Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu 8x01 - Új világrend 1. rész

2009. december 06. 09:00 - the black ball

Na, vázoljuk fel, mi a helyzet a földlakóknál. Anubisz legyőzése annyira látványos volt, hogy 11 másik ország is kikéri magának az Antarktiszon lévő helyőrséget, ezért létre fog jönni egy Antarktiszi Egyezmény, amely többek között kimondja, hogy közösen tanulmányozzák az ott lévő ősfotelt. Ergo senki sem építhet oda katonai bázist, vagy folytathat fegyverkísérleteket. De még folynak a tárgyalások, így addig nem igazán mehetünk mi sem oda. A kapun át való utazásokat is minimalizálták, amíg nincs elfogadva az egyezmény. Jack pedig továbbra is Han Solozik, ami nem tetszik a CSK-1-nek. Az asgardokra lenne szükség, de semmi hír róluk.

Carter szerint el kéne mennünk a Hallahoz, ahol a replikátorfogó időmező van. Mivel a hatása nem tart örökké, az asgardok biztos szemmel tartják a helyet. Csakhogy az egy másik galaxisban, az Othallában van. A Jack által felturbózott Tel’takkal oda tudnának menni, de sanszos, hogy az út végére kiégne a hajtómű. Persze mi bátrak vagyunk, de Weir nem engedheti. Ugyanis nem tudni, hogy az ősfotel képes-e újra tüzelni, és bár a kukacok nem fognak sorban állni a Föld leigázásához, jelenleg a TurbóTel’tak túlságosan értékes.

Na nézzük, mi változott a bázison: Hammond helyett ugye még mindig Weir a góré, akit mostanra már lecseréltek szeretett vezérasszonyunkra. Daniel jobban kigyúrta magát, Sam nem változott, Teal’c pedig… Hát ha nem is cápaugrás, mindenképpen kiábrándító az a valami a fején, de nem olyan gáz, mint a hidrogénezett pinaszakáll. Carter egy kis nyomást gyakorol Weirre, hogy O’Neill nélkül már nem élnénk, meg ha nem engedi el őket, akkor nem segít tanulmányozni semmit sem, szóval mehetnek. Illetve csak Sam és Teal’c, mert ha bukják a küldetést, akkor Daniel lehet Jack egyetlen esélye, hogy találjon valami hasznosat a helyőrségen.

Az út így is 10 napig tart, ezalatt Carter és Teal’c mélyenszántó eszmecserét folytat a másik magánéletéről. FIGYELEM! Most olyan, sosem hallott információk derülnek ki bizonyos karakterekről, amik NAGYBAN befolyásolják az EGÉSZ sorozatot. Szóval figyelem: Rya’c JÓL VAN! Bra’tac JÓL VAN! Ishta JÓL VAN! Pete Shanahan JÓL VAN! Na ez a nem semmi. Eltelik egy hét, otthon Weir közli, hogy a tárgyalások még mindig sehol sincsenek, ami Danielnek nem tetszik, és finoman célozgat rá, hogy Weir pont ilyen egyezményösszehozó profi, szóval kapja fel a kis hátsóját, és…de ekkor aktiválódik a kapu. Egy üzenet jött a Camulus nevű kukactól, miszerint a rendszerurak egyezséget akarnak velünk kötni. Mindegyik. Ejha.

Biztos hallottak Anubiszról, és valószínűleg azért akarnak idejönni, hogy megtudják, hogyan győztük le. Carterék megérkeznek, de a Halla sehol sincs. Hirtelen megnő a gravitációs vonzás, és Sam azonnal takarodót fúj, de a hiperhajtómű nem megy, a simák meg maximumon sem mozgatnak el minket. Benézünk a visszapillantóba, és nyugtázzuk, hogy egy fekete lyuk van mögöttünk. Valami nagyon nincs rendben, ugyanis a Halla napja nem volt akkora, hogy fekete lyuk váljon belőle. Teal’c szerint a pajzsok energiáját át kell vezetni a meghajtókba, de akkor széttéphet minket a vonzás. Mindegy, meg kell tenni, elindulunk, de ekkor kiszakad a Tel’tak hátulja, és…még időben átsugározza őket Thor.

Otthon kiderül, hogy kikből áll a kukacküldöttség: Camulus (kelta), Amaterasu (japán) és Yu nagyúr, aki ugye megkattant egy ideje, de a többiek ezt nem tudják. Vele éppen ezért eljött az első harcosa is. Egy semleges bolygón átvizsgáltuk őket, aztán eljöhettek a Földre. Weir bemutatkozik, de a kukacok magasról leszarják, menjünk inkább tárgyalni, hogy minél hamarabb elhúzhassanak. Mivel legyőztük Anubiszt, a kukacok ismét óriási hatalmi űrrel álltak szemben, de most kivételesen nem gyilkolták le egymást, hanem felosztották egymás között a seregeket. Baál azonban nem bírt magával, és megkereste a bolygót, ahol Anubisz a cool harcosait gyártotta, és átprogramozta őket. Így most ő tart a teljhatalom felé. Weir szerint ez tök izgalmas, csak nekünk a mi a franc közünk van hozzá… Nos, ha Baál végzett a kukacokkal, akkor elkezdi megtámadni a védett bolygókat. Ugyanis az asgardok teljesen eltűntek a galaxisunkból.

Apropó asgardok. Megkérjük Thort, hogy mentse meg Jacket, de jelenleg küldetése van, utána azonnal mehetünk. Előbb meg kell bizonyosodnia, hogy a replikátorok elpusztultak. Igen, ők csináltak fekete lyukat a napból. Tudták, hogy „kinti” idő szerint alig két év kell a legóembereknek, hogy elérjék az időtorzítót, ezért más megoldás kellett. Segített volna előbb is Carteréken, csak a téridő torzulása miatt később ért el hozzá a jelünk. A bolygó már eltűnt, de a replikátorok egy masszív tömeggé álltak össze, így csak most fognak átlépni a lyuk eseményhorizontján. Vagy nem. Ugyanis a tömb elkezdett távolodni a fekete lyuktól. Thor szerint az időtorzítóval ellensúlyozzák a fekete lyukat, de még ő sem tudja, hogyan. Egyre gyorsabban jönnek, és új alakot vesznek fel: egy űrhajóét.

Természetesen felénk tartanak, mert miért ne, én is kiakadnék, ha be akarnának dobni egy fekete lyukba. Lőnek is ránk egyet, az asgard pajzsok nem érnek semmit, és mivel a lövedékük is legóból van, elkezdenek hemzsegni a bogarak. Sam és Teal’c elkezdi lőni őket, de Samet elteleportálják a replikátorok, aztán belépnek a hipertérbe. Persze ennél nagyobb problémánk is van: a replikátorok megszerezték az Orilla helyzetét. Ezen a bolygón építették újra az asgard civilizációt. Azért ott, mert tele van neutróniummal, ami ritka anyag, és az asgard technológia alapja. Mivel a legóemberek létrehozásához is szükség van rá, valószínűleg oda tart a legóhajó.

Carter egy szobában találja magát, ahol a falból nem más jön elő, mint Ötödik. Tudjátok, a srác, aki úgy néz ki, mint Frodó, és ritka hülye egy robothoz képest. Kicsit ideges szegény, amiért átvágtuk keményen, úgyhogy bele is nyúl Carte fejébe. Thorék követik a hajót a hipertérben. Thor szerint ha elég közel jutunk hozzájuk, az önmegsemmisítéssel elpusztíthatjuk a legóhajót. Ötödik megvilágosodott általunk, most már előnyként tekint emberiességére. A többiek nem voltak képesek megérteni, mi a kegyetlenség, az árulás és a bosszú.

Otthon Weir és Daniel arra jut, hogy szétblöfföljük az agyunkat asgardostul-ősfotelestül, és reménykedünk, hogy a kukacok nem mernek megtámadni. Yu mond egy marhaságot, szerinte még Anubisz van hatalmon, többet ne is várjunk tőle. Camulus szerint a Föld csak védekezni tud. Ha felvesszük a harcot Baállal, kapunk cserébe egy flottányi ha’tak hiperhajtóművet. Weir szerint inkább nem kell, mi nem fogjuk megvívni más harcát. Meg különben is, már rendelkezünk a technológiával, hála az asgardoknak. Amaterasu elhinti, hogy mi lenne, ha Baál kapna egy olyan hírt, miszerint az Ősök fegyvere jelenleg nem működik. Valószínűleg idejönne, és így nekünk muszáj lenne elpusztítanunk. A rendszeruraknak meg nem kéne semmit felajánlaniuk.

Weir szerint rendben, áll az alku. De Baál legyőzéséért cserébe mindenét akarjuk: a területeit, a hajóit, a seregeit. Camulus szerint ez elfogadhatatlan, de Weir nem enged. Oké, megbeszélik a többi rendszerúrral, és innen folytatják. Thor hajója ezalatt már majdnem eléri a legóhajót, de ekkor elkezdenek lassulni. Valószínűleg maradt egy bogár a tartalék vezérlőnél, úgyhogy Teal’c leszedi. Ám ez az idő pont elég ahhoz, hogy a replikátorok meglépjenek. Ennyit az önmegsemmisítésről. Thor értesíti az Orillát, hogy készüljenek fel a legóhajó érkezésére. A hipertérből kilépve egy ideig védtelenek lesznek, az talán elég lesz az elpusztításukra.

Weir szerint lehet, hogy fel kéne ébreszteni O’Neillt. Ha a kukacok rájönnek, hogy blöffölünk, vagy ha Baál idejön, akkor úgyis használnunk kell a fegyvert. De Daniel szerint ezzel megölnénk Jacket, meg különben sem tudjuk, mennyi nafta van még a fotelban. Walter elhozza az üzenetet, amit a küldöttség küldött a többi kukacnak. Ötödik még mindig küldi az inputot Carter fejébe az érzéseiről, hiába próbálja meggyőzni Sam, hogy nem akarta otthagyni. Az emberi része ismeri a megbocsátást, de Ötödik szerint még nem lépett szintet. Aztán ismét turkálna Sam fejében, amire az kétségbeesetten sírni kezd, Ötödik pedig kezd puhulni a hatására.

A legóhajó elér az Orillához, ahol az asgard flotta darabokra lövi azt. Tudatják Thorral, hogy a küldetés sikerrel járt. Carter tudomásunk szerint halott. Odahaza Daniel lefordította az üzenetet, a kukacok szerint blöffölünk, de bizonyítani nem tudják. Aktiválódik a kapu, megjött a többi kukac válasza. A küldöttséget visszahívták a többiek, a tárcsázás közben Daniel is átfutja azért a választ. Azonnal leállítja a kaput. Mint az kiderül, azért hívták vissza a kukacokat, mert tesztelni akarják a Föld védelmét. Egy anyahajó fog ideérni egy órán belül. Weir ezt háborús cselekedetként könyveli el, és azonnal bezáratja a küldöttséget. Folyt.köv.

Címkék: csillagkapu
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása