Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu 8x08 – Egyezség

2009. december 27. 11:00 - Llew

Két ismeretlen fazon vitázik egy irodában. A kopasz szerint a másiknak nem kéne megtennie azt, amire készül, mert onnan nem lesz visszaút. Azonban nem ő - Brian - a főnök, hanem Alec, aki közli, hogy az embereknek joga van tudni az igazat. Majd megy is, és egy sajtótájékoztatón bejelenti, hogy ennek a kicsiny sárgolyónak a lakóit csúnyán átverik egy nemzetközi kormány összeesküvés keretében. Ugyanis öt hónapja az elhangzottakkal ellentétben nem is volt meteorzápor, ami kommunikációs gondokat okozott volna, és kétezer katonával együtt elsüllyesztett volna egy amerikai flottát a Csendes-óceánon. Ehelyett E.T.-ék bizony ott kint szaladgálnak, és nem restellnek beavatkozni a földi hétköznapokba. Erre bizonyítéka is van, szóval az érintett kormányok jobban teszik, ha 24 órán belül felfedik az igazságot, különben ő fogja.

Carter és Daniel élőben nézték a közvetítést, de ha nem így lenne, akkor is tudnának a dologról, mert a bejelentés óta Alec Colson folyik a csapból is. Akinek a vállalat birodalma érintett távközlésben, biotechnológiában, űrkutatásban, valamint légi közlekedésben. Ezen felül személyesen birtokol kétszáz szabadalmat. Szóval egy nagyon gazdag, nagyon okos és nagyon sikeres fickó. Carter személyesen is találkozott már vele, mert az egyik cége részt vett a F-302 kifejlesztésében. Mivel van egy rakás műholdja, így elcsíphetett valamit az Anubiszos partyból, de azért első körben meg kell próbálni lebeszélni a további TV szereplésről.

Colson nagyon meg van magával elégedve. Határozottan élvezi, hogy belefingott a nulláslisztbe. Brian nem annyira, hogy neki kéne összetakarítani. A részvényeik árfolyama máris esik, a főnököt pedig nem érdeklik, hogy Washington nem örül, és hogy talán a világ még nem áll készen ilyen bejelentésre. Megérkezik Sam és Daniel, Colson azonban még a mellébeszélés előtt lefegyverzi őket pár műhold felvétellel Anubisz zászlóshajójáról, az antarktiszi csatáról és a Prométheuszról. Az igazi bizonyítéka viszont ettől sokkal több. A média is beindult, Julai Donovan és Emmett Bregman, a két riporter, akik már tudnak a Prométheuszról és a Csillagkapu Programról, bejelentkezik Carternél, illetve Daneilnél, hátha a Légierő rajtuk keresztül bejelentve szándékozná megelőzni, hogy Colson kiborítsa a bilit.

Ő eközben tovább készül a leleplezésre, bár az emberei kissé bizonytalanok, Brian pedig egyenesen tiltakozik. Szerinte a kormány mindenképpen megállítaná őket, ha igazán akarná. Colson viszont valószínűleg nem olvasott, vagy nézett még politikai krimit, mert azon viccelődik, hogy mit tehetnének, megölik? Lejár a határidő, a csapat a bázison nézi, amint Colson egy élő asgardot mutat be a riportereknek. Ez már tényleg valami. Gyorsan telefonálnak Thornak, de ő nem tud róla, hogy valaki közülük a Földön lenne. Erre Carterben felmerül, hogy mi van, ha nem is egy igazi asgard volt a felvételeken.

Nem meglepő módon, hogy a szöszi megint beletalált. Ugyanis Colson egy nővel és Briannal éppen arról beszél, hogy bár a vizsgálatok szerint a kis szürke fizikailag képes a beszédre, fejben mégis mintha hiányozna ehhez valami. Márpedig így hiába akar mindenki riportot, meg független szakértői megerősítést, hogy a lény valóban a földönkívüli intelligencia megtestesülése. Annyi biztos, hogy a DNS a védelmi minisztériumból van, a milliárdos szerint pedig, ha elég kérdést vetnek fel, a kormány előbb-utóbb kénytelen lesz engedni a közvélemény nyomásának. Itt látszik, hogy ez sci-fi. A valóságban egy ilyen naiv ember nem lehet ilyen sikeres.

Időközben Carterék is megtalálják a magyarázatot, miszerint Colson egyik cége asgard DNS-mintát kapott, hátha sikerül nekik segíteni a klónozási problémában. Persze nem tudtak az eredetéről, de láthatóan tovább mentek a kelleténél, az asgard DNS, pedig úgy van kódolva, hogy három hónap alatt kifejlődjön a felnőtt test. Ami azonban a beletöltött tudat nélkül olyan, mint Dexter. Csak egy üres doboz. Ezért nem tud beszélni Colson idegenje. Ez mind szép és jó, de a Pentagon utasította őket, hogy vessenek véget a játszadozásnak, ezért Jack segítségül hívta Thort. Aki elrontja a tábornok bejelentését, mert két pillanattal a rá vonatkozó mondat befejezése után jelenik meg.

O’Neillék azzal indítanak, hogy a klónnal együtt mindent elsugároznak Colson laborjából, aki erre rögtön Washingtonba indul. A következő lépésben Carter – bár nem szívesen – megjelenik Julia Donovan műsorában, és Thor beszélő hologramjával megtámogatva, valamint hazugság helyett a szavakat ügyesen csavarva előadja az ez csak egy trükk című magánszámot. A műsor után aztán kap egy telefont Alec Colsontól, akinek a gépe pont az interjú alatt hajtott végre kényszerleszállást, mert valaki megpiszkálta. A vicces kedve el is múlt, ennek ellenére nem áll el céljától.

A bázison O’Neill arról tárgyal Thorral – aki nagyon esetlenül néz ki a hagyományos karos székben –, hogy talán kaphatnának egy szép hiperhajtóművet a Prométheuszra, mikor Carter visszaér, és miután tisztázzák, hogy nem ők állnak a szabotázs mögött, felveti, hogy avassák be Colsont. Tudja meg, miért olyan fontos titokban tartani az egész ügyet, hisz az erőforrásai miatt amúgy is jobb, ha az ő oldalukon áll. Jack megígéri, hogy felveti a javaslatot az elnöknek, és ezzel Thorral együtt átsugároznak a Fehér Házba. Az elnök valószínűleg egyetértett Carterrel, mert miközben Colson közli a csinos barnával és a tök ideges Briannel, hogy nyilvánosságra hozzák a műhold képeket és az – egyik cége által az Antarktiszról begyűjtött – űrhajó roncsokat, felsugározzák az irodájából, majd Thorral együtt le a cheyenne-hegyi eligazítóba.

Thor beszél pár szót, majd elköszön, Colson pedig miután megnyugtatta Briant, hogy jól van, Carter kíséretében ellátogat a legújabb, és még éppen működő Alfa-bázisra, és kipróbál egy F-302-est. Azonban sem ez, sem a Sammel folytatott beszélgetés nem téríti jobb belátásra. A milliárdos szerint a kapu titka egységbe kovácsolná az emberiséget, míg az ezredes szerint a fordítottja is előfordulhat. Sam azt is elmondja, hogy valószínűleg az az érdekcsoport áll a szabotázs mögött, amely a kapu irányítását akarja megszerezni üzleti, és hatalmi célokból. Amíg Colson sétarepült, addig Brian gyanús telefont bonyolított valakivel, és mire a főnöke visszatér a bolygónkívüli utazásból, már adócsalás miatt nyomoznak ellene, a vállalata csődbe ment, és a sajtó az egész idegen sztorit csak ennek leplezéseként kezeli.

Az adócsalás Brian érdeme, mivel meghamisította a könyvelést, mert a cég túlköltekezte magát. Szintén ő dobta fel Colsont a tőzsdefelügyeletnél. Azonban a háttérben egy Tröszt nevű csoport áll, aminek tagjai nem akarják, hogy a csillagkapu létezése napvilágra kerüljön. Úgy gondolják kötelességük közbelépni és a kormány helyett átvenni a bolygó védelmének feladatát. Tudtak Colson bizonyítékairól, ők akarták megölni a repülőgép szabotázsban, Braint pedig fél éve zsarolják. Ezért tudtak az adócsalásról, és ezért a mostani időzítés.

A csapat a bázison beszéli meg, hogy Brian Vogler segítségével Barett ügynök és az NID megpróbál valami módon a Tröszt nyomára akadni, de közben O’Neill kap egy telefont, miszerint Vogler felakasztotta magát. Carter elmegy Colsonhoz, aki már pisztollyal a kezében üldögél az irodájában. Magát hibáztatja barátja halála miatt, de Samnek sikerül lebeszélnie az agyvelőfröcskölésről. Bár a vállalatának vége, kap egy lehetőséget, hogy egy földönkívüli bázison tovább dolgozhasson.

Címkék: csillagkapu
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zeugma 2009.12.28. 00:39:21

> Itt látszik, hogy ez sci-fi. A valóságban egy ilyen naiv ember nem lehet ilyen sikeres.

:-))
süti beállítások módosítása