Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu 8x14 – Teljes készültség

2010. január 19. 10:00 - Llew

Jack egy szolidan iszogató polgárnak hosszabb időre elegendő mennyiségű heinekennel érkezik haza, ahol meglepve tapasztalja, hogy valaki már beengedte magát. Sajnos nem Maybourne az, hanem a mindig szemét mocsok Kinsey szenátor. Régóta várhat, mert a házban lelt scotch-ot már benyomta, bár ez nem látszik rajta. Mit tesz egy edzett politikusi máj. És még viccelődik is. O’Neill elejét veendő a további bajoknak, rögtön tárcsázza is a seriff cimborát, mire a betolakodó tovább humorizál, és azzal jön, hogy Jacknek bízni kell benne. Valahogy ő nem így érzi. Végül Kinsey csak kinyögi a bűvös szavakat, miszerint a Föld sorsa múlik a dolgon.

A seriff felveszi a telefont, ennek kapcsán megtudjuk, hogy Jack pókerezik péntekenként. Ami meg Kinseyt illeti, kap három percet a nagymonológra, mielőtt birtokháborításért lelőné. Az alelnöki karrier hirtelen lezárulása után már nem volt hasznára a Trösztnek, ezért úgy gondolta, most már lehet tisztes polgár, és le akarja buktatni őket. Pár napja megkeresték, hogy egy szép summáért cserébe hozza össze őket az orosz védelmi miniszterrel, Miroszláv Kiszeljev tábornokkal. Miután meghiúsították a goa’uldok elleni gáztámadásos akciójukat, Kinsey szerint a Törszt már nem akar titokban sunnyogva ténykedni, hanem közvetlen hatalomra akarnak szert tenni. Erre pedig az orosz fegyveres erők irányítója atomfegyverestől elég jó kezdet, mivel a vodkapusztítók úgy is folyton elégedetlenek a csillagkapuval kapcsolatos egyezségek miatt.

O’Neill vázolja a helyzetet a csapatnak, mire Sam előáll az egyetlen használható ötlettel, hogy használják fel az expolitikust a szervezet lebuktatására. A tábornoknak teszik az ötlet, hisz ők csak jól járhatnak vele. Kinsey már kevésbé lelkes, szerinte ez olyan mintha a parancsnokság intézné a kivégzését. Hát, új a vezetés, jegyzi meg Jack kaján vigyorral. Különben is, ha ők végeznék ki, azt biztosan jobban élvezné. Carter bedrótozza a szemétládát mikrofonnal, kamerával, meg GPS nyomkövetővel, aztán egyik sem ér semmit. Mert Kinseyt elviszik egy házba, ahol titokzatos rosszemberek megmutatják neki Marcellus Wallace szennyesét, de mire a csapat odaér, hogy ők is megnézzék, már huss, mindenki eltűnt.

Az a fránya teleport már megint. Megjavíthatták Ozirisztól örökölt hajójuk álcázóját, amit nem lehetetlen megtalálni, de nem lesz egyszerű. Jack több szem többet lát alapon felküldi Teal’cet a Prométheuszra. Carter álcázott hajó kereső programot ír, Daniel meg mosoda helyett Oroszországba megy. Ahol rövidúton be is csajozik, mert a kísérőjéül kirendelt Voronkov századosról kiderül, hogy Voronkova százados, vagyis egy nő. Aki meg egy középkorú, tészta képű fazont várt, szóval a meglepetés kölcsönös. Viszont régészünk elég udvariatlan gyerek, mert bár tud oroszul, kezdetben angolul dumál, ezért a nő meglepődik, hogy beszéli a nyelvüket. Jackék elég idegesek odahaza, mert az oroszok nem tudni miért riadókészültségbe helyezik a hadsereget, ezért ők is DEFCON 3-as szintre lépnek.

Daniel és Daria Kiszeljev tábornokhoz autóznak, a százados gyorsan fel is mondja a fickó életrajzát. Igazi nagy ember, elnyert mindenféle kitüntetést, talán csak a
Hős Anyának járót nem. És persze nem csípi az amerikaiakat. Olyannyira nem, hogy egy egész fegyveres osztagot küldött eléjük egy nagyon kemény tekintetű ezredes elvtárs vezetésével. Danielt feldobják egy teherkocsira, a százados meg olyan arccal mondja neki, hogy ne aggódjon, mint aki már azon töri a fejét, hogy miként fog elszámolni a kivégzett vendéggel. O’Neill eközben Csekov ezredesből próbálja kiszedni, hogy mi a fenének van az oroszok ujja az atomháború feliratú piros gomb felett.

Danieltől vért vesznek az orosz bázison, mondván az megmagyaráz pár dolgot, majd az értetlenkedésére kiderül, hogy mindez azért van, mert reggel Kinsey megpróbálta megölni Kiszeljev tábornokot. Illetve nem teljesen Kinsey, mert a genyó politikus, megkukacosodott, és villogtatja a szemét. A hír a Cheyenne-hegyben is meglepetést okoz, de O’Neill lehűti a hőbörgő Csekovot, hogy kár ugrálni, Carternek biztosan van elmélete a dologra. Hát persze, hogy van. A szöszi – a tok’ra hírszerzésre alapozva – úgy gondolja, hogy a miután meghiúsították a földi kapun át indított ideggázos támadásokat, a Tröszt kénytelen volt máshonnan próbálkozni. Eközben elfoghatták, és gazdatesté téve visszaküldhették őket. Mostanra meg lehet, hogy az egész Tröszt kukacokból áll.

Amíg Csekov a hazai kapcsolatait bevetve próbál haladást elérni, addig Daniel ráveszi Dariát, hogy intézzen el neki egy találkozót Kinsey kukaccal. Közben a helyzet fokozódik és már a kínaiak ujja is a ravaszon van, ezért O’Neillék DEFCON 2-re lépnek. Daniel bejut Kinseyhez, és a nagyképűsködéséből rájön, hogy a rendszeruraknak dolgozik, de a pontos célját nem marad ideje kiszedni belőle, mert Csekov ellenálló csapata lebukik, így régészünkre is ráküldenek egy kivégzőosztagot. Szerencsére van nála egy transzporter jelző, aminek hála a Prométheusz idejében felsugározza mindkettőjüket. Ezzel azonban pont arról győzik meg az oroszokat, hogy a kukacok már az amcsi kormányban vannak. DEFCON 1.

Küszöbön egy kiadós atomháború, de O’Neill csak annyira tűnik idegesnek, mintha a kantinban elfogyott volna a színes zselé. Csekov ezredes kifogyhatatlannak tűnik a kapcsolatokból, mert most, hogy a fél vezérkarukat letartóztatták, még mindig vannak ismerősei az elnök közelében. Megpróbál egy telefont elintézni közte és O’Neill között, hogy utóbbi bevethesse híres diplomáciai érzékét az emberiség megmentése érdekében. A Trüsztös kukacok az alkeshükkel sikeresen megtámadják a Prométheuszt, ami érthetetlen oknál fogva, felhúzott pajzs nélkül vadászik egy álcázott ellenséges hajóra. A kavarodásban a fogdába kísért Kinsey is megszökik, hiába rohan utána Teal’c.

Carter nyomozgatott és arra jutott, hogy mivel Ruszlan Csernovsev ezredes három éve(?) már dolgozott az NID-vel, a Tröszt rajta keresztül is elérhette Kiszeljevet, nem volt szükségük Kinseyre. Ő csak azért kellett, hogy az amerikaiakat bemárthassák, és az orosz tábornok már egy ideje goa’uld lehet. Összejön a telefonhívés Mikhaijlov és O’Neill között, utóbbi pedig beszámol a kukac van az orosz tábornok fejében fejleményekről. Már-már meggyőzik, mikor jön a hír, hogy kinyílt egy rakéta siló, és a vonal is megszakad. Kinsey átgyűrűzött az alkeshre, ahol kinyírta az egyik kukacot, és elvette az asgard teleport távirányítóval felszerelt goa’uld kézifegyvert. Mire a többi előkerül a raktérből, már nem látjuk, a hajót pedig megsemmisíti a Prométheusz. Lent is rendeződik a helyzet, az orosz elnök rendet tett a háza táján. Atomháború elnapolva.

Címkék: csillagkapu
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gibzin 2010.05.04. 20:41:53

Az ugye nem derült ki eddig még mostanra sem, hogy mi lett Kinsey-vel?

Llew 2010.05.05. 09:50:47

Mondjuk meghalt a felrobbanó hajón?:) Elméletileg a teleport cucc lehetőséget adna visszahozására (pl. lesugárzott Földre), de elég erőltetett lenne.
süti beállítások módosítása