Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A szökés 4x11 - Néma riasztás

2009. november 10. 13:00 - Freevo

Pánsíp Mihály és bandája egyetlen válaszfalnyi távolságra jutott a Scyllától, most már a világ összes taposóaknája sem akadályozhatja meg őket, hogy behatoljanak. A gond csupán annyi, hogy Mihály súlyos beteg, ezért ki kell hagynia az izgalmakat, arról nem is beszélve, hogy egy kártya még hiányzik a pakliból, hogy használhassák is azt a cuccot, amiről még mindig nem tudjuk, miért olyan kurva fontos. 

A hatodik kártyáról T-Bag és Gretchen hivatottak gondoskodni, utóbbi beöltözik diáklánynak, amitől pont úgy néz ki, mint a barely legal pornók harmincéves főszereplői. T-Bag kajánul készít róla pár képet, majd elküldi Palpatine császárnak azzal a felirattal, hogy "találkozzunk egy órakor a régi szobánkban." A csoffadt ezredesből előtör a vén kujon, és olyan tekintettel rohan a csajhoz, mint egy ötödikes, aki most találta meg a bátyja Tutti Frutti magazinjait. A lánya, gagyi Michelle Forbes rosszat sejt.

Sok jót eddig nem ígér a rész, mert iszonyú sokat pofáznak benne, és eddig annyi történt, hogy Sucre és Mahone átfúrták a Scylla falát, hogy egy száloptikás kamerán keresztül megállapíthassák, a Scylla egy (wait for it) fekete kocka. Scofield többet beszél, mint a teljes első évadban, úgyhogy újra megtudjuk, hogy a halálán van, újra megtudjuk, hogy lehetetlen betörni a Scyllához, valamint az is többször elhangzik, hogy most már nem adhatjuk fel, baszkiöcsém.

Megnyugodhatunk, mégsem tolult le Palpatine császár összes vére a gatyájába. Amikor találkozik Gretchennel, egyből leoltja, hogy ne is keresse nála a hatodik kártyát. Aztán, mielőtt még lelőné, a bérgyilkosnő elrebegi, hogy szereti, és egyébként is gondoljon a közös gyerekükre, így hát a kopaszember elengedi őt. Visszatér a Cég épületébe, és megbeszéli a lányával, hogy Gretchen tényleg nem dugni akart, még szerencse, hogy vannak ennél a világméretű összeesküvésekkel foglalkozó kompániánál ilyen okos emberek, mint gagyi Michelle Forbes, aki ezt előre meg tudta mondani. 

A vidám fiúk nagyban eszelik kifele a nagyszerű tervet, melynek részeként pillanatok alatt beszereznek kúl kütyüket és egyéb hozzáférhetetlen cuccokat (most komolyan, folyékony nitrogén? Beugrottak a Csodák Palotájába?), és közben picsognak. Egyedül T-Bag drámáját értem meg, akinek életében először normális állása, fizetése és munkahelyi sikerei vannak, erre ez a riherongy Gretchen elbaltázza az egész tervet azzal, hogy nem szerzi meg a kártyát.

Don Self egy sárga borítékot ad Scofieldnak, de egyelőre nem tudjuk meg, mi van benne. Misinek műtétre kéne mennie, de a levél miatt meggondolja magát, és a csapattal együtt megy a Gate épületébe, hogy nekiálljanak a Scyllarablásnak. Sara nem tart velük, ő a sárga boríték és egy pisztoly társaságában lecsücsül a felhőkarcolók között egy padra. 

A vidám fiúk fúrókkal, elektromágnessel, hangtompított porszívóval és hulladékfelfogó esernyőkkel felszerelkezve bontják le a Scyllát rejtő falat, a technikát második nézésre se sikerült teljesen megértenem, mindegy, a lényeg, hogy jó sokáig eltart. Utána egy vízszintes létrát képeznek a fal és a számítógép között, dezodornak pedig a folyékony nitrogént használják, amikor a biztonsági termométer besárgul, és előzékenyen jelzi számukra, hogy most már mindjárt kénytelen lesz riasztani. Van ezen kívül majdnem-megbotlás, Scofield-agyroham az utolsó pillanatban, magyarul az írók jobban halogatják a végkifejletet, mint Hunvald György a lemondását.

Szükség is van az időre, mert odafent meg nagybani intrikálás zajlik. T-Bag a múlt hét óta tudja, hogy Gigacsöcs kisasszony Selfnek dolgozik, így Gretchennek ki kell találnia valamit, hogy eltegye őket az útból. Kapóra jön Mr. Feng, a japán maffiózó és potenciális Scylla-vásárló, aki hajlandó segíteni nekik, hogy tőrbe csalják az ügynököket. Megbeszélnek egy találkozót telefonon, amit Gigacsöcs kisasszony lehallgat, majd a Selffel együtt a helyszínre sietnek, hogy jól lelőjenek mindenkit. Persze T-Bagék nem jelennek meg, hanem Fengre és az elitosztagnyi emberére bízzák a két jómadarat, míg ők a Gate-nél gondoskodnak a Scofieldékról, amint sikerrel járnak és visszatérnek.

Pánsíp Misi iszonyú nagy kussban behatol a Scylla körüli vitrinbe, miután gondosan körbevágta az üvegét és vákuumtappancsokkal leemelte azt. Ez után fogja magát, és minden további nélkül odalép a fekete szerkezethez, és elkezdi taperolni. Ettől beindulnak a Scylla érzékelői, és Palpatine császár komputerén egyből jelez a riasztó. Két fegyveres és a császár egyenesen lemennek az alagsorba megnézni, mi van, az egyszeri néző meg üvöltözik a tévével, hogy mi a jó büdös faszért kellett százhuszonkét órán keresztül belopakodni abba a nyomorult terembe, amikor úgyis az volt a cél, hogy beindítsák a riasztót. 

Címkék: a szökés
7 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Johnny336 2009.11.10. 14:29:54

Azért Gretchen-t school girl outfit-ben - duzzogva ugyan - de bevállalnám... :DDD

mjordan 2009.11.10. 15:16:22

Májköl és Sára annyira hitelesen alakítja a szerelmespárt,mint amennyire egy narancs vonzódik egy kaktuszhoz...semmi érzelem.

naughtyL 2009.11.10. 18:31:25

Miért Pánsíp Mihály?:D

Freevo · http://delta.blog.hu/ 2009.11.10. 18:56:16

@naughtyL: Ezt még sixx hozta be, emlékeim szerint azért, mert Májkülnek van egy ilyen pánsípos-sejtelmes zenei témája, ami mindig rosszat sejtet. És mivel agyon van használva, ezért baromi idegesítő. :)

naughtyL 2009.11.10. 19:12:56

Freevo: jaaaj téényleg, csak már nagyon réégen volt..

Amúgy nagyon jó az írásod:)meg is lepődtem, hogy már nem sixx írja(rég jártam erre)

Mindig megszakad a szívem, mikor PB-s cikket látok, mert nem bírom kiheverni a mai napig mit tettek vele..

GJ1 2009.11.12. 12:05:01

azért kellett lopakodni, mert nem mindegy, hogy hogyan riaszt a rendszer: ha feltűnően, akkor a betolakodók rájönnek, hogy lelepleződtek. így viszont a tábornok azt hiszi, hogy meglepi őket, de kiderül, hogy ő lesz megszivatva
süti beállítások módosítása