Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu 9x02 - Avalon 2.rész

2010. február 28. 15:00 - the black ball

Ott hagytuk abba, hogy az Ősök klausztrofóbia-szimulátorát teszteljük. Daniel szerint van egy ősi közmondás, miszerint csak egy igazság van, mégpedig az, hogy az univerzum végtelen. Mivel a másik edény azt mondja, hogy a kincs abban van, az nyilván nem lehet igaz, ergo a kincs mégis az aranyedényben van. Visszarakják a fedőket, és az univerzumost nyitják ki, amiben találnak is egy aranytallért. Nem is volt nehéz, a plafon visszamegy, az ajtó kinyílik. Vala szerint még jó, hogy Daniel vágja az ősös dolgokat, aztán lenyúlja a tallért, amíg Daniel átrohan Mitchellékhez. Cameron pakolja a köveket, mint az őrült, Teal’c meg még mindig Atlaszt játszik. Daniel ajtón át lefordítja a szöveget, ami tükrözést jelent, és valószínűleg nem a gyomrosat.

Mitchell nagy nehezen kiszúrja, hogy a 8 kő a számokat tartalmazza egytől nyolcig, és a tükörképüket. Gyorsan sorba rendezi, és ők is megmenekülnek. Teal’c arcáról gyönyörűen leolvasható a „nabazmeg, ezért jöttem vissza?” érzés. Visszamegyünk a központi terembe, ahol Cameron most már ki tudja húzni a kardot, de ezzel egy időben megjelenik egy lovag is ezüst páncélzatban. Szerencsére Mitchell tanult vívni, csak megbukott, úgyhogy Teal’c rásegít a P90-essel. Feleslegesen, mivel a lovag csak egy hologram, ettől függetlenül nem leányálom a csapása. Teal’c elkéri a kardot, de az átrepül rajta, szóval Cameron gurulhat érte. Közben elveszít virtuálisan egy alkart és egy lábat, aztán a lovag felhasítja a mellkasát.

Ettől összeesik, de visszaemlékszik, hogy azt sem adta fel, hogy megtanuljon újra járni, így bumm, deus ex machina, kinyírja a lovagot. Nem történik semmi, Daniel szerint a kard csak Mitchellnek engedelmeskedik, így talán nem tetszik neki a jelenlétük. Felgyűrűznek, erre elkezd beomlani a barlang. Mitchell is felmegy, mondja, hogy mi van, Daniel kapcsol: csak igaz szellem juthat a kincshez, így mindenki Valára néz. A cicifixből előkerül a tallér, Mitchell visszamegy, edénybe bele, rengés megáll, kardot a helyére, és az Ősök kincse szépen megjelenik. A Prométheusz legénysége mindent megtapogat, Vala vashiányos, ezért fürdik egyet, Daniel meg ráveti magát az egyetlen könyvre. A könyv szerint volt egy ősi nép, az Alteraiak, akik utazgattak az űrben, amíg nem találtak egy csillagövet.

Avalonnak nevezték el, és elkezdtek rengeteg astreaportát, avagy csillagkaput építeni. Ebből az következik, hogy az Ősök bizony nem a mi galaxisunkból származnak, hanem valahonnan messziről jöttek. A felfedezést egy tárgy szakítja meg, ami kitűnik az aranycuccok közül. Daniel felvázolja Landrynek, hogy talán nem minden ős emelkedett fel, és még sokan élhetnek egy másik galaxisban. Csakhogy az univerzum kicsit nagy, szóval pontos helyszín nélkül nem küld sehova csapatot. Daniel szerint nem is tudna, mivel a Pegazus-galaxis tárcsázásához is bitang sok energia kell, és az még aránylag közel van. Nem, Daniel szerint a tárgy, amit találtunk, képes intergalaktikus kommunikációra.

Mi újság Dakarán? Nos, ott is egy fontos felfedezést tehetünk, miszerint a jaffák hamis isten nélkül is rendkívül idióták tudnak lenni. Ez a Gerak nevű fickó szépen lassan megszerzi a hatalmat, Rak’nor meg Teal’cet cseszegeti, hogy miért tölt annyi időt a Földön. Az tök lényegtelen, hogy a Föld nélkül semmijük sem lenne. Odahaza beüzemeljük az eszközt. Daniel rájön, hogy a rajta lévő mélyedésekbe pont beleillenek az ős kommunikációs kövek. Dr. Lee valahogyan resetelte őket, ugyanis Jackhez és Joe-hoz voltak „beállítva”. Így viszont nem szükséges ősgén sem a használatukhoz. Danielé lesz az egyik kő, ha már lekéste a Daedalust, és mivel össze vannak kötve, a másik megy Valához. Beteszik a köveket, az eszközön lévő kristály villan egyet, ők meg összeesnek. A CGI megmutatja nekünk, hogy nagyon messzire megyünk az univerzumban.

Daniel és Vala egy erősen középkori házban találja magát, ráadásul két másik ember testében. Szóval így működik a terminál. Harrid és Sallis a neve a két embernek, házasok is, de nem tudni, hogy visszafelé is működik-e a dolog, tehát hogy ők Vala és Daniel testében vannak-e. Valószínűleg nincsenek, mert még mindig kiütve fekszenek. Mitchell szerint ki kéne szedni a köveket, de Lee szerint talán pont így működik a terminál. Dr. Lam, az új dokink tudatja a helyzetet Landryvel, és kiderül, hogy az új tábornok lánya. Láthatóan nincs oda az apjáért, ide is úgy került, hogy O’Neill nem árulta el, ki lesz a főnöke. Odaát körülnéznek a faluban, ami nem éppen úgy néz ki, mintha az ősök építették volna. Éppen valami imádsághoz készülődnek, nosza vegyünk részt rajta. A falu adminisztrátora rákezd a dzsaffakrízést leváltó „Áldott legyen az Orájra”, amit aztán 6 órán át kántál a nép.

Egy fickó közli Danielékkel, hogy találkozniuk kell valami titkos helyen, majd ott beszélnek. A házban Daniel feltúr mindent, mert csak van valami oka, hogy miért ebbe a két testbe kerültek. Vala talál egy példányt az Eredet könyvéből, ami itt bestseller, ráadásul ebben két őskő is van. Itt a válasz. A fickó a szertartásról felkeres minket, mert nem mentünk el a találkozóra. Habogás helyett Daniel elmondja neki az igazat, miszerint egy másik galaxisból jöttek, és szép kis kövekkel vették át az irányítást Harrid és Sallis felett. A fickó nem néz ránk hülyén, sőt. Mindig is sejtették, hogy a kövek kommunikációra szolgálnak. Elmondja, hogy néhányan amolyan kurátorok, akik a történelmüket kutatják, ami szép és jó – amíg az nem ütközik az Oráj tanításaival, miszerint ők teremtették a népét. Harrid és Sallis is ilyen eretnekek, és mivel nincsenek itt, Danieléknek kell fenntartani az álcájukat.

Jut eszébe, Valának jelenése van az adminisztrátor feleségénél, mert Sallis jóban van vele. Vala eljátszik a gondolattal, hogy ez az Oráj talán az itt maradt Ősöket foglalja magába, akik szintén megtanultak felemelkedni. De valószínűleg sokkal később, mint a mi Őseink, legalábbis a technológiai fejlettséget elnézve. Daniel szerint viszont ez a vallásos dolog nem illik bele a képbe. Legalábbis a felemelkedettek szigorúan irtóznak a lét alacsonyabb rétegeitől. Fannis elmondja, hogy, nem kételkednek a hatalmukban, csak a szándékaikban. A hatalmuk a követők hitétől függ. Dakarán eközben Gerak kerül hatalomra, akinek az indítványát elfogadták, tehát annak lesz a legtöbb szavazata, aki a legnagyobb sereggel rendelkezik. Teal’c zabos. Fannis Danielnek magyarázza, hogy egyszer talán elég bizonyítékot gyűjtenek össze ahhoz, hogy mindenki rájöjjön, hogy az Oráj hazudik nekik.

De az eretnekek közül is néhányan bizonytalanok: hiszen az Oráj vagy tényleg nem mindentudó, vagy csak esélyt adnak nekik, hogy visszatérjenek az igaz útra. Mozgolódás van a főtéren, Valát vonszolják be egy kőemelvényre. Az adminisztrátor elmondja neki, hogy ha tiszta a lelke, akkor az Oráj megvédi, ha pedig megszállta a gonosz, akkor porig fog égni. Aztán egy lángoló folyadékot öntenek az emelvény vájataiba. Danielt is lefogják, aki megkérdi, hogy mi történt. Vala szerint van egy áldás, amit ivás előtt szoktak elmondani, és mivel ő nem mondta, az adminisztrátor elkezdett ordibálni, hogy megszállták, erre Vala megkérte, hogy legyen már olyan jó, és szaporodjon saját magával. A tűz közeledik, Daniel elmondja, hogy izé, másik galaxis, testcsere, de ez valamiért nem használ. Otthon érzékelik, hogy Vala pulzusa megemelkedett, Lee megpróbálja kiszedni a köveket, de nem sikerül.

Előkerül a feszítővas is, feleslegesen, aztán Mitchell szétlőné a fenébe, de Lee szerint azzal lehet, hogy mindkettejüket megölné. Vagy az egész bázist. Vala lángra kap, halálhörgés, Daniel ordít, az adminisztrátor meg elégedetten élvezkedik, amíg Vala meg nem hal. Ekkor azonban a tüzet elfújja egy erős szél, a falu szélén pedig megjelenik egy csuklyás, botos, fehérszemű pap, aki előtt mindenki letérdel. Daniel leszedi a bilincset Valáról, a papszerű valaki pedig megvillantja a botját, amitől Vala sebei begyógyulnak, és visszatér az élők közé. Daniel megköszöni, de a pap szerint az Orájnak köszönje. Aztán szól, hogy kövessék, a falusiaknak meg megy a szöveg, hogy „Áldottak az Oráj gyermekei”. Baljós zene, és folyt.köv.

Címkék: csillagkapu
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása