Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Harper-sziget 1x08 – Gurgle

2009. november 12. 13:00 - foxglove (törölt)

Halottak száma: 10 fő. A hajó rövid időn belül indul. A szállóból minden vendég a kikötőbe igyekszik, a Vőlegény kivételével, aki, mivel magára vállalta a temetés lebonyolítását, marad még egy ideig. Shea feldúltan érkezik a hírrel: nincs meg Madison. A Vőlegény gyorsan leállítja az indulóban levő társaságot, csak ne olyan sietősen, először keressük meg a pszichopata kislányt. Az arcokból ítélve valami nagyon hatásos instrukciót kaphattak a rendezőtől, mert Sullyt például konkrétan pillanatok választják el attól, hogy elbőgje magát az indítvány hallatán. Cal azért hamar összeszedi magát, és felajánlja a segítségét. Ezután persze a többiek sem tehetnek másként: maradnak. Sully magában bazmegel.

Ezalatt a Seriff Öcsit faggatja Kétarc rejtekhelyéről. Amint megkapja az információt, azonnal indul is hozzá, Öcsit pedig visszadugják a cellájába, egyenesen a Helyi Erő szomszédságába. Naná, hogy egy perc sem kell hozzá, és már egymásnak esnek. A Helyi Erő éppen Öcsit fojtogatja a rácson keresztül, amikor hirtelen elmegy az áram, és az egyik helyettest egy lövés teríti le.

A Gyilkos dolgavégezetten rögtön le is lép, viszont a cellák kulcsa véletlenül éppen Öcsi közelében landol. Aki egyből kap az alkalmon, és kiszabadítja magát. A Helyi Erőnek viszont nem jár kulcs, hiába próbálkozik észérvekkel, hogy pl: így biztosan Öcsi lesz az első számú gyanúsított. Öcsi hajthatatlan, de érthető a döntés: végül is, ez a fickó az előző pillanatban még a torkát szorongatta, nemrég pedig megpróbálta felakasztani. A hagyományokat folytatandó, a Helyi Erő megígéri, hogy ha legközelebb találkoznak, megöli. De most aztán már tényleg és igazából.

A társaság eközben három csoportra oszlik. A Vőlegény Abbyvel és a Mostohával együtt a szállón kívül keresi a kislányt. Sully, a Feket Srác és Beth a konyhát és környékét kutatják át, és közben tudatosul bennük, hogy a Kövér Srác is eltűnt, de Sully lebeszéli a többieket a kereséséről. A harmadik csapat, azaz a Menyasszony, Shea és a Szőkék pedig az alagsort fésülik át. Madisonnak semmi nyoma, ellenben a szemétégető ajtaján egy tenyérlenyomat díszeleg. Ami azért furcsa, mert a Kövér Srác hozzá sem ért az ajtóhoz. Ennek tutira lesz később jelentősége. (Nem lesz.) Mindenesetre Cal egy koponyát kotor ki a tűzből, ami az orvosi véleménye szerint egy felnőtt emberé, nem pedig egy gyermeké. Shea megkönnyebbülhet. Ellentétben a nézők jelentős hányadával.

A Vőlegény-féle csapat még nagyobb fogással büszkélkedhet, ők Richard horgonnyal átlőtt holttestét találják meg egy farönkre kötözve. (Ismerve Richard vonzódását a kikötözéshez, kijelenthetem, hogy a Gyilkosnak van stílusa.) Pontosan ebben a pillanatban megcsörren Abby telefonja, amit csak a Vőlegény kifejezett utasítására hajlandó felvenni. Madison az, és a Gyilkos üzenetét továbbítja: ha bárki elhagyja a szigetet, a Gyilkos megöli őt. Engem az érdekelne, hogy a hívás időpontjának kiválasztása (ami ugye pont a hulla megtalálásával esett egybe) vajon véletlen volt-e vagy szándékos. És ha szándékos (mert úgy lenne csak igazán érdekes), akkor honnan tudta a Gyilkos, hogy ez mikor fog bekövetkezni?

A hívás után a térerőnek befellegzett, ezért a csapat visszatér a szállóba, hogy a vezetékes vonalról próbáljanak meg segítséget hívni. A telefonok süketek. A Vőlegény összehív mindenkit, hátha közösen ki tudnak találni valamiféle tervet. Ez nem lesz egyszerű, mert a társaság egy részének még a legalapvetőbb tények felfogása is nehezen megy. Abban nagyjából sikerül egyetérteni, hogy Öcsi innentől nem lehet a gyilkos, ezzel még nincs gond. A kommunikációs problémák akkor kezdődnek, amikor azt próbálják tisztázni, hogy a kijárási tilalom kire vonatkozik pontosan. Sully szerint csak a családtagokat érinti, és egyébként is, miért fontosabb Madison élete, mint bárkié. Ez egy értelmes megnyilvánulás volt. A Menyasszony válaszul lekever neki egy hatalmasat. Ez meg egy idióta. Chloé elkezdi összeszámolni az eltűnteket, és egyből le is vonja a következtetést: ezek az eltűnések összefüggenek és egy valószínűleg egy ember művei. A Menyasszony rávisít, hogy fogja be. Amiről nem beszélünk, az nem is létezik ugye. Megint csak: értelmes/idióta.

Hirtelen az egész épületre sötétség borul. Sully és a Fekete Srác felfegyverkezik a szállóban található arzenálból. Cal nem kap, mert ő Sully szerint nem férfi fegyverellenes. A Vőlegény egy cseppet habozik, hogy elfogadja-e, de aztán Abbyre pillant, és ő is elvesz egyet. Remek időzítéssel (három rászegezedő puska várja) a Halászfiú érkezik, és csak a jóindulat vezérelte ide, semmi más. Aggódott ugyanis Abbyért, mert nem volt a hajón. Azon a hajón, ami már vagy fél órája elment. Utasokkal tele. Ami azt jelenti, hogy az egyezség miatt már felesleges aggódni, mutat rá Sully. Nem, inkább maradjunk, majd szerzünk segítséget, erősködik a Vőlegény. Ebben maradnak, Abby a Halászfiúval az őrsre megy, hogy onnan próbálkozzanak. Az őrsön egy tönkretett berendezést, egy halott helyettest és egy bebörtönzött Helyi Erőt találnak. Utóbbi a kiszabadításáért cserébe elárulja nekik, hol találják a Seriffet.

Ami a Seriffet illeti, ő már a Tilos az Á táblánál jár, ami mint tudjuk, Kétarc felségterülete és emellett tele van csapdákkal. És a bőrig ázott Gigi kutyával. A hihetetlenül szürreális látvány eléggé összezavarja a seriffet ahhoz, hogy beleszaladjon egy szerkezetbe, aminek következtében egy fakarót kap a combjába. Annyi ereje még van, hogy kihúzza, de aztán a fájdalomtól eszméletét veszti. Kétarc csak erre várt, és szép komótosan előballag.

Bónuszkép Gigi kutyáról, aki annak ellenére, hogy pár napja még táskakutyaként funkcionált, időközben láthatóan a vadon hierarchiájának csúcsára küzdötte magát.

A Seriff Kétarc kunyhójában tér magához. Kétarc volt olyan kedves, és bekötözte a sebeit, és most beszélgetni szeretne Wakefieldről, mert ő legalább olyan megszállottja a fickónak, mint a Seriff maga. Még Wakefield börtönben írt, szuperexklúzív naplóját is megszerezte. Seriff a napló tanulmányozása közben megjegyzi, hogy ha valaki utánozni szeretné Wakefieldet, akkor ez nagyon jó kis segédanyag lehet számára. Egyébként a szóban forgó napló valóban olvasható szöveget tartalmaz, Wakefield ábrándozását arról, hogyan és miként fog bosszút állni; milyen módon tépi majd ki a Seriff szívét, és ehhez hasonló finomságok. Kétarc bejelenti a Seriffnek, hogy ő azért van itt, hogy elkapja a Gyilkost, és Öcsi fog segíteni neki ebben. Az ismeretségük már régre vezethető vissza, amikor Kétarc megsebesült, Öcsi és az apja rendszeresen látogatói voltak a kórházban. Kétarc szerint a gyilkosságsorozatot Abby hazatérése indította be, lényegében mindennek hozzá van köze. Viszont mivel a Seriff nem képes már igazán partner lenni a beszélgetésben, Kétarc úgy dönt, hogy ideje orvost hívni hozzá.

Amint kilép az ajtón, egy nyílvessző találja el és szegezi a falhoz. A kezéből kiejtett lámpással pedig úgymond saját maga gyújtja fel a faházat. Néha igazán megkönnyítik a gyilkos dolgát (lásd a Szemüveges Srác Darwin-díjas halála). A Seriff nincs abban az állapotban, hogy kimeneküljön, de szerencséjére a Gyilkos helyett Abby és a Halászfiú jelenik meg az ajtóban. Abby az apja utasítására megszerzi az időközben felgyulladt Kétarctól (nem mondom, hogy nem ironikus módja a halálnak) a naplót. A Halászfiú orvoshoz akarja vinni a Seriffet, de ő mindenáron a kikötőbe viteti magát. Azt akarja, hogy Abby hajózzon el innen a Halászfiúval, de sürgősen.

A kikötőben tolongás van, mert időközben Sully, Beth és a Szőkék úgy döntöttek, hogy titokban dobbantani fognak: elkötik valakinek a hajóját, és lelépnek. Amikor a Vőlegény rájön erre, ő is odaindul, egymagában. Calnek az utolsó pillanatban megszólal a lelkiismerete, és rájön, hogy nem tudná elviselni, ha Madisonnak miatta baja esne. Chloé el tudná, de ha Cal marad, akkor ő is. Beth még gondolkodik, de ekkor Öcsi suhan el nem messze tőlük. Sully fogja a puskáját, és mindannyian – később kiegészülve Abbyvel és a Halászfiúval – elindulnak megkeresni.

Abby találja meg Öcsit, de már későn. Valaki hasba szúrta, csak másodpercei vannak hátra. Csak annyit bír elmondani, hogy Abby az oka mindennek, minden róla szól ebben a történetben. Abby elszörnyedését csak az tudja tovább fokozni, hogy a háta mögött a TALPIG VÉRES, síró Vőlegényt pillanatja meg.

Ezt érdekes lesz kimagyarázni.

Címkék: harper sziget
44 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

edike80 2009.11.12. 13:23:51

Na, fogynak már szépen :)
A seriff miért gondolja magáról, hogy halhatatlan és túl fog élni több liternyi vérveszteséget?! Gyanítom, ezzel az "megvárlak a kocsiban benneteket" akcióval jócskán előremozdította a saját halálát, már ha a gyilkos a közelben lófrál...

Alexa81 2009.11.12. 13:44:34

Talán az egyik legjobb rész volt. Már, ha lehet a sorozatot és a jó szót egy mondatban szerepeltetni...
Azt tudtátok, hogy a sorozat egy jelentős részéig (gondolom 8-9. rész) a szereplők maguk sem tudták, hogy ki lesz a végén a gyilkos?

perzsmacska 2009.11.12. 14:04:22

Akkor most tippelgetek.
1. Wakefield Abby igazi apja.
2. Wakefield a halászfiú apja.
3. Wakefield valakinek a társaságból az apja.

Stoney Hill Billy 2009.11.12. 14:15:28

Vőlegény v. Halászfiú?

Gianni0109 2009.11.12. 14:23:41

Nem a halászfiú a gyilkos, és valakinek Wakefield az apja...

misziszmekgájver 2009.11.12. 14:26:26

a legjobb beszólás, mikor a puskákat osztják ki, és a nagyfülű vőlegény szinte...humorosan...hozzáteszi "el ne puskázd"...vajon a szinkronizálók hogy bírják ezt ki röhögés nélkül.
szerintem wakefield ... valakinek az apja, és abban az 1-es, 2-es verzió is beletarozik :)

perzsmacska 2009.11.12. 14:26:30

@Gianni0109: Én most tényleg csak tipplegetek. Halászfiúra azért gondoltam, mert Abbymamanak nem tetszett, mivel ő már látott hasonlót.

Gianni0109 2009.11.12. 14:28:09

én meg tudom...:D:D:D

perzsmacska 2009.11.12. 15:08:12

További tippeléseim.
Szerintem két gyilkos van.
1. Wakefield/Wakefield imitátor
2. Valaki, aki kap az alkalmon és a saját régóta tervezett gyilkosságát "elrejti" a többi gyilkosság közé, így Wakefildre/Wakefield imitátorra kenheti.

Gianni0109 2009.11.12. 15:11:09

Mondjuk arra kiváncsi leszek Henry hogy magyarázza ebből ki magát?! Angolul láttam és annyira nem jó az angolom:$:D

edike80 2009.11.12. 15:13:44

Gianni, szerintem azt fogja mondani, hogy látta a gyilkosságot és a gyilkos után futott, aki elmenekült, persze nem látta, hogy ki volt:) persze ez csak tipp, várom a köv. részt

Ugyandehogy (törölt) 2009.11.12. 15:15:10

szerintem meg Madison a gyilkos. olyan nincs, hogy egy kislány ilyen higgadt legyen áldozatként...
:D

Gianni0109 2009.11.12. 15:15:20

Lassan felpörögnek az események és hullanak majd az emberek mint a legyek...sok ez az 1 hét kihagyás. És kiderül ki a gyilkos(ok)...

Gianni0109 2009.11.12. 15:15:55

Madison max a 2. évadban lehetne gyilkos, már ha lesz.

edike80 2009.11.12. 15:16:42

Gianni én "véletlenül" belefutottam már a megoldásba, de az oda vezető utat nem ismerem.

Gianni0109 2009.11.12. 15:17:29

Véletlenül, azt h csináltad? Nekem a tippem bejött a gyilkosra, de lesz még meglepetés

perzsmacska 2009.11.12. 15:19:29

@Babette: Biztos azért nyugodt, mert ő Wakefield lánya és még abban az illúzióban él, hogy egyetlen szülő sem bántaná a gyerekét.

edike80 2009.11.12. 15:20:36

Véletlenül rákerestem a goglén :)))))))

Dave985 · http://siparadicsom.reblog.hu/ 2009.11.12. 18:03:54

Az eddigi legfaszább rész, egyértelmű. Viszont el ne áruljátok, ki a gyilkos, mert gyorsan átvedlek Wakefieldbe, és végetek!:D

8x láttam a bevezetőt, de csak most esett le, hogy a násznép közt van a gyilkos, haladok.:) Maradjunk annyiban, számomra furcsa bizonyos személyek életben maradása, Cal és Sully közt hezitálok, de remélem egyikkel sem találok telibe.
Ezen felül várom vmelyik főszereplő távozását, nagy poén lenne pl. Abby halála, nyilván sansztalan.:D

perzsmacska 2009.11.12. 18:42:43

A fekete srác sem lehet a gyilkos, mert nem polkorrekt, hogy egyetlen színes szereplő és ő is gyilkos.
Szal a következők kizárva:
Abby
Halászfiú
Fekete srác

fatetű 2009.11.12. 21:31:13

kérdés: mivel minden rész elején elmondja kedves abby, hogy van a randa wakefield aki csúnya rosszat tett anyukájával és még 5másik emberrel. azt lehet tudni ki a másik 5?...vagy ők szimplán csak dekorációként kerültek fel abby anyu köré? mi van ha a másik 5 halott vmelyik abberrált családtagja az? bár akkor nem biztos, hogy ezt a bandát gyepálnák. hm....

sawyer85 2009.11.13. 01:29:35

JO kis rész volt,és vicces hogy a mennyasszonyból tök idiótát csinálnak pedig tök jo kis csaj :) annak idején mikor néztem a gondolatom az volt ezután rész után hogy de jo hogy meg van a következő és már néztem is 1perc szünettel :)

Millagro 2009.11.13. 16:29:12

Szvsz kizárhatjuk, mint gyilkost:
Abby, miatta történik minden, miatta gyilkol a gyilkos.
Madison, egyrészt mert kislány, másrészt többször láttuk a gyilkos szemével.
Sheriff, mivel a házban volt a támadáskor, és a holtesteket is megtalálta a vízben a szemtanúk előtt.
Shane, be volt zárva egyes gyilkosságoknál.
Henry, mivel még több rész van hátra, így tuti nem derül ki még most a gyilkos kiléte, lesz majd valami magyarázata.

Maggie annyira nem maradt meg bennem, de attól még lehet ő a gyilkos. Sully és Danny bűnössége mellett szól, hogy Malcolm elég hamar meghalt azután, hogy kiderült, mi történt az erdőben; viszont, ha bosszút állásnak ellent mond, hogy eleve mindenki célpont. Trish inkább a mostoha anyját ölte volna meg, nem az apját, Shea-ről viszont elképzelhető, hogy a megcsalás kiderülése után eltegye láb alól a férjét. Nikki lehet féltékeny valamiért, vagy neheztel egy régi sérelem miatt. Cal-ból nem nézem ki a gyilkost. Mrs. Wellington viszont jó gyilkosalapanyag lenne, már alapból a családi helyzete elég lenne hozzá, gazdag férj, aki után ő örököl.

gyurmalány 2009.11.13. 16:42:41

a múltkor kérdezte valaki, hogy mi a teoriám, csak mindig elfelejtettem válaszolni. nekem az, hogy abby wakefield lánya, és vőlegény/seriff dilemmám van gyilkos ügyileg.

mert rajtuk meglepődnénk, és a kutyaszemű vőlegény meg tökéltes pszichopata alapanyag :)

edike80 2009.11.13. 18:08:06

Gyurmalány, én kérdeztem :)
Úgy sajnálom, hogy tudom ki a gyilkos, most én is találgathatnék...

gyurmalány 2009.11.13. 18:20:09

@edike80: jajjj el ne mondd!! olyan nehezen állom meg, hogy rákeressek. :)

edike80 2009.11.13. 18:30:36

@gyurmalány: nehogy rákeress! én meglestem és úgy bánom...

edike80 2009.11.13. 18:35:50

Sajnos minden sorozattal, meg val.showal így vagyok, amikor már ismerek mindenkit nem tudom kivárni a végét:(

gyurmalány 2009.11.13. 18:42:37

@edike80: én is, régen még az agatha c.-nek is elolvastam előre a végét, teljesen beteg vagyok :).
az előbb elkezdtem, mert ahogy belegondoltam, hogy nem fogok, abban a pillanatban meg is jött hozzá a kedvem. megálltam, már csak két hét van, csak kibírom valahogy.

az a rohadt gogle meg csak itt kínálja magát :))

edike80 2009.11.13. 18:49:11

Agatha C. gyűjtő vagyok :))) na a könyveknél nem szoktam csalni, csak olvasok minél gyorsabban :)
Egy A.C. könyv max. egy délután :)))

belekotyogok 2009.11.14. 14:02:10

eddig fel sem merült bennem, hogy rákeressek a gyilkos személyére, de köszbazmeg, hogy eszembe juttattátok a lehetőséget, de sebaj, legalább nem fogom bánni, ha elalszom az epizód felét :) :) :)

Dave985 · http://siparadicsom.reblog.hu/ 2009.11.16. 01:40:31

@edike80: Ez biztató. Ezek szerint meglepetésre számíthatunk.:)))

Dennis Moore 2009.11.16. 12:15:12

Én ugyan már láttam végig, de én ettől a résztől kezdve tudtam, hogy ki az, mert volt benne egy utalás. Mint írta is valaki, a színész itt tudhatta meg, hogy ő az, azért ejtette el ezt a jelet.

sawyer85 2009.11.16. 15:57:41

@Dennis Moore: én is ettől a résztől tudtam és a jelet én is láttam... :)

Dave985 · http://siparadicsom.reblog.hu/ 2009.11.16. 17:15:21

@Dennis Moore:
@sawyer85:

Jó szemetek van, én, talán a kialvatlanság miatt, semmit nem vettem ki. De nem nézem újra, nehogy én is ráleljek.:) Addig maradok kuka.:D

KiWiSaGe 2009.11.16. 17:20:47

Szerintem a következő részben senkiben fel sem fog merülni, hogy megkérdezze a Vőlegényt, hogy miért is hagyta ott vérző öccsét.
Nekem a serff gyanús. (Bár ő elméletileg nem lehet)
És én is az Abby Wakefild lánya teoriát támogatom, vagy ha nem is az elöbb-utobb fel fog merülni v.kiben a gyanu,l hisz az anya együtt volt Wakefilddel.

De nagyobb sokk lenne ha a Vőlegényről vagy a Halászfiúról derülne ki a gyilkosság belőlük például simán kinézem.

terasz9 · http://www.teremibalazs.hu 2009.11.17. 12:51:12

Nekem még mindig a halászfiú/seriff páros a gyanús.
a seriff kétarc csapdájába sétált bele, tehát nem szándékosan akarták eltenni láb alól. valószínűleg most nagyobb szerep jut a másik félnek, halászfiú meg egyre gyanúsabban is tevékenykedik.

viszont ez a vőlegény dolog nem hagy nyugodni. egyre erősebb a gyanúm, hogy valamivel zsarolják, ezért ő is benne lehet, tehát pl. szerintem az öccsét ő ölte meg valami kényszerítés hatására. Az öccse meg ezt tudta, és azért nem köpte be Abbynek.

Ráadásul a gyilkolászás már a hajón elkezdődött a szépemlékű Ben epizódszereplésével, tehát akár azt is tehette a vőlegény.

Trish egyre kiállhatatlanabb, már nincs kétségem, hogy részeken belül, talán már a következően elbúcsúzunk tőle.

vorti 2009.11.18. 13:02:03

Kicsit kiszámítható mindig, hogy ki fog legközelebb meghalni, de nembaj, mer még ígyis izgalmas tud lenni. :)
Már csak néhányan maradtak a halállistámról, köztük a menyasszony, remélem hamarosan beadja a kulcsot, szőkék meg éljenek sokáig. :D
A gyilkos meg egyértelműen Maddison. XD

Aragorn831109 2009.11.18. 13:04:25

@sawyer85: Majd áruljátok már el a végén, hogy mi volt az a jel mert nekem fogalmam sincs. Nekem nem tünt fel anno semmi. :D

Levéltetű 2009.11.19. 11:38:22

@perzsmacska:
SPOILER!SPOILER!SPOILER!SPOILER!SPOILER!SPOILER!SPOILER!SPOILER!SPOILER!SPOILER!SPOILER! 1. nem 2. nem 3. igen
süti beállítások módosítása