Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Reklámőrültek 3x01 Out of Town (Évadnyitó)

2010. február 15. 11:45 - wizdog

1963. Éjszaka. Don tejet forral, és ahogy felpillant, ismét a múltban van, pontosabban a múlt van ővele. A konyhában egy ágyon egy nő fekszik, a bábaasszony egy letakart lavórban egy halva született kislányt készül elvinni. „Már megint megöltél egyet?” – förmed rá Don apja. A bába viszont azt mondja a nőnek, hogy Isten meg fogja ajándékozni őt egy gyermekkel. Ezután az apát látjuk egy prostinál, aki megfenyegeti, hogy ha terhes lesz, akkor levágja a farkát (cut your dick). A nő terhes lesz, és bele is hal a szülésbe. A bába elhozza egy ládában a kisfiút, akit Dicknek nevezett el, ezzel tisztelegvén az anya „kívánságának”. A nő egy ideig vonakodik, majd átveszi a ládát. A tej közben kifutott, Don leszedi a fölt, és visszamegy.

Betty az ágyban fekszik, és azon élcelődik, hogy így egyikük sem fog aludni. Ő azért nem, mert a „kislány” éjszaka ébred fel igazán. Don megkérdezi: biztos, hogy kislány lesz? „Hidd el, tudom.” – feleli Betty. Donnak a következő nap ismét elutazik, Betty már el is kezdett bepakolni neki. Kiderül, Sally attól való félelmében, hogy az apjuk megint elhagyja őket, leverte kalapáccsal Don egyik bőröndjének a nyitógombját. Betty még egy poént is elereszt Sally kárára: „úgy bolondul a szerszámaidért, mint egy kis leszbikus.” Ezen jót derülnek, majd Betty felsóhajt: „Vajon fogok még aludni valaha?”, mire Don búgó hangon egy izgalmas tengerparti tájleírással álomba ringatja a nőt.

Peggy az irodájában kiszól a titkárnőjének a diszpécseren, ám süket fülekre talál, mivel abba éppen az új angol csapat egyik fiatal tagja duruzsol a maga finom akcentusán. „Felőlem akár a telefonkönyvet is felolvashatná”- áradozik a lány. „Ha majd az S-hez ér, hívd fel Harold Sullivant!” – utasítja Peggy a haszontalan titkárnőt. A japánmániás Bertram Cooper irodájának egyik ékessége egy shunga (a japán erotikus illusztráció), amin egy nő két polippal enyeleg, és az egyikük éppen a lábai között kezdi felfalni. Lane Pryce, a cég új brit gazdasági igazgatója, (Duck sehol) elbűvölten nézi a képet. Burt elmeséli: „Ezt a képet az érzékisége miatt vettem, és mert emlékeztet az üzleti kapcsolatunkra”

Közben bejön Don, már csak Rogert várják és egy Burt Peterson nevű illetőt. Donnak el kell mennie Baltimore-ba, egy tárgyalásra mivel „ő a cég arca”. A London Fog esőkabát miatt kell mennie. Pryce gúnyosan beszél a márkanévről („Londonban nincs is köd, csak szénpor száll a szénbányákból!”) Megérkezik Burt Peterson, az ügyfélkapcsolati igazgató. Az öreg Cooper hellyel kínálja, Don pedig cigivel. „A szememet is be akarjátok kötni?” – kérdezi a férfi, mert már tudja, hogy mi következik. Pryce átnyújt egy pénzes borítékot át. Kiderül, Peterson neje rákos, ezért nem rúgták ki. Közben lazán besétál Roger. („Lemaradtam valamiről?”) A többiek elképedve nézik. „Ez egy olyan rossz hangulatú megbeszélés”

Roger Petersonra nézve észbe kap. „Nem volt könnyű döntés” „Majd meglátjuk, hogy boldogultok a kontaktjaim nélkül!” – fakad ki Peterson, majd sértődötten távozik. Don reméli, hogy nem lesz-e szükség további elbocsátásokra, „mert lassan kezd hozzászokni.” Harry és Paul Pete irodája előtt ácsorognak, és a fizetésüket keveslik a járulékok ellenében. Peterson most a cég központi folyosóján rendez nagyjelenetet, és dühében lesöpri az egyik íróasztal tartalmát. Paul reméli, hogy „nem kezdődnek újra a kirúgások” mire Lane Pryce Pete-et kéreti az irodájába. Pete megijed, próbálja letagadni magát, Paul és Harry pedig gyorsan magára is hagyják. Pete rátámad Hildyre, amiért a többiek előtt szólt neki, de a nő szerint nincs miért aggódni.

Peterson még leüvölti Pryce titkárának, John Hookernek a fejét, majd bemegy az irodájába. A nyomában a nyilvánosan kimutatott érzelmek nagy ellensége, Joan közeledik. Hooker vitázni kezd vele a brit-és amerikai angol jelentésbeli különbségeiről, elsősorban a titulus és megszólítás kapcsán. Közben bentről halljuk, ahogy Peterson sűrű káromkodások közepette szétveri az irodáját. Pete belép Pryce-hoz, aki bevezetésképp elmondja Pete-nek, hogy kedveli, aki erre zavarában olyan szerencsétlenül válaszol, hogy az úgy hangzik, mint egy szexuális ajánlkozás, ami roppant vicces. („Tudom, hogy eddig nem voltam túl kedves, de miután megjött a felesége, nem akartam zavarba hozni azzal, hogy hármasban vagyunk.”) Pete minél jobban igyekszik, annál kétértelműbb.

Pryce hellyel kínálja, Pete rögtön befeszül, de végre kiderül, hogy nem kirúgni akarják, hanem mostantól ő az ügyfélkapcsolati igazgató. Pete nem akar hinni a fülének: teljesült a régi álma! Persze ez még titok! Visszatérve az irodájába, Pete hülye kis örömtáncot lejt, majd diadalmasan felhívja a feleségét. Beszélgetés közben jön rá, hogy örömében meg se kérdezte hogy kap-e fizetésemelést. Ezalatt Pryce még valakit behivatott: Ken Cosgrove-t is, és mint kiderül, pont ugyanerre a pozícióra! Vagyis a két jómadárnak fogalma sincs arról, hogy nem egyedül fognak ülni a trónon. Ken persze egészen máshogy reagál a kinevezés hírére: rögtön megkérdezi, hogy mennyit is fog keresni. A válasz persze csalódással tölti el, de sebaj!

Don már a repülőn ül úton Baltimore felé, ahová Sal is elkíséri. Egy whiskeyreklámon hülyéskedve (újabb fallikus utalás) Don Billy Wilder Férfiszenvedély(!) című filmjét idézi meg, ami egy alkoholista íróról szól. Az egyik stewardess, Shelly látványosan kikezd Donékkal. A nő Dont a bőröndjén levő név alapján Bill Hofstadt-nek hiszi (ő Don sógora). Don belemegy a játékba, (egy harmadik álnév már meg se kottyan neki), majd Sal is csatlakozik. Miután kiderül, hogy az uticéljuk és a szállásuk is megegyezik, Sheila vacsorára invitálja a két férfit. Sal megjegyzi, hogy még sose találkozott ilyen gátlástalanul flörtölő sewardessel, amin Don meghökken, Sal pedig már bánja, hogy megszólalt.

A nap végén Pete és Ken találkoznak a liftnél, viccelődnek egy keveset a kirúgott Petersonon, majd anélkül, hogy kiderülne számukra a másik előléptetésének a ténye, mindketten igyekeznek minél nagyobbat bókolni a másiknak. Don és Sal, vagyis „Bill” és „Sam” a együtt vacsoráznak Shelly-vel , és annak két kollegájával, Lorelei-jal, és egy navigátorral, aki rákot eszik. Lorelei el van bűvölve Donék „foglalkozásától”: a két férfi az álnevük mellé még egy hamis foglalkozást is kanyarított: könyvelőknek adják ki magukat. A nő lelkendezését a navigátor bunkón leszólja, aki a nyakán levő partedlivel közel sem olyan férfias, mint Donék. Don a nő védelmében sejtelmesen elmeséli, hogy Jimmy Hoffa pénzügyei után nyomoznak.

A vacsora után Shelly Donnal maradt, Sal pedig egyedül szállt be a liftbe. Az egyik emeletnél beszáll egy londíner. Sal kiszáll, Don és Shelly kettesben maradnak, Don, aki eddig benne volt játékban, nem él vissza a helyzettel, készül kiszállni, de Shelly vele megy, hogy lássa, „vajon az ő emelete is ugyanilyen”. Mindketten be vannak csípve, Shelly egyre látványosabban veszti el a lába alatt a talajt. Végül egy csókban fonódnak össze a falnak támaszkodva, majd a lány felsóhajt: „Hamarosan férjhez megyek. Valószínűleg te vagy az utolsó lehetőségem.” „Én már régóta nős vagyok. Egy csomó lehetőséged lesz még” – feleli Don. Hosszan nézik egymást, majd Don megszólal: „Ma van a szülinapom.”

Kérdés, melyiküknek? Donnak, vagy Dicknek? Shelly Don személyijét akarja látni, de Don szerint az nem segítene. Shelly boldog születésnapot kíván, és újra csókolódzni kezdenek. Sal a szobájában úgy dől rá ruhástul az ágyra, hogy csak úgy pattan. Észreveszi, hogy nem működik a légkondija, ezért telefonál. Shelly eközben levetkőzik Donnak. Az imént látott londíner jött fel Salhez, a légkondi jó. Sal fizetne, közben eléáll a srác. Egyre közelebb kerülnek egymáshoz, végül a srác megcsókolja. Sal alig kap levegőt, de viszonozza, közben a fiú kinyitja Sal mellényét, és látjuk, hogy a tolla már elélvezett. A srác tapasztalt türelemmel az ágyhoz vezeti Salt. Benyúl a nadrágjába, Salnek végre eljött a mennyország, de-

Ekkor megszólal a tűzriasztó. Donék hancúrja sem tartott soká, Don sürgeti a lányt. Elkezdenek lefelé mászni a tűzlétrán. Don egy szinttel lejjebb bekiabál Salnek, hogy siessen, aztán meglátja az ő partnerét. Sal és Don bénultan nézik egymást, mígnem Shelly Don vállára akar lépni, úgyhogy Don gyorsan lesegíti. Don és Shelly mezítláb álldogálnak a szálló előtt. Sal és a srác együtt futnak ki, majd a londíner észbe kapva elkezdi megnyugtatni az embereket. Reggel Peggy az irodába menet a liftnél találkozik Joannel. Peggy panaszkodni kezd a titkárnőjére, és Hooker-re, akit Moneypennynek csúfol. Joan közli,  örül, hogy már nem sokáig dolgozik itt, de azért világos, hogy ez nem így van.

Pete új emberként érkezik az irodába. Hildy gratulál, és közli, hogy Mr. Pryce mindkettőjüket várja az irodájában. Pete nem akar hinni a fülének. Don Baltimore-ban a London Fog- főnökével és annak fiával tárgyal, az együttműködés folytatásának ügyében. Sal elkésett, a szállodában maradt a repülőjegye. Az igazgató megkérdezi Saltől, hogy van-e családja. Sal rögtön rávágja, hogy „még nincs, de van feleségem”, így visszaállhat a régi bizalom. A főnök már el is engedné Donékat egy gyárlátogatásra, a fia viszont elmondja, hogy az apja aggódik a cég miatt. Sal Balzac-ot idéz, Don végül kijelenti, hogy habár lesznek sovány évek, esni mindig fog, ezért egy olyan termékre, mint a London Fog, mindig szükség lesz.

A tárgyalóban Pete merev arccal hallgatja, ahogy Joan felolvassa azoknak a cégeknek a nevét, amelyekért a jövőben Ken fog felügyelni, ezután pedig jönnek az ő cégei. Az eddig lelkesen vigyorgó Ken felhorkan, mikor megtudja, hogy az Utz-ot Pete kapta, de Harry kioktatja, mondván „tudod, mi volt az Utz-zal, mikor te dolgoztál velük” mire Ken rögtön elhallgat. Kiderül, Harry részt vett a döntésben, majd Pryce kifejti, hogy most megmutathatják, hogy ki a jobb. Kifelé menet Pete nekiesik Kennek, amiért „elfogadta az állást” pedig az „nem is érdekli,” és „nem is jó benne.” Ken meglepődik: „Azt akarják, hogy utáljuk egymást.” Pete nem tágít, úgyhogy Ken végül magára hagyja.

A hazaúton Don kitalálja, hogy délután lévén, menjenek be dolgozni, majd arra kéri Salt, hogy válaszoljon őszintén a kérdésére: feszült csend, végül Don előáll egy ötlettel a London Fog számára. Egy lány nekünk háttal, széttárja egy férfi előtt a kabátját. A szlogen: „Vigyázzon, mennyit mutat magából”. A dolog Salre is rímel, de ő azért most nyugodtan mosolyog. Az irodában John Hooker egyszerre két titkárnőt szédít, mire Joan félrevonja, és közli, hogy szerzett neki egy irodát, és kap egy titkárnőt is, így nem zavarja a többi lányt. Trudy felbukkan Pete-nél, egy gravírozott ajándékkal. Pete most a nejének puffog. „Hisznek benned” – mondja Trudy. Ez csak egy teszt! – hisztizik tovább Pete.

Paul és Harry Salt faggatja a kiruccanásról, azt remélik, Don révén lesz némi szaftos sztori (nőkkel, persze) Sal gyorsan lerendezi a dolgot a tűzzel, meg hogy első osztályon utaztak. Közben már Sal vázlatát nézik Don ötletéről, Paul pedig megkérdezi Saltől, hogy néz ki a férfi? Végül Sal rávágja, hogy jóképű. Don magának gépel, Roger pedig beállít egy doboz kubai szivarral és egy üveg vodkával. Dont érdekli, vajon Cooper találta ki Pete és Ken farokhosszúsági versenyét, vagy vajon Pryce ötlete volt, de Roger szerint az angol főnőkségé. Pete lép be, hogy beszéljen Donnal, de amint meglátja Rogert, hangnemet vált, és elmondja, mennyire örül. Cooper is megjelenik, hogy Pete-nek adjon egy új feladatot.

Hooker teát önt Pryce-nak. („ha találunk egy pub-ot is, akkor minden meglesz.”) Pryce letolja Hookert, amiért az beült egy irodába. Hooker a végén kifakad: „Ezen a helyen nőuralom van!” Betty behívatja a hálószobába Sallyt, aki bocsánatot kér az apjától, amiért szétverte a bőröndjét. „Majd levonjuk a zsebpénzedből.” – mondja Don. „Nincs zsebpénzem.” – motyogja Sally. Nagyon figyelmes apa. „Mindig haza fogok jönni.” – mondja Don, majd fáradtan ül az ágyra. Sally lelkesen elkezd kipakolni az apjának. „Ezt nekem hoztad?” – kérdezi és a kezében ott van, Shelly melltűje. Don rávágja, hogy igen, Betty pedig kitűzi. Sally a születése történetére kíváncsi. „Egy esős éjszaka volt, miután hazaértem a munkából.” Betty átveszi a szót, Don pedig a gondolataiba réved. Bűntudat? Aggodalom? Meglátjuk. Minden nyugodt tengerparti tájra lecsaphat egy vihar.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

foxglove (törölt) 2010.02.16. 11:51:09

Nagyon örülök, hogy ilyen hamar folytatod! Jó volt olvasni, köszi!

wizdog 2010.02.16. 11:55:32

A Férfiszenvedély film, eredeti címén Lost Weekend abból a szempontból érdekes még, hogy az eredeti regényváltozatban a főszereplő éppen azért iszik, mert korábban megvádolták, hogy szexelt egy férfival, de persze az akkori erkölcsök szerint ez nem kerülhetett be a filmbe. A filmben ehelyett írógörcse van.

ores 2010.02.16. 13:22:27

Erről a részről jól lemaradtam!
Megmondanád, hogy melyik adón és mikor adják? Köszönöm.

wizdog 2010.02.16. 13:23:50

@ores: Nem maradtál le, mert itt olvashatod :) Amúgy azért nem láttad, mert nem adták (még) itthon. Hogy fogják-e az kérdés.

wizdog 2010.02.16. 13:24:58

Viszont ki lesz adva dvdn! Remélem a reklámozásért nem moderálnak ki.

ores 2010.02.16. 15:52:45

@wizdog: Pedig már megörültem, hogy leadják itthon a harmadik sorozatot is. Bár magyar tv jelenlegi helyzetét látva igen valószínűtlen, hogy új sorozatokat vásárolnak...

evicska 2010.02.23. 09:29:44

Nekem nagyon meredek volt a Sal és a londíner közti jelenet, de fantasztikusan játssza a feszült, őrlődő homoszexuálisat Bryan Batt (vajon a valóságban is az?!)

wizdog 2010.02.23. 10:24:13

@evicska: Hello.
Meredek jelenetere még lehet számítani!
Meg őrlődés is lesz!
süti beállítások módosítása