Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu 6x18 – Számkivetve

2009. augusztus 30. 11:00 - Llew

A CSK-1 sokadszorra csillagászkodik, de hegytető helyett a jól bevált erdőszélen állították fel a műszereiket. Mivel még nappal van, O’Neill – aki az évek során minden érdeklődését elvesztette az égi jelenségek iránt – hiába bámul a távcsőbe, így inkább leül, és egy nőt ábrázoló fényképet talál a homokban. Jonas azonban utcahosszal veri, mert egy egész azonosítatlan eredetű, lezuhant űrhajót talált. Éppen arra várnak, hogy Nyuszi kikiabáljon, hogy nincs itthon senki, mikor a gyorsan leírt túlélők közül három simán a hátukba kerül.

Tisztázzák, hogy senki nem akar feleslegesen lövöldözni, majd szépen bemutatkoznak. A jövevények a Seberus nevű hajó legénysége. Aiden Corso kapitány, Tanis Reynard első tiszt és Lyall Pender, a navigátor. A Földről még nem hallottak. Most se nagyon fognak, mert O’Neill a múltkori fiaskó után Carter szavába vág, mikor a címüket kezdené mondani. Corsoék aszteroida viharba kerültek, elszállt a rádiójuk, meg az üzemanyag ellátás. A Hebridanról jöttek és örülnének, ha hőseink haza fuvaroznák őket.

Hát, ez ugye nem fog menni, tekintve, hogy gyalog jöttek, az idegenek azonban nem ismerik a csillagkaput. O’Neill elég gyanakvó, de végül abban maradnak, hogy órabérben dolgozva segítenek, hátha Carter bele leshet kicsit a technológiájukban. Amíg csevegnek, két gyíkpofa figyeli őket a bokrok közül, de Teal’c a – kissé késve bekapcsolt – harci ösztönével megérzi őket. Reynard ki is szúrja őket, és azonnal lőni kezd rájuk, a gyíkok pedig ugyan olyan fegyverekkel viszonozzák a tüzet. Jack megsebzi az egyiket, akit Pender ki is végez, a másik viszont meglövi Reynardot. A tűzharcnak Corso vet véget azzal, hogy valami agyrepesztő visítást kapcsol be a hajón, amit a gyík még O’Neilléknál is rosszabbul visel.

Jonas és Carter elviszik a Földre a sérült Reynardot, majd az őrnagy visszatér a CSK-15-el és egy naquadah generátorral. Corso elmondja, hogy az idegenek a lezuhanásuk óta folyamatosan támadják őket, és már öt emberét megölték. A bázison Reynard egy mondatban letudja szomorú gyerekkorát, majd a csillagkapuról kezd érdeklődni Jonasnál. Corso eközben Carternek udvarol hajóbütykölés közben. A gyík visszatér halott társához, O’Neill éppen el is kapná, de Pender elijeszti a lövöldözésével, így kénytelenek az erdőben üldözni. Jonas szerint az idegenek a földi kelták leszármazottai, a hajójuk nevére rá is bukkant egy könyvben. A tábornok tájékoztatja, hogy a gyengélkedőből valaki megpróbált behatolni a számítógépes hálózatba, ezért kikérdezik Reynardot, de a könyvmolynak jobb ötlete van.

Jack és Teal’c rábukkan a gyíkok táborhelyére, és a nyomok arra utalnak, hogy valami nem stimmel Corsoék történetével. Pender azonban meg sem próbálja élve elfogni a lényt. Carter életet lehel a hajóba, Corso pedig továbbra is nyomul rá. Jonas eközben idegenvezetést tart a szobájában Reynardnak és egy rakás arany cuccot pakol el, amik előtte sehol nem voltak. Erre a nő a nyakába ugrik és megcsókolja. Aztán meg jön a szöveg, hogy első látásra bele esett, de amikor Jonast elhivatja a tábornok, akkor Reynard a cuccait kezdi vizsgálgatni.

Carter a hajó rendszereinek újraindítása közben elindít egy videót, amin egy férfi segélykérést ad le a Seberus rabszállítóról, de nem tudja értesíteni O’Neilléket, mert Corso lenyúlta a rádióját. Az ezredes és Teal’c eközben elkapják a gyíkot, aki szintén a rabszállítós történettel jön. A hajó az ő, Warrick kapitány vezetése alatt zuhant le három éve, azonban Corso és társai egy alkalommal megölték őreiket és elfoglalták a járművet. A nő a fényképen, amit Jack az elején talált Warrick felesége. Az ő faja, a serrakin évezredekkel ezelőtt szabadította fel a hebridanokat a goa’uldoktól, azóta együtt élnek.

Carter is elfogja a visszatérő Corsot, aki előad egy mesét, ami még passzolna is a videóhoz, de a történtek után elég gyanús. Szól az ezredesnek, hogy személyesen kéne beszélniük, de ezután Pender leüti. Jonas és Reynard visszatérnek a hajóhoz, ahol Corsoék elkapják az okostojást is. Az álkapitány szerint a hajó rendben van, mehetnek haza, de a nő szerint érdemesebb a csillagkapun keresztül távozni egy mesés gazdagság felé. Túszként magukkal viszik Jonast, de ő jelzi az utánuk rohanó O’Neillnek és a kaput őrző CSK-15-nek, hogy engedjék, nem lesz gond.

Aztán elrablóival átsétál a kapun, és megérkezik a Földre, ahol már várták őket, ugyanis átverte Reynardot, aki a szobájában leste ki a címet. A kutakodása közben ugyanis rábukkant egy Cerebrus nevű hajóra, ami egy ókelta rabszállító volt, és a bolygó, illetve egy kelták lakta sziget nevének hasonlósága alapján feltételezte, hogy ez sem csak véletlen. Plusz önkritikája is van, mert fenntartással kezelte, hogy egy nő az első találkozás után ráugrott. Segítenek Warricknak rendbe tenni a hajót, aki megköszöni a közreműködést, és haza repül a foglyaival.

Címkék: csillagkapu
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kla 2009.08.30. 13:57:22

Ezek a hebridanok azok, akik szerepelnek a 7. évados űrversenyes részben, ugye? Mondjuk a többi szövetségesünkhöz hasonlóan az ő szerepeltetésüket sem viszik túlzásba...
süti beállítások módosítása