Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

True Blood 2x11 - Frenzy

2010. január 28. 10:01 - Hoppancs

Ott hagytuk abba, hogy Bill megérkezett a királynőhöz, akit akkor még nem pillanthattunk meg, most azonban láthatjuk őt teljes életnagyságban, amint egy leány combjaiból falatozik, miközben az erotikus hangon nyögdécsel. Bill zavart mosollyal reagál az ajánlatra, hogy csatlakozzon a buja felséghez, akit egyébként maga Evan Rachel Wood kelt életre. Eközben Bon Temps-ben is zajlik az élet, Jessica a Zombimamát csapolja, aki mintha élvezné is a dolgot jelenlegi módosult tudatállapotában. Hoyt lefejti babáját az édesanyjáról, aki kielégült arccal dülöngél tovább, majd leteremti a lányt, aki igen rosszul viseli az első veszekedést. Sír, ajtót becsap, hátborzongatóan üvölt.

Bill igyekszik minél gyorsabban a lényegre térni a filozófiai vénával megáldott uralkodónál, és arról érdeklődik, hogyan lehet hidegre tenni Maryannt. „Egy ménád Bon Temps-ben? Mekkora buli!” reagál a felség, majd olyasmiket mond, amikkel kihívás elé állítja Bill elméjét, meg a miénket is. Kifejti, hogy Maryann tulajdonképpen egyfajta pszichoszomatikus halhatatlanságban szenved, amit még az ókorban beszélt be magának, és amíg ő hisz ebben, tulajdonképpen nem lehet vele mit kezdeni. Bill is azért mérgeződött meg a vérétől, mert ez a vakhit annyira átalakította, és többé már nem ember. A vámpírok pedig csak az utóbbiak vérét fogyaszthatják egészségtelen következmények nélkül. A nő megkéri Billt, hogy töltse nála az éjszakát – csak semmi szex, a királynő már rég leszokott a férfiakról – és csak másnap távozzon. Bill haloványan tiltakozik, de aztán belemegy, egyrészt mert az invitálást akár parancsnak is veheti, másrészt mert Sookie per pillanat nincs veszélyben, így várhat egy cseppet.

Tara menne Eggs után, hiába győzködik hárman, hogy ez nagyon rossz ötlet. A lány azonban fél, hogy Bill későn tér vissza a szükséges infóval (vagy anélkül), a barátjával meg ki tudja, mi lesz addig. Lafayette csak puskával, illetve egy cuki, lila szőrmés bilinccsel tudja egy helyben tartani. Tara nagyon dühös, mindenféle gorombaságokat vág szerettei fejéhez. Még pipább lesz, mikor Lafayette és Sookie kimegy őrködni, ő meg kettesben marad bőgő anyjával. Jason, Andy és Sam a Merlotte-ban tanakodnak a további teendőkről. Jason már belelovallná magát a nagy világvégi zombiháború gondolatába, mikor Sam lehűti, mondván Maryann ellen nem mennek semmire a fegyverekkel, a többieket meg nem lőhetik agyon. Jason még nincs teljesen meggyőzve, majd egyszercsak zajt hallanak. Pánikra semmi ok, csak Arlene riadt porontyai zörgetik a bokrokat. Sam beviszi a gyerekeket, miközben még egyszer óva inti Jasont attól, hogy katonát játsszon. A fiú nem hallgat rá, inkább elindul Andyvel az őrsre felfegyverkezni.

Sookie sms-t kap Billtől, miszerint másnapig ne számítsanak rá, és nincs tőle feldobva. Lafayette egy percre sem teszi le a puskát, mereven néz a távolba. Odabent Tara könyörög az anyjának, hogy hadd menjen Eggs után. Igyekszik az érzelmekre hatni, megbocsátást ígérve cserébe a segítségért. Hatásos beszédet mond arról, hogy a mamának ez az egyetlen esélye, hogy Isten szavára hallgasson, és végre tegyen valamit egy másik emberért. Az asszony térdre rogyva imádkozni kezd, nem tudjuk, mi járhat a fejében. Sam a kiskorúakat eteti, és próbál megfelelő választ adni a helyzettel kapcsolatos kellemetlen kérdéseikre. Egyikük felveti, hogy talán egy vámpír segíthetne. Mivel Bill most nem elérhető, valaki mást kell felkeresni.

Sookie megtudja, hogy Lafayette is ivott Eric véréből, ezért finoman érdeklődik, hogy neki is vannak-e illetlen álmai a vikinggel. Vannak, bizony. A diskurzust félbeszakítja a zokogva kirontó Lettie Mae, aki könyörög, hogy hadd maradjon kint őrködni, mert nem bírja már hallgatni Tarát. Rövid győzködés után Lafayette átadja neki a puskát, amit a nő rögtön ellene fordít, és követeli, hogy engedjék el a lányát. Hiába, az anyai szeretet elvakítja az embert. Mikor Lafayette tiltakozik, Lettie Mae nagyot lő a levegőbe, erre szegény pára súlyos sokkot kap, még moccanni sem bír. Így Sookie-nak kell kihalásznia zsebéből a kulcsot, amivel leszedheti Taráról a bolyhos bilincset. Amíg a lány távol van, Lafayette Ericről fantáziál, de nem jó értelemben. Kicsit komikus, ahogy Eric Taramama ruhájában, az ő hangján beszél a lefagyott szakácshoz, majd átvált a sajátjára a (ruci marad), és halállal fenyegeti szerencsétlent. Lafayette-nek nincs kedve nevetni, halálra váltan remeg összekuporodva. Sookie nem érti, mi történt szegénnyel, Lettie Mae állítja, hogy nem bántotta. Tara lelép, anyu nem szeretné, ha elfeledné milyen jófej volt vele, Sookie meg lehülyézi.

Az őrsön egy szőke zombi „rendel”, aki először Andyre, majd Jasonre akaszkodik lelkesen. Amíg Jason lefoglalja a nőt, Andy felpakolná a fegyvereket, de Bud nem hagyja, ő inkább táncolna egy kicsit kollégájával. Miután befejezte, közli, hogy kakilnia kell, és vihogva elviharzik. Súlyos pillanat volt ez. Sookie Lafayette segítségével hatástalanítja Lettie Maet, majd mindketten kocsiba pattannak, irány Tara után. Sam a Fangtasia-hoz hajt a gyerekekkel, ahol Gingerbe botlik, akinek még nem sikerült leszoknia az idegtépő visítozásról. Eric napnyugta előtt nem jön, de Sam szeretne bent várni rá a gyerekekkel, ezért átnyújt a bolond csajnak 100 dolcsi támogatást.

Tara megtalálja a fekete szemű Eggst, de Maryann is hamar megérkezik, és elkeserítő hírei vannak a kiszállni szándékozó lány számára. Nem csak azt közli, hogy nincs visszaút, de azt is, hogy annak idején Tara idézte meg őt, mikor Miss Jeanette társaságában bohóckodott az erdőben. Ezután rezegni kezd, de Tara szembeszáll vele. Ez csak pár másodpercig működik, csupán egy pofon kell, és ismét besötétülnek azok a szemek. A zombisereg felvillanyozva meséli Maryannek, hogy végre teljesítették a küldetést, amit a nő először nem ért, majd rádöbben, hogy hülyére vették őket, és büntetésből bezizzenti a fejüket.

Zombimama érdekes összetételű eledelt készít, majd vitába keveredik Hoyttal, aminek során elárulja, hogy a fiú apja nem azért halt meg, mert betörőtől védte a családot, hanem simán szétlőtte a saját agyát. Úgy tűnik, anyu hazudott az életbiztosítás miatt, évekig bolondította a gyerekét is. Hoyt eléggé megdöbben. Sookie és Lafayette a Nagyi egykori háza előtt az emberekben rejlő rosszról elmélkednek, mikor Arlene és Terry ugrik eléjük egy fáról. Lafayette Extasyt (vagy annak látszó tablettákat) szór a két őrült elé, amivel sikerül elterelnie egy figyelmüket, így Sookie bejuthat a házba.

A Fangtasia-ban Sam éppen Eric segítségét szeretné megnyerni, aki szokásos, hideg tárgyalási stílusát alkalmazza. Nem érti, miért kéne együttműködnie, de remélve, hogy a jövőben megkapja a jutalmát, végül hajlik a dologra. Elmondja, hogy ismer valakit, aki többet tud nála a ménádokról (feltehetőleg ugyanazt, mint Bill), majd a gyerekek kedvéért megmutatja az agyarát is. Pam örül, hogy nem hozott utódot a világra. Eric útnak indul, Samék meg elhúznak. Sookie „otthonába” lépve a következőket találja: saját ujját levágó zakkant asszonyt, mosogatóban üldögélő meztelen fiút, földön heverő fura bácsit. Utóbbi a Nagyi ronda végzetére emlékezteti Sookie-t, és a lány csak úgy tudja megakadályozni az erőszakoskodást, ha mellé fekszik, és hallgatja a dumáját.

Bill továbbra is a királynő vendégszeretetét élvezi, vígan sütkéreznek a mesterséges fényben, előttük „ennivaló” ifjak sorakoznak. Az uralkodó ragaszkodik ahhoz, hogy Bill fogyasszon egészséggel a Ludis nevű fiúból. A férfi nehezen, de belemegy, bár a szexuális kiegészítő szolgáltatást nem veszi igénybe. Lafayette megpróbálja lelőni Maryannt, de az elhárítja a golyót, ami így egyenesen Karl fejében landol. Maryann nem gyászol sokáig, inkább Lafayette főzési képességeiről érdeklődik. Billnek már nagyon mehetnékje van, sokadszorra kéri a fenséget, hogy mondja el, mit kezdjen a ménáddal. Az előkelő hölgy végre hajlandó is válaszolni, és elárulja, hogy el kell hitetni Maryannel, hogy sikeresen megidézte az istenét, majd hagyni, hogy „magával ragadja” őt, hiszen erre vágyik évezredek óta. Akkor lesz halandó, mikor felkínálja magát Dionüszosznak (vagy kinek). Még a felség egy pillanatra kimegy, Billt megszólítja az egyik „társalkodónő”, akiről kiderül, hogy Sookie unokatesója, és nem is tud még a Nagyival történtekről. Bill sem világosítja fel.

Kifelé menet Eric és Bill összefut, majd szolid gyűlölködéssel átitatott társalgást folytatnak, aminek során Bill megfenyegeti a szőkét, hogy elárulja a felségnek a V-vel kapcsolatos ügyleteit, ha nem száll le a nőjéről. Morci Ericnek ettől nem lesz jobb kedve. Andy és Jason energiaszelet fogyasztásával készülnek a bevetésre, Jason pedig érdekes elméleti kérdésként felveti, mi lenne, ha Sam csirkévé változna és tojna egy tojást. És ha utána megenné? Ez vicces, de Andynek nem tetszik, mire Jason elkezdi firtatni, miért nem bírja őt a zsaru. Ennek elemzése után Jason meggyőzi Andyt, hogy az ő küldetésük megmenteni a várost, és össze kell tartaniuk. Felkapják a fegyvereket, kezdődik a buli! Samet Bill lepi meg, Sookie meg végre megszabadul a bácsitól fejbekólintás útján, majd megleli Tarát, aki épp fészket épít Eggsszel, annak közepén pedig egy nagy, fehér tojás pihen, amit egész biztosan nem Sam tojt. Sookie még fel sem fogta a dolgot, mikor mikor megfordulva a zombivá vált Lafayette-et pillantja meg. Nagy sikoly, epizód vége.

Címkék: true blood
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kaltenem 2010.02.02. 07:34:00

Köszi a hogyvoltokat!

Most kattantam rá a sorozatra, de már meg is néztem mind a 2 évadot. Szörnyű, hogy csak júniusban kezdik a 3-at.

Simán el tudnám nézni, ha csak Erik szerepelne benne, főleg a Tarás részek helyett. :-)
Viszont a királynő nekem nem tetszett, valahogy fenségesebbet, komolyabbat vártam, nem egy ilyen kis kockákkal szórakozó lökött szépséget.
Kíváncsi lennék, hogy hogyhogy ő lett a királynő, mi alapján választják.

kaltenem 2010.02.02. 07:38:09

Ja, azt elfelejtettem megkérdezni, hogy vajon miért árultat a királynő V-t Erikkel? Ezen azért meglepődtem, már azt sem értettem, hogy Erik miért árultatja újra Lafayettel, de nem gondoltam, hogy a királynő utasította erre.

kaltenem 2010.02.02. 07:44:15

@kaltenem: Ezer bocs, most nézem, hogy ez csak a 12. részben lesz. Töröld ki légyszi.

Hoppancs · http://www.cseppetsembolcs.blog.hu 2010.02.02. 11:42:28

@kaltenem: Húha, asszem, én nem tudok kommntet törölni, inkább Sixx-hez kellene fordulnod ezügyben. Bár szerintem nem olyan vészes, amit mondtál.:-)

naughtyL 2010.02.07. 00:49:28

Bár nekem lennének illetlen álmaim Ericel:D:D

A női ruhás rész azért csúnya volt!!!:D
kikészít, hogy állandóan csak Sookie,Sookie,Sookie-t lehet hallani Bill-től,lazítania kéne egy kicsit:D

Jahj Evan Rachel Wood szerintem nagyon nem volt jó, de ez csak az én véleményem.

Jó volt a HV!

Jason..:D:D:D:D:D
süti beállítások módosítása