Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A Kaméleon 4x05 - Road Trip

2009. december 05. 10:00 - missparker

Misséket Jarod most egy kansasi prérin álló madárijesztőhöz irányította, csak GPS-koordinátákat adott meg. A helyszínen egy sárgára festett követ találnak egy címmel. Kansas, madárijesztő, sárga kő... Jarod Óz birodalmába invitálja az üldözőit. Miss természetesen a haját tépi, Brootshoz vágja a követ, de nincs mit tenni, irány a megadott cím.

Jarod egy útszéli kifőzdében ebédel. Egy nő riadtan ront be a bárba, mintha valaki elől menekülne. Jarod felajánlja a segítségét, de megjön az üldöző, a nőnek egy esélye marad, lesmárolja az igencsak elbambult Jarodot, így az ő takarásában nem veszi észre a rosszarcú és távozik. A nő visszafut a kocsijához, Jarod utána, márpedig ő segíteni fog, beül a nő mellé. Későn veszi észre, hogy a kocsi elé álló pisztolyosnak zsarujelvénye van, de legalább ügyes a pasas, félre tud ugrani a száguldó kocsi útjából. Jarod értetlenkedve kérdezi a nőt, a rendőrség elől menekül? A csaj kijavítja: Nem, a rendőrség elől menekülünk. [Hát Jarod, ezt csúnyán benézted, de mit csodálkozunk? Ha nő van a dologban, ez majdnem mindig előfordul veled.]

Jarod mérges, szólhattál volna hamarabb is, cica. Miután a nő közli, hogy nem kérte a 'segítséget', Jarod is belátja, mindezért maga felelős. Tehát ki kéne mászni a szituból. Ismerkedés, a lány Zoe, az üldözője a volt barátja, Vince, akitől lelépett. Vince zsaru, ezzel visszaélve körözteti, hogy újra a hatalmában tarthassa. Jarod tőzsdeelemzőként mutatkozik be, az öltönye láttán tényleg az lehetett mostanában. Úticéljuk nincs, egyelőre Vince-től kell minél távolabb kerülni. Kezdetét veszi egy tipikus amerikai road movie, piros Ford kabrióval a hatvanas évekből, vagány nővel, motelekkel, üldözővel, ahogy kell.

Missék megérkeztek a megadott címre, egy hatalmas raktárépület, a környékén lévő szeméthegy alapján a forgószél is megvolt, már csak Dorothy hiányzik. Nem sokáig, a raktárban lakó törpenövésű tulaj Misst szólítja Dorothy-nak. Broots örül, érti Jarodot! Akkor ő a Bádogember, Sydney az Oroszlán? Miss leordítja, nem barátom, te max. Totó lehetnél. Miss ideges és nincs formában, a konténeres esetből sem tanult, mindhárman besétálnak a raktárba, a törpe kívülről rájuk zárja az ajtót, varázsszó kell, hogy kinyissa. Íme, Óz - illetve Jarod - világa.

Zoe közben Jarod elveszett gyerekkorát pótolja, tudtán kívül. Most épp az iskola előtt limonádét áruló kislányok tevékenységét magyarázza, majd gazdagítja őket 200 dollárral, feltűnően sok pénze van. Gyerekként ő is árult limonádét a nővérével, ezt minden gyerek kipróbálja. Jarod elkenődik, 'nem minden gyerek...' Aztán megmutatja, milyen jó is együtt énekelni a rádióval. Jarod újabb hiányosságára jön rá, egy számot sem ismer. Ő is egy csodavilágba került, de a józanságát nem adja, a pénzéről kérdezi Zoe-t. A nő erre hisztis lesz, leüvölti Jarod fejét, de egyúttal elmond végre mindent.

Vince-szel két évet élt együtt, a pasi verte, így végül lelépett tőle. 30 éves, van 27 ezer dollárja és egy autója, elindult a nagyvilágba. [Jarod, mintha a világgámenést ismerned kellene] Jarod későn kezd sajnálkozni, Zoe közli, hogy hamarosan elválnak útjaik. A következő álmos kisváros benzinkútjánál jön a hideg búcsú, nem is néznek egymásra, Jarod csendesen eloldalog a kocsitól. A kutastól a következő buszról érdeklődik, de meg kell gondolnia magát. Zoe-t egy seriff letartóztatja, eljutott hozzá a körözés híre. A seriffhez rövidesen megérkezik Jarod Malloy a warringtoni rendőrségtől, ocsmány nyakkendőben, hogy ő akkor vinné is vissza a szökött elkövetőt.

A seriff csodálkozik, Vince Hudono-t várta, de nem gond, ide a nyomtatványt, és viheti az elkövetőt. Jarod meggyőzőereje legjavát veszi elő, a seriff asztalán a gyerekeiről készült fotók, máris tudja, mivel kell hatni rá. 'Affranc, a nyomtatvány Vince-nél maradt, majd elfaxolom, de a lányomnak ma van a szülinapja, nem késhetek, nincs idő visszamenni, maga is apa, megértheti'. Ezt muszáj egy szuszra elmondania, mert Vince már az ajtóban van, a seriffre szerencsére hat a sztori, futás a hátsó ajtón. Zoe elomlik, ez a leghihetetlenebb dolog, amit valaha valaki tett érte. Elvégre a kocsija, pénze Jarodnál volt, simán leléphetett volna. Jarod nyilván nem fejti ki, hogy neki nincsenek pénzgondjai, nem szorul rá arra, hogy bárkit kiraboljon. Hálából megint kap egy csókot, ez már neki szól, nem álca [Jól van Jarod, újfent becsajoztál]. Elhajtanak. Mikor biztonságban érzik magukat, megállnak pihenni, Jarod rendszámot cserél a Fordon. Most Zoe kérdez, tőzsdeelemző, zsaru, hogy is van ez? Jarod csak annyit mondd el, hogy a családját keresi, mert kiskorában elszakították tőlük. Zoe 16 évesen lépett le otthonról.

Zoe-t csak a nagymamája értette meg, és az ikertestvére, Katie. Szerinte nem igaz, hogy az egypetéjű ikrek egyformák. Katie sokkal tehetségesebb volt. Jarod elkészült, keletre egy órányira van az államhatár, odaát Zoe szabad lesz és tiszta. Zoe másképp dönt, észak felé mennek. Folytatódik a túra, gyorskajákkal, Pezzel, poros utakkal, zenével.

Missék bolyonganak a raktárban, Jarod komplett labirintust épített, világítás nincs, a törpe hagyott nekik zseblámpát, a felfestett sárga jeleket kell követniük. Az út egy stúdióba vezet, ahol Broots felfigyel egy G. I. Joe babára.

Jobban megnézi, ez az övé volt gyerekkorában! Egyszer egy nyarat kanyaró miatt egy kórházi elkülönítőben kellett töltenie. Csak ez a baba volt vele, ami az otthonra emlékeztette. Mindeddig nem is jutott eszébe ez a történet. Isten hozott Jarod csodálatos világában.

Zoe átöltözött, csodaszép nyári ruhát vett fel a farmer helyett, különleges helyre mennek. Jarod szeme gúvad, perszehogy megígéri Zoe-nak, hogy megint eljátszik valaki mást, ha kéri. Egy kis házikóhoz érnek, Zoe nagymamájához. A nagyi örül, mikor kisunokája bemutatja a férjét, Jarodot. Jarod nyel egyet, de nem azért Kaméleon, hogy egy friss házast ne tudjon eljátszani. Bár a fej, amit vág, igen érdekes.

Zoe nővére, Linda is itt van a férjével. Szoros testvéri kapcsolat lehet, Zoe az esküvőjükre sem ment el. Linda mintafeleség, mintaférjjel, bizony ám. A másik testvérről, Markról is vannak hírek, a második gyerekük születik nemsokára, sőt aputól a céget is átveszi. Anyu meg még mindig a női klub elnöke. Csupa sikersztori, de most végre Zoe is a jó útra lépett a férjhezmenéssel. Kérdezgetik vadul szegény Jarodot, mivel foglalkozik? Zoe bedobja, hogy repülőgépeket tervez, hátha ebben nem tudnak elmélyülni. Pechje van, Linda férje ért a témához, de Jarod is, mégiscsak eldöcög a társalgás.

Missék továbbmennek a sárgaköves úton, újabb terem, ezúttal napraforgómező, közepén gramofonnal.

Ez Sydneynek szól, egy bakelitlemez idézi fel emlékeit. A háború után, amikor Jacobbal hazatértek Lyonba, a házuk helyén csak egy kőhalmot találtak. Az egyetlen, ami épen maradt, ez a lemez volt, az édesanyjuk kedvenc zenéje.

Jarod a nagyi házában néz körül, furcsa, hogy Katie-ről nem esett szó az este folyamán. Nagyi elmondja, hogy Katie 16 éves korában meghalt, Zoe nem tudta feldolgozni soha, elszökött otthonról. Jarod ezen infóval felszerelkezve indul a hálószobába, 'nászéjszakára'. Zoe örül, végre őt is sikeresnek gondolják, nem lesz többé a család fekete báránya. A nagyi azt hiszi, boldog az ő kisunokája, és ez a legfontosabb. Elvonul tusolni, szexi fehérneműben tér vissza, de Jarodnak más témája akad. Zoe táskájából véletlenül előkerített néhány orvosi receptet. Ilyen gyógyszereket kemoterápia előtt szokás felírni, Zoe rákos beteg. Nem akar kezelést, ezért nem váltotta ki a gyógyszert. Jarodból kitör az orvos, győzködi Zoe-t: ne adja fel, vannak modern kezelések, meggyógyulhat. Gúnyos választ kap, már orvos is vagy? Jarod nem mondhatja, hogy akár az is lehetne. Minden meggyőzőerejét beveti, küzd Zoe-ért, hiába.

Miss közben sejti, hogy lassan az ő terme jön, inkább kirobbantaná magát a raktárból, semmint egy gyerekkori emlékkel kelljen szembenéznie. Nem ússza meg, virágzó cseresznyefák között, egy piknikkosárban talál rá egy gyűszűre. A hozzá tartozó emlék? Muszáj elmondania: nem sokat volt együtt a szüleivel, de egy nap vihar támadt, apu nem tudott elmenni a Központba, Anyu sem tudott sehová menni jótékonykodni, otthon voltak, monopolyt játszottak.

Apu volt a kocsi, Anyu a cipő és Miss a gyűszű. Tanulság? Nincs még egy olyan jó hely, mint az otthonunk. Ez a varázsszó, irány vissza a törpéhez, aki nagy nehezen kiengedi őket. Miss rohan, úgy tesz, mint aki a törpére mérges, valójában inkább Jarod világából menekül. Visszaérnek a Központba, Jarod küldeménye, a Nyugati Boszorkány vár rájuk a laborban. Miss nyakonönti a babát egy kancsó vízzel, az el is olvad, ahogy kell. A helyén egy sárga kő marad, rajta az utasítás, vissza a Madárijesztőhöz Kansasbe. Vááá!

Jarodékra reggel virradt, búcsúznak a nagyitól, folytatódik a céltalan túra. Megjárnak egy vurstlit, Jarod lerabolja a céllövöldés összes plüssállatát. Este egy motelbe érkeznek, romantika, meztelen fürdőzés a medencében, kellemes éjszaka. Reggel Jarod arra ébred, hogy Zoe az ágyhoz bilincseli. Nem játszadozni akar, hanem meglépni. Búcsúcsók, Zoe terveibe többé nem illik Jarod. Milyen tervei lehetnek súlyos betegként? Ajaj. Jarodnak épp időben sikerül megszabadulnia a bilincstől, mert Zoe-t a motel előtt Vince várja. Nem igazán érdekli, mit akar Zoe, majd ő hazaviszi, mert ott a helye, rángatja szívszerelmét. Jarod megmentőként érkezik, Vince fegyvert ránt, Zoe sopánkodik, Jarod üt. Megnyeri az ökölharcot, de mire végez, Zoe elhajt a Forddal. Jarodnak nem nagy gond megtalálni, Zoe egy sziklán állva elmélkedik az életén, itt szeretné befejezni az utazását. Itt halt meg Katie, ő is itt szeretne. Jarod most pszichológussá válik, Zoe azért nem akar meggyógyulni, mert magát okolja Katie haláláért. Mert azt hiszi, nem érdemli meg az életet. Gyanúsan gyengéden dumálja le a szikla tetejéről, Katie halála baleset volt.

Missék visszaértek a Madárijesztőhöz, csak egy levél van a zsebében, ami új. Jarod szemrehányó üzenete. 'Nincs még egy olyan jó hely, mint az otthonunk. Mindenki megérdemel egyet. Szóval miért nem hagytok békén, és hagyjátok, hogy megtaláljam a sajátomat?'

Ez tehát most nem játék volt, Jarod nagyon is komolyan gondolja, hogy nem ezt érdemli a világtól. A saját fájdalmát osztotta meg legfőbb üldözőivel, hátha hathat rájuk. Zoe-t visszaviszi a nagyihoz, rábeszélte a kezelésre. Nem akarná egyedül hagyni, de mennie kell. Zoe vigasztalja, nem lesz egyedül, a családja támogatni fogja. Búcsúcsók, Jarod elballag, vissza sem néz.

Neki nincs otthona, nem is lehet. Az ő élete nem erről szól.

Címkék: a kaméleon
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Laliath 2009.12.05. 10:37:09

Azért szomorú, hogy Miss legalább olyan kétségbeesetten menekül a múltja előle, mint ahogy Jarod keresi a sajátját...

Kaland-Játék-Kockázat · http://kjkk.blog.hu 2009.12.05. 11:15:56

Mikor adják le a többi részt a magyarok? Most a Film plusszon volt a két film,a második jó volt, csak a befejezés lett megint szörnyű, mint mindig. Hogy miért nem tudnak odafigyelni a végére????

SANNA 2009.12.05. 18:13:20

@Kaland-Játék-Kockázat: hogy mikor adja le a kedves Rtl a többi részt, hát ez nagyon jó kérdés, igazából nem fűzök hozzá sok reményt, amit sajnálok, mert egy nagyon jó sorozat volt és még az is. Szerintem egy "másodikesély" helyett simán elférne, dehát nem mi döntünk sajnos...

Köszi a HV-t Miss, remek mint mindig :D

missparker · http://hogyvolt.blog.hu/tags/a_kam%C3%A9leon 2009.12.07. 19:36:36

@Laliath: amilyen múltja van, nem csoda, hogy menekül előle... Jarod meg nem tudja, mit fog találni, kockáztat.

@Kaland-Játék-Kockázat: magyar tévék ígéreteiben bízni sajnos nem éri meg. Volt nagy fogadkozás az elején, hogy majd lemegy mind a 4 évad, de erre már SZVSZ semmi esély.

@SANNA: Köszi! :)

kekhalal21 2009.12.12. 20:37:58

Nagyon várom a következő részt mikor lesz?
De sem volt semmi rész az is biztos úgy ahogy mondják mindenki vágyik az otthon melegére csak ez Jarold nem nagyon kaphatja meg.

Pissta 2009.12.25. 14:30:14

Ez sztem egy jó rész, elmondja kinek mije van, vagy éppen mije nincs! ;)
süti beállítások módosítása