Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu: Atlantisz 3x01 - Senki földje

2009. július 24. 08:00 - the black ball

Tavaly ott hagytuk abba, hogy csúnyán átkúrtak minket a lidércek, Sheppard eltűnt, mint Joe Flanigan az AXN chatről, McKay és izomállat Ronon meghitten egymásba gubózódtak, a lidércek meg a Föld felé tartanak.

Persze Sheppard nem képes csak úgy meghalni, most éppen Millenium Falcont játszik egy kaptárhajó alján, miközben az repül a hipertérben. A Daedalus visszatér Atlantiszra, de Weir már adja is az ukázt Caldwellnek, hogy pattanjon vissza a fotelba, válaszcsapást intézünk. Mivel a kaptároknak időközönként ki kell lépniük a hipertérből, olyankor simán legyalulhatjuk a hüllőket. Zelenka megy számolni, Caldwell meg rinyál, hogy a Daedalus romokban hever. Semmi gond, Weir kiküldi az Oriont is, ami addigra valamilyen csoda folytán repülni és harcolni is tudni fog majd.

McKay rájön, hogy biztos valami kémprogramot használtak a lidércek, ugyanez történt akkor is, amikor ostoba módon porn… vagyis zenét töltött le a netről. Bepánikol, hogy ő a felelős a Föld pusztulásáért. Ronon anyai gondossággal megnyugtatja, hogy igen Rodney, ezt elcseszted, közben meg próbál gyúrni gubón belül, hogy a bicepsze kiszakítsa azt. Sheppard ezalatt azon filózik, hogy vajon jó dolog volna-e a hipertérben lekapcsolódni az kaptárról. Flashback, Rodney és McKay pont erről vitáznak ebéd közben, Sheppard meg bűvöli magát két mellel. Hát igen, nem ártana többet figyelni a zsenikre is.

Szegény Michael kissé kirekesztve érzi magát, amiért neki nem szóltak a tervről, erre a királynő egy büdös nagy rasszistaként lekorcsozza a srácot. De mi rohadtul nem tudjuk sajnálni. Weir tudatja az otthoniakkal a haditervet, de Landry másképp gondolkodik. Illetve az IOA (Idegesítő Ostoba Alakok), mert ők képesek vészhelyzetben is panaszt tenni a jelentések helyesírása miatt. Szóval most azonnal tessék hazamenni tárgyalni.

Mivel pár héten belül emberevő idegenek érkeznek a Földre, hogy spájzként használják az emberiséget, az elnök nem tehetett mást, minthogy engedélyezi, hogy az IOA jót mulasson „felelősségre vonás” címszó alatt. Ezalatt Michael nem játszhat a kaptárhajó cuccaival, amit kicsit rosszul visel, úgyhogy hörögve elmegy duzzogni a szobájába. A kaptárok kilépnek a hipertérből, Sheppard meg rádiózik McKayéknek. Csakhogy a felszerelésük Michael szobájában van valamiért, mert azokkal szabad játszania, végül is Ronon stukkere halálosabb az egész hajónál. Hülye hüllők. Közli Shepparddel, hogy ha élve akarja Ronont és McKayt, akkor azt kell tennie, amit mond.

Előadja az „engem is átvertek, meg félig úgyis ember vagyok, szeressük egymást gyerekek” szövegét, erre Sheppard elárulja, hogy a kaptár külsején dekkol. Michael szerint lője ki a hajók hiperhajtóművét, az okozza a legnagyobb kárt. A „Tuti-hogy-dárdával-a-seggemben-végzem” műveletet kezdetét veszi. Sheppard kilövi az egyik hajó hajtóművét, de a másik hajóig nem ér el, mert a lidércek leamortizálják az egyik szárnyát. Otthon eközben Weir a Woolsey-kínaicsaj-másikfehérfickó formáció ütéseit fogja fel. Diplomatikusan közli, hogy éppen mindenestül nekiestek volna a lidérceknek, amikor ezek a hülyék idehívatták.

A kínaicsajnak nem tetszik, hogy Weir nekimenne a hüllőknek, de a főnökasszony tudatja vele, hogy mivel a földi hajók az Orájjal vannak elfoglalva, csak az antarktiszi ősszék védhetné meg a Földet. Úgyhogy jobb, ha befogják a pofájukat, leülnek a valagukra, és megvárják, amíg Weir vezérasszony intézkedik. Ha meg nem tetszik nekik, akkor ki lehet őt rúgni, oszt jónapot. Így kell ezekkel beszélni kérem szépen. McKay ezalatt a haldoklás 5 stádiuma közül már a negyediknél tart: ha a lidércek nem is szívják el az életerejét, akkor a Föld védelme semmisíti meg őket.

Kivéve persze ha csapdába esnek a lángoló hajóban. Na akkor élve elégnek. Vagy megfulladnak. Vagy Rononnak sikerül elérnie az egyik kését, és kivágja mindkettőjüket a gubóból. Naná, hogy az utolsó. Otthon bejövő féregjárat, Atlantisz az, Weir parancsára várnak. A vezérasszony szerint az IOA töketlen bagázs, akármit csinál, úgyis lecseszik, szóval mindent bele, hulljon a férgese. Caldwell bepattan a fotelba, minden fegyvert élesít, az Orion meg lebeg mellettük. Lorne őrnagy örül, mint a jóllakott napközis, hogy vezetheti a csodahajót, de mindenki tudja, hogy igazából Zelenka a góré.

McKay és Ronon körbe-körbe lopakodik a hajón, mire eldöntik, hogy McKay egy vezérlőről vágjon haza mindent, amit csak tud. Sheppardöt behozták a hajóra, de Michael a védőkíséret útjába áll, innen átveszi. Persze nem megy ilyen könnyen, azt hazudja, hogy a rasszista némber küldte, a hülye hüllők meg beveszik. Nem csodálom, hogy korlátozott a fejlődésük. Amíg odabent ügyködnek, a Daedalus és az Orion megérkezik. Rock’n’roll! Elsőként félig eltüntetik az űrből a „mi” kaptárunkat, aminek McKay félig örül. Aztán az Orion a másik felé igyekszik, és Lorne rohadtul kivan, hogy nem látja repkedni a fénylő drónokat. Zelenka elküldi csehül az anyjába, de végül beüzemeli, és leradírozzák a kaptárt az égről. (A látvány kielégíti a space porn fogalmát, bár nem BSG-szinten, de mi örülünk neki.)

A megmaradt kaptár viszont ugyanezt teszi az Orionnal, ami ennyit bírt, ég vele. Sheppardék összefutnak McKayékkel a vezérlőben, ahol Ronon és Michael rövid farokösszemérést tart, aztán eldöntik, hogy egy lidérc szállítóval átrepülnek a Daedalushoz. Nagy híreket hozunk Caldwellnek, Michael kikapcsolta a kaptár zavaró bizbazát, átküldhetünk atomot. Kár, hogy mind elfogyott. Nincs más, kilőjük a dárdahangárokat, ami a pajzsainkba és a létfenntartásba kerül. McKay megkezdi a hülye ötletek ezen évadnyi adagját, amikor közli, hogy a kaptár tele van levegővel, menjünk át oda. Sheppard és Ronon már menne is gyilkolászni, de Michael szerint esélyük sem lenne. Hacsak…át nem küldik a gázt. A jó öreg retrovírus ugyanis még mindig itt van a fedélzeten, úgyhogy befejezhetik az eredeti tervet.

Otthon Landry megnyugtatja Weirt, hogy szerinte igenis jó vezető, és úgyse váltják le. De ez most kit érdekel? Sheppard csapata átmegy a kaptárra. Mindenhol hosszú fehér hajú fickók hevernek, az egész olyan, mintha rosszul végződött volna egy albínó metálfesztivál. Lorne megtalálja a királynőt, akiből nem lett gyönyörű királylány, és kinyírta volna az őrnagyot, ha nem lövik le. McKay szerint mintha Beckett filózott volna rajta, hogy a nőstények ellenállnak a vírusnak, de ez nem tűnt lényeges információnak. Sheppard átszól Caldwellnek: jöhetnek, a lidérceknek annyi, a levegő jó. Túl vagyunk a nehezén. Folyt.köv.

Szolgálati közlemény: mivel az Atlantis ontja magából az „elalszom a hogyvoltírás közben” kaliberű részeket, így néhány ezekből a vadonatúj, 2.0-ás hogyvoltozási technika alapján fog elkészülni. Ha elkészül.

Címkék: atlantisz
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Llew 2009.07.24. 17:07:26

"eltűnt, mint Joe Flanigan az AXN chatről"
Ez szép volt:)

Bar Kochba 2009.07.27. 12:14:09

Mi lesz az a 2.0-ás technika?

the black ball 2009.07.27. 16:06:11

@Bar Kochba: Ha lesz, még semmi sem biztos. Formailag megfordult a fejemben a hogyvolt képregény, a verses hogyvolt, a naplóhogyvolt és a videohogyvolt is. Persze egyikből sem lenne rendszer, csak itt-ott.

Llew 2009.07.27. 16:28:54

@the black ball: én anno a 4x08-as csillagkaput elkezdtem versben megírni, de az első 10-x perc táján elfogyott az ihlet, és szorított az idő, így maradt a hagyományos hv

Gabba 2009.08.04. 09:08:10

Sheppard beszólása arról, hogy honnan vette, hogy a kaptárhajóra tapadva utazik, nagyon jó volt:
"Láttam egy filmben." :)

Sephinroth 2009.08.28. 20:00:24

"Flashback, Rodney és McKay..."
Ez nem inkább Radek és McKay lenne?:)
Amúgy Michael kezd az agyamra menni. Ah, és még mennyit fogjuk látni...D:
süti beállítások módosítása