Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Dollhouse - A felejtés ára 1x08 - Memóriazavar

2010. április 01. 16:00 - névtelenblogger

Frappáns felütéssel kezdünk: Pault az éjszaka közepén lepi meg Echo szexi fűzőben, közli vele, hogy szüksége van rá és hogy neki is van valamije, amire Paul vágyik. Hevesen megcsókolja kedvenc FBI-ügynökünket, aki először ellenáll, majd beadja a derekát. Már a kanapén fekvőtámaszozik Echo felett, mikor hirtelen Mellie is megjelenik a nappaliban, és rosszallva közli, hogy Caroline már úgyis meghalt. Paul lenéz, látja hogy Echo arca mészfehér, Mellie pedig sírontúli hangon közli: hagytad, hogy bántsanak. Eközben finom patakban kezd a vér lefolyni a homlokán. Eltaláltuk, ez csak Paul rémálma lehet. Verítékben fürödve pattan fel az ágyában, se Echo, se Mellie nincs vele sajnos. Mindegy, egy pillanatra azért nekünk is jó volt.

Ms DeWittnél giga menedzsment meeting. A Ház kibillent az egyensúlyából, a babák egyre furább dolgokat csinálnak, hangzik el az ítélet. A jó Boyd ellenkezik, Dominic leszereli: „Ne kezeljék a babákat a gyerekeikként. Gondoljanak rájuk inkább úgy, mint a háziállataikra. Ha az ember gyereke beszélni kezd, büszke rá. Ha ezt a kutyája teszi, kiakad.” Lényeg a lényeg, extra felügyelet alá kerül minden baba, a felügyelőtisztek írhatják a riportokat, hacsak másnak nincs jobb ötlete.

Nos, a Babaházban valami tényleg nincs rendben: Echo az éjszaka közepén felébred a kis kuckójában, bár nem emlékszik rá, kicsoda, egyértelműen nem baba-állapotban van. Nagy nehezen kimászik az üveg alól (meg is vágja a kezét), mire látja, hogy a többiek: Victor, Sierra, Mellie és egy eddig ismeretlen srác, Mike is felébredtek. Fogalmuk sincs, hol vannak, de Mike szilárdan hisz abban, hogy az idegenek rabolták el őket és kísérleteznek rajtuk. Victor mint volt katona hamar felveszi a vezér szerepét, és elindulnak a Ház más bugyraiba, hogy kiderítsék, mi a fene folyik. Vicces, hogy megpróbálnak beépülni, ami elég nehéz a „legjobbat szeretném nyújtani” meg „a sok zöldség jót tesz a szervezetnek” mantrákkal operáló baba-zombik között.

Paul a rémálmát követően persze dühödt FBI-bikaként ront rá a saját lakására, lehallgató és/vagy megfigyelő berendezéseket keresve. A lakás felforgatása után persze hogy a szellőzőben találja meg a kamerát. Én tuti ott néztem volna először. Mindegy, Paulsrác miután átrendezte a lakást és atomjaira szedte az összes telefonját, a diadalittasan megtalált kamerát elviszi egy nemkedves ismerőséhez, aki komoly unszolás után közli, hogy ez a technika hivatalosan nem is létezik, és hogy lehetetlen visszakeresni a jel célpontját. (Arról nem szól a fáma, a táp hogy bírta olyan sokáig.) Puff neki, zsákutca.

Mike valahol az ebédre elfogyasztott tápanyagok és a napi edzésterv megvitatása környékén lebukik, viszik is törlésre. Vicces, hogy amikor hurcolják fel a lépcsőn, akkor mondja hogy ő igyekszik majd a legjobbja lenni, hát nem ezt akarják?! Hehe. Echo Saundershez kerül a megvágott kezével . Itt belőle is kibukik az ember, Saunderst kérdezi, hogy hát ők csinálták ezt vele?! Saundersben nem kell csalódnunk, segítőkésznek bizonyul. Szól Echónak, hogy ne feltűnősködjön, mert kamerák figyelik őket. A csapat másik része közben eljut a zuhanyba, ami persze a legnagyobb próba bambulás területén a koedukált rendszernek köszönhetően. Sierra szól is Victornak, hogy tartsa a szemét kontroll alatt… Barátaink találkoznak a törölt Mike-kal, aki immár igazi beleéléssel adja elő a napi edzéstervet. Ez érthetően olyan élmény, amely azonnali szökésre sarkallja őket.

Victor elintéz egy biztonságit a szaunában, így a csapat ki tud jutni a babarészlegből. A lépcsőkön, folyosókon való bujkálás közben rátalálnak a ruhatárra, ahol mindenkinek fel van címkézve egy rakat ruha. Naivan azt feltételezik, hogy ezek az ő eredeti ruháik, Mellie még egy babakocsit is talál magának. Felsejlik benne, hogy lehet, hogy van egy lánya. Mindenki szépen beöltözik, aztán a lifttel feljutnak a garázsba. Itt szépen elkötnek egy kocsit, Echo azonban úgy dönt, inkább visszamegy és… Hát ezt ezen a ponton nem tudjuk meg. Dominic viszont szemfüles kell legyen, mert közben már jelenti is DeWittnek, hogy négy baba szökésre készül. DeWitt láthatóan nem lepődik meg, csak annyit mond: épp időben. Nocsak.

Echo visszafelé menet fegyvert szerezne, de az egyik női felügyelőtiszt rátalál a fegyvertárban. Itt egy elég kemény catfight következik, amiből persze Echo kerül ki győztesen, szegény felügyelőnővel végül egy poroltó segítségével bánik el lásd illusztráció). Ezután Saunders irodája felé veszi az irányt. A fejleményeket már DeWitt szobájából láthatjuk, aki érdeklődve konstatálja, hogy Echo a Caroline-os emlékeinek hiánya ellenére pont úgy viselkedik, mint eredeti énje: megpróbálja egyedül elintézni az egész bagázst. Hirtelen kellemetlen meglepetést okoz azonban Echo: kiiktatja az áramot, a Babaház teljes sötétségbe borul.

Victorék a lopott SUV-vel cirkálnak, mikor Mellie ráébred, hol is van az ő élete. Megállítja Victort, és a többiek ellenkezése ellenére kiszáll, hogy egyedül találjon rá volt életére. Victorék továbbállnak, és közelebbről nem tisztázott módon eljutnak egészen addig az egyetlen emberig, akire Sierra emlékszik a múltjából. Emberünk egy igen flegma üzletember, és elég hamar ki is derül, mi köze volt Sierrához: a lány nem akart lefeküdni vele, ezért bevetette kapcsolatait és babává tetette, ezután már azt rendelhetett tőle amit csak akart. Victor Sierra védelmezőjeként kicsit megveri a kétes erkölcsű üzletembert, de menekülniük kell, mert amaz biztonsági szolgálata már erősen a nyomukban van. Lemenekülnek a garázsba, de már itt is várják őket, így egy félreeső raktárba húzódnak be.

A Babaházban Tophert láthatjuk viszont, ahogy a sötétben rettegve próbál státuszriportot adni DeWittnek. Mikor közli, hogy nem tudja, a babák félnek-e a sötétben, de ő igen, a főnökasszony rácsapja a telefont. Sok ideje nincs azonban ezen búslakodni, mert Echo már ott áll mögötte, fegyverrel a kezében. Következik a várható dráma: Echo sorjázza a kérdéseket: mióta vagyok itt, milyen évet írunk, mit csináltok itt az emberekkel stb, Topher pedig próbál úrrá lenni a rettegésén. Echo jó forradalmárként mindjárt igazságot is tenne azzal, hogy szerencsétlen Tophert a székbe kényszeríti egy imprintre (ennek a vége az eddigi ismeretek fényében halál vagy legalábbis megőrülés lenne), mikor megjelenik DeWitt.

A főnökasszony igazi gengsztervezérként áll a problémához, nyugodt, nem hagyja magát megfélemlíteni és kemény szavakkal illeti Echót. Kifejti neki, hogy szabad akaratából mondott le az életéről 5 évre, és mindezt azért tette, mert nem tudott szembenézni tetteinek a következményeivel. Echót persze nem ilyen könnyű eltántorítani, DeWittet túsznak használva követeli, hogy a babákat engedjék el. Közben gyors vágással láthatjuk Mellie-t, ahogy egy egyházi iskola mellett elhaladva a kislánya sírkövénél köt ki. Sierrának a raktárban bujkálva felsejlik, hogy Victor milyen figyelmes szokott lenni vele a Babaházban, egymásra találnak egy pillanatra. Echoék közben kiérnek a garázsba; szinte utópisztikus jelenetben láthatjuk, ahogy az egész társaság kisétál a nappali verőfénybe, Saunders is közöttük van. Ekkor Echo DeWitt mögött hirtelen összecsuklik. Biztonságiak kerülnek elő mindenhonnan, visszaterelik a babákat a föld alá, Echót is szépen felnyalábolják és visszaviszik. Láthatjuk, ahogy Sierrával, Victorral és Mellie-vel is ugyanezt teszik.

Hogy is volt ez? Flashback az epizódeleji giga menedzsment meetingre. Ott hagytuk abba, hogy mehet a nagy riportolás, amennyiben nincs senkinek jobb ötlete. Nos, Saundersnek volt: mi lenne, ha megadnák a babáknak a lezárás lehetőségét, illetve válaszolnának valamilyen formában a legbelső vágyaikra? Persze csak a legproblémásabbakat kell kezelni: Echót, Sierrát, Victort és Mellie-t. Mellie problémája egyszerű: meghalt a kislánya, és korábban nem volt alkalma meggyászolni. Sierrának szembe kellett néznie azzal, aki a Babaházba juttatta. Victor vágya az volt, hogy megkapja az áhított lányt, Echo pedig arra vágyott, hogy mindannyiukat kiszabadítsa. A babák úgy voltak beprogramozva, hogy amikor elérik azt a pillanatot, amikor a vágyuk beteljesül, azonnal elájuljanak. Huh. Slusszpoén, hogy Caroline annyira azért nem bízott a saját tervében: telefonon üzenetet hagyott Paulnak – akinek az aktáját Saunders irodájában találta meg –, hogy létezik a Babaház, a föld alatt vannak valahol Los Angelesben, és segítsen, ha tud. Na tessék. Paul meg egész nap poloskát keresett. Hasznos ez a fiú: gondoljunk csak bele, mi lett volna, ha élőben kapja meg a hívást...


 

Címkék: dollhouse
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

~Moi~ 2010.04.01. 17:38:36

Kedvenc részem! :D Jó lett a HV ^^
Nagyon légyszi valaki mondja meg, hogy mi volt az a zene ami a végén ment? *.*
Előre is köszi :)

Fehérlilom 2010.04.01. 19:31:04

Lonely Ghosts by O+S ;)

~Moi~ 2010.04.01. 21:23:37

Ezer köszönet! (L) :D

n.zs 2010.04.02. 15:46:52

Jó hogyvolt.
Remélem mihamarabb folytatódnak a kritikák.

Kaland-Játék-Kockázat · http://kjkk.blog.hu 2010.04.11. 22:56:47

Most az RTL megint levette a műsorról??

tanita · http://ingyenholmik.blog.hu 2010.04.16. 15:40:52

jó kis rész volt, de a 2. évad százszor jobb az elsőnél
csak a vége nem...
süti beállítások módosítása