Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A Kaméleon 3x22 - Donoterase II. (Évadzáró)

2009. október 24. 10:00 - missparker

A múlt rész horrorja után idilli jelenettel nyitunk, az Őrnagy Jarod gépén dolgozik a  kandalló melege mellett, Jarod alszik. Hogy mégse legyen minden csodás, Jarod újfent rémet álmodik. Az Őrnagy eközben utánajár fia múltjának, végignéz egy lemezt. Látja, ahogy Jarod gyerekként megoldotta az Apolló-problémát, de előtte átéli a saját tűzhalálát. Aztán a villamosszékes kivégzést, a bányaomlást, a sivatagi túlélést. Jarod verejtékesen ébred, ki kell hozni Geminit a Központból. Betörnek a Központ kommunikációjába, megtudják, hogy átadják Geminit a Triumvirátusnak, a kérdés mikor és hol. A naiv Jarod Sydney-t hívja, de mivel Szöszi és Szépfiú megjelenik, Sydney nem veszi fel. Közlik, hogy Gemini hajnalban indul, előre kellett hozni az időpontot, mert Jarodék bejutottak a hálózatba, Sydney elutazhat a fiúval. Miss az anyja feljegyzését olvassa újra az Ikrek-Projektről. Mit tenne most Catherine? Gyereket mentene, tehát Miss is erre adja a fejét. A srác a cellája sarkában sírdogál, de jelenti Missnek, hogy munkára kész, kérhet tőle bármit, csak ne mondja el Rainesnek, hogy sírt, mert ideges lesz, ilyen nem fog többet előfordulni, azért van itt, hogy szolgálja az emberiséget. Jézusom. Miss elmeséli, miért érkezett: látni akarta, mert ismert régen egy olyan fiút, mint ő, és szerette, de ezt sosem mondta neki. Most végre magának is beismerte Jarod iránti valós érzelmeit, magához öleli a srácot:

Mire megígéri Gemininek, hogy kiviszi innen, Raines odanyikorog, hogy nem viszi sehová. És Sydney áll mögötte! [Rohadj meg, Sydney]. Később a laborban megszólal a telefon, Miss sejti, hogy Jarod az: 'az eredeti kísérleti patkányod, Syd'. [Ennyit a gyerekkori szerelemről.]

Jarod Gemini szállításának időpontját kérdezi, Sydney végre őszinte, és közli, hogy nem segít, a rendszerbe is felesleges betörnie. 'Itt nincs többé menedék' -, majd levágja a telefont. Ez ad még nekünk némi reményt, hátha mégis kettős játékot játszik. Az nem létezik, hogy Jarodról lemondjon. Jarod nem optimista, kifejezetten elképedt. Az Őrnagy higgadtabb: Sydney vajon miért árulta el nekik, mit ne nézzenek meg? Csak azért, mert nem volt egyedül. Tehát újra betörnek a rendszerbe, a jelszó nyilvánvalóan 'menedék'. [Jól van Sydney, mégsem utállak annyira.]

Eljön Gemini utaztatásának hajnala. Gólemek és Sydney veszik körül a fiút, két autóból áll a konvoj. Már kivilágosodott, majdnem a reptérnél vannak, mikor egy kamionbaleset miatti teljes útzárhoz érkeznek. Szöszi és Lyle az első autóban ülnek Geminivel. Már eléggé tombolnak, mikor az egyik forgalomirányító füstgránátot vág a kocsiba. Jarod. Az Őrnagy a gólemek kocsiját intézi el hasonlóképp, Geminit Jarod vonja magához. Megérkezik a 3. autóval Miss és Broots. Az eléjük táruló kép nem sok jót sejtet:

Miss tudja, mi történik, ez csak Jarod műve lehet, gázt! Jarod kiszúrja, szét kell válniuk: ő Geminivel beugrik az egyik kocsiba, az Őrnagy másik kocsival vág Miss elé. Nos Miss, ki a fontosabb neked? Anyád feltételezett gyilkosa vagy Jarod és vele a karriered? Az Őrnagyot választotta, Jarod még látja a kocsiból, ahogy elkapja, de nincs mit tenni, menekülni kell.

Központ, heveny ordítozás tör ki a teljes vezetőségben, mindenki mást okol a történtekért. A hirignek a Nagy Mutumbo vet véget, megjelenik és lebaltáz mindenkit.

Lyle kínálja a megoldást: az Őrnagy legyen az adu-ász Jaroddal szemben. Miss kér 10 percet az Őrnaggyal kettesben, ő majd kiszedi belőle, hová mehetett Jarod. Erre a Nagy Szöszinek adja az Őrnagyot, majd rendelkezik, hogy Jarod és Gemini után Szépfiú kutasson. Miss tovább érvelne, Jarod után menni erőforrás-pocsékolás, a kulcs az Őrnagy. Parker-apu leállítja, igazi stratégaként a Nagy mellé áll a lányával szemben. Miss tehát egyedül maradt, Sydney és Broots lapítanak. Később Miss az apjához megy tombolni, miért nem védte meg?! Hülye vagy, lányom, most a Triumvirátus uralkodik. Az persze kérdés marad, hogy az öreg Mutumbotól fél, vagy inkább attól, amit a kicsi lánya megtudna az Őrnagytól. Miss dohogva lemegy a laborba, ahol Sydney szokása szerint Jarod legótornyát bámulja. Már várja, hogy Miss őt is elküldje a francba, de Miss megtalálta a 'Menedék' tárgyú mailt, amit Jarodnak írt. Tudja, hogy így menekítette ki a Központból Geminit.

Sydney elismeri, hogy ezért akarta mindenáron átvenni az irányítást a fiú felett. Fontos volt neki, hogy még egy gyerek ne jusson Jarod sorsára. Szóval Miss, ha neked fontos, hogy az Őrnaggyal szembenézz, akkor menj.

Jarod az erdészházba vitte Geminit. Igazán gondoskodó, de Gemini retteg tőle, meg sem mer szólalni. A magyarázatot is megkapjuk rögvest, Sydney-ék Gemini-videót néznek: Raines az őrült videóról bemutatta neki Jarodot, azt mondta, megölte Gemini szüleit, segítsen megtalálni. Gemini nem tudott segíteni, mert a Rém nem tudta teljesen átverni az érzékeit. Gemini egyszerűen érezte, hogy Jarod nem gyilkos személyiség. 'Talán ugyanazt érzi, mint én'. Jarod végül tisztázza mindezt a fiúval. Gemini a szüleire kíváncsi, ez bonyolult. Jarod inkább a tehetségükről mesél, és a lehetséges jövőről, a saját fájdalmas múltjáról. Hogy a Központ kihasználta a képességeit, visszaéltek vele. Aztán a szökéséről, majd végül a DNS-mintákról. Gemini kétségbeesik, az nem létezik, hogy neki nincsenek szülei, Raines mondta, hogy Jarod okos és veszélyes, biztos hazudik. Jarod a saját videóit mutatja meg bizonyítékként, Gemini szomorú, de már hisz neki.

Miss az Őrnagyhoz megy, sziszeg, mint egy kígyó, 'az anyám miatt fogsz meghalni, nem a fiadért'. Az Őrnagy felismeri a fegyvert, az övé volt.

Aznap, mikor Catherine meghalt, ki kellett volna vinniük Jarodot és még két másik gyereket. Raines az Őrnagyra lőtt, majd elvette a fegyverét. Catherine rátalált, tudta, hogy Jarodért jött. Azt mondta, sietnie kell, mert a Triumvirátus megfenyegette a férjét, a Gemini-Projekt miatt. Parker-apunak azt ígérték, megölik a feleségét és a lányát, ha akadályozzák a munkát. Emiatt Catherine Európába akart szökni. Hoppá, az Őrnagy meséje és Miss eddigi infói fedik egymást. Az is kiderül, hogy Parker-apu ártatlan volt mindenben, lavírozott a Triumvirátus és Raines között, a túlélésért.

Másnap, Jarod reggelivel ébreszti Geminit, mégpedig fagyival. Elfelejtheti az optimalizált tápértékű izéket, az evés igenis élvezet.

És még mennyi minden van, amit ki kell próbálni! De előbb az Őrnagyot kell kihozni a Központból. Gemini két pofára tömi magába a fagyit, de annyit odavet Jarodnak, hogy fel kell ajánlani cserébe valami mást, ami nagyon fontos nekik. Nem egy elveszett kölyök.

Miss beszámol Sydney-nek, nem hiszi el, hogy évekig mást hibáztatott az anyja haláláért. Mostmár tudja, ki a bűnös. Sydney rávilágít az újonnan megtalált lelki béke és a töltött fegyver közti ellentmondásra, de Miss megmagyarázza, miközben bájos örömmel dédelgeti a fegyverét: a Rém halott lesz, ő meg boldog.

Broots ront be az irodába, jöjjenek azonnal, ezt látniuk kell, Úristen! Mi történhetett? Összeszalad a Központ halljában az egész társaság, ilyet még tényleg nem láttak:

1 db vigyorgó Jarod foglalt helyet náluk. Nem zavartatja magát a fegyvert lóbáló gólemektől, közli, hogy nem a honvágy hozta vissza, üzletet ajánl. Miss szalajtja Brootst Parker-apuért. Jarod szól, kár rohanni, nincs az irodában. Nála van. Szóval Miss, visszacseréljük az apáinkat? Miss vicsorog, Szöszi rákérdez, fair business-t ajánlasz, apád a férjemért? Jarod tovább vigyorog, egyúttal egy gonosz nézést is elsüt, háát, nem fair, de ez az üzlet lényege, cica.

Lyle azt kérdezi, honnan tudhatják, hogy nem blöfföl? Kap egy fényképet, onnan.

Jarod diktál: két óra múlva Sydney - természetesen egyedül - adja át az Őrnagyot, majd később megadja, hol, ezzel kisétál a Központból. A Rém ordít Miss-szel, hagyta Jarodot elmenni? Miss visszaordít, apu fontosabb, vén barom.

Most lép be a Nagy. Rendelkezik, ha Parker-apu távol van, akkor Raines irányít, mint mindig. Lyle próbálja marketingelni magát a Nagynál, neki vannak Jaroddal tapasztalatai, nem nyer. Telefon, Jarod hívja az irodát, bemondja a címet, a határidőt szűkre szabja. Mindenki szalad a dolgára, Willie, a Rém kedvenc góleme utasításba kapja, hogy két csapat legyen, meg egy mesterlövész, Jarod élve kell, Parker-apu nem olyan fontos. Ezt Szöszi kihallgatta, és végiggondolja: ha Parker-aput leölik, neki is vége. Rohan Misshez, közös az érdekük!

Sydney autózik a helyszínre az Őrnaggyal, az Őrnagy megköszöni neki, hogy felnevelte a fiát. Jarod rádión jelentkezik be a további utasításokkal, forduljon le a következő kanyarban, onnantól az Őrnagy tudja az utat. Ezt sajnos Broots is hallja, Miss tombol, remek, az Őrnagy fejébe nem láthatnak be. Szöszi tudja, hová mennek, egy kisrepülős reptérre. Jarod leszáll Parker-apuval, gyors szóváltás, nahát Jarod, milyen briliáns és merész, ez igen! Jarod kijavítja, ez nem merészség, ez megfontoltság: a te fajtád csak az erőből ért. Csak egy kérdése van: Miért? Miért teszik tönkre emberek életét? Mi értelme a Központ létének? Válasz nincs, de megjött Sydney az Őrnaggyal, összeborulás. Sydney kifejezi örömét, hogy Jarod megtalálta a családját, vigyázzanak magukra. Most érkezik Miss, Broots és Szöszi, Jarod üvölt, megmondta, hogy Sydney jöjjön egyedül. Miss magyarázkodik, ez nem az, aminek látszik, merénylet készül Parker-apu ellen. Már jön is a helikopter, egy mesterlövész lóg ki belőle, Raines ül mellette, utasítja. Lövés, Miss beugrik az apja elé, eltalálja a golyó. Jarod segít Parker-apunak a kocsiba tenni, miközben lőnek rájuk. Raines új célpontnak a repülőt nevezi meg, az Őrnagynak Geminivel kell menekülni, Jarod marad, dolga van. A helikopter leszáll az Őrnagy gépe elé, Jarod maga intézkedik, Miss pisztolyával.

Raines látja, hogy ez most nem az ő köre, menekülnie kell, mielőtt Jarod kilövi őt, így az Őrnagy szabad utat kap, fel is száll rögtön. Jarod rohan Misshez, kórházba kell vinni. Most Szöszi fog rá fegyvert, nem mész sehová. Terhes nőt verni csúnya dolog, de azért Jarod kiüti a kezéből a fegyvert, majd a hangárnál letámasztott motorhoz rohan. A helikopter visszatér, Jarod motorja nem elég gyors, a mesterlövész pedig kilövi a kerekét. Jarod elvágódik a motorral, a Rém leszáll, Szöszi is megérkezett, valahonnan Lyle is előkerült, ezt bebuktad, Jarod.

Parker-apu továbbra is a hangár mellett imádkozik a lányáért, de velük már senki sem törődik.

Évad vége, a fantáziánkra bízzák mi lesz Miss és Jarod sorsa ezek után.

Címkék: a kaméleon
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Elloth 2009.10.24. 10:48:12

Áááááá! Nem hiszem el, hogy így lett vége az évadnak! Ez brutális a nézőkkel szemben.
Látod missparker, megmondtam, hogy Sydney jófej! :D
Folytatod a következő évaddal?

kekhalal21 2009.10.24. 12:56:13

Ez nagyon jó volt csak én tudom hogy mi lesz a folytatása a résznek mivel már meg néztem de nem mondom meg tényleg folytatod majd az írást a 4 évaddal mert nagyon várom.

szanna 2009.10.25. 07:09:36

Jézusom. Mondd missparker, hogy folytatod a jövő héten! Kérlek...

missparker · http://hogyvolt.blog.hu/tags/a_kam%C3%A9leon 2009.10.25. 08:53:52

Folytatom a 4x01-el természetesen, mert ezt igen szörnyű lenne egy ilyen évaddal abbahagyni.

kekhalal21 2009.10.25. 16:36:33

igen ebben egyet értek veled már alig várom a következő részt.

SANNA 2009.10.26. 20:09:44

remek hogyvolt, alig várom a 4x01-et

Is 2009.10.27. 18:14:06

Basszus, ezt nagyon kemény. Én csak a 2. évad végéig láttam, amikor annak idején leadták a TV2-n, a 3-at és majd a 4-t itt követem, de nagyon hálás vagyok ezért, köszönöm.

kekhalal21 2009.10.30. 22:54:59

De jó holnap fent lesz a következő rész már alig várom.

Pissta 2009.12.02. 18:59:18

Megint vége egy évadnak.
Köszi ezt a 22+1 epizódot is.
Így befejezni egy évadot?!
De jöhet a folytatás! ;)
süti beállítások módosítása