Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Született feleségek 5x22 - Végy egy kicsit feleségül!

2009. december 10. 14:05 - Tm

Jackson és Susan elsőként Mike-éknak jelentik be, hogy összeházasodnak. Katherine eufórikus állapotba kerül, Mike-ot láthatóan mellbevágja a dolog. Az eljegyzési partira méretes ajándékkal érkeznek - nyilván az extatikus Katherine választotta -, Mike meg azzal a bejelentéssel, hogy ő is megtalálta végre mi a jó abban, ha élete szerelme férjhez megy máshoz: nem kell tovább asszonytartást fizetne. Uh, banyek, erre nem gondoltam, kap a fejéhez Susan. Nemkülönben Jackson, amikor ál-menyasszonya a sarokban sutyorogva bejelenti, hogy sajna mégsem tud ál-hozzámenni, de van egy jó híre: oké, hideg van Kanadában, de azért mégsem egy Irán. Végül az ál-vőlegény bánatos kutyatekintetének hatására Susan végül elhatározza, hogy beavatja Mike-ot a Nagy Jacksonmentő Akció részleteibe, hátha továbbra is hajlandó lesz állni a cehhet.

Mike ezzel kapcsolatban egyelőre nem mond semmit, viszon taz események hatására másnap reggel feleségül kéri Katherine-t, aki most már tényleg csak sikkantgatva képes beszélni az örömtől. Erre nem betoppan Susan Mike-ot keresve a falházasság sztorijával! Katherine oszt-szoroz, gyorsan lejátssza magában a Mike nem fizet- Susan nem házasodik-Mike nem vesz el engem rettenetesen hangzó forgatókönyvet, és sietve közli, hogy ő majd elintézi a dolgot a pasival. A csipet-csapat nagy pechjére a Katherine által csak félretett telefon végén mindezt kihallgatja Dave, akinek kapóra jön a nagy önleleplezés, mivel már halálra parázta magát azon, hogy vajon mit fog mondani Jackson a tűz estéjéről rendőröknek, ha egyszer végre megtalálják. És ez előbb-utóbb bekövetkezik, ha hirtelen a szomszédba házasodik ez a hülye festő. Dave közbelép, így aztán hiába sunnyog Katherine azzal, hogy Mike nevében bevállalja a további havi apanázs fizetését, az esküvő reggelén jönnek a bevándorlásiak, és szépen felvirágozott menyasszony ide, mindjárt esküvő oda, bezsuppolják a vőlegényt.

Juanita nem ismeri a kettős mérce kifejezést, pedig igazán hasznos lenne például akkor, amikor hiába követel magának egy vacak baldachinos ágyat, miközben Gabrielle épp vadiúj, mások féléves fizetésébe kerülő vázáját ölelgeti elégedetten. Gaby szerint Juanita túlságosan beképzelt, ezért nemcsak ágy nincs, de nevelési célzattal másnap becipeli a helyi ingyenkonyhára önkéntesnek. Részéről persze kösz, de a fehér kiskoszümjéhez sajnos nem megy a kondér. Összefut viszont egy régi teniszklubos ismerősével, aki szintén nem önkéntesként van ott - hanem hajléktalanként. Biztos elitta a nagy házát meg a Tiffany-porcelánkészletét, morfondírozik Gaby otthon Carlosnak. Esetleg elbingózta, próbál még valami durva lehetőséget találni a számára teljesen érthetetlen rejtélyre.

A hirtelen szegénység kérdésköre annyira foglalkoztatja Gabrielle-t, hogy másnap újra átcsörtet a sorbaálló homleszeken, és Jajj, úgy izgultam, hogy nem talállak itt felkiáltással lecsap a lecsúszott ex-Tiffany-tulajra. Szerencséd van, még mindig szegény vagyok, jön a lakonikus válasz. Nagyszerű, örül Gaby, akkor most 100 dollárért szépen mondd már el, hogy mi történt. Alkohol? Drog? Aha, mondtam én, hogy szerencsejáték!  De nem, kiderül, hogy a csaj férje beteg lett, ugrott a jó állás, elfogyott a biztosítás, lassan felélték a Tiffanyt, aztán mire a csóka meghalt nem is maradt semmi. Ennyi. Gaby meghökken, de aztán eszébe jut, hogy hoppá, ők is szoptak, amikor Carlos vak volt, de keményen dolgoztak, és tessék, csak ott van megint az a félmilás váza az asztalon. A csaj szerint viszont akkor igyekezzen is megbecsülni, mert ki tudja meddig ilyen mázlista.

Középkorú Tom állást keres, és az egyik interjún elhangzik a Twitter kifejezés. Amiről ő asse tudja eszik vagy isszák. Kész. Vége. Ezzel hivatalosan is az őskövületek közé soroltatik. Megrogyott önbecsülését Lynette a nála bevált Edie-módszerrel próbálja helyretenni. Lelkesítőnek szánt Ugyan, te Tom Scavo vagy! felkiáltására azonban a bizonyos Tom Scavo egy értetlen és?-sel reagál. Aztán Susanék partiján összefut egy régi évfolyamtársával, aki  őskövület/bácsi helyett sokkal inkább a főiskolás Clive Owennek tűnik. Diéta? Fitnesz? Őssejt? tippelget Tom Kövület irigykedve, és azonnal tudni akarja a titkot. Aztán még ott, helyben eldönti, hogy ő is plasztikáztatni fogja a fejét, mert ez lesz ám a megfelelő felkészülés a twittert vagy mit ismerő kis ugribukrik ellen.

Tudod mikor? - hűti le neje, amikor értesül a nagy tervről - egyrészt nincs pénzünk ilyen hülyeségekre, másrészt a pasik egyre jobban néznek ki, ahogy öregszenek. Kövület Tom azonban szokatlanul kemény és eltökélt, másnap időpontot kér a sebésztől. Lynette kétségbeesetten agyal azon, hogyan beszélje le férjét a dologról. Aztán megtudja, hogy van egy plasztikázott kollégája, aki kb. a hiányzó láncszem Donatella Versace és szegény Michael Jackson között. Bruce, a könyvelésről este már Scavoék kanapéjukon ücsörög, és a sebésze számát ajánlgatja. Az elképedt Tom tudni is akarja a biztonság kedvéért, de Joker kisöccse sem tántorítja el a beavatkozástól. Lynette végül szívhezszóló szpícset vág le az együtt öregedés szépségéről, meg arról, hogy azok a ráncok Tom arcán neki az életük emlékei, amit nem akar elveszíteni, még akkor sem, ha ezen múlik öregecskedő férje állása. Na, ez végre hat.

Karl komoly akciótervet gyárt Orson kisemmizésére: egy kis kreatív könyvelés itt (remek ötlet, bólogat Bree), egy kis titkos bankszámla-nyitás ott (ez jó, mosolyog elégedetten Bree), meg egy kis házkirablás amott (prffff, köpi vissza az épp bekortyolt viszkit sokatlátott ügyvédje képébe Bree).  De nem neked kell csinálni - csitítja már az ötlettől is kiakadt kliensét Karl - van egy uncsitesóm. Bree hallani sem egy betörésekre szakosodott uncsitesóról, így Karl előáll az ultimate megoldással: intézzék a betörést ők maguk. Fogadjunk, hogy dögös vagy símaszkban, szeplőske! - teszi hozzá pimasz vigyorral. Bree felháborodottan tiltakozik a B-terv ellen is, mire Karl, a meggyőzés nagymestere szemléletes képet fest neki a jövőről: a Bree fél vagyonából remekül élő Orson új, fiatal macája hamutartónak használja a kedvenc antik vázáját, na? Egyértelmű, hogy egy ekkora taplóságot bármi áron meg kell akadályozni. Bree konstruktív üzemmódba váltva javasolja, hogy semmiképp ne felejtsék el betörni az ablakot, hogy igazi betörésnek tűnjön majd.

Az önbetörésre Susanék eljegyzési bulija tűnik a legalkalmasabb időpontnak. A páros a hátsó ajtón keresztül hatol be a házba - alapos lábtörlőhasználat után, az úrinő szerint ugyanis attól, hogy betörők, még nem kell koszosnak is lenniük, pláne, ha frissen van tisztítva a szőnyeg. Eltérő személyiségük rablási technikájukban is kijön. Bree a sikkesség nevében finoman elrendezgeti a kandallón maradt díszeket, Karl meg vadul rángatja a fiókokat és söpör le mindent, ami az útjába kerül. Ebből lesz is némi elméleti vita arról, hogy mi a fontosabb: az ösztönök kiélése vagy a neandervölgyi státuszból való kiemlekedés. Karl érvelése látszólag lepereg Bree-ről, titokban azért élvezi, amikor egy pöccintéssel ripityára töri Orson Az év újító fogorvosa díját.

Már csak egy dolga van: a buli utáni hazatéréskor hihetően kell elsuttognia a megrendült "Úristen, minket kiraboltak!" mondatot. Szegény Orson egyből vad esküdözésbe fog, hogy nem ő volt, másnapra meg arra jut, hogy nyilván lesújtott a karma a kleptomán időszakáért cserében. Bree kicsit másképp látja az összefüggést a lopkodás és a betörés közt, de inkább bősz törölgetésbe menekül. Attól azért kicsit megroggyan, hogy Orson csak azért, hogy a kedvébe járjon, újragyártatja kedvenc tárgyát, a szintén a betörés áldozatául esett velencei maszkot. Lehet, hogy mégsem olyan rémes ez a férj és ez a házasság? - bizonytalanodik el Bree. Karl nem kezdő, tudja, hogy a váló nőknél eljön ez a fázis, két jól célzott mondattal, meg egy meglepően őszintének tűnő bókkal helyrerakja Bree-t, aki végül nem visszakozik. Orson viszont véletlenül tudomást szerez a raktárról, ahol meg is találja az elopottnak hitt cuccokat. Lesz még itt botrány ebből a raktározásból.

De majd csak tavasszal, a TV2 ugyanis egy nem túl nézőbarát húzással hosszú álomra küldi a sorozatot jövő héttől. Az évad utolsó két epizódját jelen állás szerint márciusban láthatjuk majd.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szinkrobi · http://iszdb.hu 2009.12.10. 14:17:49

Jaj TM!
Mivel a január és a február kevésbé nézett, ezért nem adják le decemberben.
Ez logikus.
Most nem tudom mit nem lehet ezen megérteni... ;-)

Aragorn831109 2009.12.10. 15:00:12

@szinkrobi: Viszont karácsonyig még épp két hét van. Szóval ezt a két részt, ami még ebből az évadból maradt, azu nyugodtan leadhatták volna...

eezandwizz 2009.12.10. 15:13:38

Ez az összefoglaló is jobbra sikerült, mint az eredeti :-)

Viszont lenne két megjegyzésem. Az egyik, hogy Susan ügyvéd exe a gyönygsorral húzza csőbe Breet (hogy azt viseli majd Orson új, pöffeszkedő libája). A másik, hogy már látom lelki szemeim előtt, amit Susan lelkesen megköszöni Mike-nak szóban is a fizetési hajlandóságát, mire az majd bámul a képébe, mint borjú a moziban és lesz még ezután morci Katherine-nel, aki akkor már nem örömében fog sikkangatni....

Egyébként pedig innen szeretném javasolni, hogy a magyar tévék a műsorpolitikájukat dugják oda, ahova akarják (leginkább vertikális irányban az ég felé)....

piszy 2009.12.10. 15:19:58

Mindkét kercsatorna szégyellheti magát, de ez most tényleg brutál-húzás a tv2-től. Pontosan 2 hét van még karácsonyig, milyen programfelelős az ilyen??????

perzsmacska 2009.12.10. 21:07:34

@eezandwizz: Igen, Májki gyerek lehet morci Katrinnel, ahogy az is lehet vele morci, mivel a hazugság oda-vissza megy.
Májki gyerek minek vall szerelmet és kér feleségül egy olyan nőt, akit nem szeret és nem akar elvenni? Már nem kamasz, hogy ha te csókolóztál Józsival, akkor én megfogom Gizike melleit.

eezandwizz 2009.12.10. 22:17:26

@perzsmacska: igen, igazad van, ez a kölcsönös morci esete lesz :-) Májki is hülye, de én rosszabbul tűröm a Katrin-féle manipulációt, lehet, hogy ezért fókuszáltam inkább arra :-)

perzsmacska 2009.12.10. 22:40:19

@eezandwizz: Igen, azt biztos, hogy mindkettő becsapja a másikat. Hogy melyik a szemetebb, az ízlés dolga.

perzsmacska 2009.12.10. 23:03:59

@eezandwizz: Igazából Katrint inkább sajnálom, hogy becsapják, mert ő az, aki összetörik, ha felszínre jön az igazság, Májk legfeljebb bosszankodik.

perzsmacska 2009.12.10. 23:09:39

Született feleségekben régóta izgat egy rejtély. Szal volt egy epizód, amikor Lynett bejelentette, hogy ők Tommal naponta szeretkeznek, mert Tom valami könyvben ezt olvasta, hogy ezt kell a pároknak.
Bree: Biztos férfi írta a könyvet.
GAby: És Carlos Solisnak hívták?
Ezt célzásnak értettem, hogy Carlos naponta akar intim perceket a nejével. De pár résszel ezelőtt meg arról volt szó, hogy Carlos a sok munka miatt fáradt és nem szeretkeznek, sőt Carlos a nyugis alvás érdekében az ágyhoz kötözi a felhevült nejét.
Szal erre az ellentmondásra ki tud magyarázatot?

Aragorn831109 2009.12.11. 01:50:52

Kérlek, hogy az a Katrin-t írjátok már Katherine-nek. Mert nagyon bántja a szemem. :)

Aragorn831109 2009.12.11. 01:54:51

@perzsmacska: Ez nem feltétlen ellentmondás. Általában sokat szexelnek Solisék, de ha sok a munkája Carlos-nak akkor inkább alvásra vágyik.

Llew 2009.12.11. 09:09:51

A kanadás beszólás azért ott volt: Az olyan, mint itt, csak nem kell fizetni a tv-ért.
Ha már ellent mondás, én ott éreztem a valóságtól némileg több elrugaszkodást, hogy a bevándorlásiak simán kitoloncolnak valakit, aki egy rendőrégi nyomozásban érintett. Vagy csak ott is jól kommunikálnak a hatóságok és a jobb kéz nem tudja mit csinál a bal? Meg ezt a kanadainak lejár a vízuma és bujkál dolgot sem értem. Miért nem kér újat, ha valakik, tán ők kapnák meg a legkönnyebben.

Acron 2009.12.11. 10:08:49

Nem tudom, ki csinálta a képeket, de óriási nagy piros pont a Bree-s képért!!!! Fantasztikus, akárcsak a HV.
A TV2 meg menjen oda, ahova gondolom, nagyon gyorsan...:(

Llew 2009.12.11. 10:17:46

@Acron: mi az, hogy ki csinálta a képet? Nyilván a szerző lőtte. A hv írás mellett külön játék az egy-egy jól elkapott pillanatot vagy idióta fejet ábrázoló screenshot készítése.

Tm 2009.12.11. 10:23:21

@Llew: jovanna, azer hadd zsebeljem be a dicseretet a kepert kulon is:)

Llew 2009.12.11. 10:38:54

@Tm: nem az érdemeidet akartam kisebbíteni, csak nem értem miből gondolta, hogy a képet más csinálta, minta ki a hv-t írta.

Acron 2009.12.11. 11:42:49

@Llew: Bocsi, ezt nem tudtam, mert ilyen kis butácska vagyok:)

Acron 2009.12.11. 11:44:48

@Llew: Megpróbálom még egyszer,az előzőt nem küldte el...Na szóval, nekem ez nem volt egyértelmű, mert nekem ez az egész kínai, hogy mi hogyan kerül fel, meg stb...Úgyhogy bocsika:)

eperlekvár 2009.12.11. 11:46:21

@Llew:
Most volt a Nász-ajánlat (Sandra Bullock) filmben a téma ugyanez :)

Tehát van ebben a kanadaiaknak vízum ügyben valami, nem olyan egyszerű az ...

eezandwizz 2009.12.11. 12:08:33

A kanadai vízum-ügyben most jutott eszembe a Francia csók című film. Nem tudom, emlékeztek-e, hogy Meg Ryan amerikai és egy kanadaihoz akar menni, de amikor ellopják az útlevelét, akkor kezdődik a baj. És amikor a követségeken kuncsorog legalább egy olyan papírért, amivel hazamehet, akkor kiderül, hogy ez az amerikai-kanadai bevándorlás-vízum kérdés nem annyira egyszerű. A kanadaiak egyébként háklisak, ha "egybemossák" őket az amcsikkal, az amcsik meg nagy átlagban lenézik a kanadaiakat -- legalábbis az én tapasztalataim szerint.

Llew 2009.12.11. 12:32:49

@Acron: nem kell bocsánatot kérni csak olyan furcsa volt.
De, hogy tisztán lásd, úgy megy, hogy a szerző - akinek neve ott van a dátum mellett - ír, képet csinál, formázva feltölt, majd sixx élesíti a posztot.

@eperlekvár: igen arra emlékeztem én is, csak olyan fura, hogy a baráti - vagy lenézett - kanada polgárait ugyanúgy kezelik, mint a mexikói, meg egyéb közép-amerikai bevándorlókat.

Acron 2009.12.11. 12:52:21

@Llew: Nagyon köszönöm:) Most már valami dereng, bár még csak haloványan:)

Nem ide tartozik, de véletlenül nem tudjátok, hogy a Vészhelyzet HV-kal mi van?

Llew 2009.12.11. 12:55:27

@Acron: dobsz egy kérdést zaphodbbnak privátban, vagy a közösségi falon és nagy eséllyel kiderül

ragi 2009.12.15. 13:51:01

@perzsmacska: Szerintem Gaby csak játszotta az eszét a barátnők előtt, simán belefér a viszonyukba, hogy szeretik, ha a többiek irigylik valamiért.

farkasokkal tancolo 2010.01.07. 10:17:13

Hát agyam eldobom, tegnap este izgatottan a tv elé ülök, és mit látok? Valami ösrégi epizódot adtak, megőrültek ezek????

farkasokkal tancolo 2010.01.07. 15:08:23

Köszi, megnyugodtam, hogy látni fogom a folytatást. Akkor is megőrültek... :-(

Tm 2010.03.08. 10:09:18

@Alexa81: upsz, dehogynem, csak elneztem egy hettel a kezdest. szerdara potolom, mindenkitol bocs.
süti beállítások módosítása