Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A Kaméleon 3x18 - Wake up

2009. szeptember 05. 10:00 - missparker

Kivételesen megrázó részhez érkeztünk, ennek alkalmából sok-sok kép - mert azok most beszédesebbek - és poénmentesség várható...

Miss Parker kislányként az anyjával piknikezve a szerelemről beszélgetnek. Egy pillanatra hátat fordít az anyjának, mire visszafordul, már csak egy sírkövet talál. Remegős, izzadós ébredés. Délelőtt van, egyedül találja magát az ágyban, Tommy már dolgozik ilyenkor. Eszébe jut a döntése, mennek együtt Oregonba, boldog lesz végre! Hm, Tommy itthon van, a tusolóban folyik a víz. Még egy kis visszaidézés, az álom kellemes részére, Catherine szerint Miss is rátalál majd a nagy szerelemre. Ez éppen most történik. Betántorog a fürdőbe, fennhangon megfogadja, megtesz mindent, hogy ez a kapcsolat működjön. Tommy nem válaszol, a tusoló üres, csak a víz folyik. Hol lehet? A nappali feldúlva, a teraszon tócsányi vér... és Tommy holtteste!!! Miss köntösben térdel mellette, Ó Istenem, ez nem történhetett meg... Egy szemeteskocsi sofőrje meglátja az útról. Mobilján a rendőrséget hívja, gyilkosság történt, ezzel elhajt. Miss sikítozik, hogy félreérti, nem ő volt, hiába.

Később néz maga elé a rendőrőrsön, egy seggfej nyomozó személyleírást kér a szemetesemberről. Ügyvédet kínálgatnak neki, nem akar. Seggfej a szexuális kapcsolatát tárgyalja Tommyval, és különben is, ha együtt akartak élni, miért volt Tommy kabátjában egy oregoni repjegy? Miss szerint Tommy meglepett egy betörőt, aki megölte. Seggfej a nappaliban talált üres pisztolytáskáról érdeklődik, a 9 mm-es Smith&Wesson eltűnt. Az egy szép darab, minek Missnek ilyen komoly fegyver? Munka. Seggfej nem áll le, őt mindig is érdekelte, mi folyik a városon kívüli komplexumban. A Központban. A végső érve: Tommy halálát egy 9 mm-es okozta. Miss sírva fakad.

Késő este Szépfiú, Broots és Sydney mennek érte, kihozzák végre az őrsről. Apu üzleti úton van, de már elindult haza. Szépfiú máris tapos egyet a nővérén, minek kellett a hatóság bevonása? Érthető a viselkedése, ha Miss nem megy Oregonba, akkor ugye rivális, és mint ilyennek, nincs kegyelem. Miss, ahelyett, hogy elküldené a picsába Szépfiút, magyarázkodik. Megint Broots a legemberibb, ő együttérzését fejezi ki, Sydney máris pszichiáter, mit tehetnének Missért? Tommyt akarom visszakapni. Drága Miss, ez nem fog menni... Jarodra is rátérünk, épp üvegműveskedik, a tévében épp Seggfej pakolja Misst a rendőrautóba.

Jarod indul. Nem lesz könnyű ügy, nem kopoghat be Misshez, hogy 'szia, itt vagyok, ne kapj el, de segítek'. Miss otthon a kandalló előtt végre békében kisírhatja magát.

A boldog napokra emlékszik, kapunk érdekes képet, íme egy mosolygó Miss Tommy kockás ingében.

Tommy azzal poénkodott, hogy ha meghal, minden ingét Missre hagyja. Uhh. Telefon, Jarod az. 'Jól vagy, Miss? Van gyanúsított?' Velem együtt egy. Biztos közel vagy, ha a helyi csatornát is tudod fogni. Mondtam Jarod, hogy nem lesz könnyű segíteni. Ő is tudja, 'Miss Parker, az állandó vadász.' Ad egy tippet, 'Keress hiányzó darabokat'. Missnek nem sok nyugta van, most meg csengetnek, Apu és exSzöszi az, hiányoztak, mint lufiárusnak a nyílzápor. Apu teát főz, exSzöszi a hatóságok okozta bonyodalmakkal jön. Miss magához tér picit, már a hiányzó darabokat emlegeti. ExSzöszi a Seggfej-féle teóriát erősíti, felveti, hogy hát Miss ugye jólképzett profi. Parker-apu fogja a fejét, itt bunyó lesz.

Valóban, Miss lekurvázza, majd taszít egyet a libán, élesíti az öklét is, de befut Seggfej a hírrel, elkaptak egy férfit innen nem messze, egy 9 mm-es Smith&Wesson-nal, rajta Tommy vérével, abból jutott a kabátjára is. Lehet azonosítani az őrsön. A lekapcsolt alak, Dawson épp felelget a kihallgatójának. Kisstílű drogos, betörésért is ült már. A fegyvert tagadja, be volt szívva rendesen. Volt nála egy marék fénykép is.

Seggfej szerint Dawson egy kis izgalomra vágyhatott, aztán meglátta a lehetőséget egy betörésre. Tommy rossz helyen volt, rossz időben. Seggfej, rászolgálsz a nevedre, vajon hány drogos mászkál profi fényképezővel? Miss elveszti a fejét, beront a kihallgatóba Dawson torkának esik, a két nyomozó alig tudja lefogni.

Dawsont kimenekítik a karmai közül, újra összeomlik.

Temetés, Tommynak nem volt senkije, Miss pereputtya állja körül a sírt. Miss mond búcsúbeszédet, Szép álmokat, Szerelmem!

Utána egy bárban iszik, nem keveset, jobb ötletem nekem sem volt. Jarod ül le vele szemben, 'Tehetek érted valamit?' Jézusom, ez megőrült! Miss leginkább még egy kört kér, meg egy időgépet. Jarod magyarázza a hiányzó darabokat, ők is csak két része annak a kirakósnak. Igyál velem Jarod, én fizetem.

Jarod rávilágít arra, hogy ha Miss tudni akarja az igazságot, talán nem inni kéne. Jófej vagy Jarod, a te gyászmunkád sem volt mindennapi, mégis mit vársz? Miss előrántja Dawsont, mint érvet, nincs is kirakós. Részegen biztos így látszik, Jarodnak frissebbek az infói, nem dicsekszik vele, honnan tudja, hogy Dawson egy órája meghalt a börtönben, túladagolásban. 'Hiányzó darabok, Miss Parker', majd lelép, mielőtt Miss észhez térhetne.

Másnap, Központ, Miss Dawson halálát akarja kinyomozni. Sydney újfent felajánlja pszichiáteri szaktudását, Miss nem kér a mentális maszturbációból, visszatért a régi énje. Ha Tommy előtt vadnak tartottuk, képzelhetjük, hogy Tommy halála mit tett vele. Kezdetnek kijelenti, hogy válaszokat akar, nem segítséget. Belöki Broots-t a liftbe, Sydney nyikkanni sem mer. Dawson putrijában egy rakat ampullát találnak, gyógyszerész-tiszta morfium. Ez nem az útszéli drogosok anyaga, komoly kapcsolatokkal lehet ilyet szerezni. A fiolákon csak egy azonosíthatatlan, elmosódott töredéket talált Dawson ujjlenyomatán kívül. Kösz, Broots. Jarod véletlenül épp Dawson boncolását fejezte be, hívja Misst, mit találtak a kotorékában?

Az ő vizsgálata szerint Dawsonnal morfium végzett, nahát. Megölték. Hiányzó darabok, ugye. Jarod megint nem dicsekszik, honnan vannak az infói, váratlanul teszi le a telefont, ahogy szokta. Sydney lép be, 'igen, ez Jarod egyik idegesítő szokása, eltűnik a beszélgetés közepén'. Miss Seggfejjel akar beszélni, Sydney figyelmezteti, hogy tán nem kéne bízni benne. Igaza lehet. Miss pedig tényleg profi, bekészült emberünkből, fejből tudja az aktáját. Seggfej alapvetően jó zsaru, indul is haza, hogy találkozzon vele. A sötét országúton hazafelé egy baleset tartóztatja fel. Már nincs értelme sietnie, egy halálos áldozat van, szegény Seggfej nyomozó csúszott ki a kanyarban. Hiányzó darabok, Miss Parker.

Másnap, a rendőrségi garázsban Miss a nyomozó kocsiját nézegeti, Jarod megjelenik, most szakértőként, egyre pofátlanabb.

'A háború áldozatai mindig ártatlanok, Miss Parker'. Szóval ez háború lenne? Miss felelősnek érzi magát. Ha nem kezd nyomozni... Jarod is úgy érzi, mindannyian felelősök. De ezért pont nem, mert a kocsi fékcsöve át van vágva. Miss tiltakozik, nem, egy nyom sem vezet vissza a Központhoz, amit Jarod sugall, az képtelenség. Jarod győzködi, pont ez a módszerük. Elveszik tőlük, akiket szeretnek, hogy irányíthassák őket. Misst is, Jarodot is. Csak az igazság állíthatja meg őket. Mivel Miss nem vevő a felajánlott közös munkára, Jarod eltűnik a háta mögül. Hiányzó darabok. Broots, tiéd a pálya: Szeretett kockafejünk betört a rendőrségi archív rendszerbe, Dawson börtönéletébe teljes betekintést nyernek. Csak egy látogatója volt, a szemetesember! Broots azonosítja, Lester egy autószerelő-műhelyben dolgozik. Miss a maga módján fog a fickó kikérdezésébe:

13

Ezer dollárt ígértek neki telefonon, egy férfi. Csak annyi dolga volt, hogy ott legyen Miss házánál, és hívja a rendőrséget. Azt hitte, csak egy kis csíny. A drog a börtönben? Az átvágott fékcső? Miss nagyon dühös, Sydney nem győzi nyugtatni. Lester az egyetlen kapocs Tommy halálához, nem kéne leölni.

Jó'van, akkor azonosítani kellene a telefonáló hangját, Lester, ezt egyelőre megúsztad. A féreg félmillió dollárt kér az azonosításért. Miss Apunak számol be, ez szerintem hiba, de ő tudja. Kell fél milla, és kész. Hülye vagy csajszi, ha Jarodnak szólnál, lazán ellopná neked. Apu csak annyit mond, hogy ha a Központ érintett, akkor ezt bent kell elrendezni. Este a Miss-Sydney-Broots trió visszalátogat Lesterhez, egy kocsi csomagtartójában találnak a holttestére, basszus, tűnés innen. Már késő, a villany felkapcsolódik. A másik trió, Szépfiú, exSzöszi, Apu. Ez tényleg háború. Volt már, hogy Jarodnak nem volt igaza?

Szépfiú magára vállalja a felelősséget, az ő ötlete volt, hogy kövessék Misst, aggódtak érte. Apu takarítókat rendel, tüntessenek el minden nyomot, ami a Központhoz vezet. Sajnálja, de ő úgy látja, Miss csak vigaszt remél a céltalan kereséstől. Miss másnap újra a temetőbe megy.

Jarod hívja. 'Mihez kezdesz most?' Először gyászolok. Eddig szomorú volt Miss hangja, innentől sziszeg, mint egy kígyó: Várok, míg mind azt hiszik, elfelejtettem már mindent. Aztán megfizetnek. Jarod biztatja, ne hagyja abba a kutatást, de közben ne felejtse el, mit is keres. Hogy motiválja, a temetőben is hagyott ajándékot. Hiányzó darabok, Miss Parker.

Miss megértette az üzenetet. Eszébe jut az álombeli rét Catherine-nel, majd a Tommyval töltött boldog idők.

Most viszont nehéz idők jönnek.

Címkék: a kaméleon
6 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bree-gee 2009.09.05. 18:53:41

Huh! Látod, mondtam én, hogy ez az abszolút zsepis rész! :(((

Szegény Tommy!:(

Milyen szép az az üvegkép, amit Jarod csinált. És milyen kifejező!

Elloth 2009.09.05. 22:05:58

Szegény Miss! :'( Ennyire szomorú rész nem nagyon volt eddig. Kár, hogy megölték Tommyt, mert annyira aranyos volt. Én Miss helyében felrobbantanám az egész Központot.

missparker · http://hogyvolt.blog.hu/tags/a_kam%C3%A9leon 2009.09.07. 07:11:24

Hát igen, eddig is volt már tragikus haláleset (Kyle), de azt mégis tudták kevésbé papírzsepisen ábrázolni.
Tommy halála nagyobb tragédia a sorozat szempontjából, elvégre ő a tiszta jó volt, ellenben Kyle-lal, aki ugye elég kérdőjeles személyiség volt. Viszont a sorozat szempontjából nem maradhatott, mert az nem volt hosszútávon járható, hogy Miss megszelídül, így viszont vadabb lesz és ráadásul bosszút forral.

@bree-gee: Az az üvegkép érdekes momentum. Ugye, amikor Jarod elkezdte csinálni, még nem tudta, mi fog történni a közeljövőben, pont akkor látta meg a tévében a hírt. Vajon előtte is hiányzó szívvel akarta ábrázolni Misst, vagy ezen csak később változtatott?

kekhalal 2009.09.21. 16:29:07

Ez tényleg nagyon síratos rész volt nekem van egy jó hírem most szedem le az első a harmadik és negyedik évadot.

Pissta 2009.11.22. 09:35:58

Ez várható volt, csak az volt kérdés mikor és hogy nyírják ki Tommyt a sorozatból.
Kíváncsi v.ok a bosszúra! :)

kekhalal21 2009.11.22. 09:47:32

@Pissta: Akkor nagyon várhatod mivel hamarosan lesz a bosszú.
süti beállítások módosítása