Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A Kaméleon 4x01 - The World's Changing

2009. október 31. 10:00 - missparker

Jarodot vonszolják a Központ folyosóján, összeverték szegényt rendesen. A gólemek panaszkodnak Szépfiúnak, ez egy őrült, még zuhanyozni sem tudják elvinni, bűzlik már egy hete. Most a cellájában próbálják jó erős vízsugárral jobb belátásra bírni, majd elektromos sokkolókkal, természetesen hiába. Szépfiú oly' öntelt, a gólem oly' hülye, hogy észre sem veszik, mire megy ki Jarod játéka: a cellája kameráját is éri a víz. Szépfiú még egy szappant is Jarodhoz vág. Szívesen tájékoztatja a jelenlegi helyzetről, saját győzelmének könyveli el: 'a világ változik'. Mr. Parker és Raines elment. Miss Parkerről senki sem tud semmit. Csak ők vannak ketten, egymás ellen.

Ezután diadalittasan elsétál a gólemével, aki a zakójáról hiányzó gomb helyét nézi mérgesen, Jarod megszaggatta picit. Jarod egyedül marad: körülnéz a cellájában. A kamerának annyi, van egy gomb, egy szappan. A gombbal a cella csatornafedelét csavarozza ki, a szappan segít, hogy a szűk lefolyón is könnyen lecsússzon. Szellőzőkön, csöveken mászik keresztül. Végül egy újabb ketrecbe érkezik, Szépfiú újra fölényét fitogtatja, 'a világ változik'. Jarod most valóban összeomlik. A történtek videóját Szépfiú Sydneyvel elemzi. 3 hét telt el Jarod elfogása óta, kezdetben kezelhetetlen volt. Mostanra engedelmeskedik Lyle-nak. A családja a gyengéje, bármit megtesz, hogy megtalálja őket.

Sydney látni akarja, de a Nagy megtiltotta, Lyle pedig tart tőle. Látta, milyen őrült tombolást adott elő, mikor Rainest és Parker-aput elküldte. Az irodába belép egy aktatáskás ronda albínó, Mr. White, Lyle-hoz jött.

Parker-apu egy Maryland-i közkórházban Misst keresi, fényképet mutogat a nővéreknek. Megtalálja egy külön szobában, elég rosszul van, az elmúlt 3 hetet az intenzíven töltötte begyógyszerezve. Parker-apu beszámol a Központról, és hát elkezdett Raines lojalitásában kételkedni. Miss majd' kiugrik az ágyából, 'Elkezdtéééél???' Parker-apu izgatott, már Bridget is kinn van, a menekülésüknek Jarod a kulcsa. Ezzel távozik, Miss hiába könyörög, hogy ne hagyja ott.

Broots majdnem a nyomára akadt Missnek, hallott még valami Csend-Projektről is, de az albínó beleköpött a levesébe, nem mer tovább keresgélni. Sydney Angelohoz fordul segítségért, hol tartják Jarodot? Angelo leviszi a cellához, de lebuknak, Lyle egy gólemmel némi altatót hoz Jarodnak, aki be is szedi szépen. Ideje menni. Sydney utoljára még megölelheti a fiacskáját. Angelo aggódik, 'Jarod lelke elhomályosult', de Sydney a markába nyomott tablettákból levonja a következtetést: az elméje tiszta. Jarod a repülőn tetteti, hogy mélyen alszik, végighallgatja az albínó minden telefonbeszélgetését a Csend-projektről. Van itt C4, nukleáris hulladék, és valami Nash-családot akarnak megölni. Jarod mindent tud, amit kell, akció indul: kinyitja a bilincset, lecsapja a gólemet, elveszi a fegyverét. A fülkéjéből előmászik a pilóta, retteg, ne lövöldözzön, ha a golyó átüti a gép oldalát, akkor fel is robbanhatnak! Nem, ha valami betömi a lyukat, szól Jarod, és kilövi az albínó melletti ablakot, ahová a hipóreklám beékelődik. A következő golyót a pilóta kapja. Futás a pilótafülkébe, mert a gép vészesen hallgat a gravitáció hívó szavára.  Kényszerleszállás a hegyek közt, a gép kitört ablaka véres, az albínó sehol. A megbilincselt gólem hiányolja, Jarod közli, hogy Mr. White eltűnt.

Angelo a szellőzőn át figyeli, ahogy Lyle a Nagynak magyarázkodik telefonon, igaz, hogy Jarod megszökött, de a Csend-Projekt haladni fog, van ott belső embere. Sydney röhög rajta, hehe, a világ változik, mi? Lyle elismeri, hogy tévedett. 'De inkább élek és tévedek, minthogy holtan legyen igazam'. [Bölcs gondolat, az ilyenekért kedvelem Szépfiút.] Broots érkezik, Rainest látta a hallban, pedig úgy tudják, halott. Jól látta, Raines nyikorog be, mosolyogva(!) megöleli Brootst(!), Isten segedelmével kapjuk el Jarodot, ámen. Néznek rá kerek szemekkel, ez megtért?!

Jarod újra szokásos mindennapjait éli, egy nukleáris kutatólaborba jelentkezik. Dr. Jarod Hickum eredményei lenyűgözőek, biztos nem lehetett könnyű ilyen életpályát összerakni. Jarod humora is visszatért, 'ó, csak keres kicsit a neten, kinyomtatja, és máris valaki másnak látszhat'.

Bemutatják Jeanie-nek, aki el van maradva a munkával, mert a két legjobb kutatójukat elveszítették. Jason és Claire Nasht.

Kórház, Misst Broots és Sydney látogatja. Öngyilkossági hajlam miatt tartják megfigyelésen, nem engedik ki. Barmok, hátba lőtték puskával... Csak egy közeli hozzátartozó beleegyezésével mehet el, de az apjáról nem tud semmit.

Jarod belóg Nashék laborjába, egy családi medált talál, Jeanie rányit, mit csinál itt? Csak tájékozódik a projektről. Jarod megtudja a nőtől, hogy Nashék kutatást végeztek a Raylor vállalatnak. Az Energiaügyi Minisztérium lezárta a munkáikat a balesetük után, a kikötőben felrobbant a vitorlásuk üzemanyag-szivárgás miatt, nem találták meg a holttestüket. Most jött el a pillanat, hogy Jarod Sydney-vel beszéljen a Csend-Projektről, ki a belső ember? Angelo megint nagyon figyel a szellőzőből. Jarod tippje, hogy a tégla a Minisztériumnál dolgozik.

Albany, New York állam. Mr. Watts a Minisztérium felügyelőihez fog csatlakozni, késik, máris utálják. Egy középszerű alak, de a miniszterhelyettes unokaöccse. Megérkezik végre, félrekötött nyakkendővel, az aktatáskájával felborítja a táblát, kihullanak a kezéből a mappák, tényleg egy rakás szerencsétlenség.

Csörömpöl egy tálcányi pohárral az asztalon, a felügyelők sóhajtoznak, mi röhögünk, sírva. A főfőnök eligazít, a családot újra egyesítik a tanúvédelmen belül, Jarod beledumál, persze ökörséget. Később próbálja képbe hozni az egyik felügyelő, fanyalogva mesél ennek a hülyének. Nashék sugárhajtáson dolgoztak, de a Raylor fegyverekhez adta el a munkájukat, így szóltak a minisztériumnak, majd megrendezték a halálukat. Jason és a lánya védőőrizetben van, Jason csak akkor hajlandó tanúvallomást tenni, ha együtt a család. Nemrég rátaláltak Claire-re. Holnap visszaviszik őket a nukleáris laborba.

Miss hazaért, saját lábán hagyta el a kórházat, de a balerinamozgást még nem tudja hozni. Az üzenetrögzítőn apu hangja, este 9-re ígéri magát. A kicsi lánykája addig egy üveg whiskyvel múlatja az időt.

Raines egy pappal sétálgat a Központban, mesél, hogy a munkája az élete, Istent szolgálta itt egész életében [vagy inkább játszotta]. Miss előlép egy oszlop mögül, a whisky erőt adott, már fegyvert rántana, de a Rém mosolyogva bemutatja Connelly atyát, Catherine régi ismerősét, akinek semmi kedve Miss-szel konfrontálódni, elhúz [én megértem]. Miss letépi az oxigéncsövet a még mindig vigyorgó Rémről. A vénember anélkül is tud lélegezni, 'Hisz a csodákban, Miss Parker?' Ő a bosszúban hisz, előkaparja végre a fegyverét, miért akarta megölni az apját?

A Rém elismeri, hogy önző cselekedet volt, de ha Miss ezért haragszik, szolgáltasson igazságot. Miss már nem akar lőni, nem veszi be a vallásos maszlagot, megvárja, mire készül a Rém, majd akkor cselekszik, ha már ismeri a terveit.

Jarod a felügyelőkkel Claire-re vigyáz egy tanúvédő házban. Pszichológusnak lép elő, a nő maga alatt van, nem akar enni. Ő megérti, amikor gyerek volt, ő sem akart. Hiányzott a család biztonsága. Visszaadja a családi medált, ez talán segít.

Miss Sydneyhez megy, Raines megtérésének kibeszélése után Sydney elmeséli, hogy Lyle egy egész csapatot kapott a Triumvirátustól, az albínót is megemlíti. Jaroddal azon a gépen volt, ami lezuhant. Jarod biztos meg akarja állítani a Csend-projektet, tehát tudják, hol keressék. [Sydney, te már megint Jarodra vadászol, utállak.] Broots érkezik, kinyomozta, hogy Misst Lyle tartatta fogva a kórházban. Este, Miss azt veszi észre, hogy nappalijába 1 db kézikamera települt a távollétében, a rajta lévő felvételen üzen apu: 'A világ változik, neked át kell vészelned a változásokat, ne akarj megtalálni.' A nappalija már kész átjáróház, most Lyle szólal meg a háta mögött. Magyarázkodik, a kórházzal csak a védelmét akarta biztosítani. És a Csend-projekt? 'Remek, hogy tudsz róla, kell a segítséged. Harcoljunk a családunkért, testvérek vagyunk!' [Jajanyám]

Jarod a labor alaprajzát, makettjét nézegeti, dinamitot készít, igazolványokat gyárt. Angelo adatokat küld neki, fényképek a Csend-projekt résztvevőiről, az egyiken kiszúrja Timsont, az egyik felügyelőt. Főpróba, a labor makettje impozánsan robban.

Irány a tanúvédő ház, mindenki eltűnt, egy fickó maradt csak. Változott a menetrend, Timson így rendelkezett. A labor körül sűrűsödnek az események: Claire Timsonnal épp ide tart, Jason Nash a lányával egy másik egységgel szintén, az albínó pedig túlélte a zuhanást, itt sunnyog a veszélyes anyagok raktára felé, hogy bombát helyezzen el, végül Jarod is megérkezik. A bomba délben robban, tíz perc. Jarod rajtakapja a bombászó albínót, szócsatáznak.

A hóember felemlegeti neki, hogy az apját újra elvesztette, ezzel tovább hergeli az amúgy is feszült Jarodot. Iratokat szed elő a táskájából. Lyle megbízta, hogy találja meg Emily-t, Jarod húgát. Mutat róla egy képet, sokat tud róla. Az anyjáról is vannak infók az aktában, de az albínó a megsemmisítő kemence tüzébe vágja. Jarod teljesen megőrül, belenyúl a tűzbe, mielőtt az akta lángra kapna, az albínó így el tud tűnni.

6 perc a robbanásig. Miss és Lyle is megérkeztek a laborba. Kétfelé válnak, hogy több esélyük legyen elkapni Jarodot. Kaméleonunk a bomba hatástalanításával van elfoglalva, összeégett kézzel nem könnyű. Még 3 perc. Claire Timsonon követeli a családját, a rosszarc csak az óráját bámulja, majd lelépne, de Jarod esik be az ajtón, megint hülye felügyelőként. Előadja a meséjét, hogy meg akarják ölni Claire-t, és a bérgyilkos a Minisztérium embere lehet. 1 perc múlva dél, Timson kétségbeesik, Jarod még mindig feltartja. Aztán hagyná futni, de hopp, az ajtó nem nyílik, na kinél van a kulcs?

Timson pánikban, 'ki kell mennünk, bomba!'. Kis híján infarktust kap, mikor Jarod előkapja az időzítőt. Timson fejére olvassa bűneit, hány embert hagyott volna meghalni a robbanásban? Timsont a kollégája bilincsben viszi el. [Oké Jarod, de mostmár húzz innen, mert Missék is itt vannak]. Claire találkozik a családjával, Jarod boldog, de még mindig nem érzi a veszélyt. Integet a küszöbről, végre kiszúrja a felé tartó Misst, gyorsan bevágja az ajtót.

Miss benyit, az időzítőt találja meg Jarod laboros és felügyelői igazolványával, ennyit tud levinni a kocsihoz Lyle-nak. Befenyíti, hogy ha legközelebb beküldi egy robbanni készülő épületbe, jobb lesz, ha az tényleg felrobban, különben Szépfiú szürkeállományát fogkefével kell majd összeterelni. [Testvéri szeretet Miss Parker világában.] Jarod Lyle-nak is hagyott anyagot. Vizes szivacs, elektromos csipesz, kábelek, levélke, hogy 'hamarosan találkozunk'. Szépfiú, biztos lehetsz benne, hogy azt kapod vissza, amit te tettél vele, Jarod tartja az ígéreteit.

Miss este otthon iszik, az üzenetrögzítőn újra apu hangja. Ne aggódjon, Bridget és ő biztonságban vannak. [El tudom képzelni, mennyire aggódott Szösziért.] Sose fedje fel a gyengeségeit, kapja el Jarodot, ő a kulcs. Vigyázzon magára, a Központban semmi sem az, aminek tűnik, talán a testvérében bízhat [Hát persze.]

Jarod Emily képével egy garniszállóban keresgél, a húga tegnap távozott, félt, mert valaki követte. Nem mondta, merre tart, aranyos lány, a családját keresi. Jarod elkeseredésében Misst hívja, mindkettejük vigasztalására. Legalább egy családot össze tudtak hozni, ez is valami. Miss panaszkodik, az övé épp most hullt szét, talán Lyle-nak igaza van, a világ változik. Jarod pesszimista, szerinte nem számít, hogy változik-e, ők úgyis mindketten egyedül élnek benne. Telefon letesz.

Ketten kétfelé szomorkodnak. Vége.

Címkék: a kaméleon
13 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kekhalal21 2009.11.03. 18:11:40

Ez nagyon jó volt de csak a közepe amikor megszökött de amúgy a szép fiú nagyon hiszékeny hogy meg töri Jarold ejnye ejnye szép fiú de azon kívül szerencsére megszerezte a húgáról az adatokat de a húga is olyan jó Jarold.

kekhalal21 2009.11.04. 20:20:37

Miss Parker lehet egy nagyon fontos kérdésem hogyan szedet le a képeket sorozatról mert kéne a progi mert mi is neki állunk csinálni egy két sorozatot köztük van az Odaát folytatása is sürgős lenne.

missparker · http://hogyvolt.blog.hu/tags/a_kam%C3%A9leon 2009.11.06. 20:54:32

A lejátszóprogramon lévő pillanatkép funkciót használom. PowerDVD-vel 620 kb-os képek születnek így, amiket a Sixx által ajánlott FastStone Resizer-rel állítok be 490 px széles képekre, ami a bloghoz kell. Az átméretező progi ingyenes, innen töltheted le: www.faststone.org/FSResizerDetail.htm

kekhalal21 2009.11.06. 21:16:32

Mondtam már hogy imádlak Miss Parker meg menteted az életemet hamarosan fel rakom az x-csapatott és az odaát folytatását.

kekhalal21 2009.11.08. 15:25:00

Hol van a következő rész mert már nagyon várom.

kekhalal21 2009.11.11. 15:55:44

Van egy jó hírem a Kaméleon sorozat kedvelőinek hogy 2009.11.22-én le adják a Kaméleon Renegát c.filmet 21:00 perckor a film+ lesz ha valakit érdekel az jöjjön üljön le a tv elé és nézze velem csak úgy gondoltam hogy meg osztom a rajongokal.

Delffy 2009.11.11. 20:39:33

Kékhalál21! Isten vagy! Köszike!!

kekhalal21 2009.11.12. 20:00:53

Figyelem aki még ide néz az oldalra akkor érdemes mert neki által folytatni az Odaát sorozat azaz 2x13 rész fel került úgy Odaát folytatása ha meg jelenik az oldalon várom a véleményeteket minden képen.

missparker · http://hogyvolt.blog.hu/tags/a_kam%C3%A9leon 2009.11.12. 22:04:49

Kekhalál21, köszi, hogy ennyire figyelsz a műsorújságra :))

Bocs a kimaradozásokért, küzdök némi betegséggel, de szombaton jön a 4x02...

kekhalal21 2009.11.13. 06:42:18

oké nagyon jó bullást kívánok neked meg ha lesz még ilyen azonnal fel rakom az oldalra

kekhalal21 2009.11.13. 07:39:45

odaatfolytatasa.blog.hu/api/trackback/id/1520396
Itt meg található az oldal csak még nem tudom hogyan tegyem ki ide valaki segít nekem kérem.

Pissta 2009.12.04. 19:52:06

Elkezdődött az utolsó évad! :(
Tetszett a "Jajanyám!" beszólásod.;)
süti beállítások módosítása