Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Alias 1x07 – Color-Blind

2009. augusztus 03. 09:00 - Milo Rambaldi

Az elmúlt részben Jack szerepe Syd anyjának halálában egyre homályosabbá vált, Will nyomozása Kate Jones ügyben zsákutcába futott, az SD-6-ban egyértelművé vált, hogy tégla van a gépezetben, és a kötelező kliffhengerben Syd egy bukaresti, ruszkik által felügyelt elmeintézetbe ragadt be, tökegyedül. Mindezt egy Parkashoff nevű hulla kiásásért, akinek a DNS kódja kell egy FTL nevű banda kódjának megfejtéséhez. A hulla lelőhelyét pedig az egyik beteg, Martin Shephard tudja. Aki korábban Syd torkának ugrott, szó szerint.

Vaughn hívja találkára Jacket, aki ab start egy pisztollyal nekiesik, mint tót az anyjának, majd Vaughn közli, amit csak a CIA tud: az elmegyógyintézet K-Directorate befolyás alatt van, Sydet várták, Fisher halott, de van egy csapat Szerbiában, aki csak arra vár, hogy Sydet kimenthesse a rohadt oroszok karjaiból. Jack lazán lehülyézi Vaughnt, majd rákérdez, hogy mit nyomoz Vaughn utána. Erre azt a választ kapja, hogy Syd szerint Jack KGB ügynök. Jacket sem kell féletni, csuklóból elhajtja Vaughnt azzal a dumával, hogy ne akarjon pózolni a lányának, úgysem jön be neki.

A kliffhenger folytatásában Syd menekülni kezd a fődoki irodájából, követik, verekedés, már úgy tűnik, nyer, ekkor kap a hátába egy nyugtató lövedéket. Szpatty. Otthon Arvin Jacknek újságolja, hogy Syd nem jelentkezett. De ő hisz benne, mintha a saját lánya lenne. Jack feje egy tanulmány. Syd feje is, mert vizes elektrosokkot kap, a K-s fődoktor kérdezősködik, Syd bevallja az igazat, de azért rákötik a 380-ra. Pár menet után a doki is rájön, hogy Syd igazat mond. Már éppen jönne a nagyfeszültség, amikor is Syd megállapodást köt a dokival: tudom, hogy K-s vagy, de azt te nem tudod, amit én: Shephard nem fog neked beszélni. Nekem viszont igen, mert én tudom a kódot az agyához. Cserébe hadd maradjak életben. Doki válasza: OK, napnyugtáig van időd, és akkor élhetsz egy csecsen munkatáborban. OK? Syd azt mondja OK.

Syd lepattan Shephardről, aki a fenébe küldözgeti, nem akar ő sehová sem menni, Syd biztos az egyik volt kínzója, nem érdekli az igazság, menjen mindenki a francba. Syd is. Hát ez így elég gáz. Főcím. Syd próbál megint beszélni Shepharddal, aki éppen egy sárga eges képet rajzol. Syd rá is kérdez: színvak vagy? Na ettől totál bevadul az ürge, Syd pedig mondja: azért látsz fekete-fehérben, mert amikor gyilkossági küldetésed van, így látsz, és bár most nincsen, kezdesz emlékezni, bepánikolni, és ez a gond, kezdesz teljesen bekattanni, csak én tudok neked segíteni. Amúgy meg segíts kijutni, egyedül nem megy. Shephard őrt hív, nem kooperál, azt mondja, láttalak már valahol. Közben Will az egyik kollégája képernyőjén lát egy cikket: halott lány a parkban. Aki nem más, mint Eloise Kurtz/Kate Jones.

Shephardot rémálmok kínozzák, nem tud aludni, mígnem egy kép beugrik: Syd fekete-fehérben egy fényképen, boldog születésnapot Sydney felirattal. Sydet valaki meg akarta öletni vele? Syd ezalatt kulcsot szerez, takkernak öltözik, és éppen ki akarna jutni, amikor jön a fődoki a sokkolóval, de az egész bandát legyakja Shephard egy poroltóval, majd csak megszöknek végre, egy rendőrautót kötnek el. Syd hívja Vaughnt, de Jack veszi fel, menjetek Tiranába, ott majd minden rendben lesz, túlvagytok a nehezén. Syd éppen kifújná magát, amikor Martin barátunk érdekes történetbe kezd.

Syd és Shephard bezélgetnek, Syd elárulja, hogy a Parkahoff ügy miatt jött egyáltalán, Martin meg azt mondja, Sydney, én azt hiszem, engem elraboltak magamtól, először azt hittem, haluzok, aztán kiderült, hogy nem, és elbújtam, ide a világ végére, Bukarest mellé. Sydney néz egyet? Te honnan tudod a nevem? Hát ott volt a képen. A víz folyt. SHEPHARD ÖLTE MEG DANNYT!!! Syd kiakad, kirohan. Zárójelben csak: ennyit Will nyomozásáról... Majd Syd bevallja az igazat, hogy Danny miért halt meg. Martin csak néz, bocsánatot kér. Syd azt is bevallja, hogy kettős ügynök. Shephard kérdése: ha elmondom, hol van Parkashoff, segít az SD-6 lebontásában? Mert Parkashoff Texas határán az autópálya melletti mocsárban van.

Marshall megtudja Arvintól, hogy az egész adatlopási ügy a biztonsági osztály tesztje volt, amin Marshall átment. WTF? Syd is érkezik, azt mondja Sloanenak, hogy Shephard öngyilkos lett, leugrott egy hídról a bolgár határon, nem élhette túl. Arvin szerint, ha túlélte, arról előbb-utóbb tudni fogunk, nemde? De Parkashoff holttestének helyét megadja azért. Shephard persze nem halott, Vaughnnak nem hazudik Syd. De az SD-6 az FTL kóot meg fogja fejteni, mert kiássák a hullát. Vaughn elmondja, hogy Jackkel miről dumáltak, boldog hálaadást kíván, majd Syd megy haza, ahol Francie egy négy kilós, pulykának látszó füstölgő széndarabbal várja.

A vacsorát azért megtartják, befut Charlie egy nagy csokor virággal, érkezik Will, méghozzá Jennyvel, akinek a szülei állítólag Európában vannak, aztán kiderül, hogy nem. De a nagy bejelentések csak ezután jönnek: Charlie megkéri Francie kezét, aki igent mond, Jenny meg Will nyakába ugrik egy kis nyelves puszira. Mindenki vigyorog, csöngetnek. Jack az. Közli Syddel, hogy ha nem tudná, Shephard ölte meg Dannyt. Syd megköszöni, hogy ilyen gyengéden közölte ezt Jack. De a lényeg egy FBI jelentés, ami tisztázza Jacket minden KGB vád alól. Jack azt mondja, hogy tudja, a felesége miatta halt meg, és ha visszahozhatná, megtenné.

Will vitatkozik főnökasszonnyal, hogy szeretné dobni a Danny-ügyet, de főnök vídiába vált, és azt mondja, hogy most nem hagyhatod abba, mert ha igen, akkor odaadom másnak. Snitt. Sloane meséli Sydnek, hogy a holttest kiásása megtörtént, a kód megvan, egy Rambaldi-cucc lelőhelyét tartalmazta, amit az FTL kiásott, de nem tudják, mi az, ezért az Oxfordi Egyetem vizsgálja a cuccost. Syd is megy majd Oxfordba, előtte találka Vaughnnal, de nem kémdolgokról van szó. Hanem arról, hogy Vaughn az anyjánál töltötte a hálaadást, és a barátnője kampó. Syd ennek és Shephard képeslapjának („újra színes a világ”) annyira megörül, hogy visz Jacknek másnap pulykát, aki a sorozatban először elmosolyodik. Syd is rámosolyog. Az örömbe csak az rondít bele, hogy Arvin a Szövetség főnökségével beszél, akik szerint akár egynél több tégla is lehet. Sloane ígérete: kifüstöljük őket.

Címkék: alias
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Elloth 2009.08.03. 22:51:11

Jack Bristow mosolyog és te nem teszel be képet róla?? Komolyan szégyelld magad!

Amúgy köszi a hogyvoltot, jó volt! :D

Duerre 2009.08.07. 11:45:21

Kösz a hogyvoltot Rambaldi :)
A képek most nagyon jók, főleg az első öt!
Jack mosolya tényleg odavág a rész végén :D
süti beállítások módosítása