Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Gyilkos elmék 4x06 - The Instincts

2010. január 05. 09:00 - hex.kelly

Sötét házban nyomul a felfegyverzett BAU, Reid egy pincét talál. Lemegy a lépcsőn, Hotch és Prentiss utána. Hatévesforma halott kisfiút találnak, de mi csak a tornacipős lábait látjuk, Reid zseblámpájának fényénél egy helyes kisbaba hasal-mászik a padlón, Reid nem érti, miért hozta JJ ide a babáját a helyszínre. Még mielőtt befejezhetnénk a mivan-kiáltást, kiderül, hogy Reid csak álmodta az egészet, valójában a gépen van, Rossi felébresztette. Szabadkozik kollégáinak, és elmondja, mit álmodott. A többiek azonnal Freud-üzemmódba kapcsolnak: biztos azért szorong, mert a szülővárosába, Las Vegasba utaznak nyomozni, szólt egyáltalán az anyukájának, hogy odamegy? Reid válasz helyett azt kérdi, hogy miért nem az üggyel foglalkozunk?

Prentiss felröhög, és azt mondja, ő sem érti, de lehet, hogy köze van ahhoz, hogy valaki elaludt a gépen?

Na, most, hogy mindenki ébren van, kezdjük elölről az ügy ismertetését. Az ötéves Ethan Hayest két héttel ezelőtt rabolták el a házuk elől, amikor az anyja 1-2 percre beszaladt a házba. 1 héttel később holtan találták a sivatagban, új ruhákba öltöztetve, ápolt körmökkel, megfésülve, szexuális bántalmazás jelei nélkül. Tegnap pedig Michael Birdges-nek veszett nyoma, mikor átment a szomszédba. A tettes mindkét gyermek családját felhívta az elrablások után, de nem váltságdíjat kért, hanem a szemükre lobbantotta, hogy rossz szülők. Szóval van itt egy tettes, akinek bűntudata van, és ezért kisfiúk szüleiben kelt bűntudatot gyerekrablásos módszerrel. (Anyám, borogass!) És van kb. 6 nap megtalálni Michaelt, mielőtt még ő is meghalna. Sötét gardrób ajtaja nyílik, benne a kisfiú ijedten hátrébb húzódik, a tettesnek csak a lábát látjuk, meg a kezét, ahogy kézen fogja a kisfiút, és az ágyhoz vezeti. Michael egy párnára teszi a fejét, a tettes mögé rak egy párnát, ráfekszik, és átkarolja a kisfiút. Főcím és idézet Hotch-tól: Ki az ösztönökhöz szól, az ember legmélyéhez szól, és megtalálja a megfelelő választ. - Who speaks to the instincts speaks to the deepest in mankind, and finds the readiest response. Amos Bronson Abbott

Las Vegas külvárosi lakóparkjába érkezik a csapat, Ashby nyomozó köszönti őket, az egész apparátusa ezen az ügyön dolgozik. A Bridges-házba menet JJ megkérdi tőle, hogy bírják Michael szülei. A nyomozó azt mondja: külön. Amy az emeletről, Craig a nappaliból érkezik JJ-ék elé, a nő nem hisztizik, csak keményen közli, hogy nem akarja tudni, mi történt a másik kisfiúval, őt csak az érdekli, hogyan kapja vissza a fiát. Hotch elfogadja, és rákérdez, hogy gyakran ment-e el a kisfiú egyedül szomszédolni. Amy kötekedésnek veszi, de JJ azt mondja, hogy azért kell ezt tudni, mert abból kiderülhet, hogy esetleg kifigyelte-e ezt a tettest. Craig azt mondja, csak néha fordult elő, és ezen komoly vitája volt Amy-vel, de mikor Michael először ment át a szomszédba egyedül, nagyon büszke volt magára. Amy eddig bírta, elnézést kér és visszamegy az emeletre. Craig azt mondja, ő tudni akarja, mi történt a másik kisfiúval. A hullaházban a boncolóorvos el is mondja Morgan-nek és Reid-nek: a halál oka fulladás, de nincs jele a nyakán fojtogatásnak, tehát a párnás verzió a valószínű. Viszont le volt soványodva, gyomra, belei üresek, de nincs jele ketózisnak, tehát mégsem éhezett. Szóval táplálták, de mivel nincs nyoma infúziónak, és a gyomra meg a belei üresek, lövése sincs, hogyan kapott táplálékot. Morgan és Reid csak lesnek. A sivatagban a rendőrségi sárga szalag hever a homokban letaposva, Rossi azt mondja Emilynek, hogy itt nem nagyon ügyelnek a helyszín sértetlenségére. Emily azt mondja, a CSI műve, nyomozósdit játszanak a tudósok, aztán a végén mindent letaposnak. (Hahhhahaha! TOUCHÉ!!!)

Körülnézve arra jutnak, hogy a gyilkos afféle temetést rendezett a kisfiúnak: felöltöztette a holttestét, megfésülte, idehozta, és nyugalomra helyezte, nem túl messze az úttól, hogy ha erre jár, láthassa. Megy a drót Hotch-nak, aki szól Ashby nyomozónak, hogy kérje meg Ethan Hayes szüleit, hogy tegyék nyilvánossá a temetést, mert nagy az esély arra, hogy a tettes ott akar lenni. Craignek pedig azt mondja, hogy jó lenne, ha ő és Amy is ott lennének a temetésen. JJ Amy-hez megy Michael szobájába, lelkiznek egy sort: a nő a férjét okolja, és emiatt lelkiismeret-furdalása van. Csörög a telefon. Garcia készen áll a lenyomozásra, JJ hozza Amy-t, szerinte jobb lenne, ha ő venné fel, mert ő a higgadtabb. A telefon közben rendületlenül csörög, nem venné már fel valaki??? Amy végre felveszi, géppel torzított hang beszél, Garcia háromszögezget, a gyilkos szerint Michael nem akar Amy-vel beszélni, mert tudja, milyen rossz anya, de most végre már jó helyen van a kissrác. És letelt a 3 perc, úgyhogy szevasz. Vonal bontva, Garcia közli, hogy nem tudta pontosan bemérni, de az tuti, hogy Las Vegas-on belül van a gyilkos. JJ bemutatja Amy-nek és Craig-nek Reid-et és Morgan-t, ők lesznek itt éjszakás műszakban. Hotch és JJ távoznak. Reid alszik a kanapén, majd felébred, fényt lát, elindul. Kinyitja a pincelejárót, belép. Ahogy leér a lépcsőn, jön utána Rossi és Morgan. Meglátják a tornacipős hullalábakat, Reid furcsán érzi magát, széttépi az ingét a mellkasán, piócák marján, és kiáltozni kezd, hogy Morgan, szedd le rólam! Morgan ébresztgeti, mert persze, hogy megint csak álmodott.

A kiabálásra lejön a lépcsőn Amy és Craig, Morgan küldené őket vissza aludni, Reid nem győz elnézést kérni. Craig nehezményezi, hogy a suszternek lyukas a cipője, de aztán csak felmennek. Morgan kérdi Reid-et, mi a baja, hát az, hogy halott gyerekeket lát és piócákat. Másnap Amy közli, hogy nem bír elmenni a temetésre. Hotch győzködi, de Amy nem akar odamenni és nézni, mi vár rájuk is egy hét múlva. Hotch azt mondja, hogy megérti, ha tényleg nem bírja megtenni, de ha mégis, akkor majd elmondja, hogy kit kell keresni. Azt, akiről Rossi és Prentiss is beszél a helyi erőknek: 25-35 közötti fehér férfi, középosztálybeli származással. Ő lesz az, aki nem a szertartásra figyel, hanem a gyászoló szülőkre. A Bridges-házban Amy és Craig mégiscsak indulni készül, Morgan mondja Amy-nek, hogy érezni fogja, ha bámulja valaki, szóljon nyugodtan. Aztán felmegy Michael szobájába Reid-ért, aki a gyerekkoráról mesél, hogy ő már gyereknek sem volt átlagos (gondolta valaki, hogy az volt?), és a visszatérő álmát kezdi elemezni: a pince a házépítés első fázisa, tehát az emberi gyerekkort szimbolizálhatja. Morgan emlékezteti, hogy azt mondta, nem hisz az álomfejtésben. Hát, Freud-éban nem is, de Jung érdemei egyelőre cáfolatlanok. És a halottfiús álma kiskora óta vissza-visszatér. Morgan szerint nyugodtan menjen szabira, de Reid inkább meg akarja találni Michael Bridges-t. A temetőben a pap búcsúztatja a kisfiút, Amy egyszercsak felkapja a fejét, és azt súgja Hotch-nak: ITT VAN. (Hidegrázás.)

Reid bámul maga elé, aztán kicsit homályosodik a kép, a koporsó fedele nyílik, és felül benne egy göndör kisfiú, és azt kérdezi: Miért nem segítesz nekem? Majd megpillantja a koporsó mögött álló szemüveges kisklapecot, mögötte az ő (Reid) anyukája, aki odaszól neki: Spencer, figyelj! Morgan töri meg az illúziót, kérdi, mi a baj. Hát az, hogy Reid már járt itt!!! Prentiss eközben kiszúr egy pasast, aki mobillal videózza a temetést, gyorsan le is kapcsolják Rossival, aztán már hallgatják is ki, Reid és Ashby a varázstükör túloldaláról figyeli őket. Morgan érkezik egy aktával, és kéri Ashbyt, hogy lépjen le egy kicsit. Majd megkérdezi Reid-et, hogy mond-e neki valamit a Riley Jenkins név. Reid nem emlékszik ilyen névre, csak arra, hogy kiskorában volt egy Riley nevű képzelt barátja. Morgan az aktát mutatja: Riley Jenkins 6 évesen halt meg: megerőszakolva és leszúrva találtak rá a pincében a szárító mellett. Reid akkor kb. 4 éves volt. Uuuuuuhh. Odabent Prentiss és Rossi szorongatják a telefonnal videózós pasast, de hamar kiderül, hogy nem ő a tettes, csak a halálra gerjed, de nem tud részleteket a kisfiúkról. Reid szól is Hotchnak, aki épp hazafuvarozta Amy-t és Craig-et. Hotch nehéz szívvel mondja meg nekik, hogy nem a tettest tartóztatták le. Egy kopott kocsi érkezik nagy sebességgel egy farmra, megáll a ház mellett. A házban a kis Michael próbálja kinyitni a rázárt szoba ajtaját, hallja, hogy jön valaki, így visszaszalad a gardróbba, és magára csukja. A szülei házában ismét csörög a telefon, Amy felveszi, a gyilkos az FBI-jal akar beszélni. Hotch átveszi, a gyilkos neki is azt mondja, hogy a szülők nem törődtek a gyerekeikkel, ő bezzeg szerette Ethant, nem kényszerítette rá azokat a ruhákat, hanem vett neki újakat. Hotch kéri, hogy hozza haza Michaelt és tanítsa meg a szülőket, hogyan viseljék jól gondját a kisfiúnak, de a gyilkos azt mondja, a kisfiú nem megy haza többet, és különben is lejért a 3 perc. Amy kikapja Hotch kezéből a telefont, és zokogva könyörög, hogy visszakaphassa a fiát.

A gyilkos vonalat bont, ez egy nehéz pillanat. Kicsivel később a csapat a telefon felvételét hallgatja, Amy és Craig érkeznek, Hotch próbálja elhajtani őket, ekkor Reid azt mondja, hogy szerinte nem férfi telefonált, hanem nő, mert férfi nem ad olyan részletes leírást gyerekruháról, alvási szokásról, mint ahogy hallották. És a háromperces telefon-limit lehet, hogy nem az FBI-nak szól, hanem saját magának: az elmegyógyintézetekben szigorúan szabályozzák a telefonálást. Rossi kéri Garcia-t, hogy nézze át az elmúlt hónapokban kiengedett nőnemű ápoltakat, akik valami családi traumával, kb. gyermek halálával voltak kezelve. De Garcia azt feleli, hogy a személyiségi jogok védelme miatt ezek nincsenek adatbázisba rendezve. Reid-nek van egy ötlete. Az anyja kezelőorvosa örömmel üdvözli Reid-et, akitől választ kapunk Prentiss kérdésére: nem, az anyukája nem tudja, hogy itt van Vegasban. A segítségét kéri. Tudja, hogy nincsen közös elmegyógyászati adatbázis, viszont van egy profil, amit a dokibácsi körbeküldhetne a kollégáinak, hátha valaki ráismer a betegére. Doki bólint, jobbra el. Reid nagyot nyel, és az anyukájához lép. Röviden elmondja, mi a vegasi meló, az anyja ezredszerre mondja, hogy nem szereti, hogy ilyen szomorú munkája van a fiának. Aki egyébként olyan nagyon sovány. És mi a baj még? Semmi. Ne hazudj az anyádnak, Spencer, mi tudjuk, mi érezzük.

Hotch és JJ a temetési videót nézik, Amy rámutat egy nőre: ez bámulta őt. Reid Riley Jenkins-ről kérdezi az anyját, de annak nem jut eszébe ilyen nevű gyerek. De Reid azt mondja, hogy látott dolgokat. Az anyja körülnéz, és azt mondja, hogy ilyeneket itt ne mondjon. ( Emmy-díjat Jane Lynchnek, azonnal!) De Reid temetésre is emlékszik. Persze, Daniel bácsiéra. Meg arra, hogy a szülei veszekedtek a költözések miatt, mert az anyukája szerint Reid veszélyben volt. Hát persze, mert tényleg. Reid azt kérdi, miért gondolta ezt az anyja. Hát, mert az anyák olyanok, mint az állatok: tudják, érzik. Dokibácsi érkezik, 9 kórházvezetővel beszélt, de nincs olyan beteg, akire illene a profil. Ám azt azért elmondja, hogy szerinte nem az számít, mikor engedték ki a nőt a zárt osztályról, hanem hogy szedi-e a gyógyszereit. Reid anyukája közli, hogy amíg terhes volt, ő sem szedte a gyógyszereket: pokoli volt, de mégis csodálatos, hiszen Spencert kapta cserébe. Reid Istent szólítja, az anyja kérdi: Mi az, kicsikém? Reid a doki után szalad, és megkérdezi, hogy lehetséges-e, hogy egy nő újszülöttnek néz egy ötéves gyermeket? A doki szerint komoly pszichózis és gyógyszer-nemszedés esetén simán. Reid telefonál, és közli Hotch-csal, hogy a boncolóorvost az zavarta össze, hogy a nő szoptatva táplálja a gyerekeket. Kis illusztrációt kapunk is ebből: a nő egy bébit szoptat, aztán lefekteti a kiságyba, és kimegy a szobából, a színek és a játékok eltűnnek, és a nagy ágyon immár Michael fekszik betakarva. Garcia azonosította a videón látott nőt: Claire Bates az, három éve lett ápolt, amikor megtysonolta a kolléganője fülét. A néhai apja kocsiját használja, azzal volt a temetésen. És BINGO, három hete adott életet a kisfiának, de hét nappal később a gyermekvédelmisek elvitték tőle. Na, akkor ezért ölte meg Ethant a hetedik napon, mert újraéli a gyermeke elvesztését. Megvan a címe, Hotch, Prentiss, Morgan és Rossi indulnak is, JJ marad, és szól Reidnek, hová menjen. Az udvaron Claire tüzet rak, rönkökből, benzinnel. Hotchék érkeznek a farmra, mennek be a házba, látják Claire-t kifelé rohanni, szaladnak utána a ház mögé. A lángok már magasak, nem látni pontosan, de Claire valamit tart a kezében. Kérik, hogy engedje el a fiút. Claire csak mondogatja, hogy a kisbabája meghalt, pedig ő gondját viselte. Prentiss bizonygatja, hogy a fia él, csak máshol van. Rossi le akarja lőni, de a tűztől nem látják rendesen. Reid érkezik a házhoz, berohan, végignéz mindent, kinyitja az ajtót, és épp mikor már Morgan le akarja lőni a nőt odakint, Reid kiabál a rádióba, hogy megtalálta Michaelt. A kisfiú a nyakába ugrik. Odakint Claire a tűzbe dobja, ami a kezében volt: a kisfia takarója, ruhái, macija. Mind állnak, nézik az égő macit, torokszorító látvány.

Craig és Amy érkezik, Claire-t épp ekkor ültetik be a rendőrautóba, Amy szó nélkül nézi pár pillanatig, aztán odarohan a mentőhöz, de megtorpan, és megfordul: ekkor lép ki Michael és Hotch a házból. Ölelés, sírás-rívás, Amy köszönetet mond JJ-nek, és a pocakjára nézve azt mondja: Maga nagyszerű lesz, tudom. Morgan Reid-hez megy, és kérdi, hogy miért azzal a Riley-val foglalkozik, mikor a mai nap egy nagy sikerélményt adott. Reid azt mondja, négyéves korában az anyja szerint veszélyben volt. Morgan szerint Reid anyja nem volt túl jól akkoriban. Reid viszont részleteket vél tudni az ügyről, de Morgan ezt a fotografikus memória rovására írja. És azt mondja, nyilván ez lehet az oka, hogy ezt a melót csinálja, noha bármit kezdhetett volna az életével. Hisz Jung szerint a tudattalan a kulcs az életcélokhoz. Szóval bármiért is akadt be a Riley Jenkins-ügy Reid fejébe, ez erre a pályára hozta, és ide, Vegasba, az anyjához, és a csapathoz, lehetővé téve, hogy megmentsék Michael életét. Szóval élvezze végre a sikert, mert ez a nap remekül végződött. Reid kérdi az érkező Hotch-ot, hogy megoldható lenne-e, hogy csak holnap utazzanak haza. Hotch bólint, és megkérdi Morgant, hogy el lehet-e valahogy tölteni egy éjszakát ebben a városban? Morgan széles vigyort ölt ÉS HOTCH IS MOSOLYOG, Reid pedig Bob Dylan-t idézi: Szerintem az igazán természetes dolgok az álmok, miknek természetét nem érheti el a romlás. - I think the truly natural things are dreams, which nature can’t touch with decay.

Reid érkezik az anyjához a dokibácsival, az anyja közli, hogy büszke rá, mert tudja, hogy sikerült megmenteni a kisfiút, ugyanis egy anya mindent tud. Spencer azt mondja, hogy dokibácsi megengedte, hogy az anyja szobájában a kanapén aludjon ma éjjel. Az anyja elszántan a dokira pillant, és azt mondja: ha bárki tovább itt akarja tartani a fiamat, a maga szemét fogom kikaparni. A doki meghökken, és azt mondja: egyetlen éjszaka – majd lelép. Reid anyja közli, hogy könnyebben boldogul, ha őrültnek nézik, mert úgy senki nem áll le vitatkozni. Reid lenyeli a nevetését, és Bob Dylan Shelter from the storm című számát halljuk. A csapat egy kerek asztal körül eszik és nevetgél (Igen Hotch is), JJ hasa hatalmas, és eléggé lent van már. Claire a cellájában fekszik, egy párnát ölel. Craig és Amy hazatérnek Michael-lel, és már nem haragszanak egymásra. Kócos Reid alszik az anyja ágya melletti kanapén, mellette a Riley Jenkins-akta.

Zene elnémul, Reid jobb szemhéján át beszáguldunk az agyába, ahol izzanak a neuronok, mert már megint a pincébe álmodja magát: a szárítógép mellett ezúttal egy fehér inges férfi guggol, a zseblámpás-pisztolyos Reid szól neki, hogy FBI, kezeket fel. Ahogy a férfi feláll, Reid látja a földön heverő holttest tornacipős lábait. Reid kéri, hogy mutassa az arcát. A férfi lassan megfordul, Reid rávilágít, és döbbenten kérdi: Apa?

Címkék: gyilkos elmék
22 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hex.kelly 2010.01.05. 09:17:54

És Boldog Új Évet Mindenkinek!
Elnézést kérek, hogy a két ünnep között nem volt hogyvolt, de úgy gondoltam, Újév napjára nincs értelme feltenni egyet, da mostani meg a következő rész viszont összefügg, ezért nem akartam túl nagy szünetet hagyni a kettő között. Ezért van a 4x06 ma, a 4x07 pedig pénteken lesz.

LoVeLA 2010.01.05. 10:12:48

@hex.kelly: a lényeg, hogy itt van az "új" rész végre ♥ amit ismét tökéletesssre írtál meg ♥

joanne 2010.01.05. 10:22:17

Boldog Új Évet!

Rossiék CSI-os beszólása, nem volt semmi! Különösen, hogy pont Vegasban voltak! De biztos a nappalos műszak volt...:)))

Külön köszi a nevető Hotch-ot! Imádom!

hex.kelly 2010.01.05. 10:39:11

@LoVeLA: Köszönöm :-)

@joanne: Na, ezért szeretek hogyvoltot írni, mert írás közben másképp nézem a filmet, és olyat is észreveszek benne, ami egyébként fel sem tűnne. És akkor jól fel tudom rá hívni a figyelmet. Néztem a filmet, és nem hittem a fülemnek, visszajátszottam, aztán megnéztem az angol feliratot, és ott is az volt! Finom, ízléses odabökés, ha már Vegas, akkor CSI, úgyis mindkettő CBS-gyártmány, nem lesz harag úgysem. Tökéletes :-)

Hát igen, az epizód screencap-jei között legalább 8 mosolygós-nevetős Hotch-fotó van.

Laliath 2010.01.05. 11:04:28

Békés, boldog új esztendőt mindenkinek :)

(és most megyek olvasni :)

piszy 2010.01.05. 11:21:33

Köszi a hogyvoltot, ez egy jó rész volt, szeretem, ha Reid-ről adagolnak információt..
A nevetős Hotch-os képet zseniálisan elkaptad, ritkán látni ilyet.
Ja, és annak is "örültem", hogy végre nő volt a gyilkos, végre nem mindig csak pasik. Furcsa, hogy az előzetes profil megalkotásánál szinte mindig férfire gyanakszanak. És hát ugye a nők indokai egészen mások, itt is a gyerek...

Laliath 2010.01.05. 11:30:40

Jó rész volt. Ilyenkor sajog az anyai szívem - mindkét oldalért.
És nagyon kíváncsian várom a következő részt egy ilyen befejezés után.

Köszi, ismét :)

hex.kelly 2010.01.05. 11:35:24

@Laliath: Alig várom én is, hogy mehessek haza, és kezdhessem írni a 4x07-et :-)

Johnny336 2010.01.05. 12:51:38

Külön kiemelted, hogy Hotch nem savanyú képet vág - köszi! :D

nadivereb 2010.01.05. 14:06:14

A rész legjobb jelenete, amikor a helyszínelőket alázzák. Az priceless.

hex.kelly 2010.01.05. 14:20:53

@Johnny336: Persze, hogy kiemeltem, emlékeztem rá, hogy a múltkor kérted :-)

@nadivereb: Ugye? Leginkább azért, mert olyan finom, decens, mégis nagyon konkrét. Olyan, mint Prentiss maga.

lunanyuszi (törölt) · http://lunanyuszi.blogspot.com/ 2010.01.05. 14:42:16

Mikor ezeket a részeket néztem, megállapítottam, hogy JJ nagyon bájos kismamának is (mert ugye tényleg az?). A CSI-os beszóláson rengeteget vihogtunk, az volt az első kedvencünk, mi is megállapítottuk, hogy ez csak a nappalosokra vonatkozhat.

piszy 2010.01.05. 14:46:49

@lunanyuszi: Igen, AJ Cook terhességét tényleg beleírták a sorozatba és szerintem nagyon jól tették!

hex.kelly 2010.01.05. 14:56:29

@lunanyuszi: Igen, igazi, azért is írtam, hogy nagyon lent van már a pocakja. Nekem az előző részben tetszett nagyon az, amikor a gépen a fejhallgatót rárakta a hasára - az látszott, hogy nem akkor csinálta először, biztos vagyok benne, hogy azt is látták az írók, és beleírták.

lunanyuszi (törölt) · http://lunanyuszi.blogspot.com/ 2010.01.05. 18:18:04

@hex.kelly: Milyen kedves ötlet.
Én kicsit aggódtam, hogy kiírják a sorozatból, na nem a terhessége miatt, hanem általa, nagyon örülök, hogy nem tették.

hex.kelly 2010.01.05. 19:09:29

@lunanyuszi: Valami interjúban mondta AJ Cook, hogy amikor megtudta, hogy terhes, és szólt Ed Bernero-nak, Bernero a gratulálás után azt mondta, hogy úgy tűnik, hogy villámgyorsan valami románcot kell kerekíteni JJ-nek. Ezért írták bele a 3x17-be a Will-es szálat, így már kész volt a terep, hogy JJ pocakosodhasson.
Épp tegnap este néztem a Gyilkos számokat, és ez már egy olyan rész volt, amiben az az FBI-os nőcit (aki Charlie professzortársával kavar) játszó színésznő már igencsak nagyon terhes. De közben meg próbálták úgy fényképezni, hogy ez ne látszódjon. Hol elbújva állt, hol elbújva ült, amikor meg nem lehetett, akkor meg kvázi csak válltól felfelé vették, rémes volt.

ebilafan 2010.01.05. 21:41:30

Végre megint itt a kedvenc hogyvoltom. Köszi, ez a rész több szempontból is nagyon jó volt, a mosolygós Hotch (tudom, többen is említettük, de akkor is szívmelengető látvány), meg hogy eleve Reid-centrikus epizód. De a legjobb az egészből Jane Lynch volt, ezzel egyetértek: nagyszerűen játszott, olyan átéléssel, hogy az egészen megdöbbentett. Arról nem is beszélve, hogy az írók tökéletesen eltalált sorokat adtak a karakter szájába. Jó volt nézni.
(Azt említettem már, hogy Reid... és megint Reid az egész részben? XD Na jó, hagyjatok nyugodtan figyelmen kívül, csak az addikciómat táplálom.)

hex.kelly 2010.01.05. 22:47:33

@ebilafan: Nos, meglepő fordulat: a következő hogyvoltot, azt hiszem imádni fogod ;-)

kaltenem 2010.01.07. 14:22:24

B.Ú.É.K mindenkinek!

Kösz a hogyvoltot. Kicsit már előbbre járok a negyedik évadban, hála a digis AXN-nek, és pont azon gondolkodtam, hogy AJ Cook nem maradt túl sokat otthon a picijével, nem?
Mert a negyedik évadban ment el szülni, de elég hamar vissza is jött, mármint a sorozatban, de akkor a való életben sem sokáig maradhatott otthon.

hex.kelly 2010.01.07. 15:12:07

@kaltenem: Neked is BÚÉK, és szívesen :-)
Háááááát, ja. Egy epizódot 6-7 napig forgatnak, és nyilván nem minden főszereplő van jelen állandóan. Úgy számolom, hogy 6 epizód volt, amiben Todd ügynök helyettesítette, de egyszer bejött JJ "látogatóba". Szóval JJ kb. 6 hétig volt otthon, mint más dolgozó nők arrafelé.

kaltenem 2010.01.08. 18:00:22

@hex.kelly: 6 hét! Te jó ég, nálunk 6 hetet mondanak a lábadozásra szülés ill. császározás után.
Ők meg csak ennyit vannak otthon a picurokkal. Szegény ottani nők.

hex.kelly 2010.01.08. 18:23:59

@kaltenem: Angolszász vidékeken ennyi a szülési szabadság. Persze vannak családok, ahol keres apu annyit, hogy anya otthon tud maradni a picivel akár főállású anyaként is. Ezért tud annyi kelet-európai lány kimenni au-pair-kedni, mert inkább fogadnak egy bentlakó lányt, és anya megy dolgozni. Ott nincs gyed, meg gyes, meg egyebek. Dógozni kell, úgy műxik az ország. (Itthon ezért mondja folyton az oep meg a többi, hogy világviszonylatban példátlan luxus a magyar nők 3 éven át tartó finanszírozás. Akkor is, ha nem sok pénz, amit kapnak. Az viszont vitathatatlan, hogy a gyereknek valóban az lenne jó, ha 2,5-3 éves koráig otthon lenne, anyuval.)
süti beállítások módosítása