Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu 9x14 - Az erődítmény

2010. május 01. 13:00 - the black ball

A jaffák pár hónap alatt szeretnék végigpróbálni az összes államformát, éppen ezért most a tanács feloszlatása a sláger, demokráciát a homloktetkós népnek. Egy Maz’rai nevű fickó azt magyarázza, hogy a tanács korrupt, na meg sokat izzad, oszoljanak. Ka’lel viszont – aki még mindig nem a szupermen – úgy gondolja, hogy lárifári, nem lesz itten demokrácia, amíg nem lesz teljes emancipáció. Teal’c nagyon zabos, reggel még velük volt a csaj, jaffamenzesz, vagy mi van itt? Maz’rai szerint valaki megkorruptálta szegény asszonyt, amit Bra’tac azzal nyugtáz, hogy öregek lettek. Akkor ezt megbeszéltük. Maz’rai meglátogatja Ka’lelt, aki örül, hogy meglátogatták, de azért mégis lezatolja a szerencsétlen öreget. Na de evezzünk haza. Valahogy.

Mitchell a légierő kórházában jár, és egy Bryce Ferguson nevű fickóhoz jött. Mit kell tudni róla? Öhm, jobb pilóta Mitchellnél, mehetett is volna jégmező fölé csatázni, de sajnos beleállt 4 éve egy repesz a fejébe, amit akkor szerzett, amikor megmentette Mitchellt. Mostanra viszont aneurizmát okozott a hívatlan vendég, ergo haldoklik. Mivel a mi kórházunk tele van menő földönkívüli cuccokkal, Mitchell betuszkolta ide, hátha. Na de menjünk vissza az „érdekesebb” szálhoz. Másnap Maz’rai is arról kezd dumálni, hogy bizony, a tanács valóban sokat szokott izzadni, de az izzadás az jó, méregtelenít, úgyhogy még maradjon csak, nem kell Teal’cre meg Bra’tacra hallgatni. Az ülés után Bra’tac megkérdezi tőle, hogy mi van, Maz’rai mindig is odavolt a demokráciáért, a feloszlatást is ő kezdeményezte. Maz’rai szerint csak nem kell elsietni a dolgokat, aztán lelép.

Teal’c elmegy dumálni a chulakiakkal, aztán meglátogat egy randomjaffát, mert szükségük van a szavazatokra. Bra’tac pedig nyomoz egyet, hogy mitől nőtt meg az egy négyzetméterre jutó pálfordulások száma. Annyira ügyesen teszik a dolgukat, hogy másnapra Teal’c eltűnik, így Bra’tac eljön hozzánk segítségért. Teal’c amúgy egy ha’takon van leláncolva, mily eredeti. A helyi vallatójaffa felrak a halántékára egy módosított emlékizét, amire Teal’c úgy reagál, hogy ő aztán nem mond el semmit. A vallatójaffa szerint nem is kell, ő azért van itt, hogy tanítsa. Elég agresszívvá váltak az OKJ-s tanfolyamok. Bra’tac szerint sokan azért akarják eltiporni a javaslatot, mert akkor elvesztenék a jelenlegi státuszukat, az meg nem tetszene nekik, hogy egyenlők legyenek jaffa testvéreikkel. Daniel és Carter beszállnak a nyomozásba.

Miután Bryce elmondja, hogy elfogadta a haldoklást, gyorsan pléjsztésönöznek egyet. Bryce szerint Mitchellnek nem muszáj itt maradnia, Cam szerint pedig de, meg különben is, pléjsztésön. Bryce elmondja, hogy meghúzgált egy-két szálat, és szerinte Mitchell anno nem is egy tesztrepülés közben zuhant le, de Mitchell így reagál minden találgatásra:

Nem tudom hol, de dumálunk a randomjaffával, akivel Teal’c találkozott. Szerinte Teal’c alig egy órát volt itt, aztán ment vissza Dakarára. Szerencsére Bra’tac a jaffák Tim Rothja, és elkezdi fojtogatni, mondván hogy hazudik. És tényleg. Kiderül, hogy Teal’cet elrabolták (váó), de nem tudja, hova vitték. Mivel ez a fickó korábban biztos szavazónk volt, Daniel rájön, hogy itt bizony agymosások történtek. Ugorjunk is a hajóra, ahol kiderül, hogy valamelyik Baál haverunk keveri a melaszt. Ugyanis azt vette a fejébe, hogy Ő lesz a jaffa nemzet vezére. Így van.

Szerinte a jaffák politikailag teljesen tapasztalatlanok, esélyük sincs összefogni a galaxis több millió jaffáját, és ellenállni az Orájnak. Lényeg a lényeg: Ba’al for president. Odahaza emlékeztetik a nézőket, hogy Teal’c már átesett egy agymosáson, aztán a M’al Sharran segítségével kievickélt, így ellenállóbb. Daniel szerint Bra’tac rávehetné Maz’rait is a rítus elvégzésére. Dakarán elég hamar meggyőzzük Maz’rait az agymosásról, mivel nem igazán tud felelni arra, hogy mi is történt vele, miután meglátogatta Ka’lelt. A kórházban Ferguson odáig jutott, hogy Mitchell földönkívüliekkel harcol. Tud az F-302-esekről, a nagyobb hajóinkról, ezeket pedig kizárt, hogy a hadsereg egyedül építette. Mindezeket onnan szimatolta, hogy egy Zephyr nevű cégnél dolgozott, aminek köze van az űrflottánk építéséhez. Meg aztán a szegényes fedősztorikon is átlátott: eltűnő épület, hirtelen jött halálos vírus, stb. Ferguson szerint Mitchellnek nem itt a helye, hanem odakint.

Mitchell félreérthette, mert csak a folyosóra megy ki kávéért, ahol Bryce doktora elmondja, hogy ők se tudnak mit csinálni: műtét nélkül meghal, műtétel viszont frissen vágott karalábé lesz az agyából. Maz’rai nem éli túl a M’al Sharrant, de még annyit sikerül leírnia, hogy Ka’lel. Landry elmondja a történéseket Mitchellnek is, aki megy segíteni, de előbb egy szívességet kérne. Teal’c egy kis közjátékban tudatja Baállal, hogy szerinte csak azért akarja irányítani a jaffákat, mert telerakta a gatyát az Orájtól. Mivel Teal’cnek kell a tretonin, Baál lerakja az asztalra, aztán ha ellenáll, akkor meghal, ha meg beadja, akkor a derekát is. Beadja, mossák is tovább az agyát. Carter elmegy Mitchellhez egy bőrönddel, és elmondja neki, hogy Ka’lel elvezette őket egy bolygóra, ahol egy ha’tak pihen, szóval ott lehet Teal’c.

Természetesen Mitchell azt kérte Landrytől, hogy avassák be Fergusont, de mivel kevés az idő, hogyvoltok helyett a múltkor megszerzett emlékgépen keresztül tudhatja meg, miken ment keresztül. Mitchell bűnösnek érzi magát, blabla, kissé forrófejű, emiatt veszélybe sodor másokat, bla bla. Miután Ferguson belekóstol az emlékekbe, úgy fordítja le nekünk Mitchell ezen tulajdonságát, hogy „megragadja a lehetőségeket”. Szóval légy önmagad, nincs harag, mentsd meg Teal’cet, de a gép marad. Jöhet a szokásos, lövöldözős, robbantgatós, karaktert aligha fejlesztő mentőakció, ezért darálunk. Jaffák túlerőben, Bra’tac alkeshről tüzel, Mitchell „megragad egy lehetőséget”, és nekiszalad az egyetlen gépágyúsnak, aztán be a piramisba, ahol elkapják, de Carter és Daniel jönnek zattel, Mitchell felgyűrűzik a hajóra, mindenkit leszed sprint közben.

Bra’tac hajója lezuhan, Baál jaffái felviszik a ha’takra, Teal’c azt játssza, hogy agymosták, amit Baál is így hisz, ezért parancsba adja neki Bra’tac kivégzését. Ekkor jön Mitchell, aki megzavarja a bulit, Teal’c kinyírja II. Baál Klónt, aztán irány Dakara. Elfogadják a javaslatot, viszlát izzadó tanács, két hónap múlva választások. Mitchell az öltözőben gyászol, legalábbis úgy tűnik, hogy Bryce meghalt. Teal’c együtt érez, és tartozását fejezi ki, mivel Mitchell nélkül most nem lenne demokrácia. Mitchell szerint ez a dolguk, bárkiért megtette volna. Ha már viszont Teal’c itt van, megkérdi tőle, hogy lehet ellenállni az agymosásnak, amire az a válasz, hogy jól ismerje önmagát. Hát igen, még dolgozik rajta.

Címkék: csillagkapu
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Llew 2010.05.01. 13:52:59

A Baal for president kép nagyon ott van.

Jester 2010.05.01. 18:41:44

Köszönöm a hv-t. Ismét király volt :D A Baal-os plakátért pedig respect!
süti beállítások módosítása