Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Dr. Csont 1x06 - Múmia a falban

2011. március 12. 10:41 - o.n.

Angela rángatja ki Brennan-t a laborból, márpedig indulunk, buli van Aprajafalván. Ha nehezen is, de sikerül neki, a segítségre váró diákok, turnét szervező kiadók, tv-szereplések várhatnak holnapig, akárcsak a francia csontváz, akár Jean-Pierre volt a neve, akár nem. A klubban D.J. Rulz, hip-hop, sikoltozó nép, remek hangulat. Brennan kérdezi elég jó-e a jelmeze, haha. A zene cool, Angela már kezdi elhinni hogy egy táncos-pasizós este lesz ebből, de nem, Brennan nekiáll a zenét túlkiabálva antropológiailag elemezni a helyzetet amibe került. Néhány helyi szereplő ezt nem veszi jó néven, mivel csak a „törzsi dolog” meg az „állati ösztönök” szókapcsolatok jutnak el hozzájuk az egész kiselőadásból; kivéve egy nőt, ő rögtön vágja miről karattyol Brennan: „Descartes filozófiája alapján fejtegeti, hogy bírja ezt a zenét” – nem is értem miért nem veszik fel azonnal a Jeffersonba kommunikációs szakembernek.

Verekedésig fajul a dolog, egy magas izmos fickó megpróbálja legyakni Brennant, de ő egy félkörívessel szó szerint átrúgja a falon, ejha. A falból egy mumifikálódott holttest kacsintgat és fehér por robban ki, aki nem akart szándékosan füvezni az így járt.

Booth érkezik Tessával, nyilván nem így képzelték az aznap esti randit. A drog szépen hatott, Bones ugrálva pörög ezerrel, keménykedő FBI-ügynököt játszik, és lelkesedik a hulláért „az első modernkori múmiám, milyen szép példány”; Angela szimplán csak beszól egyet Tessának, aki erre nyomban elmenekül. A klub tulajdonosának, Randall Hall-nak nincs tippje ki lehet az áldozat, éjszakai azonosítás van kilátásban.

Másnap a laborban, Hodgins kamillateát ajánlgat a lányoknak, Booth-t a múmia érdekli. Beragadt a két fal közé, kiszakadt a zacskó, ahogy levegőért kapkodott az anyag bekerült a tüdejébe, eltömítette a hörgőket, így halt meg. Hodgins a fülében levő bogarakból még azt is megmondja hogy hat hete. Booth costa-rica-i nyaralást tervezget; Bones rehidratálta a hulla kezeit ujjlenyomatért, és egy ritka gusztustalan jelenetben mesél Booth-nak az aztékokról, akik megnyúzták az embereket és testpáncélként hordták a bőrüket, asszem ezentúl nem húzok kesztyűt. A művelet sikert hoz, az FBI gépe Roy Taylor nevét dobja ki, alias D.J. Mount, a klubban is játszott pár hete, aztán eltűnt. Angie szerint ezek után biztos fogyni fog az albuma.

Pár óra alvás a kanapén, tusolás a szennyezésmentesítőben, kis kutakodás a neten, és Bones máris kiképezte magát a szubkultúrából, D.J. Mount-ot hallgat az irodában, majd visszamegy a klubba további nyomok után kutatni. Booth elbeszélget a klubvezetővel, aki Rulz-t nevezi meg Mount fő riválisaként. Jön az áldozat apja, szerinte kizárt hogy drogozott a fia, nem is ivott soha életében, jó tanuló-jó sportoló volt, katolikus srác. Booth-nál máris megértő fülekre talál.

Zack és Brennan lábnyomokat talál a klubban a fal mögött, karcolást a falon, vérnyomokat és egy ékszert: egy kiszakadt gyémánt köldökpiercinget vérnyomokkal és húscafattal. Tisztítás után a felirat árulkodik: „LUV RULZ”. Angela javasolja Booth-nak hogy ajándékozzon ilyet Tessának, kösz inkább ne. Hodgins az áldozat szemeiben is talál drogmaradványt, Brennan pedig a szájpadlásán sérüléseket: a kábszeres zacskót belenyomták az arcába, ez bizony gyilkosság, indulás Rulz-hoz.

A várakozásokkal ellentétben Rulz rendes fickónak tűnik, a nézeteltérése Mount-tal egy szám miatt volt, amit Mount lenyúlt tőle. Mondta neki, hogy ne jöjjön többet a klubba, úgy is lett. A piercinget Eve kapta, aki már csak ex, egy ideje Mount-tal volt. Csak önmagával törődik az a lány, a gyerekét is a bátyja neveli. Rulz kezén sebhely, máris van közös témája Bones-szal, nem semmi sérülés volt, eret és ideget is ért a golyó. Bones-nak szemmel láthatóan bejön ez a hip-hop életérzés, annál kevésbé tolerálja viszont, amikor társa autózás közben a lehetséges tényállásokat részletezi. Szerinte Booth-nak vagy regényeket kellene írnia, vagy tényleg szabadságra menni, valami olyan helyre ahol van masszázs, meg jóga, csupa nyugtató dolog. Booth inkább a felülés-fekvőtámasz kombóra szavaz. Zack fura kis bemélyedést talált a koponyán. Ha már beszélgetnek, Brennan érdeklődik nála, szokott-e nyaralni. Hja, a családjánál, 7 testvére van, és mind zizinek tartják a munkája miatt. De mégiscsak családtagok, szeretik.

Eve bátyja a következő akivel beszélni érdemes, egy táncos helyet vezet (király poszterekkel a falon, egy olyan színes ceruzásat kérek én is a termünkbe, aki szerez nekem annak készítek egy Bones-os kulcstartót vagy vmit, de tényleg), ide járnak a fiatalok bandázás helyett. Eve hat hete járt nála, otthagyta a kislányt, pénzt is adott mellé, azóta nem jelentkezett. Nem kereste, mert tudott a narkós problémáiról, nem tenne jót a kislánynak ha azelőtt kerülne vissza az anyjához mielőtt tiszta lesz. Mikor megtudja, hogy Mount-ot meggyilkolták megijed, ő jó arc volt, tiszta, Eve szerette, együtt akartak új életet kezdeni. Booth beviszi a bankjegyeket a laborba elemzésre, dupla annyit hagyva érte a kislány ellátására.

Hodgins megtalálja a pénzen ugyanazt a drogot ami a múmiánál is volt, majd némi unszolásra belemegy a „tényállást fektetünk le” játékba, és egész jó benne, ezzel végérvényesen elindul az összeesküvés-elméletek gyártásának rögös útján, hajrá Hodgins. Szimuláció Angelánál, Booth és Brennan finnyognak a köldökpiercing kiszakadásán, ehh. Az mindenesetre nyilvánvalóvá válik, hogy egy harmadik személy kergette a fiatalokat a fal mögött, Mount-ot meggyilkolta, de mivel nem tudta kikerülni, Eve meglépett. Hall testőrével még nem beszéltek, Booth beviszi, a fickó FBI-os beépített ember. Hall álnevet használ, a klubon keresztül teríti a drogot, csak nincs még elég bizonyítékuk, az informátorok eltűnnek. A gyilkosság napján Hall-t valaki megvágta egy kalap pénzre, de biztos nem Mount, ő vallásos volt.

Látogatás Hall-nál, persze megint tagad és Rulz-ra ken mindent: rivalizáltak, gyilkolni is képesek, Rulz most stúdiót épít. Nosza indulás hullát keresni az alapban. Végzés erre aligha lesz, színre lép Tuti, a nyáladzó de fantasztikus hullakereső kutya. Booth hitetlenkedése ellenére jelez is egy holttestet menten, én röhögök, mert Bones a szőnyeget rajzolja körbe a kutya körül, csak fel kéne tekerni és volt nyom – nincs nyom, de mindegy. Végzés azért csak kerül, és amíg a csapat a laborban azonosítja Eve-t, Tessa jő Booth-hoz egy tiszta inggel. Angela cseveg egyet vele, „Jamaicába mentek, 10 nap együttélési próba, dejó, csak óvatosan a rumpunccsal”. Tessa elbizonytalanodva lelép, Booth lehet jobban tenné ha szerezne távoltartási végzést.

Eve ugyanúgy halt meg mint Mount, de nem lehet Rulz a gyilkos, mert a lány csuklóját nem tudta volna eltörni a sérült kezével. Booth a riportszobában alkut köt Rulz-zal: vádat emeltet ellene, ő meg elmondja, miért ölték meg Mount-ot. Ki akart szállni a Hall-al kötött lemezszerződésből (Rulz: „Dobbantani akart.” Bones: „Úgy érti öngyilkos akart lenni?” Rulz: „Ezt meg hol szedte össze?” Booth: „A múzeumban.”), csak pénzre volt szüksége. Eve sem lett volna képes megölni senkit. Csak jobb életet akartak ezek szerint.

Zack ugyanolyan csontsérülést talál Eve-en, ami Mount koponyáján is volt. Booth megy emberkedni Hall-hoz, Bones is rohan utána, ilyen buliból nem maradhat ki. Szembesítik Randall Hall-t mindazzal, amit megtudtak róla. Ugyan közvetlen bizonyíték egy szál se, de sikerül felhúzniuk a geciembert, kiabálni kezd és a botjával fenyegetőzik, amitől akár a csontsérülések is származhatnak. Booth már majdnem széttöri de Bones szól, hogy mégse kéne. Letartóztatják Hall-t, a laborban kísérlettel bizonyítják, hogy valóban a bot okozta a sérüléseket, a többi már az FBI dolga.

Angela érdekes hírrel szolgál: beszélt Tessával, mégsem lesz közös nyaralás, bedobták a törölközőt az 5. lépcsőnél (1. közös éjszaka, 2. teljes hétvége, 3. kulcsot adunk, 4. igazi dévaj hétvége, 5. rendes hosszú nyaralás, 6. összeköltözés). Brennan szerint biztos nem Booth riadt vissza, ő nem ijedős. Bármi is volt, Booth most a Wong Fu-ban koktélozik repjegyekkel a kezében, és társnőjének filozofál a nyaralásról: ha társsal nyaralsz vissza se akarsz jönni, ha egyedül akkor a világ tele van lehetőségekkel. „Viszlát a jövő héten” – búcsúzik Bones ahelyett hogy vele repülne Jamaicába, francbamár.

Címkék: dr. csont
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása