Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A szökés 4x05 - Csend béke nélkül (csak csajos képekkel)

2009. július 12. 17:40 - sixx

Ott folytatjuk, ahol abbahagytuk, a Nagyon Félelmetes Néger Bérgyilkos Sara után koslat, és nem azért, mert le akarja nyúli Pánsíp Mihály kezéről, nem, kettős, de legalább ennyire aljas szándék vezérli: megtalálni az extetovált, exbűnöző exmérnököt és csapatát ÉS kinyírni a vöröst, már ha ott van. Sara észreveszi, hogy követik, és azt is, hogy nincs meg a hitelkártyája, mert egy alkesz korábban lenyúlta. Self a vidám fiúk bunkerében tölti a napjait, (ennek sincs jobb dolga ezek szerint) és ha már ott van, az egyik képen, amit Misi csinált a kártyabirtokosokról, felismer egy csávót az épületből, ahol dolgozik, valami pénzügyes. Ő lesz a heti feladat, ráadásul úgy tűnik, Selfnek kell leszednie az adatokat a kártyáról. Mahone a nejével folytat egy nagyon szomorú beszélgetést, és megbizonyosodik arról, hogy a NFNBGY a fia gyilkosa.

Sarát továbbra is kergetik, mire ő szaladni kezd, és meglehetősen felelőtlenül átrohan az autópályán, majdnem el is csapja egy kamion, de ennek köszönhetően egérutat nyer, még jó, csak nem nyírják ki az ötödik részben, ha már visszahozták egy nevetséges húzással. Teddy rendületlenül a madaras könyvet tanulmányozza, és közben leönti teával, minek hatására - sokk, horror - titkos szöveg bír megjelenni a lapokon, mert Whistler ezek szerint saját magában sem bízott. A titkos vonalak tervrajzot sejtetnek, mibe, hogy ez lesz a betörés tervrajza? A raktárban vita megy, mert Sucre és Bellick Teddy után menne, míg Lincoln a kártyát kergetné, Misi döntése salamoni, Lincolnnak nincs igaza, Bellickék mehetnek a félkarú rabló után. Self beront a kártyabirtokoshoz, aki leszarja, mert ő nagyon nagy ember. Van neki széfje is, abban van a kártya, de nem nyitja ki elég hosszú ideig, hogy a másolás lemehessen. Bukta.

Misi hamar kapcsol, fel kell törni a széfet, ehhez kell az épület alaprajza. Sara visszatér, és elújságolja, hogy a NFNBGY kergette, most mér mindenki be van szarva, olyan ez a csávó, mint egy terminátorba öltött mumus. Mahone Sarát faggatja a kikötőben, és próbálja összerakni a NFNBGY nyomait, elindul a hitelkártya nyomában. A többiek az épület alaprajzát nézegetik, kiderül, hogy ide bejutni nehezebb, mint Fort Knoxba, de persze ezt is megoldják majd, mert a parkolóba Self be tudja juttatni őket, onnantól majd rögtönöznek, vagy hasonló. A NFNBGY Gretchenhez megy látogatóba, a nő egyre roggyantabb állapotban van, pedig amúgy szép a szeme. Kicsit megkínozzák, most éppen azzal, hogy egy vödör szart tesznek az orra alá, mert abba bele lehet halni, mármint ha az ember sokáig szipuzik szarral. Gretchen közben egy szeget már majdnem kihúzott a sámlijából, mibe, hogy meglóg?

A széf kemény dió, mert nem lehet megfúrni elölről, csak hátulról, így nem a kártyabirtokos irodájába kell bejutni, hanem a szomszédos helyiségbe, Misi fejében vitustáncot járnak a perui pánsípos indiánok. Mahone a kocsma helyéből megállapítja merre lehet a NFMGBY, és tervet sző. Teddy teával öntözgeti a kis könyvét, de elfogy az ital, így a Világ Legnagyobb Dekoltázsának jelez, hogy ugyan, hozzon már vagy hat liter Earl Greyt, a titkárlány viszont nem mozdulhat, mert éppen Sucre és Bellick van nála, akik Teddyt keresik egy nagyon szar indokkal (örökölt 100 000 dollárt, és 10% jár a nyomravezetőnek), de a csaj nem buktatja le a Műanyag Kezű Embert, mert inkább majd később megzsarolja saját maga. Nocsak. Pánsíp Mihály az általános iskolai technika órákon elsajátított tudományát veti latba, hogy olyan eszközt buheráljon, amivel fel lehet törni a széfet. Vagy nem is azt, Mihálynál nem lehet tudni.

A parkolóba bejuttatja őket Self a nagy kocsijában, Sucre, Bellick, Lincoln és Misi megy a tervet végrehajtani, Misi és Linc öltönyben (honnan van?), a másik kettő munkásruhában (hát ez?), és úgy kerülik ki a kamerákat meg a biztonsági rendszert (mert az Államkincstár egyik épületében vannak), hogy a liftet megállítják két emelet között. Teddyhez jön a csaj piros ruhában, és közli, hogy ha T-bag 10 000 dollárnál többet fizet neki, akkor nem köpi be. Erre Teddy finoman megfenyegeti, hogy ha nagyon pofátlan lesz, akkor megöli, de a csajnak csak T-bag jutalékának kis százaléka kell. Self kicsalja a kicsalandó irodistát a helyéről, jöhetnek a srácok. Előtte azért Self a szőnyeget összekoszolja valamivel, amit senki nem vesz észre, értem már, takarítóknak álcázzák majd magukat Bellickék. Misiék lebukásához nem sok kell, mert hősünk orra megint a lehető legrosszabb pillanatban kezd el vérezni. Mahone a hekkertől megtudja, hogy 53 hotel van ott, ahol keresi a NFNBGY-t. Mi az neki, ugyan már.

Bellick és Sucre megérkezik a festékfolthoz, és eljátsszák, hogy fel kell takarítaniuk a szőnyeget, ehhez bekapcsolnak egy Misi által megbuherált porszívót, ami annyira hangos, hogy elnyomja azt a zajt, amit közben a szellőzőből lemászó Misi-Linc kettős falbontása és fúrása okoz. Termittel fogják feltörni a széfet, de előtte még megbeszélik az orrvérzés dolgát, el kéne mondani Sarának, nem kéne elmondani, fúrjál, tesókám. Linc fúr, Misi kivágja a széf hátulját, Bellickék takarítanak. Mahone elmegy abba a kocsmába, ahol lenyúlták Sara hitelkártyáját, a pultosnő meg segít neki, mert Alex arca bizalmat sugall. A NFNBGY egy motelben tűik fel közben, ahol a recepciósnak ad 300 dollárt valamiért.

Bellick és Sucre majdnem lebuktatja Misiéket, de mégsem, ásítunk, ezek SOHA nem fognak lebukni, a készítők csak lóbálják ezeket a vörös heringeket az arcunkba. A kopasz tábornok megérkezik a fal túloldalára, oda, ahol a kártyabirtokos tartózkodik normális esetben, így a fúrás project léket kap. Mahone megérkezik ahhoz a motelhez, ahol előtte a NFNBGY is járt, és a recepciósnál érdeklődik a csávó iránt, az meg közli, higy ja, itt volt, de elment. Amint Mahone kilép az ajtón, a csávó egyből telefonál a NFBBGY-nak, de Alex megsejt valamit és visszamegy, csőre töltött pisztollyal, így a recepciós hazudik. Alex megszerzi a telefonszámot, ami a fia gyilkosához közelebb vezetheti. Misiék csak fúrnak tovább, mert nincs más választásuk, persze erre senki nem figyel fel, és pont sikerül lemásolniuk a kártyát is, mielőtt az ideges tábornok kérésére azt a kártyabirtokos elő nem kapja, aki nem veszi észre, hogy egy bazinagy lyuk van a széf hátulján, mert miért is venné.

Sara a tévéből (telefonon nézi) rájön, hogy a Cég laoszi kalandja az ország pénzügyi válságával van kapcsolatban, ráadásul a széfben Misi hamis pénz nyomására alkalmas kliséket talál. A kikötőben meg is beszélik ezt Misivel, meg a kocsmáról is beszélgetnek, nem ittam, nyugi. Misi arcán csak közönyt látok, nem izgul ez semmin. Teddy közben megismeri Mr. Zhant, aki egy kínai, és ideges, aggyad nekem ide Scyllát. Mostan. nem adom, nem tudom miről beszélsz. Jó, akkor holnaptól már csak 75%-os sikerdíjat kapsz, a harmadik napon meg kinyírlak, jónapot,. Ezek a kínaiak nagyon kemények, és kibaszott határozottak, szimpatikus nép. Gretche a sitten elunja a szar szagolgatását, és inkább izmos combjai közé veszi az őr fejét, és megfojtja. GIRL POWAH! Ezt követően távozik. Self kideríti két további kártyabirtokos kilétét, de a tábornokról semmi infója nincs. Sarának azonban van: Gretchen Panamában a tábornoktól kapta az utasításait, ő a feje a Cégnek. A kopaszember az utolsó jelenetben megtudja, hogy Self nyomoz utána, és sokat sejtető pillantást vet a NFNBGY-ra. Jó szar rész volt, na.

Címkék: a szökés
24 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2009.07.12. 18:52:57

Én már a második évadon harakiriztem, meglepő, hogy még mindig próbálnak belőle csinálni valamit. Az első évad óta nincs koncepció az egészben.

agyvihar · http://agyvihar.blog.hu/ 2009.07.12. 19:22:08

Az első évad viszont szuper volt. Sok olyan első évadot szeretnék látni, mert az nagyon ott volt.

vili_a_mopsz 2009.07.12. 19:26:41

sajnos velem is pont igy volt tetszett az első, dögunalom a második, a harmadikat csak hébe-hóba, a negyedikből pedig csak 1-t láttam félig mert elaludtam

DnP 2009.07.12. 21:01:01

Nekem bejott a negyedik evad is. A vegere egesz jol felporog ez is. A raadas 2 resz pedig visszahozza az elso evead feelingjet.

dontals 2009.07.12. 21:13:06

Mé nézed ha nem teccik hö.
Írjá jobbat oszt utána kritikalizájjá má

sixx · http://comment.blog.hu 2009.07.12. 21:32:20

@dontals: kiengedték a trollokat a ketrecből.

Zee 2009.07.12. 22:28:29

Unalmas és alacsony a nézettsége,de elsősorban szerintem azért,mert aki valóban Szökés fan az már látta akkor,amikor az államokban leadták,nem várta meg,amíg valamelyik csatorna kegyeskedik leadni valamelyik nézhetetlenül kései időpontban.Amúgy a negyedik évad valóban a legrosszabb az össze közül,jó,hogy nem nyújtották tovább,mert megutálná az ember.

Szép volt Scofield,de négy évad elég belőled.

Ferguson 2009.07.12. 23:14:10

24 rulez!

Szökés? A tökömet sem érdekli...

kla 2009.07.13. 00:29:47

Őőő, ez az előző komment igencsak nagy spoiler volt, én mondjuk tudtam, de azért figyeljetek már arra, hogy hol tart a hogyvolt.

Eastbay1 2009.07.13. 01:47:43

Hú ténylegy. Bocs mindenki! lehet valahogy szerkeszteni a hozzászólásokat?
Ha nem akkor megkérem Sixx-et, hogy törölje, ha tudja (a spoilert vagy az egészet).

azazello 2009.07.13. 01:48:47

A záró dupla csak az igazán szar, majd meglátjátok.

pinduri777 2009.07.13. 10:07:25

már a 2. évad is nagggggyon szar volt

Johnny336 2009.07.13. 10:36:25

Az ötödik és kilencedik NFNBGY-t félregépelted.

Egyébként az összes eddigi rész a negyedik évadban ilyen erőltetett faszság...

T. Norbert 2009.07.13. 15:31:58

Nem nagyon értem, hogy miért mondja mindenki, hogy a ráadás két epizód visszahozza az első évad feelinget. Erőltetett dolgok, csekély fantáziával, közelébe nincs.

T. Norbert 2009.07.13. 15:33:02

Amúgy Abruzzit vissza akarták hozni, csak ugye közben tisztázódott, hogy vége, nem lesz több évad. Még elképzelni is szörnyű...

sélli_ 2009.07.13. 16:47:21

Állat jó ez a sorozat, nem értem miért veszitek ilyen komolyan. Igaz, nem dráma kategóriában nevezném, hanem vígjátékban - de ez részletkérdés :)))

Pánsíp Misi.... KÉSZ :DDDD

Johnny336 2009.07.14. 10:30:08

Inkább paródia. Önmagáé :D

Abruzzit hogy hozták volna vissza, amikor 10 megtermett FBI-os, automata fegyverekkel kilyuggatta csórit?
Vagy Michael felébred egy reggel, és a zuhany alatt találja Abruzzit? :)
Mondjuk ő legalább jó karakter volt.

T. Norbert 2009.07.14. 12:05:22

Johhnny326:

Símán ki lehetett volna magyarázni. Tanúvédelmes álcahalál, kábítógolyókkal és művérrel. Más filmekben láthattunk már ilyet. Ja, hogy Mahone a Cégnek dolgozott, és ez lehetetlen? Dehogyis, ő nem volt beavatva, csak a mesterlövészek. Semmivel nem lett volna gagyibb, mint Sara visszahozatala.
Stormare úgy nyilatkozott, hogy penge forgatókönyv esetén vállalja a visszatérést. Csak ekkor jött a hír, hogy nem lesz több évad.

Johnny336 2009.07.14. 12:22:15

Mindent ki lehet magyarázni, de pont emiatt vált saját paródiájává ez a sorozat.
Csak az ilyen hajánál fogva előrángatott, három perc alatt kitalált és megvalósított ötlet sok esetben nevetségessé teszi az egész cselekményt.

GJ1 2009.07.18. 18:10:17

szerintem klassz rész volt, valamit visszahozott a korábbi évadok jó jeleneteiből

sélli_ 2009.08.03. 11:38:03

Hálló! Mikor folytatódnak a vidám fijjúg kalandjai? :)

Edd China 2009.08.05. 00:24:46

Jó kérdés sélli_. Engem is érdekelne!

Angie24 2009.08.05. 22:27:13

Én is nagyon várom már az újabb Szökés hogyvolt-ot:-)))).
süti beállítások módosítása