Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu 7x09 - Avenger 2.0

2009. október 17. 16:00 - the black ball

Felgerrel nyitunk, aki egy franc tudja milyen plazmaágyút készített, ami Jacknek csak fézer, de Felger munkatársa, Chloe szerint akkor már inkább fotontorpedó. Na, letudtuk a Star Treket. Természetesen ahelyett, hogy lyukat vágna a bázisba, áramtalanítja az egész Cheyenne-hegységet, pont akkor, amikor Hammond hogyvoltot gépel. Erre annyira bepöccen a kopasz, hogy leállítja Felger projektjét, és erősen gondolkozik rajta, hogy talplenyomatot hagyjon a hátsóján. De Felger kikönyörög magának 24 órát, ami alatt valamilyen csoda folytán egy világmegváltó dolgot fog létrehozni. Elő is kerül a merevlemeze mélyéről az Avenger nevű vírus.

Az Avenger arra lenne hivatott, hogy összekeverje a tárcsázókban lévő koordinátákat, így a kukacok nem lennének képesek oda tárcsázni, ahova akarnak. Ergo pillanatok alatt leállíthatunk egy tetszés szerinti kaput. Teal’c ezt jó ötletnek tartja, Jacknek is csak egy kifogása van: az, hogy Felger csinálja. Na sebaj, ők mennek valahova jaffákat békíteni, Daniel embereket költöztet egy bolygóról, ahol meghülyült az időjárás a holdjuk miatt, Carter meg be lesz osztva Felgerhez. Ezt közli is vele a lakásán, ami egy kifacsart Csillagkapu-szentély, de ez Carterben is tudatosul, miután véletlenül ráül a róla formázott babára.

Ezután jöhet egy szép kis montázs, ami alatt Felger csorgatja a nyálát Carterre, Chloe csorgatja a nyálát Felgerre, Carter meg dolgozik. Végül elkészül az Avenger 1.0, amit ki is próbálunk Baál egyik legnagyobb bányászbolygóján, és egy ott lévő tok’ra majd informál a eredményről. Helyette mi tárcsázzuk Jackéket, akik közlik, hogy nem tudnak tárcsázni. Felger szerint ezt nem okozhatta az Avenger (amit mellesleg egy Amazing Avenger nevű képregényhősről mintázott, akit meg Martin Woodról mintáztak, és a képregényt az Atlantis 1x18-ban és 4x09-ben, valamint az SG-1 8x15-ben láthattuk, képekért katt). Bár a bolygó, ahol Jackék vannak, úgy ahogy közel van a megfertőzött kapuhoz, attól még működnie kéne az ottani kapunak. Hívnak a tok’rák, kiderül, hogy egy rakás másik kapu is offline lett.

Carter rájön a dologra: a kapurendszer frissítette magát. Ugyanis a bolygók sodródása miatt változnak a koordinátáik, ekkor a kapuk betárcsázzák maguktól egymást, és átküldik az újakat. Na már most úgy néz ki, hogy Avenger beindított egy ilyen frissítést, így szépen-sorban kiütötték egymást. Mivel nekünk nincs tárcsázónk, a mi kapunk működni fog. Két óra se telik el, és már le is állt az összes kapu a galaxisban. Jack elmondja, hogy a jaffabékítésnek lőttek, amikor kiderült, hogy nem működik a kapu. Az egyik vezető feladta őket egy kukacnak, a többit nem sikerül elmondania, mert egy pár al’kesh szétlövi a kapu környékét.

Amíg mi helyrehozzuk a kapukat, addig Baál kedve szerint semmisíti meg a többi rendszerúr seregeit, hiszen neki van a legnagyobb flottája, az övé az előny. Felger és Carter azt ötli ki, hogy elindítanak egy új frissítést a régi koordinátákkal, de mivel meg vannak keveredve a koordináták, az adott kapunak 63 milliárd kombinációból kéne megtalálnia egy valóban létező másikat. (Ezt lehet, hogy rosszul értettem, fogjuk rá a fáradtságomra.) Felgert nagyon aggasztja a hibája, még az anyja is lecseszi, aztán arra terelődik a beszélgetés, hogy Carter tökéletes. Persze Sam szerint nem, elvégre mit művelt a K’Tauval. Átírta a kapu protokollját, erre a féregjárat átment egy napon. Felger szerint még ez is tökéletes, és kapcsol az agya: mivel nekünk saját tárcsázó programunk van, miért ne tölthetnénk fel azt a többi tárcsázóra?

Carter szerint a miénk nem elég fejlett, de Felger csak azt nézi, hogy a mi koordinátáink a pontosak, a többit majd elvégzi a tárcsázó. Megcsináljuk, felhívjuk Danielt, akit éppen egy árvíz készül ellepni, de ő negatívat jelez. Felger szerint ennek működnie kellett volna. Ezen apropóból eltűnik a bázisról, és elmegy láthatatlan kacsákat etetni egy patakhoz. (Vajon ehhez a patakhoz jött Jack klónja is?) Ott a pataknál kiderül, hogy az Avenger ellenáll a módosításoknak, ezért a tárcsázóra, amelyikre küldtük, nem lehet feltölteni a mi programunkat. Carter szerint talán a vírus átmásolta magát a többi kapura is, azért nem sikerült a feltöltés. Felger szerint ez lehetetlen, de mivel a frissítési procedúrának sem kellett volna megtörténnie, ez lesz a hivatalos álláspontunk.

Szóval ki kell irtani a vírust. Carternek és Felgernek el kell mennie Baál bányászbolygójára, és ott majd újraindítják a kapuhálózatot. Felger kap egy csókot az útra Chloétól, ami 50%-ban kiöli a Carter-imádatát. Odaát Felger bejut a tárcsázóba, de meglepetésére nem az ő vírusa fogadja. Ez bizony egy 2.0-ás Avenger. Carter szerint Baál tehette, elvégre csak ő nyert ebből az egészből. Felger antivírusa így nem sokat ér, szóval abból is 2.0-ás kell. De nem sok ideje marad, ugyanis megjelennek Baál jaffái. Az esélytelen meccsnek egy al’kesh vet véget, ami leszedi a jaffákat, aztán Teal’c és Jack gyűrűzik le belőle. Nos igen, Jack megunta a várakozást.

A vírust kiirtjuk, hazatérünk, Danielék is megmenekülnek, Jackék meg ugye az új verdával térnek haza. Később Felger és Chloe úgymond közelebbről is megismerkednek egymással az asztalon, amikor benyit Sam és Jack. Carter nem tudja, mire vélje a dolgot, elvégre hogy mer Felger kikezdeni azzal a ribanccal, aztán szépen összeverekedik a két leány a földön, O’Neill és Felger meg jól szórakoznak. Aztán persze Felger ismét felébred. Hepiend?

Címkék: csillagkapu
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Llew 2009.10.21. 09:33:48

A képregényt jó, hogy írtad, az új volt. Arra emlékeztem, hogy Sheppard szokott képregényt olvasni, de arra nem, hogy mit.

Sephinroth 2009.10.21. 16:36:34

@Llew: Én azt se tudtam, hogy képregényt olvas. :D Láttam olvas valamit, de nemtudtam mit:D
Ez vicces rész volt, Felger lakása és a képzelgései voltk a legjobbak:D
süti beállítások módosítása