Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Sötét angyal 2x04 - Éteri szerelem

2010. december 11. 11:00 - teardrops

Eredeti epizódcím: Radar Love


Reggel van, Jushua még alszik, amikor az orra már ébred és szimatolni kezd. Erre megmozdul az egész Nagytesó és végigszaglássza a fél várost, majd megáll Maxék ajtaja előtt. Cindy majd' frászt kap, de aztán egy kézfogást is, így ismerkedés letudva, jöhet a reggeli, mely közben a kiscsapat megbeszéli, hogy egyrészt az a terv, hogy 'Joshua és Apa', azaz megkeresik Sandemant, másrészt pedig 'Max és Logan', vagyis ha a keresés sikerrel jár, megoldódik a szerelemvírus-ügy is.

A reggeli bolhapiac szintén éledezik, a népek sürögnek-forognak. Egy rozoga járású jóember odavánszorog az egyik bódéhoz és egy kabátot akar venni. Az arca piros és tele van csúnya hólyagokkal, de ez még nem is zavarná az árusokat, ám amikor fizetni akar és a kezét nyújtva vércseppek potyognak a pultra, máris elzavarják. A népek tovább sürögnek-forognak, a Helyi Kis Motel lépcsőjén ülő fiát küldi éppen söpörni a recepciós-tulaj, amikoris a népek között előbukkan egy szédelgő fiatalember vérző szájjal; mire elvágódik, már a szemeiből is vér csurog. "Azonnal hívják a mentőket!" - kiabál egy fölé hajoló tudósfejű alak. Ezalatt a közeli sikátorban ott ül Jóemberünk, épp vérző kezeit köti be, kalapját visszatéve ritkás ősz hajjal borított fejére, látszik a tarkója és... a vonalkódja.

Logan beszámol Maxnek (egy igencsak egyedi kerülgetős-körbenjárós-nem-érhetünk-egymáshoz násztánc közben) a Sandeman utáni kutatás eredményeiről. Azaz eredménytelenségeiről: sem az egyetemi adatbázisban, sem a házzal kapcsolatos adatokban nem talált olyat, amely segítségével a férfi nyomára bukkanhatnának. Persze ezen ne csodálkozzunk, végülis a Marticore-ról van szó. Max utolsó reményként előhúzza táskájából a korábban megtalált botot, melyről hátha lehet ujjlenyomatot, vagy DNS-mintát venni még 10 év elteltével is. Max szerint egy próbát megér, hisz' olyan jó lenne, ha nem kellene 'érintésvédelemmel' foglalkozniuk. Logan egyből előhúz a tarsolyból egy rendőr-havert, akinek elküldheti a relikviát, egyébként pedig továbbra is pozitív és bíztatja a lányt. Ekkor érkezik Asha, aki viszont ideges, mert majdnem lekapcsolták az egyik ellenőrző pontnál a hamis iratai miatt. Annyira mondja a magáét, hogy alig hallja meg Logan segítő szavait. Máris átköt a következő témára, a marticore-os ügyre és ugyan örül, hogy Max és a kis szőrös barátai kijutottak, de a csoportjával… Erre már Max is megjelenik a színen, Asha zavarban van, majd miután Logannel tisztázták, hogy az S1W-ról van szó és hogy a média szerint ők gyújtották fel a veteránkórháznak hitt épületet, Max elnézést kér (maga és kis szőrös barátai nevében) és elmegy dolgozni.

Max mintha kissé féltékeny lenne Asha-ra; úgy kerekezik a munkába, hogy körbe sem néz, ennek pedig meg is lesz a következménye: az egyik saroknál nem tud lefékezni a közeledő kocsi előtt és szépen átrepül rajta. A sofőr egyből kiugrik és a segítségére siet. Max felismeri az éppen őt tapizó vizsgáló srácban Rafert, akiről kiderül, hogy csak másodállásban pizzásfiú, igazából mentős. Emlékezteti a srác, hogy ezt ugyebár az egyéjszakás kalandból nem lehetett kideríteni, erre persze Max felkapja a vizet, no meg a srácot is és véget vetve a beszélgetésnek elsántikál.

Rendőr-haver, alias Matt Sung, közben telefonon közli Logannel, hogy megkapta a botot, küldi is a laborba, majd rögtön felfigyel a kívülről behallatszó zajra. Tudósfej az, akiről kiderül, hogy biokémikus és a kínai negyedben meghalt fiúval kapcsolatban mondaná el, amire rájött, de Matt nem nagyon hagyja szóhoz jutni, ő a halottkém jelentésére vár. Ezt persze Tudósfej is megnézné, ám ehhez papírmunka kell, elvezetik. Kolléga viszont egy fantomképpel érkezik Matthez, mégpedig a Jóemberünkről, akit a pánikoló kínai negyed szemtanúi írtak le. Lehet, hogy a halott fiú fertőzte meg?

Max végre beér a Jam Pony-ba, de a biciklinek annyi, és ki tudja mi lesz, mert nem kaphat céges biciklit, mert arra nem érvényes a biztosítása. Max épp szögre akasztja munkaeszközét, mikor belibben elé Rafer, visszahozta neki az elveszett csipogóját és nem mellesleg hozott egy kis kaját is. Eközben -mert a párhuzamok mindig szépek és érdekesek- Logan és Asha is épp enni készül, a lány sűrű elnézések közepette irul-pirul a Maxre tett megjegyzése miatt. Referék megbeszélik, hogy az 'egyéjszaka' a srác részéről búfelejtés volt a barátnővel-szakítás miatt és inkább ők is felejtsék el, így rátérhetnek Maxre. 'Itt' Max ecseteli, hogy van barátja, de ez bonyolult, nem lehetnek együtt, és ez nehéz, 'ott' Logan meséli, hogy majd' egy évig kerülgették egymást, aztán mire végre eljutottak egymásig, jött a vírus-dolog és most meg minden olyan nehéz. Max szerint Logan talán boldogabb lenne nélküle - Asha meg csak azt szeretné, ha a férfi boldog lenne. Logan nem használja ki a pillanatot, így Asha balra el - Rafer megnyugtatja Maxet, hogy bárki szerencsés, aki a lány mellett van, majd jobbra el.

Sketchy és Cindy a kínai negyedbe kézbesítenek, amikor úgy tűnik, hirtelen támad a "mutánsfertőzés"; ahogy körbenéznek, egyre többen köhögnek, miközben vérzik a szemük és vér folyik az orrukból is. A két futár mentőért siet.

Matt és Logan telefonbeszélgetéséből megtudjuk, hogy huszonkét kínai halott az eredmény és Matt nagyon aggódik, mert a halottkém szerint ugyanaz a halál oka, ami a korábbi áldozatnál, de hogy pontosan micsoda, azt nem tudja kideríteni, szóval... ő is hallott a hírekben a Marticore-ról és azt beszélik, cselleng itt valaki, akinek az arca eldeformálódott és a bőrén keresztül vérzik - lehet összefüggés, ezért Loganen keresztül a Szempár segítségét kéri, aki talán többet tud.

Cindy épp Maxnek meséli, milyen szörnyű volt látni a sok beteg embert és hogy fél a vizsgálattól, melyet minden arra járónál elvégeznek, mikor betoppan Logan. Max kissé ingerült lesz, amikor a férfi él a gyanúperrel, miszerint ez is egy újabb marticore-os rákfene, a lány pedig meggyőződéssel és némi cinizmussal közli, hogy azért, mert ő méreg, még a többiek nem biztos, hogy azok.

Asha, igazolvány híján, a szektorok közötti kerítésen át próbál közlekedni, de lekapcsolják.

Max meglátogatja Joshua-t, aki egész szépen kipofozta a romos kis házat. Nagytesó egyszerűségében zseniális észjárásával erősíti a kétkedő Maxben, hogy bizony "Max és Logan, ez a terv", amikoris megszólal a lány csipogója. Logan keresi, merthogy Ashat elfogták és ha ujjlenyomatot vesznek tőle, akkor jaj lesz, úgyhogy segíts-kérlek-Max. A lány nagy nehezen igent mond azzal, hogy egy óra múlva találkozzanak a Crash-ben.

Asha hiába próbál terelni, a kihallgatói rájönnek az ujjlenyomataiból, hogy bizony Miss Barlow az S1W tagja, ezért egyből bekeményítenek és neveket, címeket akarnak. A lány tagad, az ablakon pedig egy másik lány ugrik be, szétcsapva a bentlévők között, majd ugyanilyen gyorsan mutatja a visszautat egy kötél formájában. Sima ügy.

Logan már ott ücsörög a Crash-ben, mikor arra lesz figyelmes, hogy egy szépfiú érdeklődik Max felől a csaposnál. Rafer az, aki –miután megbeszélték, hogy mindketten ismerik a lányt- be is mutatkozik és mikor meghallja Logan nevét, félmosollyal nyugtázva úgy tűnik, mindent ért.

Megérkeznek a lányok. Asha, a motorról leszállva, megköszöni a mentést, ám Max szerint ez csak Logannek tett szivesség volt, meg különben se üljön azért Asha, amit el sem követett. És akkor jöjjön induljon ismét egy kis párhuzam. Max nem akar bemenni, mert Logan és közte most zavarosak a dolgok, Asha szerint pedig Logan megőrül Maxért – Rafer, miután megtudja, hogy Logan Maxre vár, menni akar, mert a lány imádja a férfit, ezért ő inkább félre áll. Logan ezt nem hagyja, inkább ő megy, Maxnek nem akar rosszat, így a csapost kéri meg, hogy adja oda Asha-nak a papírjait, majd balra el – Max nem tudja, hogyan alakul kettejük viszonya, ezért inkább megy, jobbra el.

A Helyi Kis Motel tulaja értesíti a rendőrséget, mert a fia elszállásolta korábban a keresett Jóembert. Kisfiú éppen kívülről mássza meg az épületet, hogy belessen Jóemberhez, amikor megérkeznek Matték, ők belülről közelítenek a kérdéses szoba felé. Kisfiú alól kiszalad a létra, Jóember húzza be a párkányról, közben a folyosón a rendőrök meghallják a fiú kiabálását, így betörik az ajtót. Csak annyit lát a Másik Rendőr, hogy Jóember ott áll Kisfiú előtt, de abban a pillanatba már lő is (még annyit sem mond, "Állj, ki voltál?") Matt döbbenten és elképedve áll Jóember hullája fölött.

A boncteremnél már Logannel együtt várnak, amikor Max is megjelenik. Mikor végre kijön a halottkém, az eredmény hallatán mindegyikük szeme kerekedik: tiszta. Mármint a hulla. Mármint a kórokozó szempontjából. Legalábbis. A testet alaposabban megnézve, Matt észreveszi a vonalkódot, de arra a sejtésére, hogy a többiek nem mondanak el valamit, Max kirohanva csak annyit felel: "egy ártatlant öltél meg, ez van". A dokinő a nemrég megkapott laboreredmények alapján biztos abban, hogy nem fertőző betegség ölte meg a huszonkét áldozatot, hanem közvetlenül érintkeztek azzal, ami a halálukat okozta. Ha viszont mesterséges a veszélyforrás, ki és mikor és honnan és egyáltalán… juttatta ki a nagyvilágba azt?

Tudósfej egy mikroszkópba mélyedve épp telefonon közli valakivel, hogy szerzett másolatot az eredményekről, meg hogy készen áll, ha megvan a tesztalany, meg hogy várja az illetőt.

Miközben Max Joshuának mesél a történtekről, meggyőzendő barátját, hogy kint nincs biztonságban, mert az emberek félnek attól, ami különbözik és akkor akár gonosszá is válhatnak, Logan Mattel ötletrohamozik arról, mi is lehet a háttérben: a feketepiacon állítólag árulnak olyan biofegyvert, amely képes egy bizonyos népcsoport megfertőzésére (felkiáltottunk pl. a Fringe-nél, hogy "Nincs új a Nap alatt"?;-)). Logan kiokoskodja, hogy valakik talán terepen tesztelnek, hiszen senki nem vállalt felelősséget ezért, meg aztán először csak egy áldozat volt, majd egy kisebb csoport… úgyhogy nyomoz tovább,

de előbb még felhívja Maxet bocsánatot kérni, amiért egyből a génmanipuláltakra kente ezt az egészet, de feszült egy kissé, akárcsak a lány. Újabb párhuzam. Miközben beszélnek, mindkettőjük telefonja csörög, a másik vonalon Rafer, illetve Asha, a Crash-be invitálják őket, de mindketten lemondják, mondván, hogy éppen vonalban vannak. Visszaveszik egymást, sajnálkoznak mindenért, majd leteszik a telefont és… elmennek a Crash-be. Nem együtt, hisz' egyikük sem tudja, hogy a másikukat meghívta a harmadik, illetve a negyedik, csak ott veszik észre egymást, amint épp egy mással vannak – és egy mosollyal elintézik a szitut.

Tudósfej egy laborféleségben magyarázza a vendégének, hogy nincs itt semmi késlekedés, hiszen három lépésről volt szó kezdettől fogva: 1. egyetlen emberre iránytani a kórokozót és megbizonyosodni afelől, hogy tényleg csak ő esett áldozatul – rendben ment, 2. egy meghatározott emberfajra iránytani – megvolt. (Ezek szerint Logan jó nyomon járt.) Amikor a 3. lépésre térnének, kiderül, ki is a vendég: White kéri izgatottan (és mérgesen), hogy mutasson valamit. Mármint eredményt. Tudósfej ugyanis szabadkozik, hogy a kínaiakra könnyű volt kifejleszteni a mérget a jellegzetes tulajdonságok miatt (pl. szemhéj-redők), de "a gyerekek" esetében ez már nehezebb, hiszen ők mindenfélék, de az immunrendszert felügyelő sejteken keresztül megoldotta ezt a problémát is. Lehet tesztelni, White hozott egy tesztalanyt is, ha másnap, a terepen történő próbán minden jól megy, Tudósfej hamar elkészít annyit ebből az anyagból, amennyi kell, csak szét kell szórni és a génmanipuláltaknak annyi.

Logan telefonon értesíti Mattet, hogy nyomra bukkant: a szemtanúk mindkét esetben tüzijátékot láttak a helyszínen. Ez azért érdekes, mert van egy biofegyverek terítésére használható eszköz, amit kézi rakétavetőből indítanak és épp nemrég rendelt valaki ilyenből hármat is. Elmennek a címre, de ott már csak Tudósfej üres laborféleségét találják. Naja, mert azok már készülnek a kísérletre. Tudósfej ismerteti a 3 lépéses (neki ez a mániája?) akciót: 1. elengedik a tesztalanyt, 2. szétszórják a kórokozót, mely egyébként egy perc alatt földet és újabb négy perc alatt szétszóródik, 3. megkeresik az áldozatot a bokájára tett nyomkövető segítségével és visszahozzák. Tuti, hogy senki (=génmanipulált) nem éli túl, de White-nak fenntartásai vannak, ezért Tudósfejre bízza a 3. lépést. A bónusz-probléma pedig az, hogy mindezt a 4. szektorban akarják végrehajtani. Logan megtalálja ezt az infót Tudósfej gépén és egyből hívja Maxet.

Az események felgyorsulnak. White a szektor szélén vár a kocsiban, mikor megérkeznek a zsaruk Logannel, éppen befut Max is. Közben Tudósfej már elengedte a tesztalanyt, fellövi a rakétát, óra indul. Max egyből rohanna megmenteni X5-tesót, de arra még szakít időt, hogy gyorsan elindítsa a stoppert. Azt persze nem tudja kit keressen, de kiszúrja, amint egy gyanús alak (=Tudósfej) épp egy nyomkövetővel a kezében skubizza az egyik épületet. Bingó, ott menekül a tesztalany, Max utána, Tudósfej persze ezt észreveszi. X5-ösök a tetőn rohangálnak, míg végre Max utoléri a srácot és lelöki az épület melletti víztartályba. A víz alatt megmutatja vonalkódját és elmutogatja, hogy maradjanak a víz alatt, mert kint most nem buli a buli. Közben nézi a stoppert, amint letelik az 5 perc előbújnak. Ez nem biztos, hogy jó ötlet volt, mert Tudósfej várja őket csőre töltött fegyverrel és az 5 millió dollárját sajnálja, de lőni már nincs ideje, mert Matt a szomszéd házról gyorsabb.

Tesztalany Joshua-nál kapott szállást, amíg Logan papírokat szerez neki a meneküléshez. Kistesó és Nagytesó megbeszélik, hogy sajnos az a terv, hogy a génmanipuláltakat levadásszák még mindig terv, de most végülis szerencséjük volt.

Szokásos esti seattle-i eső. Logan és Max az ablaknál beszélgetnek. A férfi újból elnézést kér, hogy korán ítélkezett, majd elmeséli, hogy meggyőzte Mattet, így a laborban talált eredményeket megtarthatta, Max kérdésére pedig nem tud bíztatót válaszolni, sajnos nincs eredmény a bot DNS-tesztjével kapcsolatban. A végére is marad egy párhuzam: egyszerre csörgetik meg őket. Most elmondják egymásnak, hogy Asha, illetve Rafer az, de nem telefonálnak, hanem szótlanul nézik tovább az esőt.

Címkék: sötét angyal
5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kekhalal21 2010.12.14. 11:36:09

Nagyon király lett mint mindig.

kekhalal21 2010.12.24. 10:54:55

Minden Sötét Angyal rajongónak békés boldog karácsonyt kívánok.

teardrops 2010.12.31. 18:33:11

B.Ú.É.K. minden Sötét angyal, ill. hogyvolt fannak!:-)

(ha ez számít valamit) Jövőre, azaz jövő héttől ismét hetente adagolom majd az új részeket - ez a terv.;-)

kekhalal21 2010.12.31. 19:22:22

Örömöd sok legyen,
Bánatod semmi,
Segítsen az Isten boldognak lenni!
Legyél mindig vidám, örülj minden szépnek,
Én így kívánok Neked Boldog Új Évet!

m.blog.hu/ta/tarkabarka/image/malacpuszi.jpg

kekhalal21 2011.01.05. 15:13:59

Szilveszter alkalmából van egy jó hírem.
Képzeljétek éppen éjszakás voltam a munka helyen és nézem az AXN-en a Szellemekkel suttogót amikor ajánló van és milyen ajánló jön fel legelőször nem más mint a Sötét Angyal ajánló azt mondják hogy Január 13-án csütörtökön AXN: Csütörtök (Január 13.) 18:00
Péntek (Január 14.) 8:00 Péntek (Január 14.) 13:00 Péntek (Január 14.) 18:00 az első évadot adják le gondoltam meg osztom veletek.
süti beállítások módosítása