Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Dr. Csont 4x04 - Állati nyomozás

2010. november 05. 14:00 - Llew

Booth hétvégi apukaként a parkban tanítja focizni Parkert, aki a nagy játék közben egy emberi ujjat talál egy madárfészekben. A csapat azonnal rá is ugrik az ügyre. Hodgins japán cseresznyefa virág nedvet talál a csontokon, majd rossz neveket használva közli, hogy a fészket egy Corvus brachyrhynchos (magyarul rövidcsőrű varjú), vagyis amerikai varjú (latinul Corvus caurinus) készítette. A madár életterének méretéből, illetve Brennan aktuális gyakornokának, a középkorú, négy gyerekes Mr. Starretnek hajdanán parkőrként szerzett tapasztalatiból megmondják, hogy a holttestet valahol a Jefferson-emlékmű körül kell keresni.

Booth eközben teljes pánikban Sweets értő kezeire bízná fiát, hogy segítsen neki feldogozni a traumát. A dilidoki szerint viszont Parkernek valószínűleg semmi gondja, hisz a gyerekek másként kezelik a halált. Ez persze nem nyugtatja meg az aggódó apát, ahogy az sem, amikor holttestkeresés közben Bones elmeséli, hogy öt évesen holtan találta a szomszéd nénit a konyhájában, és tessék, mégis teljesen normális. Na, persze. Amíg ők csevegnek a statiszták megtalálják a holttestet. Éppen egy oposszum falatozik az arcából, ami csak nem akarja magát halottnak tettetni, akárhogy is ijesztgeti Bones, inkább csak komótosan elsétál. Aztán mikor mégis összeesik, Booth büszkén vázolja elméletét, hogy az áldozatot megmérgezték, az állat evett belőle, így elpusztult. Bones kiábrándítja, hogy ez nem jött be, de helyette mehet a susnyásba az újfent megelevenedett jószág után, hisz bizonyíték lehet a belsejében.

Az áldozat egy 35-40 év közötti, 175-180 cm magas férfi, aki a nyaki véna sérülése miatti elvérzésbe halt bele. A megrágott fej nyújtotta lehetőségekből összeállított arc alapján a 37 éves Dr. Seth Elliot állatorvos. Ehhez passzol az is, hogy Hodgins bikapénisz szemcséket talált az áldozat övtáskájában, ami Mr. Starret számtalan korábbi munkatapasztalata alapján egy kutyatrénerre utal. Dr. Elliot exneje rosszul fogadja a tragikus hírt, még szerencse, hogy az ölebe (Booth macskának titulálja) vállán kisírhatja magát. Szerette a férfit, de mivel az nagy szerencsejátékos volt, elváltak. Ezen a vonalon elindulva kihallgatják a doki asszisztensét és egyben szeretőjét is, de szerinte a férfi neten pókerezett, így nem valószínű, hogy a bukmékere ölte meg. Viszont régebben sittre jutatott egy alkalmazottat gyógyszerlopásért, és az illető mostanság szabadult.

A gyilkos fegyver azonosítása közben az egyre ingerlékenyebb hangulatban lévő, és Mr. Starrettel kötözködő Hodgins nyálat talált a sebben. A DNS elemzés és a seb alakja alapján a tettes egy reszelt fogú kutya. A jelenleg drogdílerkedő, egykori sittes gyógyszertolvajnak pedig történetesen van egy nagyon jól idomított kutyája. Annak a foglenyomata viszont nem passzol a sebhez. Hodgins már mindenkinek az agyára mehetett bent, mert kiküldték Dr. Elliot megtalált kocsijához, hogy az FBI technikusokat is boldogítsa egy kicsit. Vérnyomokat találtak, amik inkább az áldozattól származhatnak, semmint egykori pacienseitől, mivel a hullát úgy vitték a parkba. Az FBI-osok a kocsiban egy receptre felírt emberi gyógyszert is találnak, a páciens nyomai pedig egy vidéki birtokra vezetnek.

Mivel Booth a jelek szerint fél a kutyáktól, a tulaj előkerüléséig az autóban ülve van idejük megbeszélni, hogy újabban Parker minden tettét a talált ujj okozta traumára vezeti vissza. Bones szerint azonban csak túldramatizálja a helyzete, hisz a halott szomszéd nénivel való találkozás után vele is csak annyi történt, hogy egy ideig szórakozatónak találta eljátszani saját halálának különböző verzióit. Mint kiderül,
Dr. Elliot volt Don Timmons állatorvosa, illetve a fia, Robbie a dokinál dolgozott. A talált gyógyszer a srácé, csak a fater biztosítására íratták fel. A kutyájuknak azonban rendben van a foga. Sweets eközben Hodginst faggatja, hogy akar-e beszélni a bajairól, de a bogaras nem akar. Inkább Camet használja arra, hogy lerázza a dilidokit.

Boothék kihallgatják az egyetemistát, aki külön órákat ad Robbie Timmonsnak, és aki szerint Dr. Seth metamfetamin függő volt. Angela pedig kutyaviadalról talál képeket a doki gépén, amik a halála napján, feltehetően a Timmons birtokon készültek. Booth egy szabad pillanatában Sweetsre bízza Parkert, hogy a következő negyedórában diagnosztizálja és kezelje is ki, a gyerek azonban remekül átlátja, hogy az agyturkászt visszaminősítették bébiszitternek. Tizenkettő egy tucat kutyajátékra alapozva nem adnak házkutatási parancsot, de műfüves kutya arénával kapcsolatba hozható gombaölőszerre már igen, így fel lehet túrni a Timmons birtokot. Megoldáskeresés közben Angela és Hodgins egy pillanatra egyaránt megfeledkezik arról, hogy szakítottak, így egymás dicsérése gyorsan a csináljunk úgy, mintha nem mondtunk volna semmit hallgatásba vált át.

A házkutatásra Boothékkal tart Cesar Millan - való életbeli - kutyaszakértő, és találnak is egy tucat kutyát, valamint egy kutyatömegsírt, ami jobban megviseli Bonest, mint a sorozatban eddigi előforduló össze emberi holttest együtt. Mr. Timmons viszont makacsul semmit nem tud a viadalokról. Bérbe adta a pajtát, és a gyilkosság idején Chicagóban volt. A lefoglalt kutyák között azonban ott van az, amelyik végzett
Dr. Elliottal. Hodgins még mindig Mr. Starrettet cseszegeti egy régi, neki rosszul elsült autóüzlet miatt, majd elnézést kér, és hirtelen váltással az idősödő gyakornokra zúdítja a gondjait. Sweets eközben közli Booth-szal, hogy Parker mostanság zavaros viselkedését egy lány furcsán kifejezett ragaszkodása okozza, amit a gyerek nem tud kezelni.

A házkutatás során gyűjtött szemétkupacban találnak egy kutya azonosító chipet, ami a gyilkos kutyához köthető, és ami alapján kiderül, hogy az állat Dr. Elliot rendelőjéből került - elaltatás helyett - a viadal helyszínére. Bones egészen megkedveli Ripleyt (a kutya), aki később gazdaként azonosítja a Robbie Timmons felkészítő tanáraként képbe került, és az ellátott kutyákon talált varratok alapján gyanúsítottá vált orvostanhallgatót. Dr. Elliotra uszította Ripleyt, mert a doki fényképeket készített a viadalokról. Robbie meg szemtanú volt.

Hodgins végül csak a dilidokinál köt ki, hogy elmondja, mindenkit utál. Angelát, mert hazavágta a jó kis kapcsolatukat. Zacket, mert idióta volt. Brennant, mert összehozta a csapatot. Camet, mert jól működtette azt. Bootht, mert célt adott nekik. Az agyturkászt meg azért, mert folyton a nyakára mászott. A világot meg csak úgy, mert van. Meglepetésére azonban Sweets szerint ezzel a hozzáállással nincs semmi gond, hisz ez is egy feldolgozási technika, és úgy is csak időleges.

Booth tudatja társával, hogy az egész gyilkosság tulajdonképpen a jól megszokott anyagi indítékra vezethető vissza, hisz a doki a fényképeivel lebuktatta volna a jó kis üzletet, de ők most a fogadócédulák alapján jól elkapják majd a többi résztvevőt is. Bones ezek után lelkesen jelenti be, hogy örökbe fogadja Ripleyt, Booth azonban sajnálatal közli vele, hogy a kutyát már elaltatták. Így az epizód nem sütizéssel, vagy kávézással zárul, hanem Ripley temetésével, ahol Booth elmeséli, hogy igyekezett jó apaként tanácsot adni Parkernek a lány kérdés kapcsán, Bonesból pedig csak kibújik az érző lény.

Címkék: dr. csont
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása