Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu 5x19 - Fenyegetés

2009. június 20. 16:00 - the black ball

Szokásos kiindulópont: lassan erdővé váló romok között mászkálunk, Teal’c nála kétszer nehezebb dolgokat lök arrébb, Carter gyenge energiajeleket észlel, Daniel meg próbál okoskodni, pedig még fingja sincs arról, mi ez a hely. A jelek egy teremből jönnek, amiben meglepetésünkre egy teljesen épnek kinéző, Csipkerózsika jellegű lány fekszik. Daniel szerint ez biztos valami kripta, mert az meg sem fordul a fejében, hogy a csaj is átjött a kapun, aztán ledőlt szunyálni.

Carter töri meg a jeget, aki szerint ez a hely egy labor, az energiajelek meg a csajból jönnek. Elújságoljuk a hírt Hammondnak is, aki kissé ódzkodik a robotoktól, mert már párszor megjártuk, de Daniel a könnyes bociszemeivel odaverseli a kamerába, hogy ez talán egy letűnt civilizáció utolsó egyede, és nekünk kötelező kideríteni, mi történt velük, mert különben éjjelente vizelettartási gondokkal fog küszködni. Hammond meg igent mond, hogy a fenébe ne. Jackson-hatás.

Miután otthon Carter rájön, hogy nanotechnológiával működik, addig nyomkodja a csaj nyakát, amíg ki nem jön belőle egy CD-lejátszó. Carter addig unszolja a tábornokot is, amíg engedélyt nem kap, hogy feltöltse a robot tápegységét. Ma nagyon lazán tartja a pórázt a kopasz. Beleteszik a feltöltött tápegységet, de nem történik semmi. O’Neill szerint Danielnek meg kéne csókolnia, amíg tart a Jackson-hatás. Ezt hallva a csaj gyorsan felébred.

A robot magát Reese-nek nevezi, és az apja felől érdeklődik, mi pedig együttérzően közöljük, hogy az egész civilizációja kipusztult. Reese elbőgi magát, Carter meg már rá is zendítene a következő jó hírre, miszerint a csaj robot, de Daniel ismét közbeavatkozik. Szerinte Reese-nek fogalma sincs róla, hogy robot. Lehet, hogy csak egy program irányítja, de az is lehet, hogy lementették a tudatát ebbe a testbe, tapasztaltuk már. Szóval várjunk még a hírrel. Carter nem érti, hogy miért érte támadás Reese népét, és hagytak ott a támadók egy ilyen fejlett technológiát. Józan paraszti ésszel két oka lehet. 1: a támadók bosszúból gyilkolásztak, 2: Reese marhára közveszélyes, és nem poénból volt 10 centis acélajtó mögé rejtve.

Mindenesetre Jack és Teal’c visszamennek a bolygóra, hátha kimaradt valami. Daniel beszélget a robottal egy kicsit. Reese egy jól megtermett 10 éves szintjén mozog, már ha nem színleli. Nem kicsit érdekli a bolygónk, azonban a sajátjáról nem igazán akar beszélni. Jack hamar megunja a kutakodást, azonban a többi katona rengeteg furcsa kis legókockát talált szanaszét a bolygón. Kijelenthetjük, hogy megvannak a támadók: a replikátorok. Carter így aztán végképp nem érti a dolgot. A replikátorok hajtanak a fejlett dolgokra, Reese-t mégis békén hagyták. Talán olyan jelet bocsát ki, ami zavarja a bogarakat.

Teal’c szerint ő lehet a kulcs ahhoz, hogy az asgardokkal egy istenes rovarirtást tartsanak a szövetség jegyében. Daniel szerint Reese rejteget valamit, úgyhogy megint beszél vele, és elmondja, hogy robot. Reese egy saját maga által készített fémszoborral kedveskedik Danielnek (senkit nem érdekel, hogyan csinálta, mert minek), de már erősen rühelli a beszélgetést, és inkább játszani szeretne. Erre Daniel közli a lánnyal, hogy hát izé, robot vagy. Láthatóan nem tetszik neki, mivel lyukat vág Daniellel a falba.

Később Reese bocsánatot kér, és Danielnek is megbocsát, amiért megtámadta őt. Jackson nagyot néz, mivel nem támadott rá, de Reese szerint mindegy. Daniel szerint meg nem, és inkább beszéljék ezt meg. Nem csoda, hogy minden barátnője otthagyta. Reese megint ajándékot készített, most egy játékot, mivel annyira unatkozott. Aztán benyúl a szekrénybe, és egy élő replikátorral a karján kezd el pózolni. Carter szerint nanotechnológiával készíti és irányítja őket. Talán el is tudja őket pusztítani. Ehhez már az asgardok kellenek.

Daniel és Jack addig kikérdezik a csajt. Reese végre elmondja, hogy az emberek a bolygóján féltek a kis játékaitól, úgyhogy megmutatta a bogaraknak, hogyan tudnak replikálódni, és hogyan tudják megvédeni magukat, valamint őt. Csakhogy elfelejtettek hallgatni rá, és kiirtották az egész bolygót. Jack arra kéri, hogy segítsen nekik elpusztítani a replikátorokat. Mivel a csaj nem egy észlény, arra asszociál, hogy ezzel őt akarják kinyírni. A házi barkács replikátor erre megugrik, Teal’c meg szétlövi a fenébe.

Az asgardok elérhetetlenek, és amíg ez így van, addig Hammond azt akarja, hogy a robot legyen kikapcsolva. Reese is hasonlóan gondolkodik, ami a kikapcsolást illeti. Először is egy csapat replikátorral elintézi a helyőrséget. Mivel a szobában már nem volt alapanyag, feltételezhetjük, hogy korábban egynél több bogarat csinált, aztán azok ugye tették a dolgukat. O’Neill lezáratja a bázist, Hammond meg vérbeli kommandóssá vedlik át. Reese átveszi az irányítást a számítógépek felett, aztán bevonul a kapuhoz. Jack szerint át kell engedni a kapun, aztán atomot utána. De Daniel így a rész végén is szeretné alkalmazni a Jackson-hatást, amit a korábban már megbabonázott Hammond meg is enged.

Carter szerint ezeket a bogarakat csakis Reese irányítja, ha Daniel ki tudja kapcsolni őt, a replikátoroknak is annyi. Daniel azt szeretné, ha Reese maradna, sőt a barátja akar lenni. Reese-nek még sosem volt barátja, mily meglepő. Daniel szerint a bogarak is érdekesek, de ők nem emberek. Reese szerint megvédik őt. Daniel is meg tudja őt védeni, megígéri (nagy kamugép ez a Jackson). Aztán a felszínlátogatás reményében elindulnak, de amikor Daniel megpróbálja kikapcsolni, Reese még időben kapcsol. Dühében megindítja minden bogárkáját az emberek felé.

Jackék cserébe maratoni ólomszórással kedveskednek az ízeltlábúaknak, ami szemmel láthatóan kikészíti a csajt. Elkezdik lángvágóval megdolgozni az ajtót. Carter és Hammond elindítják az önmegsemmisítést, úgyhogy Danielnek 5 perce maradt. Végre észhez tér, és keményen lecseszi Reese-t, hogy az apja és a népe pusztulása is miatta történt, mert ő hozta létre a replikátorokat. Ráadásul az „apja” hibásan készítette el Reese-t. Ha nem állítja meg őket, ez a bolygó is elpusztul. Daniel megígéri, hogy nem fogják őt bántani, sőt talán meg tudják javítani. Amíg meglelik a választ, addig meg feküdhet kikapcsolva. Nem akarják, hogy meghaljon.

A replikátorok azonban ismét kezdenek öntudatra éledni, így amikor sikeresen lyukat vájtak az ajtóra, O’Neill lassított felvételben golyót repít Reese mellkasába, aki aztán kikapcsol. A még hűséges replikátorok pedig darabokra hullnak. Daniel elbőgi magát, aztán leidiótabarmozza Jacket. Szerinte Reese állította le a bogarakat, nem az, hogy kikapcsolt. Ráadásul Jack elpusztította az egyetlen esélyüket a replikátorok ellen. Jack nagyon sajnálja, de ennek így kellett történnie, mint ahogy annak is, hogy itt most: vége.

Címkék: csillagkapu
6 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

korxi 2009.06.21. 10:52:14

Valóban erős meglepetés lehetett, amikor a bolondlány először megmutatta a vadonatúj replikátorát. Kb. olyan, mint amikor a macskánk döglött egérrel kedveskedik az ajtó előtt.

Jó az a kép amin Jack a nagyítóval játszik.

Gabba 2009.06.22. 08:39:01

A nagyítós jeleneten én is nagyon vihogtam.

Szokatlan Hammondot nem egynruhában látni, sztem azért volt ilyen engedékeny, hogy végre ő is kommandózhasson egy kicsit :P

Llew 2009.06.22. 09:06:05

Azért jó, hogy folyamatosan olyanok foglalkoztak Reese-zel, akiknek nincs gyereke. Már az első hisztinél sarokba kellett volna állítani.
Jack összes ilyen nagyítós, mással játszós háttér száma marha jó.

the black ball 2009.06.22. 10:20:25

@Llew: Gondolom azért nem tették, mert Daniel az egyik snittben azt mondta, hogy Reese szabályai szerint kell játszaniuk.

Ha meg megfegyelmezik, akkor megint nyivákolt volna, hogy el akarják pusztítani. :]

Llew 2009.06.22. 10:36:23

De a végén csak oda jutottak, hogy Danny fiú leordította a fejét. Igaz ha az első replikátor után megteszi, akkor miből lett volna az epizód.

Gabba 2009.06.22. 10:41:59

Gondolom, az szándékos volt a készítők részéről, hogy addig vártak a cím kiírásával, amíg tökéletesen rá nem tudták helyezni a "Menace" inzertet az alvó Reese-re.
süti beállítások módosítása