Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Született feleségek 6x01 - Vétkes kertváros

2010. március 18. 10:03 - Tm

A készítők nem sokat cicóznak, és már a felvezetőben elárulják, hogy a habos-csipkés esküvői cumó alól Mike Susant hámozza ki a hitvesi csókhoz. Az egészen friss feleség felhőtlen boldogságába azonban alaposan belerondít Katherine, aki borzasan, ziláltan és meglehetősen harcias hangulatban betoppan a ceremónia végére. Mielőtt elítélnénk szegény ex-menyasszonyt, lássuk a baleset és az esküvő közti két hónap eseményeit.

Mike férfiasan közli menyasszonyával, hogy továbbra is nősülni akar - csak épp mást vesz el. Katherine csendes beletörődéssel fogadja a hírt, pedig igazán nagy szívásnak tűnik éveken át nézegetni, ahogy egy majdnemférj hétvégente kipakolja a teszkós szatyrokat a szembeszomszédban. Susan is érezheti mindezt, de a helyzet szemtől-szemben történő megbeszélése helyett a hátsó ajtón való közlekedést és az aktív sunnyogást választja. Ez egész jól megy - míg a postás véletlenül be nem adja a postán érkező esküvői ruciját épp Katherine-hez.

Katherine-en a csendes beletörődés helyett ezúttal a csendes őrület látszik. Susant teljes menyasszonyi szettben fogadja, majd a konyhába rohan, hogy tovább kevergessen egy extra nagy adag rotyogó paradicsommártást. Susan nagy nehezen leordítja Katherine-ről a jobbsorsra érdemes ruhadarabot, és kiakadva hazavágtat. Otthon kétségbeesett folttisztításba kezd, mellékesen meg dühöng egy sort azon, hogy hogy a barátai az esküvője hírére tapsikálás helyett mind szegénykatherine-ezésbe fogtak, amikor épp a luvnya használta az ő csávóját egy ideig.

Szegénykatherine-nek  sajnos a gyászmunkában nem sikerül eljutnia az elfogadás fázisig. Valahol a tagadás és a düh között megrekedve az esküvő előtti percekben rátör Susanre, és elég ijesztő stílusban ultimátumot ad neki: vagy bocsánatot kér tőle végre nyilvánosan mondjuk a prédikáció és az esketés között, vagy olyan botrányt csinál, hogy a hétországra szóló lagziból, hatországnyian csak erre fognak emlékezni az egész ceremóniából. Susan kétségbeesett válaszlépésként belöki Katherine-t a gardróbba, aki így az esküvő nagy részét a kiszabadulásán munkálkodva tölti. Ezért esik be olyan ziláltan az esemény végére. Mike kedvesen, de határozottan kitessékelné exét, Susan viszont magához ragadva a mikrofont sajnalkozik egy sort, amiért az ő boldogságához más boldogtalanságán keresztül vezetett az út. Kathrine látszólag elfogadja a bocsánatkérést, valójában azért bőven van még potenciál ebben a szálban.

Karl szerint válóperes ügyvéddel félredugni ideális módja egy zsaroló férj megbosszulásának. Ezzel nagy vonalakban Bree is egyetért, úrinő azonban nem adja be a derekát egy sokatlátott irodai heverőn, így a kanos Karl szobát foglal egy puccos hotelben. Majd egy útszéli motelben. De az ágyig csak nem jut el szegény. Bree ugyanis hol néhány felbukkanó ismerősre, hol meg a szutykosnak ítélt ágyneműre hivatkozva kihátrál a dologból. Karl sokáig türelmes, de amikor két hét nyomulás után sem az a délután fő kérdése, hogy ki legyen fölül, hanem, hogy az egyiptomi nyersgyapjú vagy az égszínkék pamut illik-e jobban a motel szőnyegszínéhez - na, akkor kiborul. Egy tapasztalt nőcsábásztól elvárható éleslátással megfogalmazza az "Anyukám, ha te nem boldog, hanem jókislány akarsz lenni, akkor én nem segíthetek." igazságot, és a textilosztály közepén faképnél hagyja Bree-t.

Orson a zsarolás mellett házassági tanácsadással próbálná megmenteni a házasságukat. Bree szerint felesleges próbálkozás, ha jót akar neki, egyszerűen ne szopassa ezzel a zsarolással, engedje szépen el inkább. Orson megszüli a kissé patetikus "a boldogságért néha a bűnt is vállani kell" mondatot, ami szöget üt Bree jólfésült fejecskéjében. Gondol egyet, szobát foglal egy motelben, lepedőt vesz, fürdőt takarít, és az esküvő éjszakájára házasságtörésre hívja Karlt.

Ahogy várható volt Ana beépülése a Solis családba nem zökkenőmentes. Gaby egyfolytában macerálja - bár kivételesen úgy tűnik, jogosan: a pirszingkilógatos top iskolai létjogosultsága valóban megkérdőjelezhető, a pénzlopkodás meg az éjszakai kimaradozás meg eleve nehezen védhető ügyek. Carlos mégis próbálkozik ezzel a kiscsaj eltűnt apával és börtönben lévő anyával súlyosbított gyermekkorára hivatkozva. Gabyt azonban nem hatja meg a - egy döglött kutyával egész korrekt countyszöveggé fejleszthető - sztori, és csak akkor hajlandó bevállalni hivatalosan is a gyámságot, ha lát némi alkalmazkodási készséget Anaban.

A végső csata egy késő éjszakába nyúló buli kapcsán bontakozik ki. Ana menni akar, Gaby megtiltja, Ana mégis elmegy, ráadásul Gaby szerkójában. Gabrielle utánarongyol, és egészen megalázó módon hazaráncigálja a kiscsajt. Ordítozós-gyűlölködős stílusban ugyan, de végre beszélnek. Ana dühös a világra, gazdag és híres és modell akar lenni, de leginkább azt akarja, hogy senki ne pofázzon bele az életébe. Pláne olyan ne, aki nem akar a gyámja lenni, vagyis törődni vele. Aha! Na idefigyelj, mucus! Gaby előrángatja a papírt, és egy JusztSemEngedemHogyElrontsdAzÉletedet szpícs kíséretében aláfirkantja az iratot, egyben mellékeli az új, szigorú házirendet.

Tom az első sokk után egészen megörül a két újabb gyereknek. Lynette viszont teljes kétségbeeséssel gondol az elkerülhetetlenül közledő szaros pelus-répatrutyi-hülye esti mese szentháromságra. Hangulata durván ingadozik a teljesen apátia, a hisztérikus kitörések és a keserű cicnimus közt. Utóbbi fázisban például zokogásig nyomaszt egy szerencsétlen elsőterhes kismamát az éjszakai szoptatás nyűgjeitől a szottyadt mell rémísztő képéig mindennel, külön hagsúlyt fektetve a sokszor leszel magányos, de soha többet nem tudsz majd egyedül lenni igazságra. Az ulrahangos vizsgálaton a doki lelkes, Tom is lelkes, Lynette viszont még ahhoz képest is feltűnően érdektelen, hogy már háromszor látott összesen négy babszemet lüktető izével egy fekete-fehér monitoron. Tom szóvá is teszi. Lynette könnyek közt bavallja, hogy nem érzi azt a szeretetet a babszemek iránt, ami eddig mindig. Igazán szívfacsaró.

Az új évad - új család jegyében Bolenék költöznek Mary-Alice egykori házába. Anyu Angie névre hallgat, vagány, szókimondó nőci olasz felmenőkkel, ránézésre is nyilvánvaló, hogy nem érdemes magadra haragítanod. Még úgy is, hogy nem láttad a hátán az irtózatos és gyanús sebhelyeket. Apu első ránézésre kedves, szimpatikus, de vajon miért nem akarja, hogy Danny nevű, kissé búskomor kamaszfiuk a lófejű Julie-val barátkozzon? És vajon ennek van-e bármilyen köze ahhoz, hogy Julie-t az utolsó jelentben valaki jól megfojtogatja? Akárhogyis, Bolenek fején jó nagy adag olvadozó vaj van.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

klasztika 2010.03.18. 10:50:06

de az új családok miért mindig valamilyen gyilkosság kapcsán kerülnek ide? köszi a hv-t!

csillafuck (törölt) · http://csillafuck.blog.hu/ 2010.03.18. 11:04:34

ezt is nézem, bár ez a rész kimaradt, tök jó, hogy megmerítetted a lényeget. Én már a LOST-ot várom, áprilisban kezdik az uccsó szériát.

haruka 2010.03.18. 11:10:48

Az új szereplők szinkronhangját nagyon nem találták el...

lunanyuszi (törölt) · http://lunanyuszi.blogspot.com/ 2010.03.18. 11:41:15

Azért ez a Julie jól meghízott vagy mi, de ez a vörösség jól áll neki.
Az előző évadban majdnem kiábrándultam a sorozatból, de ez-attól függetlenül, hogy milyen kitartóan csépelik a titokzatos szomszéd költözött Mary Alice házába szálat-nagyon jó lett újra.

Gestas 2010.03.18. 12:06:09

Tökéletes évadkezdés, tökéletes dialógusokkal és tökéletes, hogy volttal.
Köszi, Marc Cherry!
Köszi Tm!

Acron 2010.03.18. 12:13:14

Ismét jó volt a HV, köszi!

Zahal 2010.03.18. 12:17:00

dobjunk neki abrakot.

Savafan 2010.03.18. 12:43:54

azért furcsa lesz Joey testvérét egy ilyen szerepben látni. ott a nagydumás, nagyvilági csajt hozza, az jól áll neki a sok plasztikázott testrészéhez igazodva:)
itt pedig tuti valami sötét titok miatt költöztek ide.
jól emlékszem, hogy az előző évadban kihalt páros nem Mary Alice házába költözött? mert ha így van , akkor az ő házuk még üres. pszichopata családoknak tökéletes választás.
Gaby megint nagyot alakított a szórakozóhelyen. az emelje fel de ne tapizz szöveggel:)

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2010.03.18. 14:05:07

Hát, azért a Lynette-féle előadásról többet is lehetett volna írni. Én konkrétan majd' összepisiltem magam azon, ahogy a nőgyogyi várójában sírógörcsbe kergette az elsőterhes fiatalasszonyt. A cici-múlt heti lufis párhuzam űberkirály volt. És az is, amikor otthon Tomnak sopánkodott arról, hogy amikor diplomáznak az új ikrek, a diplomaosztón ő lesz a vén banya, akinek zabkása van a bajuszán... :-DDDD

lunanyuszi (törölt) · http://lunanyuszi.blogspot.com/ 2010.03.18. 14:43:39

@Savafan: Szerintem teljesen jól áll neki ez a szerep. Ugyanolyan "tökös".
Azt az előbb kifelejtettem, hogy köszi, Tm. Jóvolt a hogyvolt.

Tm 2010.03.18. 15:24:36

@npcscs: na ezt meg egyszer ne.

pajki 2010.03.18. 15:26:36

Az összefoglaló jó volt, de az évad szerintem gáz. Kedden volt a 6. rész, elég unalmas volt, csakúgy, mint a 2.-3.-4. rész is... Az 5. rész olyan régiesen jó és izgi volt, de a többi nekem nem tetszett... Az 1. részből Lynette előadása vitt mindent nálam is. :)))

Johnny336 2010.03.18. 15:38:35

@lunanyuszi: jajj, de csúnya szó ez a meghízott.
Csak megasszonyosodott. De jól áll neki, nem az a gyerek külseje van, mint idáig.

lunanyuszi (törölt) · http://lunanyuszi.blogspot.com/ 2010.03.18. 18:26:24

@Johnny336: Igen. igazad van, én sem negatív értelemben írtam. :)Csini a lány, de sokat változott, mióta nem láttam. (De most megnéztem 20 éves a csajszi és 2 éve láttuk utoljára vagy három, ezekben az években tényleg sokat lehet változni.)
@pajki: Hol volt a 6. rész kedden?
Furi, hogy ezt mondod, nekem ez újra tetszett végre az ötödiket végigszenvedtem, magam sem tudom, miért.

közlekedő edény 2010.03.18. 19:16:47

Na ez meg a Lost az, ami miatt nem szállta meg minket az UFO-k, nekik ugyanis sokkal fejlettebb sorozattechnikájuk van.
Az egész univerzum rajtunk röhög, ja meg az Anyátok köztön is.

bee1005 2010.03.18. 19:20:36

Hát, a Bolenék szinkronhangja nagyon gáz. :( Igen, fura Joey nővérét így látni, méghozzá úgy, hogy a férje Joey magyar szinkronjával szólal meg. :D

perzsmacska 2010.03.18. 20:42:29

Pszicho Kaylával mi van? És Paul Younggal?

aggyistenbrittudós (törölt) 2010.03.18. 21:08:46

@perzsmacska: pszicho Kayla eltűnt balfenéken a nagyszülőkkel, Mr Y pedig ül a böriben gyilkosság vádjával.
Pszicho Susant kiírhatnák már. Nem fogják?

perzsmacska 2010.03.18. 22:01:19

@aggyistenbiri: Pszicho Susan kiírásáról nem tudok (Én sem hiányolnám a felvarrt képét.), de valami olyasmit halottam pletykaszinten, hogy Pszichoné Miket kiírják, mert a színésznek elege volt a női szereplők hisztijéből.
Kayla viszont előjöhetne, hiszen az apja szerintem még tartja vele a kapcsolatot. Legalább is Tomot megviselte, hogy elköltözött, biztos látogatja még.

perzsmacska 2010.03.18. 22:08:21

Egyébként miért nem Carlos ment a kedvenc unokahúgáért a tiltott buliba? Tudom, ő sokáig dolgozik, de a buli 11-kor kezdődött, így éjfél körül érhetett oda Gaby érte, ennyire sokáig talán nem dolgozik.

eperlekvár 2010.03.19. 08:31:59

Én azt nem értem, hogy Tom mennyire nyugis az ikrek miatt. Igaz, hogy nem neki kell őket megszülnie...

Én megértem Lynette-et (pedig csak két gyerekem van és még 35 sem vagyok :) )

És tetszett az évadnyitó!!!

Alexa81 2010.03.19. 14:24:14

Jó volt a HV, de nekem ez a rész amúgy is tetszett. A Lynette feat. "elsőbabáskismama" rész király volt...

~Moi~ 2010.03.19. 21:29:03

Nagyon tetszett!! Lynett része volt megint a legjobb sztem :D
süti beállítások módosítása