Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Szomszédok 4x01 - ÉVNYITÓ (71. fejezet, 19900111)

2009. szeptember 24. 13:00 - Milo Rambaldi

Lezártuk hát ezt az évet is, 1989 véget ért, laposabban, mint 1988,a táncoló Etus helyett ezúttal valami mást kaptunk. Túlzottan is komoly akart lenni a sorozat, és ez sajnos a visszájára sült el. Történés nem sok volt az év végi részben, Sümeghy és Lila Pause békültek, és dugtak egy orbitálisat (remélem legalábbis), a Frusztra vs. Janka boxmeccs az első menetben kiütéses Janka győzelmet ígér, de ne temessük Frusztrát idejekorán. A többi vonalon einstand.

Taki és Bőhm duettje nyitja az új évet, Taki fürdőzni viszi a T-1000-est. Én áramkör-párásodástól félek, egy forró fritőz sokkal jobb lenne Lenkének. Megtudjuk, hogy szart sem érnek a nyugdíjak, mert az osztrákoknak több a nyugdíja, mint nekünk a fizetésünk. Hűdeborzalmas. Lenke műbalhéja következik, nemakarokvidékremenni, mindenkiellenemvan, rohadtállatszemétgenyóbanda. Végül csak elindulnak. Erdészkének kínál lakást a főnöke, amiből most hajították ki a volt főmérnök nejét és borját, Erkölcsös Forestnek ez persze nem kell. Viszont engedélyt ad egy talpig nercbe bújtatott törpe minoritás bandának a mohaszedésre. De csak moha! Aha.

Senior ordít, hogy Juniort rendre kell nevelni, erre azt kapja, hogy ő is rendetlen, Ádámnak kellett utána pakolni, úgyhogy kuss. Egyébként meg új bútor kell, mert a régi ronda. Ádám megy úszni, Senior szerint *aszni megy a medikával, erre Mágen kiröhögi, de Senior talál valami levelet Ádám távozása után... Etus megy Józsihoz, aki rá akar sózni egy disznót, szó szerint, 12 rugóért Etelkáé lehet a dög, akit le is vágnak (a disznót, nem Etelkát), a család is jöhet, remek, nem? Etelkának nincs pénze, viszont pálinkát szívesen iszik, így igent mond az összcsaládi sertésturnéra. Senior talált levele Junioré volt, aki szakítani akar valakivel (vajon melyikkel?), Gyárkémény Rita tanácsokat ad, mert Junior lányregényt írt, nem szakítósblogot, Junior jegyzeteli Csita szavait. Hogy lehet valaki ennyire sötét?

Jutka cseszegeti Vilmát, hogy járvány idején -20 fokban ne zavarja ki a gyerekeket úszás után vizes hajjal, Vilma hápog, hogy kell a fejbőredzés is, de befut a dühöngő Hável, aki a tanácstól jött, és nem akar többé igazgató lenni. Jutka félénken elindul az irdodája felé. Ugrunk a nyomdára, Kenézzel ebédel Feri és Géza, Kenéz ki van akadva, hogy rágalmazós szennylapot nyomatnak vele, gyorsan megvitatják a srácok a politikai helyzetet, és nicsak ki díszeleg a Kenéz-féle újságban? Hát GG és a lánykereskedelem... GG éppen Herminnel beszél meg találkát, menni még mindig nem tud, Senior akupunktúrára küldené. Az úgyis trendi.

Hável (n)agybaja is kiderül szép lassan, Chewbacca felkapja, és kihozza az irodából. Egy ejtőernyőst akarnak benyomni második helyettesnek. A jóember semmihez nem ért, viszont jó kapcsolatai vannak. Vilma sztrájkolna, szerinte ezt a gyerekek is értékelnék, Jutka levelet írna, utóbbi győz. Ugrunk Gáborra és Herminre, aki ki akar lépni, mert szerinte ő erkölcsös asszony, nem egy léha cemende, nem megy AIDS tesztre, kéri vissza a lóvéját. Viszont megy egy másik vállalkozáshoz, aki Olaszországba fogja eladni. A tésztát jobban bírja, mint a hamburgert.

Takiék defektet kapnak a gyógyfürdő felé félúton, így Lenke kedvére duzzoghat, micsoda csavar megint, komolyan csak kapkodom a fejem. A pótgumi is lukas, is lehet, hogy a pusztában éjszakáznak az öregek. Snitt. Etus üzekedik a múltkori részeges műkereskedővel, most már a seggét nyalja öles nyelvcsapásokkal, kiállítást szeretne mégis, a lakásban méghozzá. Nocsak, ennyire kell az a disznó? Egy kis átköltéssel: „egy disznó miatt vagyok ilyen léha, ki meg sem érdemelt engem talán, egy disznó miatt fáj a szívem néha, ki meg sem érdemelt engem talán!”. A disznótor bútorkiállítással lesz kombinálva. Nem, a kerámiatárlat lesz azzal. Ezen Ádám is fennakad, meg szerinte PÉNZ NINCS erre, de Etus és Junior közös erővel leoltják.

Lila Pause és Sümeghy közös duettje szól: NIIIINCS PÉÉÉNZ, NINCS PÉNZZZZZ. Van helyette ötlet: gyere Lilla, elveszlek feleségül. Meghibbantál, Oszkár? Mindez a boltban játszódik, jön tulajdonos: takarodj ki, te melák állat, mert nem jönnek a nők, te meg Lilumilu ne itt kufircolj, mert úgy tomporon videózlak egy vállfával, hogy visszasírod a kispesti mutogatós bácsit, aki korábban molesztált rosszabb napjain. A hazafelé tartó Ferit látjuk már, aki persze, hogy Seniorral fut össze. Juli menten repülősót kér a cikk láttán, Feri feldobja még azzal is, hogy ne reménykedjen semmi jóban, max egy kis helyreigazítás jár. Ádám szerint GG van a botrány mögött, mert ez jó reklám. És igaza van.

Fogtündér diktál, a világkiállításról írt cikket a mi Túsz Ferink, kemény, mint a vídia, olyanokat szólongat befelé, hogy ihaj-csuhaj recece. A főnöke is egészen izgalomba jön, s bár a cikk megjelenik, mégis rendezvényre hívja Gyümikét, aki szokás szerint nem detektálja, hogy a világkiállítást pont leszarja mindenki, a nem létező erényövére pályáznak. Fogtündér és Forest otthon már azon tanakodnak, melyik nap hol dugjanak, most, hogy üres a lakás. Remélem, a centrifugáló mosógép is meglesz. Taki és Lenke érkeznek a szanatóriumba, ahol nincs este kaja, a lift nem megy, Lenkét meg lealkeszozza a recepciós, csak mert egy csárdában akar enni. Ideális. Már csak egy orientációs pofon hiányzik egy hólapáttal, és Lenke lebontja az egész kócerájt.

Címkék: szomszédok
11 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

francia sakk 2009.09.24. 13:59:31

Szánalmas giccsömleny az egész sorozat, amit csak azért néztek annak idején, mert semmi más nem volt!!! Szét kellene néznünk a világban, mennyire életszerű, hány Vágási Feri él köztünk, aki inkább 100 versenyzongorát felvisz a hátán a panel 10.-re a lépcsőn, csak hogy megvásárolhassa a legális kiadványszerkesztő szoftverét...
Mondom, szánalmas, fogyatékosoknak való álszent modorossággal.

Borcsika 2009.09.24. 15:16:11

Hát ez azért elég mozgalmas rész volt, remek stilusban.

Köszi Rambaldi!!!!

zaphodbb · http://gyermekszoba.blog.hu 2009.09.24. 15:19:47

"Már csak egy orientációs pofon hiányzik egy hólapáttal, és Lenke lebontja az egész kócerájt."

nagyon a bögyödben van Lenke:D:D

Borcsika 2009.09.24. 15:25:43

@francia sakk: senki nem kérte, hogy nézd, és olvasd. mindenki igy gondolja, csak vannak, akik már akkor is felfogták a világ történéseit, és most is ezt teszik. nagyon sok valószerűtlen dolog történik benne, de ettől más, mint a többi.

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2009.09.24. 15:38:23

@francia sakk: Pont ez a jó benne. Egyébként nem lenne mit cinkelni. Ha nem tetszik, akkor meg nem nézed vagy nem olvasod. Egyszerű, nem?

Puncskocka 2009.09.24. 16:13:15

király leírás:D sírtam a röhögéstől!!!

DRtorgyi 2009.09.24. 21:01:23

Igen, de ma is ilyen a barátok közt meg a másik szar. Népnevelés felsőfokon, csak ma az affektáló picsa az ideál. Akkor már inkább Lenke.

dr. Szirmay 2009.09.25. 10:28:49

ááááááááááá! ez beszarás!
ruhák, hajak, pff...
még ilyet!

Concertina, a szögesdrót 2009.09.28. 18:12:01

@francia sakk: Volt más, a Dallas. Rémlik még? Ez volt a (poszt) szoci visszavágás. Életképek: köznapi helyzetek, lehetetlenül tökéletes (PC, vagy milyen) emberekkel.
@Rambaldi: HV szuper, sorozatot már akkor sem tűrtem.

dat 2009.09.29. 13:04:25

Átjött ám a 3+2 sláger átdolgozás, átjött :D

DRtorgyi 2009.09.29. 16:23:57

Életképek: hétköznapi közhelyek
süti beállítások módosítása