Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu 7x14 – Végveszély

2009. november 01. 14:00 - Llew

Utazó érkezik a Kelownáról. Jonas Quinn visszatér, de úgy néz ki, mint aki feladta a politikai karrierjét és visszament a gimibe menőcsávót játszani. Azért jött, mert szarban a haza. Az egykor a bolygót uraló goa’uld kutatási adatait tartalmazó kristály elemzése során arra a megállapításra jutottak, hogy az egyedüliként náluk található naquadria természetes folyamatok helyett „isteni” közbeavatkozás eredménye. A kukac valamilyen módszerrel elindított egy folyamatot, aminek következtében a földben lévő nyers naqahdah telepek jelenleg is átalakulnak. A gond az, hogy a reakció hamarosan elér egy nagyobb réteget, ami az adott mélységben uralkodó nyomás és hőmérséklet, valamint a naquadria instabilitása miatt azzal fenyeget, hogy felrobban, megsemmisítve a bolygót. Vagyis ingatlant mostanság nem érdemes venni arrafelé.

 

Carter rövidesen már a Kelownán töri a fejét, és rájön, hogy Jonas hülye frizurája valószínűleg divatot teremtett odaát, mivel az asszisztensnőjének, Kianna Cyrnak pont olyan feje van, csak neki jobban áll. Lényegi információ, hogy a világvége csak hetekre lehet, de az időpont a gasztronómiai módszer (értsd: hasraütésre bemondás) hiányosságaiból fakadóan nem igazán pontos. A Parancsnokságon eközben vendégül látják Langara – a bolygó új neve – egyesített vezetőit, hogy lehetőséget ajánljanak egy részleges áttelepítésre. Azért csak részlegest, mert egy iparosodott civilizációt nem lehet kompletten dobozba pakolni és áthurcolni a kapun. A tiraniai és andari-i politikusok azonban először nem fogják fel, hogy az egész bolygó sorsa forog kockán. Mert bár a robbanás valószínűleg Kelowna határain belül marad, a felkavart por miatt nukleáris tél köszönt be.

Az okosok matekozása során Sam arra a megállapításra jut, hogy az átalakulás nem kezdődhetett háromezer éve, mert a jelenlegi sebességgel számolva a bolygó már régen elszállt volna. A reakció pár éve kezdődhetett. A beszélgetés közben erős földrengés rázza meg a várost, amiről utólag kiderül, hogy egy kisebb naquadria réteg robbanása miatt történt. Teal’cék a Madronát javasolják a költözés célállomásának, de az andari-i képviselő vérszemet kap, és rögtön saját bolygót akar a népének.

Jonaséknál elfogynak a tele írható táblák, ezért átjönnek a Földre, hogy Carter laborjában folytassák a fejtörést, és tájékoztassák Dreylock miniszterelnök asszonyt, miszerint ezt a szart ők kavarták maguknak, mert az egész reakciót a két éve végrehajtott naquadria bomba teszt indította el. Az első, felszín közeli telér átalakulását még a goa’uld Thanos idézte elő, amikor kísérletezés közben az arcába villant a laborjában előállított naquadria. Ez a réteg azonban évezredek alatt visszaalakult volna naqahdahvá, csakhogy a kelownaiak kibányászták és felrobbantották, ezzel elindították a többi telep átalakulását.

A bejelentés persze nem arat osztatlan sikert a másik két ország képviselője körében, és még O’Neill is hiába ordít velük, hogy nem az a lényeg, hogy ki a hibás. Az agytröszt arra jut, hogy az átalakulást nem tudják visszafordítani, de Carter szerint nem is kell, ha megakadályozzák, hogy a reakció elérje a nagy telért. Erre van is egy remek módszer, ami abból áll, hogy felrobbantanak egy atomtöltet a telep előtt található törésvonalnál. A szöszi ezt most nem komplikálta túl. A terv apró hiányossága, hogy le kell jutniuk 20 km mélységbe.

Amihez – minő véletlen – Jonaséknak van egy remek ásógépük, ami egy amolyan fúrófejjel egybe épített földalatti tengeralattjáró, és ami a jelen helyzetet kivéve nem tudom mire lenne jó. Ha tok’ra alagútnövesztő kristályokkal szerelik fel, akkor se perc alatt elérik a kívánt mélységet. Kianna féltékenykedik egy sort, amikor Jonas megmutatja Carternek a gép energia ellátó rendszerét, de a szépfiú egy kis dumával meg egy csókkal látszólag meggyőzi. Később Samnek is feltűnik, hogy a két egyenfrizurás között nem a közös fodrász az egyetlen kapcsolat. Ahogy azt is észreveszi, hogy az ásógép alapjait tekintve goa’uld tervezésű. Amikor rákérdez Jonasnál, kiderül, hogy Kianna tervezte. A csaj eközben injekciózza magát, és a titkolózás alapján nem inzulinnal.

Sam gyanúja alapján hamar lebuktatják. Valójában egy goa’uld, aki Ba’alnak dolgozik és ki kellett derítenie, mi érdekelte Anubiszt a bolygón. Teal’c időközben megszerezte az alagútnövesztő kristályokat, így nincs akadálya, hogy bele vágjanak a küldetésbe, de a szimulációk alapján nem tudják megfelelően irányítani a fúrófejet. Mivel szorítja őket az idő, kénytelenek igénybe venni a csaj segítségét, aki Carterhez hasonlóan teljes mellbedobással a feladatra koncentrál. Teal’c is velük tart smasszerként. A helyzetet fokozódik mikor „Kianna” golyó kommunikátorárára üzenet érkezik Ba’altól, aki sürgeti az elmaradt jelentést. Ha nem kap választ, lehetséges, hogy a bolygóra megy megnézni mi történt.

A goa’uld négyszemközt elmondja Jonasnak, hogy a feladatától függetlenül is érdekesnek találta a társaságát. Illetve figyelmezteti arra, a valószínűleg már a srác fejében is megforduló bizarr gondolatra, hogy valójában Kianna testébe, de az ő személyiségébe szeretett bele, és nélküle sosem találkozott volna a lánnyal.

A bázison eközben megfeneklenek a tárgyalások, mivel a küldöttek nem tudnak megegyezni, hogy az evakuálandókat kalapból sorsolják-e ki, vagy népszavazás keretében mindenki adhasson egy szavazatot magára, esetleg egy közbeszerzési pályázat győztese találja ki a megfelelő kiválasztási módszert. Szolid anyázások közepette már-már az tűnik győztes megoldásnak, hogy a bolygó pusztulása előtt lebombázzák egymás országának felesleges lakosait, mikor Hammondék közlik velük, hogy akkor itt be is lehet fejezni, mert nem mennek sehova. Max haza, hogy a szomszéd tehenével együtt otthon dögöljenek meg, ha nem sikerül a terv. Ugyanis ők jobban kedvelik a madronaiakat annál, hogy ilyen idióta bagázs befogadására kérjék őket.

A bányászakció sem megy valami jól, mert egy lávafolyamon való áthaladás megrongálja a fúrófejet, ezért egy kilométerre a céltól megállnak. A megmaradt tok’ra kristályokkal is csak egy szűk, egy emberes alagutat hozhatnak létre kemencébe illő hőmérséklettel és mérgező gázokkal. Mindenki meglepetésére a goa’uld önként ajánlkozik a sétára. A jó szándéknál azonban sokkal inkább az vezérli, hogy magának akarta/ja a bolygót, ugyanis még semmit nem jelentett Ba’alnak a naquadriáról. Mivel egyedül a kukaccal tuningolt lánynak van esélye életben maradni odakint, így Carteréknak nincs más választása, mint hátizsákba pakolt atombombával útjára ereszteni.

A csomag rendben a helyére kerül, de akkor meg jön az utolsó öt percre tartogatott probléma. Feltehetően megsérültek a generátorok, ezért csökkeni kezd az energia az ásógépben. Ha 50% alá esik, nem lehet elindítani a fúrófejet, és a gép ott marad, ahol van. A goa’uld egy sóhajjal búcsút int sosem volt birodalmának, és közli Carterékkel, hogy induljanak felfelé nélküle. Jonasból azonban vagy az amerikai katona tör elő, vagy csak rájön, hogy beéri Kianna testével is, mindenesetre közli vele, hogy senkit nem hagynak hátra, szóval a kukac fogja be, és gazdatestestől húzza vissza a belét a járgányba.

Bár itt-ott összekoszolva, de időben visszaér, így rendben elindulnak felfelé. A Parancsnokságnak jelentik a Langaráról, hogy szeizmikus aktivitást érzékeltek a célkoordinátákról, vagyis az akció sikeres, majd kicsivel később a fúró is a felszínre ér. Jonas a földi indító csarnokban arról beszélget Daniellel, hogy hiányzik neki a kapun át való utazgatás, és hogy a tanácsban lenni időnként rosszabb, mint az életét kockáztatni. A goa’uld megmentette Kiannát, mielőtt ő maga meghalt volna, szóval mehetnek haza. Jonas pedig kereshet új barátnőt, mert az arcát látva egy darabig még el fog tartani, amíg újra megbízik a lányban.

Címkék: csillagkapu
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sephinroth 2009.11.01. 17:55:45

Jonas hajviselete okozott nekem pár perces röhögést az amúgy unalmas részben...:D
süti beállítások módosítása