Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu 8x10 – Végjáték

2010. január 03. 14:00 - Llew

Walter úgy tesz, mintha dolgozna, pedig láthatóan nyugi van. Ezt az érkező technikus kolléga kijelentése is megerősíti, miszerint utálja az éjszakai műszakot, mert soha nem történik semmi. Egy nappali kapudiagnosztika biztosan veszettül izgalmas. A kijelentésre Walter nagy komolyan előadja, hogy bármelyik pillanatban érkezhet egy támadás alatt lévő csapat, majd mindketten jelentőségteljesen nézni kezdik a kaput. Persze semmi nem történik, így aztán elindulnak kávézni. Az ismeretlen arról faggatja a szemüveges tárcsázóhangot, hogy nem érzett-e még késztetést ilyenkor egy másik bolygó meglátogatására. Hát, nem. Persze ő sem, csak kérdezte. Hirtelen villan valami a hátuk mögött, és mire félve megfordulnak, volt kapu, nincs kapu.

Reggel valami oknál fogva a civil Daniel hallgatja ki a technikusokat. Volt-e a kapu aktivitás? Valaki közel ment-e, és zsebre rakta? Bármi szokatlan? Aztán meg poénkodik azon, hogy kávézni mertek. Később is nagyon humoros hangulatba van. Miközben Jackkel az üres csarnokot nézik, megjegyzi, hogy nem lenne annak a helyében, aki ezt elmondja az elnöknek. A biztonsági felvétel szerint egy asgard sugár vitte el a kaput, aminek sok értelme nincs. Hacsak nem Baal volt, aki megörökölte Anubisztól annak lopott asgard technológiáit. O’Neill kiosztja a feladatot. Carter és Daniel tudja meg mi történt, ő meg megy és telefonál.

Teal’c Földön kívül van egy lázadó jaffás összejövetel miatt, és mikor nem tud visszamenni, a protokoll szerint az Alfa-bázisra megy. Ami meglepő módon még mindig ugyan az, mint ami két résszel ezelőtt volt. Pierce ezredes tájékoztatja, hogy a féregjárat létrejön, de az írisznyitó szerint a Földön kirakták a törülközőt a kilincsre. Nincs más megoldás, mint kölcsönözni egy hajót, és hazarepülni, meglesni mi a helyzet. Mivel elvették a játékát, Carter a szenzor naplókkal és a biztonsági felvételekkel múlatja az időt. Talált egy energia jelet, ami akkor kezdődött, mikor az eltűnés előtt két nappal egy fehér köpenyes matatott a kapun.

A fickó hét hónapja dolgozott a programban, mára viszont eltűnt, és a lakása is üres. Valószínűleg a Tröszt van az ügy hátterében. Carter szerint a jel arra kellett, hogy bemérhessék a kaput az asgard sugárral. Ez jó hír, mert egyrészt O’Neillnak nem kell aggódnia a bélyeg gyűjteménye miatt, másrészt meg a jelet figyelve bemérhetik, hogy hol sugároznak legközelebb. Teal’c visszatér a jaffa party helyszínére, de időközben a buli megdöglött. Szó szerint, mert mindenfelé hullák hevernek. M’zel az egyetlen legény a talpán, de ő is később érkezett. Az egész tábor halott, szóval úgy tűnik hosszas sírásás előtt állnak a szép nyári napon.

Carter ötlete megint működött. Egy raktár épületnél kommandóznak többed magukkal. Odabent rakétákat és rengeteg ideggázt találnak, meg egy faszit, aki nagyon rosszul lő, és csak az üvegtartályokat találja el helyettük. Mondjuk ezt csak a tűzharc után veszik észre, de akkor meg Carter szerint már kár izgulni, nem tehetnek semmit. Mikor azonban másodpercekkel később még mindig nem kezdődött el életük filmje, akkor kezd gyanús lenni, hogy talán mégsem az a cucc, aminek hitték. A labor szerint az anyag a szimbiótaméreg új verziója, amit a tok’rával közösen fejlesztettek ki. Vagyis a Trösztnek minden eszköze meg van, hogy vegyi támadást indítson a kukacok ellen, nem törődve a jaffákkal.

A raktárbeli céllövőbajnoknak belépője volt az 51-es körzetbe, szóval Carterék is oda utaznak, hogy megnézzék meg van-e még a kézi készülék, amit Ozirisz használt a le és felsugárzásra, mikor Danielnél álommanóskodott. Az eszköz megvan, de goa’uld DNS, és a vérben lévő naqahdah nélkül nem tudják használni, másként pedig nem találhatják meg Ozirisz valószínűleg még mindig pályán álló, álcázott hajóját. Teal’cék elnapolták a temetést és visszatértek az Alfa-bázisra, ahol az orvos a holtestek alapján megerősíti feltételezésüket a szimbiótaméregről. Nem is ész nélküli harcosok lennének, ha nem a tok’rákat gyanúsítanák azonnal, amit csak erősít, hogy M’zel három másik goa’uld bolygó támadásáról kap hírt.

Szerencsére Pierce ezredes a józan ész hangjaként meggyőzi őket, hogy ennek nem sok értelme lenne, mire Teal’c úgy dönt, személyesen keresik fel a Zarin nevű partizán kukacot, aki beépült Baal seregébe. Az a nagy terv, hogy elfogatják magunkat. Daneilék jól ráijesztettek az 51-es körzetes kis kockára, aki rohant is találkozni a régészt zsaroló ex-NID-ssel, ők meg követték. A kommandósok megkergetik, majd Carter lezattolja és felsugároz helyette a hajóra, ahol meg őt zattolják le.

Daniel biztosan tiszteletbeli vallatótiszt lett valamikor, mert az elfogott tudósgyereket is ő kihallgatja ki. A srác eleinte nem akar beszélni, mondván megölik, de mikor kiderül, hogy megtarthatja a Kajmán-szigeteken rejtegetett fizetéskiegészítését, rögtön segítőkész lesz. Elmeséli, hogy a kézi készülékkel mégiscsak fel lehet sugározni a hajóra. Először véletlenül sikerült neki, de nem jelentette, hanem később is ott lógta el a munkaidőt. Aztán az ex-NID-sek megkeresték, mert tudtak a hajóról, meg a melójáról is. Bár feljutottak rá, a hajót nem tudták irányítani, mert minden ős nyelven volt kódolva, tekintve, hogy Ozirisz Anubisznak dolgozott. Ezért kellett megzsarolniuk Danielt. Elrontotta a kézi készüléket és kiszállt a buliból.

Teal’céket terv szerint elfogják és Zarin elé viszik, aki történetesen egy jó lábú, szőke nő gazdatestben leledzik. Ez mondjuk a sztori szempontjából lényegtelen, de azt mutatja, hogy a tok’rák egy része ad a megjelenésre. Meglepődik, hogy Teal’cékbe tényleg nem szorult több ész, mint amennyi látszik, a támadásról viszont nem tud, szóval kizárt, hogy a tok’rák lennének. Főleg, hogy a beszélgetés közben ezt a bolygót is támadás éri, amibe Teal’c kivételével mindenki belehal.
Pedig én a Jacobbal folytatott beszélgetését úgy értelmeztem, hogy M’zel is tretoninos. Rossz neki, hogy mégsem.

A feltételezéseknek megfelelően a Trösztnek dolgozó ex-NID-sek az agresszorok, akik az álcázott alkeshről lövik ki a Zarinék vesztét okozó rakétát, miközben azt ecsetelik Carternak, hogy milyen marha jól elhárítják a goa’uld veszélyt, járulékos veszteségnek tekintik a lázadó jaffákat. Az újabb célpont kiválasztásnál Carter sikeresen elbizonytalanítja őket azzal, hogy régiek a hírszerzési adataik, de konkrét célpontot nem hajlandó nekik mondani. Daniel előáll a haditervvel. A kis kocka által helyre hozott távirányítós kesztyűvel felsugároz a hajóra, kikapcsolja az álcázót és a hiperhajtóművet, majd megvárja a lovasságot a Prométhesz képében, ami ugyan még az asgard hiperhajtómű nélkül, de már fent repked.

Jack szerint őrült ötlet, mire Daneil megjegyzi, hogy volt kitől tanulnia. Anélkül feljut a hajóra, hogy azonnal elkapnák, de a vezérlés le van zárva, ezért kódfejtés helyett a sokkal egyszerűbb módszert választja, és szétlövi a kristályokat. Eddig tartott a siker szériája, mert kommandózás közben lezattolják, így O’Neillnak döntenie kell, hogy tűzparancsot ad-e a Prométheusznak, és esetleg feláldozza a barátait, vagy időt ad nekik és megkockáztatja, hogy a hajó elmeneküljön.

Már érik a kivégzés Danieléknek, mikor megnyílik a féregjárat, ők meg kihasználják az elterelést, és pankrációzni kezdenek a genyókkal. Teal’c rádiózik át, mert végre valakinek odakint eszébe jutott, hogy talán figyelmen kívül kéne hagyni a tilos jelzést, és óvatosan átgurulni a síneken. Danielt éppen elverik, pedig neki szabad a keze is, nem úgy, mint Samnek, ezért az elejtett rádión visszakiabál, hogy Teal’c szarban vagyok, gyere és mentsd meg a seggem. Az izomember pedig érkezik és lyukat lő az egyik rosszarcba. A másikat Carter közben már le kán-kánozta.

Egyedül a kiscsaj maradt a hídon, aki ahelyett, hogy hátra menne lövöldözni, úgy akar elmenekülni, mint a rajzfilmszereplő, aki a kenu elejében ülve gyorsan evez, hogy lerázza a hátul ülőt. Izzítja a hiperhajtóművet, de Carter bekapcsolja a jeladót, a Prométheusz pedig kapustól átsugározza őket. Mivel azonban O’Neill eddig dilemmázott a tűzparancson, az alkesh meglép. A kapu visszakerül a helyére, a tábornok vállát viszont annak terhe nyomja, hogy a barátai miatt a Tröszt kezében hagyott egy hajót és egy rakás ideggázt.

Címkék: csillagkapu
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

the black ball 2010.01.10. 21:23:01

"időközben a buli megdöglött" hát ezen olyat vihogtam, hogy szmájlit neki:
XD
süti beállítások módosítása