Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu 10x02 - Morpheus

2010. június 07. 14:00 - the black ball

Teal’c – valószínűleg - Dakaráról visszaérkezvén elmondja, hogy újabb hat bolygót hódított meg az Oráj flotta, ebből kettőn jaffák laktak. A szemtanúk szerint az Oráj seregeket egy különleges képességekkel bíró nő vezette – Adria. A folyosón megdumáljuk, hogy az Oráj nem lódult neki még a Földnek, mert nem tetszhet nekik az Ős-helyőrség az Antarktisz alatt (a folyosón amúgy valahová eltolják az O’Neill-féle rovarirtónkat). Daniel ekkor rohan Jónás módra utánuk, és levág egy mitológiai/történelmi blablát, aminek az a lényege, hogy megtaláltuk Vagonbreit, az egyik bolygót, ahol a Sangraal lehet.

Mivel Camelot könyvtárát sokáig tartott volna kiolvasni, Daniel szűkíteni próbálta a lehetőségeket. Aztán amikor beverte a fejét a fürdőszobában, megvillant előtte a fluxuskondenzátor terve Sir Gawain története. A legenda úgy szól, hogy Gawain a szerelmét igyekezett megmenteni, eközben pedig eljutott egy Gwlad Gan Brenhinol Gwir nevű walesi helyre, ami Ősül azt jelenti, hogy Verus Gen Bree (Vagonbrei), ami magyarul azt jelenti mindig kék fenn az ég. Így nekilátott minden könyvet kiolvasni, amiben Gawain szerepel, míg nem talált egy képet Gawain kardjáról, amin egész véletlenül egy kapucím olvasható ki. Mivel a szuperkaput blokkolják Orájék a túloldalról, nem tudunk mit csinálni, mehetünk.

Illetve csak a CSK-1, Vala szépen marad a hátsóján. Daniel megkéri Landryt, hogy gondolja meg Vala munkába állítását, elvégre nem egyszer kockáztatta az életét értünk, ráadásul ő lehet a kulcs Adria megfékezéséhez. Landry belemegy, de csak ha Jackson rövid pórázon tartja. Daniel elmondja Valának a jó hírt, de először részt kell vennie egy pszichológiai vizsgálaton, ez a protokoll. Ennek örömére Vala egy kis kutatást végez az interneten, hogy biztosan átmenjen a teszten. Landry szerint ez nem egy olyan teszt, amire fel lehet készülni, de Vala szerint hazudnak. Vagonbrei nem éppen bizalomgerjesztő: félhomály, köd, kihalt és benőtt épületek. A házakban csak csontvázakat találnak, de csak némelyikben, mert a többit lenyúlták Varga Mihályék.

Mivel a csontvázak többsége ágyakban található, idehívunk egy orvosi egységet. Daniel átnézi a helyi könyveket, és az egyikben tudomást szerez egy falu melletti barlangról, ahol egy bizonyos Morgan Le Fay lakott. Morgan a mitológia szerint egy boszorkány volt, Merlin ellensége, és valószínűleg szintén felemelkedett. Teal’c szerint felismerhette a veszélyt, amit Merlin fegyvere hordoz, ezért elvette tőle, és bujkálni kezdett a három lehetséges világon. Na nézzük meg azt a barlangot. Velünk jön Ackerman, az egyik doki is, aki panaszkodik, hogy már 18 órája nem aludt, nem kéne még túráztatni is. Teal’c észreveszi, hogy nincsenek madarak, se a faluban, se az erdőben, szóval akármi történt, az állatvilágra is hatással volt. A barlangban semmit sem találunk, kivéve Ackermant, aki ledőlt szunyálni. Daniel folytatná a felfedezést, de kezd esteledni, így visszamegyünk a faluba.

Megkezdődik Vala kiértékelése, aki a „hogy van?” kérdésre előad egy betanult szöveget az absztrakt attitűdjéről, ami által szabadon engedhette elfojtott érzéseit, megtisztítva ezzel személyiségét. Jól van, akkor lássunk egy kis tintapaca tesztet. Az első képről a bátorság, a másodikról a tisztelet, a harmadikról a kedvesség jut eszébe, kikészítve ezzel a pszichodokit (aki állítólag már szerepelt a 100. részben is). Hazafelé indulnánk, de Ackerman megint elaludt, csak ezúttal fel sem akar ébredni. Dr. Reimer szerint nincs kómában, de akármi is okozza, mi is elkaptuk, úgyhogy nem mehetünk haza. Ó, és igyekezzünk ébren maradni, mert lehet, hogy sosem ébrednénk fel. Otthonról küldenek egy láda nealudjel tablettát, Reimer pedig rájön, hogy a melatonin nevű hormon túltermelése tartja álomban Ackermant, és emiatt álmosabb mindenki a szokásosnál.

Daniel az egyik könyvben olyat talál, hogy aszongya: Morgan Le Fay megátkozta a falut, amiért a helybeliek elárulták Arthur királynak, merre található a barlangja. Mindig ez a barlang, jól van, menjünk vissza. Reimernek kell egy kis földminta, ez a hobbija, no meg lehet, hogy attól ered a fertőzés, vigyünk neki. Carter viszi is, de előbb felfedez egy rejtett ajtót egy újabb barlangrendszerhez. Teal’c és Mitchell továbbmennek. Odahaza Woolsey meglátogatja Valát, és megkéri, hogy izé, tartsa már őket szinten a Parancsnokság dolgaival kapcsolatban. Ugyanis a légierő szeret nem elmondani dolgokat az NFB-nek, cserébe elintézik, hogy átmenjen a kiértékelésen. Egyszóval kémkedjen, de Woolsey szerint ez nem okozhat gondot Valának, a múltját elnézve. A pszichodoki megunja a vacakolást, ezért ráköti Valát egy poligráfra, aki hiába győzködi a dokit, hogy jól néz ki, a géppel nem bír.

Reimer pillanatok alatt szétcincálja a talajmintát, és talál is egy mikroszkopikus parazitát. Halottnak tűnik, ekkor Reimer rácseppent egy kis vért, amitől rögtön megjön kedve a mozgolódáshoz. Oké, megvan a bűnös, jöhet a gyógyszer. Ackerman a halálig álmodja magát, így felboncolhatjuk. Akármilyen meglepő, az agyában ugyanazt a parazitát találjuk meg, csak ez ezerszer nagyobb annál. Mitchellék ezalatt semmi Orájpusztító dolgot nem találtak, ellenben egy gyíkszerű valamivel, ami nagyon is ébren van, ezért elkezdik kergetni. Woolsey ismét meglátogatja Valát. Vala szerint ez az egész poligráfos móka csak azt szolgálta, hogy megalázzák, és tudassák vele, nem tartozik közénk. Szóval gondolkozott Woolsey ajánlatán, és döntött. Carter rájön, mit csinál a parazita, Reimer meg addig zabálja a nealudjel tablettákat, amíg ki nem készíti a szívét, és meghal.

Mitchell a híres „levágom magam a földre” technikával próbálja elkapni a gyíkot, de az elfut. Szerencsére Teal’c várja azt egy zsákkal, és el is indul vissza a faluba, mert Mitchell nem bír már felkelni az álmosságtól. A pszichodoki megkeresi Valát, aki nem ment el az utolsó beszélgetésre. Vala közli, hogy azért, mert szerinte már döntöttek a múltja miatt. Így van, kihasznált egy csomó embert, istennek tetette magát, de most is megtenné, sőt lehet, hogy meg is fogja. Azonban végre valaki hisz benne, aminek következtében nem csak a saját hasznán jár az esze, de nyugi, ez biztos el fog múlni. Vagonbreiben Sam és Daniel is kidől, ekkor azonban megérkezik egy beöltözött csapat, és hazaviszik őket olyan műanyag koporsókban.

Teal’c nagy nehezen kiér a barlangból, akit szintén megtalálnak, ahogy a gyíkot is, meg gondolom Mitchellt is. Otthon Lam összeadja a dolgokat, és a gyíkot feláldozván előállít egy ellenszert. Másnap megy a búslakodás, hogy nem találtak semmit a barlangban, de Daniel szerint ez nem igaz, ugyanis az egyik könyv nem mást említ meg, mint a jó öreg Atlantiszt. De Daniel nem járhat örömtáncot, mert Vala az indítócsarnokban ordibál, hogy engedjék át a kapun. Vette a lapot, nem látják szívesen, de Landry azt hitte, hogy maradni fog, miután kiderült, hogy átment a teszten. Nos, ha ez igaz, akkor jelentené is Woolseyt, aki meg is jelenik, és közli, hogy az ajánlat előre meg volt szervezve. Persze Vala nem ezt akarta jelenteni, hanem a vehemens szekszuális közeledését, amit Woolsey már megy is kimagyarázni Landrynek. A többiek meg elmennek kajálni, amit majd Vala fizet ki, ha megkapta a részét a küldetésekről hozott cuccokból.

Címkék: csillagkapu
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nautilus64 2010.06.07. 14:20:35

akit a 100. részre teszel pasi, az nem inkább a 4x06-ban "Egy apró lehetőség"-ben volt a régész, aki újra akarta látni a feleségét?

the black ball 2010.06.07. 14:36:11

@nautilus64: Teljesen igazad van, ő is újrahasznosított szereplő. :] A pszichológus volt a 100. részben, imdb szerint legalábbis.

Az Ackermant játszó színész amúgy a Universe-ben van most, csak nem tudom a nevét.

nautilus64 2010.06.07. 14:51:06

@the black ball: jaja, csak azért maradt meg ez az arc, mert hát jó sokszor láttam azt a részt. :D De a 100. részben nem emlékszem rá, mert nálam felejthető volt az az epizód. :)
A hogyvolt mint mindig jó, ha már nem nézem (mert nekem ez már nem volt Csillagkapu) azért elolvasom a hogyvoltját. :)
süti beállítások módosítása