Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Sötét angyal 1x06 - Nyomok a homályból

2009. augusztus 01. 09:00 - bree-gee

Kezdőképünkön Max éjszaki motorozik a városban. Miközben „dús hajába tép a szél” azon morfondírozik, hogy milyen jó dolog az éjszaka, és milyen haszontalan dolog az alvás. (Lehet, hogy ezzel sokunk vitába szállna.) Mellécsapódik egy másik motoros (ő már jobban betartja a biztonsági előírásokat, sisakot visel), és immár versenyezve robognak az éjszakában. A pörgésnek a rend őrei vetnek véget, akik lekapcsolják a lányt, betörik a lámpát a motoron, és közlik, hogy szabálysértés miatt (nem ég a lámpa-hehe) elkobozzák a motort, ami ugye Max szeme fénye.

Logan sem unatkozik, megjelenik nála a volt felesége. Az ex eléggé fel van pörögve, tologatja a bútorokat jobbra-balra, és közben úgy ontja magából a feng-sui szakkifejezéseket, mint Vezúv a lávát kitöréskor. Logan szóhoz se jut a döbbenettől, hogy mit keres nála a nő. Állítólag bocsánatot kérni jött, amiért régen ivott, és sok szomorúságot okozott a férfinek. Másnap reggel Max a munkahelyén dühöng a motorja miatt, rengeteg pénz kellene, hogy ki tudja váltani, Cindy szerint inkább vegyen másikat, az is kerülne ennyibe, és a kezébe nyom egy újságot. A lány megpillant egy hirdetést, ami csupa számokból, és egy címből áll, majd zaklatottan elrohan.

A Jam Pony-hoz épp ekkor jelentkezik egy új srác munkára a főnöknél. Kedves, szerény fiúnak tűnik, még Normalt is uramnak szólítja, amivel rögtön az első számú kedvencévé válik. Max Loganhez sietett, ahol feldúlva meséli neki, hogy a számsor az újságban ő maga (mármint a vonalkódja), és el akar menni a találkozóra, hátha az egyik vele együtt szökött gyerek keresi így őt.

Szempárunk Lydacker-re gyanakszik, de Max vállalni akarja a veszélyt, hátha tényleg a régen keresett társai nyomára bukkanhat. A beszélgetésnek vége szakad, amikor az üzenetrögzítő bekapcsol: felcsendül feng-sui ex hangja. „Szia Logi” (Logi-hihi) köszönés után a régi ’szép’ időkről regél. Logi zavarba is jön, Max pedig meglepődik, hogy a férfi nős volt, és később persze cikizi a Logizás miatt. Hiába az aggódás, a lány elmegy az újságban megadott helyre, ahol a régi magánnyomozója várja. A férfi állítólag egyedül van, és Lydacker nem tudja, hogy találkoznak. Max még mindig pipa, hogy feladta a gonoszoknak Hannah-t, és lehet, hogy egy jó kis verés is kijárna a pasasnak, ha nem hozakodik elő azzal, hogy információja van az egyik Manticoros gyerekről. Egyikük a városban van, és ő tudja hol. Persze nem ingyen mondaná meg, potom tizenötezer dollárt kér érte. A disznó. Ad a lánynak egy címet, ahol 48 óra múlva hívni fogja, addigra legyen meg a pénz is.

Míg beszélnek, egy árnyékot látunk nem messze: valaki figyelte őket, de nem tudjuk meg ki az. Cindy áradozik egy csajról, akit régóta kiszemelt, de Max azzal van elfoglalva, hogy kitalálja, hogy lehetne gyorsan sok pénzhez jutni. Herbal-t közben kirúgta Normal, mert marihuánás cigit szívott a WC-ben, a többiek meg kampányolnak, hogy vegye vissza, persze hiába. Főleg mert ugye új kedvence van, az új fiú, Sam. Ezek után érthető, hogy a többiek viszont nincsenek oda érte. Max elmegy Logan-hez, de csak Blinck-et, a gyógytornászt/testőrt/bizalmast találja ott. Logi fiú épp az exével vásárolgat. Max nem is lenne nő, ha nem érdeklődne a ’vetélytársról’, és számára kedvezőtlen választ kap: csinos, kedves stb. stb.

Távozóban össze is fut a láthatóan vidám ’párral’. A férfin látszik, hogy kellemetlen számára a szitu, a két nő pedig jól titkolja a kíváncsiságát. Megtörténik a bemutatás, Max megkapja a „barát” címkét. Herbal közben lógatja az orrát, a felesége közölte, hogy a volt barátját szereti. Szegénynek nincs jó napja, de kitart az elvei mellett, csak semmi erőszak és düh: szeretet és megértés kell ide! Verd be a pofáját – tanácsolja erre Skatchy. Max eközben a két legyet egy csapásra módszert választva betör a rendőrségi autótelepre, az irodában feltöri a széfet, és lenyúlja a lóvét, és a motorjával is megtörténik a nagy egymásra találás.

Lydackernek jelentik, hogy ex-magánnyomozó találkozott a lánnyal (a fickóba beültettek valami lehallgató izét a tudta nélkül). A Jam Ponynál a dolgozók lassú munkatempóval zsarolják Normalt, hogy vegye vissza Herbalt. Újfiú Sam így elég túlterhelt, Normal megkéri Max-et, hogy mivel egyfelé mennek, pátyolgassa kicsit. A lány grimaszolgatások közepette belemegy. Útközben megállnak egy kávézóban (ez a hely, amit a magánnyomozó megadott), és Max újabb címet kap a fickótól. Hogy bizonyítsa, az információ valós, ad egy vonalkód számsort, amit egy tetováló szalonban szedetett le valaki. A vonalkód Zacké. Ő volt a kis gyerekcsapat vezetője. Közben Max-nek bevillan valami Logan volt nejével kapcsolatban (jegygyűrű nyom az ujján), és nyomozni kezd utána. Kiderül a nő hozzáment a pasihoz, aki miatt anno tönkrement a házassága, és most pénzt akarnak kiszedni Logan-ből, mert a pasinak adósságai vannak. El is meséli Logannek.

A lány elmegy a találkozóra a magánnyomozóhoz, de az már alulról szagolja az ibolyát: valaki fejbe lőtte! A lány Lydacker-re gyanakszik. Logan szerint ennek viszont nincs értelme, akkor miért nem várta meg a lányt, ha tudott a találkáról? Mindenesetre Max nyomoz, és rábukkan Zack címére. Kutakszik kicsit a szobájában, és jé, meglátja az ismeretlen motoros sisakját, aki a rész elején versenyre kelt vele.

Talál még képeket magáról és a magánnyomozóról, és egy Jam Pony térképet. Na, kitaláltuk már kicsoda Zack? Igen, ő ’Újfiú Sam’!A srác rajtakapja a lányt, aki a nagy felismerés után a srác nyakába ugrik örömében. Az ölelkezés nem lehet Zack kedvenc elfoglaltsága, legalább is az arcáról ez olvasható le.

A ’boldog egymásra találást’ Lydacker érkezése szakítja félbe. Megkapjuk a kötelező bunyóadagunkat is, és persze a két szökevénynek sikerül meglógni. Ezután jöhet a tisztázzunk mindent részt jelenet. Kiderül Zack ölte meg a magánkopót, mert Lydacker figyeltette, és így túl nagy kockázati tényező volt. Max-nek nem tetszik ez a fajta elintézési mód. Az pedig még kevésbé, hogy Zack azt akarja, hogy hagyja el a várost vele együtt, aztán váljanak szét. Kiderül, hogy a srác pontosan tudja, hogy hol vannak a többiek, de nem mondja el a lánynak. Max, ’ők a családom’ beszédét félresöpri azzal, hogy ez olcsó érzelmesség, amit egy katona nem engedhet meg magának. Itt a bibi, ugyanis a lány nem akar már úgy gondolkozni, mint egy katona, és szeretne érezni.

Ezután Zack parancsba is adja, hogy menjen vele, amire a lány daccal válaszol: ő már nem él a Manticore-ban. Ezzel elválnak útjaik. Ezalatt Logan volt neje játszaná a konyhatündért, de a férfi leinti: itt a pénzed, amiért jöttél, és menj innen. A nő kemény 1 pecig tagad, aztán egy sajnálom kíséretében a pénzzel együtt kisétál az ajtón.

Logan bánatos kutya tekintettel néz utána. Normal visszafogadta Herbalt, aki végre megtört, és kirúgta a felesége volt barátját otthonról. Logan és Max együtt szomorkodnak, a lány csalódott Zackben, a férfi pedig a volt nejében. Aztán elmennek sétálni az esőben.

Címkék: sötét angyal
5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bree-gee 2009.08.01. 10:58:28

Elnézést, hogy a múlt hét kimaradt.

Giggsy · http://sgtgiggsy.blogspot.hu 2009.08.01. 12:03:09

Semmi baj, lényeg, hogy most felkerült, és megint nagyon jó lett :) Szóval csak így tovább :)

bree-gee 2009.09.03. 12:08:05

Kis nyári szünet után a terveim szerint jövő héttől folytatódik a Sötét angyal hogyvolt.

Giggsy · http://sgtgiggsy.blogspot.hu 2009.09.04. 16:56:18

Az jó, mert már kezdtem attól tartani, hogy felhagysz vele. Örülök, hogy lesz új :)

bree-gee 2009.09.04. 18:51:34

@Giggsy: Nem, csak az elmúlt hónapban nem nagyon akaródzott beleférnie az időmbe, csak 2 hetente 1 Lépéselőnyben hogyvolt, de annak most vége, és a nyár is elmúlt, szóval most majd tudok rá koncentrálni.:)
süti beállítások módosítása