Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu 9x07 – Ex Deus Machine

2010. március 24. 12:00 - Llew

Jaffa pajtás szalad egy éjszakai erdőben. Elesik, felkel és fut tovább, közben kétségbe esetten tekinget a háta mögé. Aztán mikor azt várnánk, hogy elkapja egy jaffa evő szörny, vagy a nyakába ugrik egy repülő kull harcos, akkor két átlag Joe csak simán elgázolja. Majd, - mint Daniel eligazításából kiderül - jó polgárok módjára cserbenhagyóként ott is felejtik az erdőben, ahol már egynapos hullaként talál rá valaki szerencsés. Az eset a virginiai Edisontól pár mérföldre történt. Daniel kezdhet is nyomozni, majd Sam jön és segít neki, Teal’c és Mitchell meg mennek és előveszik Gerakot az ügy kapcsán.

Mire Carter beköltözik pár mázsa iratanyaggal, Daniel már elolvasott egy újságcikket az Edisonba települt Farrow-Marshall cég üzemének bezárásáról. Lehet, hogy a jaffa csak egy rosszul sikerült állásinterjún volt, mert a gyár közelében került elő. Carter szerint a cég repüléstechnikával foglalkozik és a Védelmi Minisztérium beszállítója, de a biztonság kedvéért még ráguglizik, és kideríti, hogy előző reggel, egy tárgyalás után eltűnt a pénzügyi fejes. Így kell nyomozni, kérem szépen.

A Dakarán Gerak éppen beszédet tart a mi vagyunk a faszagyerekek, a tok’rák meg bénák témakörben, és még a védelmükre kelő nőt is leosztja, mikor Teal’cék megérkeznek. Bölcs barátunk diplomatikusan meg is jegyzi, hogy azért mert most náluk van a lapát meg a vödör, még nem kell kiskirályt játszani a homokozóban, de Mitchell kéretlen megszólalása rontja a renoméját, mert mint kiderül, külsősök nem dumálhatnak a tanácsban. Mielőtt még Gerak nagyon leoltaná a Tau’rit, az előbb felszólaló csaj kimenti Teal’céket azzal, hogy a gyűlés befejezését javasolja. Legalább négyszemközt kérdőre vonhatják a vezért a halott jaffa miatt, mire Gerak elég átláthatóan azt hazudja, hogy nem tud semmit.

Daniel eközben Mrs. Jamesonnal találkozik. A férje fél éve elég furcsán kezdett viselkedni, amiből első körben mi másra gondolt volna, minthogy megcsalja. A felbérelt magánnyomozó azonban pár nap után valami ijesztő dologra bukkant és a pénzzel együtt (nagyon ijesztő valamit találhatott) vissza adta az ügyet, majd javasolta a nőnek, hogy ő is felejtse el az egészet. Daniel kap a nőtől pár fotót, amin a férje öltönyösökkel találkozik egy parkolóban. Gerak sűrgős feladata egy kihallgatás megtekintése volt, ahol a főembere tiltakozása ellenére javasolja a goa’uld kínzó pálca használatát a megtörni kívánt foglyon, aki nem más, mint a villogó szemű Mr. Jameson.

Carter tesz egy látogatást a Farrow-Marhallnál, de egy jó lábú szöszi hamar lerázza, hogy aztán az öltönybe bújt Ba’allal találkozzon, aki monitoron figyelte a beszélgetést. A feleségtől kapott fényképeken Mr. Jameson mindenféle befolyásos cégek vezetőivel bratyizott, akik közül ketten akkor tűntek el, mikor elintézték Ozirisz hajóját. Vagyis hiába győzték le odakint a kukacokat, ha azok közben már a spájzban vannak. Teal’c tovább kérdezősködik a tesóknál a halott jaffa után, de egyedül a csaj segít nekik, aki már korábban is. Szerinte Gerak Ba’alt akarja elfogatni, aki a dakarai vereség óta a Földön bujkál. Ezt Landry is kétkedve fogadja, főleg, hogy Teal’c forrása nemrég a galaxis egy másik részén látta. Miután mindenki mond valami okosat a helyzet megvitatása során, abban maradnak, hogy ők is beszállnak a „Ki kapja el előbb Ba’alt” nevű ősi jaffa játékba.

Gerakék persze kihasználják az előnyüket, és halálra kínozva az egykori
Mr. Jamesont, kiszedik belőle a főnök rejtekhelyét. Hamarosan már egy jaffákkal megpakolt tel’tak landol a kérdéses irodaház tetején, a szomszéd épületben takarító Jozénak meg holnap senki nem fogja elhinni, hogy UFO-t látott. Az egyik irodai jómunkásember kedvét is biztosan elveszi a munkahelyi online pókertől, hogy három jaffa ugrik a háta mögé, és élesített botfegyverrel érdeklődik Ba’al holléte után, majd halomra lövik egymást az érkező öltönyös testőrökkel.

Másnap Daniel és Mitchell arról beszélgetnek, hogy vajon a szemtanú által leírt három nagydarab, tetovált, láncnadrágos fazon jaffa lehetett-e, vagy a KISS turnézik, mikor Landry megmutatja nekik Ba’al videó üzenetét. Alkut ajánl, miszerint, ha hagyják szabadon élni, akkor fizeti az adót, meg betartja a kreszt is, ellenkező esetben Jack Bauer sem akadályozhatja meg, hogy felrobbantsa az USA területén elrejtett naquadah bombáját. A Prométheusz nem találj a bombát, ők meg nem találják Ba’alt. A jaffák viszont bármikor berombolhtanak, a kukac pedig miattuk fogja felrobbantani a bombát, ami eléggé hazavágná mindenki napját. Dakara azonban messze van, így valószínűbb, hogy a kopaszok egy közelben állomásozó ha’takról jönnek.

Teal’c és Mitchell megy a Prométheusz ablakából hajót keresni, Carter és Daniel meg az NID-vel Ba’al embereinek megfigyelésére, de előtte még a csapat egyesítés megerősítésére Mitchell mindenkinek új jelvényt ragaszt a vállára. A pofátlanul sokat használt felvételen repkedő Prométheusz fedélzetén Teal’c az ész, mert egyedül neki jut eszébe a Hold mögött keresni a ha’takot. Barett ügynöknek nem szegte kedvét a legutóbbi kikosarazás, és miután alkalmat teremt, hogy kettesben maradhasson Carterrel, ügyetlenül a magánélete után kezd érdeklődni. A Pete-tel való szakítás hírétől aztán vérszemet kap, és vigyorogva kérdi, hogy akkor újra facér? Hát nem egészen, de ettől többet nem tudunk meg Samtől.

Danieléket átverik, mert amíg ők egy hasonmást figyelnek, addig Ba’al sajtótájékoztatót tart, mint a Hummel Technologies új elnöke. A Hold mögött megvan a ha’tak, tele fafejű jaffákkal, akikkel nem lehet szót érteni, ezét Teal’c úgy gondolja, hogy jobb módszer a Tanács elé tárni Gerak titkos akcióját. A helyzet azonban az, hogy csak Teal’c lett kihagyva a megbeszélésből, így elsőre megdöbben, de aztán lendületből leteremti a társaságot, hogy csúnya dolog a Földön való randalírozással meghálálni a Tau’ri sokéves támogatását. Odahaza mozgásba lendül a gépezet, a szimbióta mérget akarják bevetni Ba’al rejtekhelye ellen, de ő a Tröszt beépített emberein keresztül tudomást szerez a támadási tervről, és közli, hogy háromnegyed óra múlva felrobbantja a naquadah bombát, amit egy seattle-i épületben rejtett el. Mondjuk a helyszínt megadni nem volt sok értelme, de ne zavartassuk magunkat.

Cartert áttranszportálják, és a megkergült detektorokból hamar rá is jön, hogy maga az épület a bomba. Sebaj a Prométheusz az egész épületet kisugározza az űrbe a robbanás előtt. Közben a jaffák rajtaütnek Ba’al rejtekhelyén, de Landry ettől függetlenül beveti a szimbióta mérget. Hiába, mert a kukac a jelek szerint meglépett. A Dakarán Teal’c Gerak ellen hangolja a többieket, mikor nevezett megjelenik, hogy bejelentse a küldetés sikerét, majd ott helyben kivégezze a láncra verve bevezetett Ba’alt. A parancsnokságon Mitchellék elmondják Teal’cnek, hogy az valószínűleg csak egy klón volt, de szerinte a Tanács most úgy sem hinné ezt el, szóval inkább megy aludni. Az épület eltűnésének oka hivatalosan egy szimpla gázfelhő, ami megrekedt egy termikus zsebben egy gázrobbanás. Julia Donovan ezt megkérdőjelező riportját pedig négy Ba’al is végignézi.

Címkék: csillagkapu
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása