Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu 10x03 - A Pegazus-terv

2010. június 08. 11:00 - Llew

Az előző rész beli tökölésnek a heti 40 perc műsoridő kitöltése és a random újrahasznosított színész feltűnése mellett az egyetlen értelmes haszna az Atlantiszra kell menni gondolat megfogalmazása volt. Így aztán most a kis csapat az Odüsszeia fedélzetén, úton van az Elveszett Városba. Az elszalasztott lehetőségek után Daniel annyira izgatott, hogy végre eljut az ősök lakhelyére, hogy az étkező asztalra borulva alszik. Mitchellék azért megkönyörülnek rajta és felébresztik leszállás előtt, így együtt gyönyörködnek az óceánon úszó városban, miközben aláfestésnek az Atlantisz főtéma szól és Dr. Weir köszönti őket a rádión.

Az eligazításon Shepperd ügyesen beül a két új csaj közé, Carter pedig előadja a tervet, amivel ki szeretnék iktatni az Ori szuperkaput és elvágni a hittérítők utánpótlását. A magukkal hozott kapuval nyitnak egy járatot a Tejútrendszerbe, majd plusz energia bevitellel (értsd robbantás) átugrasztják a féregjáratot a nagykapura. McKay persze nem lenne önmaga, ha nem dumálna bele folyamatosan olyan javaslatokkal bombázva őket, amiket már régen kizártak. Mikor végül hagyja, hogy Sam végig mondja az ötletét, rájön, hogy szükségük van rá valami számítgatáshoz. Vala megerősíti, Carter is ezt mondta, pedig a többiek ezt inkább nem osztották volna meg, hogy Rodney egója ne szálljon el a végtelenségbe.

Indulás előtt a két egykori O’Neill pótlék és utánzat megvitatja, hogy Atlantisz mennyivel jobban néz ki, mint a betonbunker CSKP, Shapperd pedig jótanácsot és egy citromot ad Mitchellnek, hogy kézben tudja tartani a citrus félékre halálosan allergiás McKayt. Amíg Carterék mennek kaput robbantgatni, addig Daniel megpróbálja a lehetetlent, vagyis egy délután alatt elolvasni az atlantiszi adatbázis teljes tartalmát. Vagy legalábbis azt a részét, amiben Merlin fegyveréről lehet szó, magával rángatva Valát is, akiben feltámadt a vágy egy kis városnézésre és szuvenír gyűjtésre.

McKay udvariasan megköszöni Carternek, amiért volt olyan kedves és alul öltözött hallucináció képében nemrégiben a segítségére sietett, és megmentette az életét, illetve arra ösztönözte, hogy önmaga megtegye. Megérkeznek a fekete lyukhoz, ami majd a végtelenségig nyitva tartja a kaput, ha összejön a terv. Mitchell még nem látott ilyet, így tátja a száját, McKay okoskodik, Carter meg dolgozik, mert valakinek azt is kell. Daniel közben kicsit elszontyolodik, mert nem olvasnia kell, hanem egy nagyképű hologrammal beszélgetnie a kívánt információk megszerzéséhez.

Ettől azért még nem kéne az ősök történelmének kezdetétől indítani a keresgélést, de Vala szekálódása miatt végül csak rákérdez, hogy hol van az óangolul Castiana és Sahal néven emlegetett két bolygó. A holonéni meg fordít, hogy ez Taoth Vaclarush és Valos Cor lesz, és már dobja is a kapucímeket. Pegazus beli kapu a helyén, Teal’c is kirakodta a Tejútban az ottanit, lehet kapura lőni az első atomot. Kapufa. A robbanás átmegy, de a járat nem ugrik át.

Daniel a seggét verhetné örömében a földhöz, vagy öklözhetne a levegőben, hogy király vagyok tudom használni az ős googlet, ehelyett morcos képet vágva mereng a hologramra, mert nem tetszik neki, hogy azonnal fordít egy az adatbázis létrehozása után nyolcezer évvel létrejött nyelvről. A felszabadult időben kutathatna más után az adatok között, vagy nézelődhetne a városban, ehelyett az utolsónak itt élt ősök holoképeit nézegeti, akik között ott van Merlin is, vagyis Moros, ahogy itt ismerték. A holonéni egyik mondata után aztán Daniel rákérdez, hogy nem tetszik véletlenül felemelkedettnek lenni, mire a nő megjegyzi, hogy érje be a kapott válasszal, aztán eltűnik.

Carternek nem megy a számolás, McKay meg nincs életveszélyben, vagyis nem is tud megoldani minden problémát azonnal, így Mitchell megvillogtatja előtte a citromot. Ez hat, számolgat, aztán civódnak egy sort Carterrel és meg is van a megoldás. Két bombát kell robbantani röviddel egymás után, de már csak négy van összesen. Viszont más megoldás nincs, így bele vágnak. Eközben Zelenka egy, az Odüsszeia felé tartó lidérc kaptárhajót észlel, de a fekete lyuk miatt nem lehet velük kommunikálni és valószínűleg nem is látják a hajót. Ezért Weir hazaszól Walternek, hogy Teal’cen keresztül figyelmeztessék Emersonékat.

Aztán megy ránézni a vendégekre, és a terembe lépve azt látja, hogy Daniel a plafonnal kiabál. Szokva van a bogaras tudósokhoz és Jacksonnal is dolgozott már, szóval nem lepődik meg nagyon. Helyette jön az udvarias, tudom, hogy szép a város, de ennyire nem kellene elszállni tőle duma. Mikor azonban kiderül, hogy az újra bekapcsolt hologram mellett továbbra is csak a terem világítása fogyaszt áramot, akkor Morgan La Fey is belátja, hogy lebuktatták. Carterék robbantják a két atomot, Teal’c jaffás keménységgel belehunyorít a villanásba, majd közli, hogy nem rossz, de még mindig nem az igazi.

Egy esélyük marad, McKay szerint durrantsanak rá teljes erővel. Lesz, ami lesz. Az előző bumm, azonban közelebb lökte a kaput a fekete lyukhoz, így neki is közelebb kell menniük, ami miatt szinte teljesen lemondhatnak az érzékelőkről. Hogy Teal’c se unatkozzon, egy Ori hajó tart felé, ő viszont nem léphet le, hanem a hajója álcázó mezőjét kiterjesztve a kapura remélheti, hogy nem fedezik fel. Morgan elmeséli, hogy Atlantiszról a Földre menekülve az emberek finoman szólva nem ütötték meg a szintet, hogy intellektuális társaságként szolgáljanak számukra, így egyesek elkezdtek tanítómestereket játszani, míg mások – pl. Merlin és ő – addig meditáltak, míg egyszer csaknem felemelkedtek.

Ezzel jól elvoltak pár ezer évig, de egyre inkább látható volt, hogy az Ori nem számháborúzni akar, így Merlin újra fizikai alakot öltött és elkezdett dolgozni a felemelkedettek elleni fegyveren. Csakhogy megőrizte a felemelkedettként szerzett tudását és hatalmát, vagyis a többiek szerint csalt, így ráállították Morgant, hogy figyelje és megállítsa, ha kell, ő azonban idővel rájött, hogy Merlinnek van igaza. Daniel szerint ez nagyon szép dolog, és értékeli is a kockázatot, amit a feltűnésével vállalt, de figyelmezeti őket, hogy talán érdemes lenne felülvizsgálni, a nem avatkozunk be hozzáállásukat, mivel előbb-utóbb az ő túlélésük lesz a tét.

Teal’c megkapja és továbbítja a lidérc kaptárhajóról szóló üzenetet, de a lyukaskezűek már megérkeztek, és oda is pörkölnek a vakon repülő Odüsszeiának, ami ezt elég rosszul viseli, mivel a fekete lyuk miatt a pajzs is csak 20%-on üzemel. A hiperhajtóművük az első lövésektől meg is adja magát, így azt találják ki, hogy a fekete lyuk felé repülve maguk után csalják a lidérceket, hogy nekik is rossz legyen mindenük, aztán a gravitációs kutat használva a gyorsításhoz lépnek meg, miközben átsugározzák az atomokat a bőrszerkósokhoz. Daniel a győzködés helyett már lassan könyörög Morgannek, de mikor a nő végre valami konkrét dolgot mondana, egy felemelkedett kéz megragadja a grabancát, és visszarángatja a felsőbb létsíkra.

Az Odüsszeia hídja lassítva szikrázik, ahogy közelebb érnek a fekete lyukhoz. Riasztják Teal’cet, hogy lépjen le, de ő éppen farkasszemet néz a fordulóból visszatérő Ori hajóval. Mikor a lidérc hajó a lebegő kapu mellé ér, átsugározzák a két atomot, és ez a robbanás már elég jó ahhoz, hogy átugrassza a járatot a szuperkapura, a kawoosh pedig megsemmisíti a felette elhaladó Ori hajót. Szép volt srácok. Zárásként Danielék azon merengenek a főtorony erkélyén, hogy vajon mi történhetett Morgannal. Vala próbálja feldobni, de a régész eléggé el van kenődve, mert bár kaptak választ, amin elindulhatnak, egyúttal az is kiderült, hogy csak magukra számíthatnak.

Címkék: csillagkapu
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

catshannon 2010.06.08. 11:19:25

Ős google!:DDD itt nyerítek:)
a hogyvoltoknak az az érdekes hatása van, hogy lassan begyújtják második SG-rajongó korszakom:) az első még 2002-ben volt, amikor még aktuális(abb) volt:)
(amúgy, külhoni fórumokon csak wc-csészézik az általunk megdicsért Ori hajókat:)

catshannon 2010.06.08. 11:52:40

bocsánat, harmadik. Első: 1997, tv3. Télen-nyáron.:)

szalesz123 2010.06.09. 16:08:53

én is ott fedeztem fel a sorozatot

verticallife · http://verticallife.polomania.hu 2010.06.11. 09:47:48

az utolsó évadot nem láttam végig anno amikor "élőben" ment, úgyhogy nagyon örülök a hogyvoltozásnak, remélem az egész évadot lenyomjátok!

Llew 2010.06.11. 10:16:28

Persze, pár résszel a vége előtt nem fogjuk abbahagyni. Az AXN Scifi egyébként folyamatosan adja/ismétli a Csillagkapu több évadát is. Mondjuk most a 8-as a legutóbbi, de napiban megy azt hiszem, így hamar a a 10-eshez érhetnek, szóval bepótolhatod.

the black ball 2010.06.11. 11:23:05

@Llew: a sima AXN hétfőtől kezdi újra a 10. évadot
süti beállítások módosítása