Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Született feleségek 5x23 - Bűnök és büntetések

2010. március 10. 12:03 - Tm

Scavoéknál továbbtanulás-para van. Preston főiskola helyett Európába akar menni. Lynette kiakad, Tom az adott helyzetben tőle elvárható maximumot hozza:  kussol. Szíve szerint ugyanis baljában a diplomájával, jobbjában a helyi újság álláskereső rovatával azt modaná: úh, de jó ötlet, fiam! Ehelyett dícséretes önfegyelemmel nem szól egy szót sem, sőt Lynette kérésére azt is bevállalja, hogy elviszi Prestont egy kedvcsináló campustúrára, hátha meggondolja magát a fiatalember. A kedvcsináló túra valóban hatásos lesz. Csak épp nem Prestonnál. Hazaérve Tom extatikus állapotban bejelenti, hogy felvételizni fog, mert újra tanulni akar. Méghozzá kínait. Kínait - nyögi Lynette, és azonnal esti borozásra van szüksége a barátnőivel.

A négy nő együtt is csak a felirat nélküli kungfufilm-nézésben látja a kínaitanulás értelmét, így egyértelmű hülyeségnek nyilvánítja a tervet. Gaby szerint szexmegvonással, Susan pszichológiával, Bree meg ravaszsággal és manipulálással lehetetlenítené el a dolgot. Lynette végül prosztó genyósággal operál. Egyszerűen nem ad át Tomnak egy üzenetet arról, hogy a felvételije egy nappal korábban lesz. Sőt, egy tequilával súlyosbított elhajlós estét szervez a nagy nap elé.

Tom így halál másnaposan megy a felvételire, ami saját bevallása szerint is egészen új távlatokat nyit a hogyan csináljunk hülyét magunkból témakörben. Tequilát hány a parkolóban, kétszer bealszik a teszt alatt, egyes félreolvasott szavakon hangosan felröhög, rosszul betűzi a saját nevét - és ezek nyilván csak az emlékezetesebb cikiségek a napból.  Na, ebből se lesz kínai szak! Lynette látványos sajnálkozással nyomja el a megkönnyebbülését, majd összeomlik. Mert ez a Tom gyerek nem olyan hülye ám, mint látszik. Nem a Bruce Lee miatt akart mandarinul tanulni, hanem a fejlődőben lévő kereskedelmi kapcsolatok miatt. Baszki, de jó ötlet- sápad bele Lynette. De ezt már elszúrtad anyukám.

Solisék összcsaládi ebédre hivatalosak Carlos pótanyjához. Gaby előre undorodik az egésztől, a Connie néni-ág ugyanis szerinte nem üti meg a megfelelő társadalmi szintet, amit Gabrielle az egyszerű "aljanép" kifejezéssel foglal össze Juanitának. Ezt a bűnt a volt modell és házitanító kilónyi arany viselésével szándékozik megtorolni. A családi ebéden kiderül, hogy azért Connie néni sem csak a nagy családi szeretet és összetartozás jegyében hozta össze a vendégséget. Beteg, és nagyon szeretené, ha valaki befogadná a familiából az ő csodaszép unokáját, Anat. Valaki, akinek nincs 8 gyereke, de van nagy háza, valaki, aki anyagilag is megengedhet magának +1 főt.

A szépen körülírt rokoncsaládban Carlos és Gaby is egyből magukra ismer. Carlosban ez jelentkezési vágyat szül, Gabyban meg pánikot, ezért azonnal a kérdés elnapolását indítványozza. Carlos szerint neje egy önző disznó, Gaby szerint viszont ő csak a gyerekeit védi egy ismeretlen tinédzsertől. Végül a szívhezszóló ConnieNéniPontÍgyFogadottBeEngemGyerekként-sztori és a TeNemEztVárnádHaVelünkValamiTörténne? kérdés hatására Gabrielle rábólint a dologra. Nyilván meg fogja még bánni. Anat ugyan eddig nem láttuk, de Connie néni megkönnyebbülését látva egyértelmű, hogy gázos a csaj.

Orson egyik este meglepetéssel várja haza Bree-t: a cuki vázától a különleges velencei maszkig minden egyes állítólag ellopott tárgyat visszapakol a helyére, és kíváncsian várja neje magyarázatát a holmik titkos raktározására. Bree örül, hogy nem kell tovább sunnyognia. Elmondja, hogy válni akar, meggyónja, hogy az álbetöréssel a vagyonát akarta védeni, és hozzáteszi, hogy igazából már ez is mindegy, csak ne legyen végre Mrs. Hodge. Orson azonban nem a kedvenc szőnyegét meg a kedvenc festményét akarja megtartani, hanem a kedvenc feleségét, akár zsarolás árán is. Amihez elég jó alap a biztosítási csalás, amibe Bree navigálta magát. Egyelőre Orson áll nyerésre.

Dave már csak két dolgot szeretne az élettől: szombaton kinyúvasztani MJ-t, és elérni, hogy a világ emiatt ne iszonyodjon tőle, hanem együttérzően megsimogassa azt a bekattant albinó fejét. Ez utóbbi hatást egy videóüzenettől várja, ami nagyjából a szemet szemért, fogat fogért elv könnyesre hangszerelt kifejtése. Igenám, csakhogy a hülye Susan az istennek se akar horgaszni menni vele a hétvégén, miközben a Fester bácsi - Forest Whitaker-klón felállású nyomozópáros lassan, de biztosan kezd rájönni, mi is történt a Fehér Lóban anno. Azonosítják a tűzesetben talált hullát, megtudják, hogy a hulla azóta is sms-seket küld a titkárnőjének, összerakják, hogy ez csak a gyilkos lehet, plusz kihallgatják a kitoloncolásra váró Jacksont, akinek végre eszébe jut, hogy a tűz előtt összefutott Dave-vel a klotyóknál. Magányomozó-vonalon McCluskey és Roberta elhatározza, hogy betörnek Dave-hez bizonyítékokért.

De persze mivel van még egy rész az évadból, egyelőre nem kapják el a rosszfiút. Sőt, a teljesen bekattant Dave már MJ lelövését tervezi, amikor Susan hirtelen úgy dönt, mégis vele mennek a hétvégén. A dolog Jacksonnak köszönhető, aki a búcsútelefonálás közben bogarat tesz Susan fülébe azzal az elméletével, hogy az idegenrendészetnél Mike nyomta fel féltékenységből. Susan átrongyol Mike-ékhoz, de csak Katherine-ig jut. A jövendőbeli Delfinoné kénytelen bevallani, hogy esze ágában sem volt a pasijával megosztani a névházasság dolgot. Hogyne, hogy a végén még ne vegye el! És hát, ja, a tartásdíjas emailt se Mike küldte.

Susan köpni-nyelni nem tud. Igazából nehéz eldönteni, hogy a csalás vagy Mike nősülési terve az erősebb gyomros neki. Másnap beszél a pasival. Persze a Legyetek boldogok! elé besuvasszt egy Szereted? kérdést is. Mike arcizma kicsit ráng, de aszondja, szereti. Hát akkor ennyi, és kösz Katherine, de inkább elmegyünk horgászni Dave-vel, minthogy a koszorúslányod legyek a hétvégén Vegasban. Így kerül végül mégis Susan és a kiskölyök a pszichopata autójába. Dave indulás előtt még Mike kezébe nyomja a búcsúkazettáját, azzal, hogy egy régi zenekari felvételük. Mike meg egy laza mozdulattal behajítja a fiókba.

9 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

konyvelomo 2010.03.10. 13:05:06

"... a felirat nélküli kungfufilm-nézésben látja a kínaitanulás értelmét..."

Ma a legjobb :D

Llew 2010.03.10. 13:47:26

a kungfu filmes megjegyzés tényleg üt:D
"Anat ugyan eddig láttuk" itt kimaradt egy nem, nem?

eperlekvár 2010.03.10. 15:15:50

Ez a rész nem ma lesz??? (vagy lemaradtam valamiről?!?!?)

Tm 2010.03.10. 15:19:54

@eperlekvár: le. én is, azért csak ma lett kész. az évadzáró lesz ma.

eperlekvár 2010.03.10. 15:31:00

Bocsi, úgy látom lemaradtam...

eperlekvár 2010.03.10. 15:31:50

@Tm:
Akkor viszont köszi a hv-t :) !!!

Ditti82 2010.03.10. 19:26:45

Az nem sms volt, amit Katherine küldött a tartásdíjról Mike nevében Susannek?

Gestas 2010.03.11. 14:55:15

Az évadzáró zseniális volt!Sokkal jobb, mint maga az évad.
süti beállítások módosítása