Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Chuck 1x04 - Chuck és Carina

2010. január 28. 08:00 - Sonrisa

 Az epizód eredeti címe: Chuck Versus the Wookiee

Hosszabb szünet és néhány technikai akadály után újra folytatódnak kedvenc kocka kémünk kalandjai.

Az RTL Klub belebukott a nézettségbe (hasonlóan járt, mint a TSCC esetében), és 3 epizód után száműzte gyermekére, a Cool-ra – itt pedig minden hétvégén két új adagot kapunk. Kicsit le vagyunk maradva, de rohamléptekkel igyekszem felvenni a tempót. Odaát a 3. évadját tapossa a sorozat éppen, s nemhogy csökken, hanem egyre magasabb a színvonal és szórakozatási faktor.

Családi-barátnős-legjobbhaveros társasjátékozással nyitunk, ki ismeri jobban a másikat. Sarah az olivabogyót piszkálja ki a pizzáról, Chuck pedig ráébred, hogy viszonyukban jóval több a homályos részlet, mint kellene, nővére és C. Awesome ezzel szemben idillinek tűnő párkapcsolatban él, Morgan meg csak simán zakkant. Gondok lesznek még ebből a nagy titkolózásdiból, ez már előre borítékolható. Főleg, hogy Sarah megtudja, Chuck számára Bryce maga a megtestesült gonosz, akinek a puszta léte is csak a bajt hozta rá: mert jóképűbb volt, mert érte voltak oda csajok, mert kirúgatta az egyetemről és csakúgy. Nem is kár érte, hogy az örök vadászmezőkre távozott.

Otthonában Sarah zuhanyzáshoz készülődik, mikor ismeretlen fekete ruhás alak lepi meg, gyors csetepaté, az aranyhal élete is csak egy hajszálon múlik, mire kiderül, hogy egy régi ismerős gondolta úgy, e késői óra a legmegfelelőbb a tökéletes belépőhöz: a vörös hajú démon, alias Carina, alias nem szimpatikus drogügynök. Útjaik pedig most keresztezik egymást. Főcím.

Másnap Chuck is találkozik a lánnyal, villanások, s előtte is van az egész élettörténete. Videókonferencia, eligazítások, a kis csapat Carinával együtt egy gyémántot fog meglovasítani valami helyi kiskirálytól. A közös munkát mindenki alig várja, főleg, hogy Caseynek volt korábban egy kis afférja a hölgyeménnyel, mely úgy néz ki, igencsak érzékenyen érinti.

Vágás, Nerd Herd, Morgan önelégülten újságolja lúzer haverjainak a nap hírét: találkozott álmai nőjével, aki nemcsak hozzászólt (és Martinnak nevezte), hanem egyenesen belé is esett. Mivel pedig Chucknak „összejött” a dolog Sarahval, ez egy égi jel, hogy az olyan kis szociális hulláknak, mint ők, van esélyük az olyan istennőknél, mint Sarah. Vagy Carina.  Morgan szívességet kér Chucktól, ugyan hozzon már össze egy randit a vöröskével. Chuck ellenkezik, de Sarah szerint ez egy kiváló ötlet. Öröm lesz nézni, amit Morgan össze fog szerencsétlenkedni.

Este, duplarandi, Carina eljátssza, hogy fülig beleesett Morganbe, utóbbi pedig nem lát a rózsaszín ködnél tovább. A közös program egy természetfilm megtekintése a pingvinekről, csak hogy az este színvonala adott legyen.

Éjszaka csörög a forródrót, Carina csábítja el lakosztályába Chuckot, akit eléggé váratlanul érnek az események ilyen fokú felgyorsulásai, pláne, ha a szóba forgó nőszemély vörös fehérneműben kelleti magát előtte. Carina látja, hogy esélye sincs, más vonalon támad, kinyögi a bűvös varázsszavakat: Neal Caffrey  Bryce Larkin – az exekről senki nem hall szívesen. Ez szöget üt a fejében, másnap kérdőre is vonja Saraht, akinek hebegése, habogása alapján ezegyszer Chuck is tud olvasni a sorok között, több volt itt egyszerű munkakapcsolatnál. Eggyel több ok, hogy utálja a csávót.

Ugrás, meló van, egy tengerparti luxusházban fürdőruhás csinibabák és testőrök kereszttüzben élvezi az életet (és a pénzét) Mr. Wookie, Csubakka egyenes ági leszármazottja, nem mellesleg a gyémánt tulajdonosa. Hőseink az eredeti terv szerint csak terepszemlére érkeztek, de mind tudjuk, Murphy él és uralkodik. Casey a parkolóban játssza az unatkozó limósofőrt, Chuck pedig a két grácia kíséretében közelebbről is megszemléli a parádésra csiszolt kődarabot, mely a küldetés célja.

A tulajdonos azonban meglepi őket, de szerencsére a csajok átlátnak rajta, s női bájaikat bevetve üresfejű Barbie-babákként kezdenek el viselkedni, elterelve ezzel magukról a gyanút. Carina gondol egyet, újraírja az eredeti menetrendet: ha már itt vagyunk, fogjuk is a szajrét és lépjünk le, minek kétszer jönni, ez a parti úgyis kezd nyomott lenni.

Menekülés a paradicsomból, a tengerparton ráadásul Carina önálló akcióba kezd, és elhúz a nyerő párostól, otthagyva őket a közelgő testőrök kereszttüzében. A helyzetet Casey menti, aki időközben egy vagány terepjáróra cserélte a puccos kocsit. Következzék hát a B terv. Sarah megy vissza dolgozni a büféjébe (a kirúgás veszélye fenyegeti), Chuck menjen haza (elég izgalom volt ez neki mára), Caseynek pedig úgyis van egy elintézetlen ügye a vörössel, majd ő rendbehozza a dolgokat.

Ekkor bukkan fel a hősszerelmes Morgan a szálloda liftjében, Carina pedig egy hirtelen ötlettől vezérelve megcsókolja, ezalatt pedig a táskájába csúsztatja a gyémántot, majd csúnyán lekoptatja. C’est la vie.

Sarah mosolyszünetet tart, Casey elcsábul, Morgan beletörődik a sorsába, és Chucknak önti ki sanyarú sorsának újabb pofáraesését. Miközben Morgan táskájában egy videójáték után kutat, Chuck rábukkan a gyémántra, felcsillan a szeme, ugyanis ez nem várt lehetőségek egész tárházát nyitja meg előtte, s talán Sarah is szóbaállna vele újra…

Maszkos idegen támad, Carina, vissza akarja kapni a követ, mikor csörög a telefon, Sarah bajban van. És Casey is, Sir uraság ugyanis igényt tart egykori tulajdonára. Szokásos jól koreografált mentőakció, a rosszfiúk egyesével támadnak, kivárják sorukat. Chuck szorult helyzetét az ismét végszóra befutó Casey oldja meg, kezében az ágytámla egy darabkájával. Chuck pedig ijedtében – véletlenül – feladja egy még számára is ismeretlen címre a gyémántot a – ez a reklám helye - FedEx futárszolgálat dobozában.

Minden jó, ha a vége jó: az ügynökségek elégedettek (főleg, miután az ismeretlen cím az övéké volt), a világ ismét megmenekült, Carina lelép (Casey legnagyobb örömére), de még távoztában Chuck fülébe sok 1-2 magvas gondolatot. Az „igaz szerelem nem terem minden bokorban”, „járj nyitott szemmel, mert az orrod előtt van, amit keresel” – és hasonló okosságok.

Este Chuck békülési szándékkal, és egy olivamentes vega pizzával kopogtat Sarah ajtaján. Tisztában van vele, a lány munkájához hozzátartozik, hogy soha nem adja ki magát, de jó lenne, ha legalább valami valódi, igaz információt is tudna róla, ami nem hazugság. Csak egy egészen aprócska dolgot. Például a lány középső nevét. Sarah csak hallgat, majd mikor Chuck leszegett fejjel hallótávolságon kívülre kerül, elhalló hangon, könnyes szemmel suttogja: „Lisa”.

Két bónuszkép a végére: Morgan szokásos szenvedése, és Casey felejthetetlen akciója.

 

Címkék: chuck
4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kahles 2010.01.28. 08:56:12

Szevasz

Köszi a Hogy-voltot nagyon f@sza lett :D
Várjuk a többit is nagyon :D!

Savafan 2010.01.28. 13:51:39

jó, hogy újra van Chuck, itt is.
megörültem amikor a Cool elkezdte adni és nem állt le a 3. rész után:)
így Welcome back!

~Moi~ 2010.01.28. 16:20:59

Juhjj egyik favorit részem!! :D:D
^^
süti beállítások módosítása