Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu 10x07 - Ellencsapás

2010. június 27. 18:00 - Llew

Ori hajó parkol egy középkori városka mellett, a főtéren pedig egy hírnök löki a rizsát. A hangulat megalapozása után aztán felkonferálja az Oricit, és kiderül, hogy Vala jól sejtette, a lánya valóban csinos nővé érett. Erről ő maga is meggyőződhet, mert a CSK-1 álruhában hallgatja a beszédet. Ami egyébként a szokásos kampány duma, és elég őszinte tetszést vált ki a közönségből. Adria figyelmét azonban eltereli valami, gyorsan befejezi és eltűnik. A bolygó körül keringő Odüsszeián a kaputól terjedő energiahullámot észlelnek, ezért felsugározzák a csapatot. A hullám végighalad a bolygón, eltüntet minden élőlényt, és egy ruhákkal teleszórt kísértetvárost csinál a településből.

Daniel Vala lelkét igyekszik ápolni, de a nő állítása szerint leginkább megkönnyebbülést érez, amiért nem lesz felelős egy egész galaxis rabszolga sorba taszításáért, illetve amiért nem kell megtudnia, hogy helyesen hitegette-e magát azzal, hogy hatni tud Adriára, ha úgy alakul. A kutatócsoport vizsgálatai alapján Carterék rájönnek mi történt, pedig azonnal be kellett volna ugorjon nekik, hogy a dakarai fegyver a ludas. Landry már tud a történtekről mikor Bra’tac a Földre érkezik. Új fejes van a jaffáknál, akit nem nagyon emésztettek morális kérdések a fegyver bevetése kapcsán. Landry viszont elég pipa, és ezt személyesen kívánja elmondani neki.

Teal’c is a tesók aljasságán kesereg, de Mitchell szerint inkább foglalkozzanak a bolygón heverő Ori hajóval, ha már így az ölükbe hullott. Indulnak is, és mivel ötfősre bővült a csapat, Carter lesz az, aki egyedül rója a hangulatos folyosókat. Vala Daniellel tart és rákérdez, hogy mit értet azon korábban, hogy tudja mit érezhet most. Daniel erre elmeséli Sha’re elrablását és azt, hogy nem tudta megmenteni. Majd bevallja, hogy egy ideje részben ő is megkönnyebbülést érez, hisz a nő legalább nem szenved a goa’uld fogjaként.

Teal’c és Mitchell nem lelkiznek, hanem C4-et telepítenek a reaktorteremben, majd összefutnak pár nagyeszű jaffával, akik maguknak követelik a hajót. Rövid tűzharc után le is zattolják hőseinket, mert bár Carter közben megleli az irányítótermet, de aktiválódik a hajó pajzsa és az Odüsszeia nem tudja őket kisugározni. Három ha’tak is érkezik, így Emerson elvonul, hogy ne kockáztassa a harcot és a hajót. Landry megérkezik a Dakarára, ahol az új góré azzal kezdi, hogy magasról tesz az elődeivel kötött egyezményekre. Az Ori hajón is keménykednek a homloktetkósok. Teal’cék kivégzésével fenyegetőznek, így Daniel kénytelen velük rádión csevegni, de ezzel meg felfedi a helyzetüket.

Ekkor azonban megjelenik Adria és Darth Vader módra megfenyíti a kukacosokat, aztán majdnem Danielt is, de szerencsére Vala lebeszéli arról, hogy tovább fitogtassa telekinetikus képességeit. Így inkább nagy anya-lánya összeborulást tartanak, de ennek inkább csak az utóbbi örül. Adriát a Celestis városának egy darabjából készült nyakéke védte meg a dakarai fegyvertől. A barátságos jaffa főnök Mitchelléket vallatja, miközben majdnem felrobbantja a detonátorral a C4-et, de Carter lekapcsolja az energiát és ez elvonja a figyelmét.

Adria Daniel fejéből igyekszik kiolvasni, hogy mi okozta az emberek pusztulását, de a régész sikeresen ellenáll neki, így inkább feltámasztja az egyik jaffát, hogy tőle tudja meg, majd újfent megölje. A fő-fő jaffát nem érdekli a Tau’rival való szövetség, hisz szerinte úgy is csak ők vívják az Ori elleni harcot. Mikor azonban Landry rákérdez, hogy ez esetben miért egy emberi világot támadtak meg az ős fegyverrel, akkor berekeszti a kényelmetlenné váló beszélgetést. Carter kiszabadítja Mitchelléket, majd Danielék után indulnak, de Adria közben beindítja a hajót és miután leszedi a három - a múltkoriak után a harcot értelmetlen módon felvevő - ha’takot, elindul a Dakara felé. Emerson is erre tippel, így ők is oda tartanak.

A főjaffa továbbra sem egy agytröszt, és a történtekből azt az egyetlen következtetést tudta levonni, hogy a CSK-1 megszerezte a hajót, és ellenük akarja használni, ezért azzal fenyegeti Landryt, hogy megtámadják a Földet. Valáék Adriával csevegnek, aki elmondja, hogy Tomin él, mivel egy másik hajón van, illetve azt, hogy erősítést várnak, amivel kb. egy év alatt az egész galaxist meghódítják. Teal’cék eközben a hajón kommandóznak és ismét összefutnak a jaffákkal, akiket valamilyen furcsa logika alapján fegyverestül ott hagytak mikor Carter kiszabadította őket. Így most aztán megint győzködhetik őket, hogy egymás halomra lövése helyett érdemes lenne együttműködni.

Adria nem tett le róla, hogy anyját megtérítse az Eredetnek, de míg vele türelmes, addig a galaxis lakói továbbra is csak az átállsz, vagy meghalsz lehetőségek közül választhatnak. A hajó eléri a Dakarát, és Mitchell megfelelő utolsó szavak hiányában is a felrobbantása mellett dönt. Adria azonban megakadályozza. Vala kéri, hogy hagyja életben a népeket, akkor ő vele marad, de a csaj már kihúzta a jaffákat a leendő hívek közül. Danielt viszont nem fogja bántani, mert terveik vannak vele. Odalent a jaffák a fegyver bevetésére készülnek, megérkezik az Odösszeia is, de Carternak még mindig le kell kapcsolnia a pajzsot, hogy kisugározhassák őket.

Természetesen ez pont időben sikerül ahhoz, hogy mindnyájukat kivigyék és még a hajónak is legyen ideje meglépni az energiahullám elől. Adriát a személyi pajzsa megvédi, így minden akadály nélkül folytatja a támadást, Landry és Bra’tac pedig kihasználja a kavarodást, és a kapun át megszöknek, mielőtt az Ori hajó szétlőné a hegyet. A parancsnokságon összegzik a siralmas helyzetet. Az Ori flotta teljesen megsemmisítette Dakarát, és újabb öt bolygót hódítot meg. Köztük a barátinak számító Hebridant és Langarát. Bra’tac kesereg, hogy nem tudta megakadályozni a fegyver bevetését, de Vala megjegyzi, hogy azt már cseszheti, inkább a jövőbe tekintsen. Ezzel a bölcsességgel teljesen lenyűgözi az öreget, aki tapasztalt harcosnak titulálja, de Daniel szerint anyának lenni majdnem ugyan az.

Címkék: csillagkapu
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ddjjm 2010.06.27. 22:57:43

A fegyvert nem pusztították el?

Llew 2010.06.28. 09:19:32

@ddjjm: dehogynem, a végén felrobbant a hegy:D Korábban meg a jelek szerint nem. Csak szó volt róla.

Aragorn831109 2010.06.28. 14:23:20

Nini Morena Baccarin! Mondom én, hogy a hosszabb haj mennyivel jobban áll neki! :)

Llew 2010.06.28. 19:57:24

@Aragorn831109: ez sesem volt vita tárgya:)
süti beállítások módosítása