta a csontritkulás is. Booth viszont már biztos benne, hogy az áldozat nem önként vett részt a szexuális játékban, akkor nyilván nem kötötték volna össze a lábát. Azért Bones fülébe sutyorog: „Te fogsz nyerni ugye?”, Bones magabiztosan bólogat. Van még 5 perc, Angela csodagépe igazolja Brennan-t, az olasz étterem a nyerő. Angela szerint batárnőjének nem kellene így lealázni a pasiját, Booth szerint az ügyről sem kellene beszélnie vele, mert a pasas lesz Costello-ék szakértője a bíróságon.

Michael genya, ezért költözhet szállodába, de jóképű is, ezért csak másnap. A csontok vizsgálatánál meg jól lehúzza Brennan szakértői véleményét, aki erre bosszús lesz, aztán még bosszúsabb, amikor a széles mosolyú esküdtszéki tanácsadónő közli vele, hogy az esküdtek nem szeretik, mert hideg és távolságtartó. A sármos Michael elbűvöli majd a női esküdteket, Brennan-nek is ezt kell tennie a férfiakkal, különben nem nyernek. Na ez érdekes lesz.

A vád tanújaként Booth lehengerlően meggyőző, Hodgins őrült tudósként beszél, de szerencsére nem sokat, Angela meg alapból empatikus. Brennan adatáradatának hallgatása közben viszont majd’ elalszanak az esküdtek, és ezen még az ügyész szinkrontolmácsolása sem segít, 30 perc szünet. A folyosón a tanácsadónő jól kiosztja Brennan-t, és Booth is egyetért vele: „Néha egy kicsit nehéz volt követni.” „Mikor?” „Hát, amikor beszéltél.” Michael is elhajtja, ejh, kemény. Amikor a szünet után szakértő tanúként szólal fel, még keményebb, megereszt pár mosolyt a nők felé, szem és bugyi nem marad szárazon ahogy mondani szokás, Brennan-t pedig lealázza rendesen. Folyt. köv. másnap.

Goodman próbálja kicsit felrázni az antropológusnőt, többek között azt is elmeséli neki, hogy két éve Michael is jelentkezett az állására, mégis őt vette fel, mert racionálisabb, tényszerűbb, meg törődő is. Csak tanuljon meg az utca emberével is beszélni, mert az esküdtszék belőlük áll. A lelkisegély annyiban sikeres, hogy Brennan a pokolba küldi Michaelt, amikor az visszasündörögne hozzá. Anno, amikor diákként hozzá fordult, mert félt egy életveszélyes tömegsír-exhumáláskor, Michael azt mondta mindig kiderítik az igazságot, nem alkusznak, de a pasi most megalkudott. Ez szép és jó, és örülök hogy Michael megkapta a magáét, de a tárgyalóteremben nem lesz elég.

Booth az egyetlen aki még csodát tehet, és egy pillanatig reménykedek benne, hogy Michael módszerét alkalmazza, hogy kihozza Bones-ból az emberi énjét, de nem, az ügyésszel susmusol valamit. Bones tényleg közérthetőbb, magához képest nagyot alakít, de amikor az ügyész látja, hogy az esküdtek megint unják, úgy dönt megfogadja Booth tanácsát, és félbeszakítja Brennan-t, hogy azt firtassa, miért is lett épp törvényszéki antropológus. Mivel a védelem vetette fel a témát, folytathatja a kérdezősködést azzal a céllal, hogy megértesse az esküdtekkel miért ilyen távolságtartó Brennan. Azért, mert a szülei 15 éves korában eltűntek és sosem tudta meg mi lett velük, csak a tényekre koncentrál hogy az áldozatok kevésbé emlékeztessék a saját szüleire. Angela sóhajt egyet; a „minden koponyában látom az arcot is” kezdetű és „nem hagyhatják figyelmen kívül a tényeket, csak mert unalmas vagy ellenszenves vagyok, mert nem én számítok, csakis Maggie” végű vallomás biztosítja a vád győzelmét.

Vége az ügynek, Michael és Booth is rohan Bones után bocsánatot kérni, Michaelt szóra se méltatja, Booth-t kiosztja, de megérti, logikus döntést hozott a célja elérése érdekében, ő maga is ezt tette volna. Booth tudja mivel tegye jóvá, hogy belemászott Bones magánéletébe, szerez neki egy hullát egy istenkirály tetthelyen (azon sem lennék meglepve ha később kiderülne hogy ő maga tette oda - valahogy úgyis kimagyarázná -, és nyilván csuklósérülései is lesznek).

Címkék: dr. csont
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zoxó 2011.03.15. 14:34:36

Na ugye, hogy ugye!:DDDD
süti beállítások módosítása