Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Black Donnellys 1x12 – The Black Drop

2009. május 29. 12:00 - Sonrisa

„How shall a man… draw off from his veins, the black drop he drew from his father.” /Ralph Wando Emerson/

Joeynak már kezd elege lenni belőle, de azért még tart nekünk egy gyorstalpalót a fontosabb momentumokból.  Kérdés kérdés hátán, de vannak kérdések, amiket jobb fel sem tenni. Joeyt megkéselték a börtönben, ebben a zaklatott állapotában kezd bele a történetbe. Tommy Lino (az ő tollvonása miatt bontják le az éttermet) nyomába kíván eredni, és kideríteni, ki ölte meg az apjukat. Ez utóbbit azonban nem köti a tesói orrára.  Sean nagyban készül a felsőoktatásra, anyjával tankönyveket vesz, tényleg komolyan gondolja.. Jenny apjánál egyre gyakoribbak az emlékezet-kimaradások. Frankie rossz híreket hoz, találtak egy hullát, valószínűleg Jenny sosem látott férje, Teach az. Főcím.

Az azonosítás még nem történt meg, csak néhány tárgy maradt meg, iratok nem. Jenny nem ismeri fel őket, igazából fogalma sincs, talán a férjéé voltak, talán nem. Bármennyire is megpróbált túllépni a férfi emlékén, a halála nem várt érzéseket hozott felszínre. A Donnelly-fiúk elrabolják Linot, itt az ideje a személyes igazságszolgáltatásnak.

Jimmy veszi a bátorságot, s odaáll Dokey elé, az alkujuk újratárgyalását követelve. A Tommy-féle 30-70 %-os arány nem volt épp díjnyertes ötlet, ergo gondoljuk csak át újra a dolgot. Több munka, nagyobb nyereség. Dokey rábólint az ügyre, úgyis van most egy aktuális melója, ha az összejön, akkor lehet szó a kívánságokról. Egy csomag leszállítását kellene összehozni, nem olyan nagy ügy az. Elvileg.

Firecracker nyirkost pincéjében jön el az igazság pillanat, Lino értetlenkedik, de nagyon jól tudjuk, hogy a barátainak rengeteg hamis engedélyt adott ki, ill. ő ítélte bontásra a Reiley-épületet is. A gépezet beindult, visszavonni nem lehet semmit. Ám egy öngyújtó ereje elég a véleményváltoztatáshoz. Nicky közben már megkezdte az ötletelést Alo kiiktatására, a lényeg, hogy nem maradjanak nyomok, olyanok meg pláne, amik hozzá vezethetnek.

Sean felviszi a lakásukba Nadinet (ő a zenegépes lány), össze is futnak Jimmyvel, szerencsére Donnelly-mama házon kívül van. De azért a drogos Joanie beköszön, hozva a szokásos lepusztult formáját. A hivatalban Kevin inkább kivárná a hosszú sort, Tommynak erre nincs ideje, az ablakhoz megy, s az átadott cetli meghozza a kívánt eredményt, a felülvizsgálat még aznap meg fog történni, jön majd egy ellenőr délben az étteremhez. Jenny nem fogja tudni ezt eléggé megköszönni, ha összejön.

Jimmy elmegy a megadott címre, a csomag még nincs ott, ezért whiskyzéssel üti el az időt. Jenny múltidéz férje elpakolt cuccai felett, majd láthatjuk, hogy Jenny apja volt az, aki Tommyt a lánya (el)kerülésére utasította. Inkább megparancsolta neki. Kevin a saját kezébe akarja venni Lino eltűntetését, így megkímélve bátyját az esetleges kellemetlenségektől. A felülvizsgálat eredménye pozitív, nem lesz itt semmilyen bontás. Kevinék ellopnak egy BMW-t, meggyorsítva ezzel a hathetes munkamenet.

Sean és Nadine tanulni próbálni, bár inkább csak az utóbbi, a kicsi Sean ehelyett elkezd nyomulni a lányra. Donnelly-mama érkezik, és hűvös fogadtatásban részesíti a hölgyeményt. Jenny maga alatt van Teach estleges halála miatt, az apja ezzel szemben közel áll ahhoz, hogy páros lábbal ugráljon örömében a pulton. Neki sosem volt szimpatikus a csóka. Végignézhetjük, régen hogyan utasította vissza Tommy a lány ajándéksálját, hiszen apuci szavai még mindig ott csengtek a fülében. Reiley-apuka egyre durvábban keveri össze a múltat a valóssággal.

Jimmy csomagja nem érkezett még meg, ellenben neki már több alkohol van az ereiben, mint vér. Befut Dokey, megnyugtatja, hogy semmi gond, a szállító is elszúrt valamit, helyette inkább mókázzunk, kezdetnek mondjuk leborotválhatnánk valaki fejét. Jimmyből a pia beszél, naná, hogy igent mond. Minek iszik az olyan, aki nem bírja? Egy írtől azért többet várna az ember. Tommyék megkapják a vágyott aláírást, azonban azt már nem hagyja, hogy Kevin a maga módján fejezze be a dolgot.

Tommy egy fegyverrel adj nyomatékot szavának, így Lino kiböki, hogy Al Onataro áll a dolog hátterében. Kb. 8-10 éve dolgozik neki. Arról azonban semmit sem tud, hogy kik voltak Bobby Donelly gyilkosai, bármennyire is szeretné T. ha kibökne néhány nevet. Mélyen gyökerezik ez az egész, de ha most elengedi Linot, ő garantálja, hogy az engedélyt nem fogják visszavonni. Többet nem tud tenni.

Nicky váratlan látogatót fogad, Tommy az, meggyőződése, hogy közös nevezőre tudnának jutni, hiszen ellenségeik is közösek. Lino a kulcs Alo és Dokey terveihez, mivel ő adja ki a bontási engedélyeket az épületekre, amit a páros aztán olcsón felvásárol. Ő átadja Linot, cserébe Nicky elárul néhány nevet, azokét, akik megölték hajdan az apját. Rendben, alku áll, Tommy elfuvarozza Linot az olasz kezeibe, cserébe megtudja, hogy Dokey volt a tettes. Neki aznap egy próbát kellett kiállni, így bizonyított.

Jimmyt félig kopaszon, és motorolajban úszva dobják ki az utcán, az a szerencse, hogy még nincs igazán észnél, az ital miatt csak nevetni tud az eseten. Majd rádöbben, hogy átvágták, ez pedig érzékenyen érinti. Este kiderül, hogy a talált áldozat mégis csak Teach volt, a fogsora alapján azonosították. Jennyt lesújtja a hír, most már hivatalosan is özvegy. „A vér, a család a lényeg, hiszen az mindig ott van, amikor szükség van rá. Utálhatjátok egymást, kinyírhatjátok egymást, de mindig szeretni fogjátok egymást. De a szerelem az egészen más.”

Tommyék rajtaütnek Dokeyn, ott helyben össze is verik, mindenki szeme láttára a kocsmában. Joey tartozott ennyivel Jimmynek, amiért ennyire bolondot csináltak belőle. Tommy kiráncigálja Dokeyt az utcára, közbe egyre csak rugdossa, de nem öli meg. Nem alacsonyodik le hozzá, ő ennyivel is különb nála.  Viszont ezzel a halálos ítéletét írja alá, hiába övé az erkölcsi győzelem egy darabkája, Dokey ezt nem fogja annyiban hagyni.

3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mizrolist 2009.05.30. 01:20:32

Itt már nagyon wtf fejjel néztem a részeket... Nagyon jó a hogyvolt, grat!

Sonrisa 2009.05.30. 10:44:36

@mizrolist: Na igen, én is csak lestem, hogy minden összefügg mindennel :) Dokey annyira rosszarcú, hogy egyszerűen ilyen fejjel csak szörnyűségeket követhet el. Sajnos már csak a sorozatzáró van hátra :(

Pont a héten összefutottam jó pár szereplővel máshol is, ahogyan filmeket/sorozatokat néztem:

Nicky - ő volt Bobby gyilkosa az a Third Watch (Harmadik műszak) 2. évadjában
Dokey - mikor újranéztem a Ponyvaregényt, mosolyogva konstatáltam, hogy ő volt Zed
Kevin - a TSCC 2x11 (?)-es részben ő volt a rokkant csávó a könyvtárban.

KiWiSaGe 2009.06.01. 16:42:23

+Kevin volt a drogos szakállas srác,akinek a húga gyilkolt a CSI előző részében
süti beállítások módosítása