Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Dr. Csont 4x03 - Hűtlenek és holtak

2010. október 14. 18:00 - Llew

Kamion száguld az éjszakában a sofőrt pedig az asszony zaklatja telefonon, hogy hol a francban van. Emberünk közli, hogy egy szállítmány miatt még távol lesz pár napig, majd leteszi, és lehúzódik egy félreeső raktárnál. Ez a tucat sorozatgyilkosos filmbe illő kezdés azonban ritkán látott módon folytatódik, mikor a kamionos gyors léptekkel az udvari potyintós felé indul meg. Közben egy cigire igyekszik rágyújtani, ami már csak odabent sikerül, és aminek következtében letolt gatyával repül ki a felrobbanó budiból.

Booth kávéval felszerelkezve érkezik Bonest ébreszteni, majd meglepve pislog, hogy társát egy törülközőbe öltözött férfi társaságában találja. Az autóban aztán megy is a puhatolózás, meg a területre betévedt hímnemű féltékeny lekicsinylése, és kiderül, hogy a törülközős egy mélytengeri hegesztő, akivel Bones nagyon kielégítő, de csupán alkalmi szexuális kapcsolatot tart fent. A helyszínre érve megbeszélik a budirobbanás elméleti hátterét, meg azt, hogy nem a kamionos miatt jöttek, mert ő túlélte a történteket, hanem a kakiból kikandikáló lábak miatt.

A Jeffersonianben a fertőzésveszély miatt mindenki védőfelszerelésben vizsgálja a maradványokat, miközben Sweets az eset pszichológiai hátterét elemzi hangosan, és roppant mód élvezi a zárt öltözetet, egészen addig, míg bele nem tüsszent a sisakjába. Az áldozat három napos lehet, bár a környezet alaposan felgyorsította a bomlási folyamatokat. Fejbelőtték, és egy fényképet gyömöszöltek a torkába. Brennan új gyakornokot kapott Ms. Wick, egy idegesítően szómenéses stréber csaj személyében, akit miután a biztonságiak végre beengedték, egyelőre Hodgins mellé rendeltek. Az újonc első feladata hat hordó szennyvíz átszűrése az áldozat parókáját alkotó hajszálak összegyűjtése céljából. Kellemes első napot.

Az arcrekonstrukció alapján az áldozat Bill O’Roarke, egy hűtlen férjeket lebuktató tévéműsor vezetője. Ami egyúttal azt is jelenti, hogy meglehetősen hosszúra nyúlhat a gyanúsítottak listája, illetve azt, hogy Bones és Booth újfent ütköztethetik erkölcsi és vallási nézeteiket. Az áldozat pénteken összebalhézott a főnökével, és azzal fenyegetőzött, hogy kilép, aztán mikor nem jelent meg a vasárnapi reklám forgatáson, azt hitték elment a nejével gyereket látogatni a főiskolára. A következő lépés a műsor felvételeinek megtekintése, amit viszont Bones kihagy, mert randija van. Egy botanikussal, hogy a hegesztő által elhanyagolt intellektusa igényeit is kielégítse, és aki ettől még nincs lepasszolva. Boothnak már egy férfi is sok volt társa mellett, most, hogy ketten is versenyben vannak, azonnal erkölcsi prédikációba kezd, persze sikertelenül. Az éppen ekkor érkező Sweets azonnal szagot fog, de mivel Bones gyorsan lelép, csak Bootht kezdheti el faggatni, arról, hogy mit érez a partnernője randevújával kapcsolatban.

Ms. Wick éppen Camet boldogítja véget nem érő szóáradatával, de közben azért talál egy halál idejéből származó koponya-, és egy pár héttel korábbi ágyékcsigolya törést is. Angela lejátszotta a maga számítógépes hókuszpókuszát a fényképpel, és egy ágyban fekvő párt hozott ki belőle. Sweets a felvételekről talál egy ígéretes gyanúsítottat, Booth pedig örömmámorban úszik, hogy valamivel megzavarhatja Bones randiját. A túlsminkelt antropológusnő és a szűk öltönyös botanikus tiszta véletlenül a Royalban kerített sort egy mozi utáni kávéra, így Booth hazai terepen alázhatja le, és faggathatja ki a fazont. Akiről, miután két puszival és egy Coldplay koncert meghívással búcsúzik Brennantől, Sweetsszel egyetértésben állapítják meg, hogy meleg, ezért nem vetélytárs.

Jim Dodd, a gyanúsított teljesen a képbe illik, mivel fényképészként dolgozik, ráadásul O'Roarke halála óta eltűnt. Booth biztos utálja a megfigyeléseket, mert úgy akarja előkeríteni, hogy egy ismert kukkolót állít Dodd haverjára. Ezalatt Hodgins az egyik kakishordóban megtalálta a gyilkos lövedéket, a túlbuzgó asszisztens meg egy hozzátartozó fegyvert, pontosabban egy utóbbihoz tartozó rendőrnőt, akinek a férje szintén szerepelt az áldozat műsorában. Ms. Wick roppant büszke is magára, egészen addig, míg Cam nem tudatosítja benne, hogy ő a főnök és nem csípi az engedély nélküli akciókat. A kihallgatás némi félreértéssel indul, mert a rendőrnő mégsem az a Brennan erkölcsi nézeteivel azonosuló laza nő, sokkal inkább a fejét homokba dugó, a férje hűtlenségét magának is letagadó fajta asszony.

Angela, Brennan és Cam a hulla fölött fecsegik ki a férfiakat, illetve közvetlenül Bootht, a több partnerrel való egyidejű randevúzással kapcsolatos, neki/k szabad a nőknek nem hozzáállás kapcsán. Hogy az ügy is haladjon, kiderül, az áldozat szervezetében viagra, a beleiben meg valami drót volt. Daisy Wick is megpróbál bevágódni az ő hősénél, egyelőre nem túl nagy sikerrel. A rendőrnő fegyvere persze nem passzol a golyóhoz, Booth kukkolós embere viszont a haverját követve megtalálta Jim Doddot. Bár, hogy ezt megtudják, részletes beszámolót kell meghallgatniuk a megfigyelésről, hamis Led Zeppelin trikós lányokról és elváltak önsegítő csoportos gyűlésén folytatott csajozásról. A Dodd száll azonban zsákutca, mert a fazon csak a főbérlőjének, az exnejének, és egy uzsorásnak való tartozás miatt tűnt el, O'Roarke-kal igazán nem volt baja sem, ráadásul a gyilkosság idején az anyjánál volt.

Mikor a nyomozás elakad, mindig elő lehet szedni Angelát a technomaszlaggal. Most is addig varázsolt a videókkal, míg ki nem derítette, hogy O'Roarke ki akarta rúgatni a műsora producernőjét, de a szájában talált fényképen egy másik nő lesz, mert Victoriával nem volt viszonya. Cam viszont újabb nyomot prezentál, miszerint a műsor egyik női munkatársa a nyelvpiercingjével egy szájfertőzést vitt át O'Roarke combjára, ami mintha túlmutatna egy szokványos munkakapcsolat keretein. A csaj tagad, ő nem ölte meg, hisz a kapcsolatuk igazi szerelem volt O'Roarkekal, mióta csak az előző barátja, az operatőr bejuttatta a műsorba.

Negyven perces krimiben nincsenek véletlen szereplők, így kiderül, hogy a fényképet egy mikrofonnal tömték le a műsorvezető torkán, és az abból származó drótot találták meg a beleiben is. Ms. Wick nagyon elszántan akar bizonyítani, nem maradna ki a játsszuk el műsorszámból sem, de Sweets a saját érdekében szerencsére kételkedik benne, hogy képes volna őt fejre állítani. A csaj azért jó pontot is szerez nála, mikor kiderül, hogy pszichológiából diplomázott, plusz elájul az elemzésétől. Mondjuk nem kell Sherlock Holmesnak lenni, hogy az eddigiekből az operatőrt hozzuk ki a tettesnek.

A kihallgatása nem is olyan érdekes (bepöccent, megölte, vége), mint az, hogy előtte a figyelmetlen randiszervezés miatt Brennanhez egyszerre érkezik a két lovagja a Jeffersonianbe, ő meg úgy mutatja be őket egymásnak, mintha az a világ legtermészetesebb dolga lenne. A két hapsit nem is az zavarja a legjobban, hogy van egy másik, hanem, hogy a nő miért nem csinálja velük azt, amit másikkal. Mark a lepedőakrobata hegesztő szeretne alkalmanként kimozdulni valahová, míg Jason a kétes szexuális irányultságú botanikus örülne, ha legalább már látta volna Brennan ágyát. Booth persze remekül szórakozik az egész jeleneten, de csak annyira tudja magát kontrollálni, hogy hangos röhögés helyett csupán fülig érő vigyorral szemlélődik. Brennan a vicces szitu után is úgy kezeli a helyzetet, mintha semmi szokatlan nem történt volna, és csak átidőzíti a két randit. Ezek után természetesen mindketten szakítanak vele.

Végezetül a soros párterápiás ülésen lyukadunk ki, ahol Sweets megállapítja, hogy a partnerségük egyfajta kapcsolatpótlék, ami miatt nehezebben is alakítanak ki újakat. Brennan a szakítások miatt kicsit meg van zuhanva, de Booth egy kvázi vallomás, majd megtalálod az igazit, csak nyitott szemmel kell járnod közhelydumával kihozza a depiből és még vacsorázni is meghívja. Poénkodnak még egy sor Sweetsen, aki a távozásuk után aztán felhívja a kirúgott Daisy Wicket.

Címkék: dr. csont
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Llew 2010.10.24. 22:29:39

Nem fejezetem be, csak magán ügyek miatt (= lustaság) nem úgy haladok mint kéne. Igyekszem minél előbb beérni a tv-s vetítést.

timii95 (törölt) · http://www.the-mentalist.mlap.hu 2010.10.27. 18:11:35

Semmi gond, teljesen érthető. :) Örülök, hogy folytatod. :)
süti beállítások módosítása