Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu 8x16 – Leszámolás 1. rész

2010. január 24. 11:00 - Llew

Egy teltak érkezik a goa’uld béketárgyalásos űrállomáshoz, ahol egy ismeretlen csaj adja elő a főnöke, Baal feltételeit a Rendszerurak szövetségéből megmaradt Yu Nagyúrnak, meg két ki tudja ki kukacnak. Az ajánlat elég gáláns, ha elismerik Baalt a goa’uld birodalom legfőbb góréjának, akkor a jövőben is kormányozhatják jelenlegi területeiket. Egy jaffa susmog valamit a követtel, majd két kull bevezeti Cartert. A múltbéli együttműködések kapcsán Yut faggatják, aki maga is kíváncsi a magyarázatra, de csak egy pengét kap a hasába. Carter ugyanis RepliCarter, aki tölcsért kardot csinált a kezéből, a’la Cini néni T1000-es, és csúnya belezést ígérő tekintettel indul a soron következőhöz, miközben a replikátor hajó közeledik.

Az igazi Carter, Daniel, Teal’c és Bra’tac társaságában van valahol egy saját ha’tak fedélzetén. Rak’norra várnak, aki késik. Carter javasolja, hogy talán meg kéne fontolni az akciót, mire Teal’c emlékezteti, hogy ez nem egy CSKP bevetés, hanem egy nem gondolkozós jaffa küldetés, ahol a földiek csak megfigyelők. Nagyszabású lázadó hadművelet van folyamatban, hogy meggyengítsék a Rendszerurakat. Nekik Amateraszut kell elintézni. Megvannak az ellenség kódjai, így harc esetén leereszthetik azok pajzsát. Ez meglepő módon tényleg úgy hangzik, mint egy terv.

Ha a jaffák látják meghalni hamis istenüket, majd jól észhez térnek, azon nyomban csatlakoznak felebarátiakhoz, megteremtik a világbékét és boldogan élnek. Nem, ez mégsem egy terv. Megérkezik az ellenség, és három lövéssel lekapja a pajzsukat, míg a sajátját nem akarja ledobni, és a lövéseik is hatástalanok. Erről ennyit, jöhet az evakuálás. A hajót azonban ellepték a replikátorok, és elsugározzák Danielt. Hosszú idő után Jacob érkezik a bázisra és mi van veled Jack helyett azzal nyit, hogy gondjuk van. A robobogarak teljes támadást indítottak a goa’uldok ellen, és ha így haladnak, pár hét alatt leigázzák a galaxist. O’Neill szerint ez inkább nagy galaktikus vészhelyzet.

Jacob a Nagytanács tudta nélkül elhozott egy eszközt, amivel nyomon követhetőek az ügynökeik által az évek során megjelölt goa’uld hajók, így szinte élőben figyelhetnek egy csatát a replikátorok ellen. Nem a kukacok nyernek. Közben befutnak a többiek is az újabb rosszhírekkel. Carter szerint a másolata azért rabolta el Danielt, hogy kiszedje belőle az ősök tudását, ami talán még mindig a tudataltijában van. A mi a fenét csináljunk megbeszélésen kiderül, hogy a jaffák értelmi szintje nem nőt egyenesen arányosan a lázadásuk sikerességével, mert a legyőzhetetlen bogarak támadását a goa’uldoktól való elfordulás büntetésének tekintik, és sokan újra hűséget fogadnak nekik. Ráadásul, ha le is győzik a replikátorokat, a kukacok söprik be az elismerést, mint isteni mivoltuk megerősítését.

A bogarak legyőzésétől azonban egyelőre messzebb vannak, mint McKay Carter bugyijától, hiába dolgozik Thor is a problémán. A bogarason. Bra’tac el van kenődve a helyzet miatt, de Teal’c már kitalálta, hogy Dakara templomának elfoglalásával minden jaffát meggyőzhetnek a goa’uld istenek hamisságáról. Carter is csupa negatív hullám, de O’Neill lelket önt bele, hogy Daniel elrablása és RepliCarter kavarása nem az ő hibája, majd megegyeznek, hogy nem fogják használni az időgépet. Aztán megjön Thor és felsugározza a szöszit, mielőtt ideje lenne felvenni valamit az előnyös oldalát kiemelő pólóra. Teal’cék meg előadják ötletüket Jacknek.

Dakara amolyan goa'uld-jaffa Jeruzsálem. Anubisz itt támadt fel a halálból, és itt dugtak először kukacot a hasukba. Az népük szülőhelye. Ha elfoglalják, az végérvényesen aláássa a goa’uldok tekintélyét. Az egyetlen bökkenő, amiért eddig nem került szóba, hogy Baal területének mélyén fekszik, és erősen védett. Most azonban, hogy őt lekötik a replikátorok, lehet esélyük, O’Neillék meg addig keverhetnek rovarirtót. A legóhajón elkezdődik Daniel agyturkászása, Teal’cék meg jaffa gyűlést tartanak a Chulackon. Mindenki lehülyézi őket, de aztán a haljunk meg hősiesen eszme jegyében végül rá bólintanak.

Jacob javaslata szerint üzenniük kéne Baalnak, hogy vonuljon vissza a replikátorok elleni harcból, mert ha békén hagyják a bogarakat, akkor sokkal lassabb ütemben haladnak előre, mint a folyamatos, de eredménytelen zaklatás mellett. A jaffa lázadásnak szerinte úgy is vége, de Jack nem így látja. Minő véletlen, Baal jelentkezik be. Bár szövetségnek nevezi a közös fenyegetés ellen, gyakorlatilag segítséget kér, mert megtudta, hogy a Tauri korábban jó volt bogárirtásban. O’Neill talán a szokásosnál is jobban gúnyolódik, majd nemet mond, újabb tanúbizonyságát adva, hogy rossz tábornok, aki ismerősök helyett inkább ismeretlenek tömegeit áldozza fel.

Sam és Thor RepliCarter leszakadt kezével játszanak, Teal’cék pedig megérkeznek Dakarához. Kiderül, hogy Baal csak játssza a nagyfőnököt, mert egy bomlott arcú alaknak tesz jelentést, aki minden bizonnyal a jégmezőkről megmenekült Anubisz. Danielt eközben egy emlékbeli helyszínen Oma látogatja meg, hogy újfent felajánlja neki a felemelkedés lehetőségét, ha majd RepliCarter végez vele. Azt is elmondja régészünknek, hogy az ősi tudás, a replikátorok legyőzésének módjával, még mindig ott van a fejében, csak meg kell nyitnia hozzá az elméjét. Teal’cék elfoglalják Dakarát, de költségkímélés miatt mi lemaradunk a csatáról. Thorék egy teszt erejéig ismét hatásossá teszik a bogárirtót, de a kis mocskok túl gyorsan alkalmazkodnak.

Baal testcsere közben zavarja meg Anubiszt a hírrel, hogy a jaffák elfoglalták Dakarát. A főgenya nincs meglepve, így tervezte az egészet, hogy egyetlen csapással leszámolhasson a lázadókkal. Hm, honnan ismerős ez nekem? Van egy régi film, ahol egy ráncos kis öregember mondja szinte szóról szóra ezt egy fekete sisakos alaknak, egy űrbázison. Látta valaki? Anubisz visszarendeli a flottáját a támadásra, Baal meg pofákat vágva elvonul teljesíteni a parancsot. Thorék visszatérnek a Földhöz, azonban a hajóját észrevétlenül megszállták a bogarak, ezért lesugározza Cartert O’Neill irodájába, ő meg elviszi a bolygótól a hajót, amíg teheti.

Teal’cék megtudják, hogy Baal flottája úton van feléjük, de nem nagyon aggódnak, mert ők is így tervezték. Nem győzök ámulni, a fiúk nagyon összekapták magukat. Aztán nehogy úgy járjanak, ahogy Daniel, akit átvertek, mint szart a palánkon. Mert Oma valójában RepliCarter, aki azt állítja megtalálta, amit keresett. Ez pedig Dakara, ami egy olyan ős fegyver lelőhelye, ami képes őket elpusztítani. A színjáték azért kellett, mert könnyebb volt úgy Daniel fejében kotorni, hogy nem állt ellen. Baal hívja O’Neillt, de ő megváratja, így addig Walter tartja szóval. A kukac tudatja a dakarai ős fegyver létezését, és azt kéri, hogy a jaffák pusztítsák el, mielőtt a flottája odaér. Az ugyanis nem csak a replikátorokat, hanem a galaxis valamennyi élőlényét képes elpusztítani. És ezt csak az élné túl, aki használni akarja. Anubisz. Folyt. köv.

Címkék: csillagkapu
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

the black ball 2010.01.24. 11:44:39

"messzebb vannak, mint McKay Carter bugyijától, hiába dolgozik Thor is a problémán."

Hát ez...priceless. Mint valami szitkom metaplotja. :]

Cicus Maximus · http://cicmax.blogspot.com 2010.01.24. 11:52:25

" messzebb vannak, mint McKay Carter bugyijától " Ez valami eszetlen!

A star warsos dolog fel se tünt, de nagy igazság.
süti beállítások módosítása