Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Dr. Csont 2x09 – Élve eltemetve

2009. május 12. 09:00 - Llew

Hála az RTL Klub tudatos és nézőbarát műsortervezésének, kicsit több mint egy hónap után folytatódik kedvenc antropológusunk és társai története. Élvezzük, amíg lehet, és reméljük, hogy ez az évad lemegy anélkül, hogy két újabb műsorsávban kellene megszoknunk a sorozatot.

Brennan egy tök sötét kocsiban tér magához. A nyakát fájlalja és láthatóan nem tudja mi történt vele. Nagy buli volt mi? Felkapcsolja a lámpát, megnézi a széttört mobilját, majd kiszállna, de az ajtó nem nyílik. Így leengedi az ablakot, amin át hűs éjszakai levegő helyett, föld ömlik a kocsiba. Hősnőnk pedig ateista létére nem jó ízűen what the fuckol, hanem alig egy percen belül már ötödször emlegeti a Nagy Főnököt. Végre lekapcsolja a rádióban nyekergő csajt is, így meghallja, hogy valaki van még a kocsiban. Hodgins fekszik hátul, sérült lábbal és szintén hiányos emlékezettel. Brennan közli vele, hogy élve eltemette őket a Sírásó.

48 órával korábban. Brennan és Booth éppen egy helyszínre érkeznek, ahol az agyon iskolázott helyi rendőr tájékoztatja őket, hogy bringázó srácok találtak egy repülőcsészealjat, ő meg okosan hívta az FBI-t, hátha tényleg idegenek szálltak le. A srác túl sokat nézhette a Men in Blacket, mert a dolog nem UFO, csak egy ablakkal ellátott tartály, két mumifikálódott kamaszsrác holtestével. Boothnak jobban tetszett a helyzet, amíg földönkívüliek voltak. A Jeffersonianben Zack már meséli is, hogy egyiküknek nyílt törés volt a lábán, és a medencéje is több helyen eltört, a vér mennyiségéből ítélve pedig valószínűleg elvérzett. Ezen kívül azonos csont jellegzetességeket talált. E szerint ikrek voltak, kérdezi az érkező Booth, aki már azonosította is őket. Matthew és Ryan Kent. Elrabolva 2001. október. 31-én.

Bones és Booth a korábbi nyomozást vezető ügynökkel és államügyésszel tárgyalnak. A szülők Sanders ügynökre hallgattak a privát emberrablás szakértő helyett, ezért nem fizettek. A fiúk meghaltak, az FBI-os ott hagyta a céget, és alkesz lett, szóval mindenki rosszul járt. A Kent fiúk voltak a Sírásó néven futó emberrabló harmadik áldozatai, a hat ismertből. Akik fizettek élnek, a másik aki nem, az elő sem került. Következő beszélgetés már Thomas Vegával az emberrablás szakértővel és újságíró kolléganőjével folyik, akik miután könyvet írtak róla, most amolyan Sírásó szakértők. A faszi volt FBI-osként sikeresen kivívja Booth ellenszenvét. Szerintük a Sírásó „sikerének” titka, hogy nem tárgyal, ezáltal esélyt sem ad arra, hogy elfogják. Egyszer telefonál, hogy mennyit kér, aztán ha fizettek, elküldi a GPS koordinátákat. Ha nem, akkor meg leírja a tartályt veszteségnek, és új kuncsaftot keres.

Brennan Matthew csigolyáin sokkolótól származó égésnyomokat talál, ezért összevetés céljából bekéri a korábbi áldozatok leleteit és holmijait. Hodgins a srácok ruháin alumínium és kipufogógáz nyomokat talált, ebből arra következtetnek, hogy a Sírásó parkolóházakban kapja el áldozatait. Boothék az államügyész társaságában találkoznak Mr. Kenttel, aki érthetően nem szereti az FBI-t. Valójában azonban a fiainak semmi esélye nem volt a túlélésre, mert Hodgins mérései szerint – a Sírásó által mondott 24 helyett – max. 12 órára elegendő levegőjük volt, ez pedig kevés lett volna a váltságdíj előteremtésére.

Úton vissza a Jeffersonianbe Bones azt fejtegeti társának, hogy szerinte Isten olyan, mint a Sírásó. Ő állítja a szabályokat, nem lehet vele tárgyalni, és utána nem is érdekli az eredmény. Ezek után pedig szeretne vele templomba menni, hátha ott megérti a dolog lényegét. Booth viszont közli, hogy nem működik közre egy szentségtörésben, ha Bones antropológiai kutatást akar folytatni, akkor nézze a vallási csatornát. A vizsgálatokból kiderült, hogy minden áldozatot egy mélygarázsból raboltak el, és valamennyiük ruháján található alumínium. Angela holografikus varázsdoboza szerint kizárt dolog, hogy a testvére törte volna el Ryan medencéjét, mert gyenge volt hozzá és elég hely sem volt a tartályban. Booth szerint a Sírásó csak Matthewt akarta elrabolni, de Ryan megzavarta. Elütötte a kocsijával és azért fulladtak meg, mert csak egy emberre számolta a tartályt. Vagyis hibázott, ergó nem hasonlít Istenre, hisz ő nem hibázik. Angela erre megjegyzi, hogy a heréket a testen kívülre tenni, azért nem volt a legjobb ötlet.

Zack később neki magyarázza, hogy megvizsgálta az összes forgalomban lévő sokkolót, de egyik sem elég erős. Ekkor befut Hodgins, hogy akkor ő a labor királya, mert valami óriási dologra bukkant. A nő kérdésére azonban tagadja, hogy ezért a címért versenyeznének, aztán rohan is, hogy még utolérje Brennant, és beszámoljon neki a felfedezéséről. Zack szerint Angelanak adnia kéne még egy esélyt a srácnak. Brennant eközben elkábítják a kocsija mellett, Hodginst meg elüti egy autó, mikor a földön fekvő kolléganőhöz szalad. Cam egy vacsora keretében igyekszik rádumálni Bootht egy romantikus New York-i hétvégére, akinek közben telefonja van. A nő a lehetséges programokat sorolja, a férfi arcáról meg fokozatosan lefagy a mosoly. Na nem a programoktól, hanem mert a Sírásó hívta, hogy elrabolta Brennant és Hodginst.

A 8 milliós váltságdíj hallatán Thomas Vega aggódni kezd, hogy Brennan talán sikeresebb író, mint ő, de Booth tájékoztatja, hogy Hodgins a Cantilever Csoport nevű vállalat örököseként az igaz zsíros fogás. Visszaértük a nyitó jelenethez, és elraboltjaink éppen a történtekre próbálnak vissza emlékezni, kevés sikerrel. Hodgins azért kiszámolja, hogy kb. 12 órára elegendő levegőjük volt a kocsiban, amiből két órára valót már elhasználhattak. Cam még a pénz miatt aggódik, de Zack megnyugtatja, hogy azzal nem lehet gond, mert Hodgins mocskosul gazdag. Majd arra próbálnak rájönni, hogy kapta el őket. A garázsban lévő kerék és vérnyomokból Booth arra következtet, hogy az történt, mint a Kent fióknál. Vagyis Hodgins megzavarta az elrablást. Zack folytatja az ügy vizsgálatát, Cam átnézi, mit találhatott Hodgins, Angela előkeríti Brennan bátyját, Booth meg megy a Cantilever Csoport elnökéhez.

Brennanék felmérik milyük van. Víz, amiből nem tudják kivenni a zoxigént, törülköző, mini kit, amit nem tudom mi volt magyarul, Ibuprofen, aksi nélküli mobil, digitális fényképező, lézermutató, Brenna regénye, meg egy üveg 3000 dolcsis parfüm, amit a bogaras kisember Angelanak szánt. Hodgins szarul van a sérülés miatt, amitől sokkot kaphat, majd meghalhat, szóval kéne vele kezdeni valamit. Zack nem örül, hogy olyan melót végez, ami nem segít a barátain, de rájött, hogy Ryan Kent elvágta a saját nyakát, hogy a testvérének több levegője maradjon. Műtét a földalatti autóban. Brennan felvágja Hodgins lábát, hogy lecsapolja a zúzódás miatt összegyűlt vért, közben talál valamit a nadrágján. A páciens azért felkészül és búcsú üzenetet ír Angelanak, meg bevallja, hogy teljesen belezúgott.

Brennan bátyja elérhetetlen, Cam pedig nem tudja elolvasni Hodgins kódoltan írt jegyzeteit. Szerencsére elég sokat ír Angelanak, aki lefordítja, hogy az áldozatok ruháján talált alumínium nyomok feltehetően a Sírásó járművéről származnak. Boothnak sincs jó híre, a Cantilever Csoport nem fizet, csak ha van életjel, de az meg nem lesz, mert az emberrabló nem fog újra jelentkezni. Az egész csapat kezd kikészülni. Hodgins arra tér magához, hogy Brennan a dudát nyomja, mert összedrótozta vele a mobilt és üzenetet akar küldeni. Csakhogy a 12 voltos áram kisütné a mobilt, ezért kell bele egy ellenállás. És ha működik, akkor is marad a kérdés, hogy mit üzenjenek?

Hodgins a „Viszlát”-ot javasolja, de Brennan inkább ráveszi, hogy elemezze az őket körülvevő földet és azzal kapcsolatban üzenjenek. A szén bányavidék, vagyis Virginia ránézésre és szaglásra kijön, majd egy Öveges Professzort is megszégyenítő rögtönzött kísérletben, a parfüm, a lézermutató és a fényképező segítségével a pontos összetevőket, ezáltal a helyet is meghatározza. A parfüm kapcsán pedig elmondja Brennanek, – aki el akarja felezni az árát ha kijutnak, – hogy szemben vele, a jómódú írónővel, ő igazán gazdag. Vega nem túl együtt érzően beszélget Boothal, aminek az a vége, hogy az asztalra teperve ultimátumot kap, hogy valahogy üzenjen a Sírásónak és vegye rá a tárgyalásra, ha már az ő révén lett gazdag és híres, vagy ő is meghal, amennyiben Brennanék nem kerülnek elő.

Hodgins a nadrágján talált címkét autópálya matrica darabként azonosítja, majd sikeresen elküldik a 8 leütésből álló SMS-t, mielőtt a mobil meghall. Booth már rohan is az agyasakhoz az üzenettel: 6 7 16 M1,4. Senkinek nem mond semmit, közben a visszaszámláló azt mutatja, hogy lejárt a 12 óra, és a kocsiból elfogyott a levegő. Viszont nem számoltak a csomagtartóban lévő pótkerékkel, amit kiszúrva a foglyok egy kis időt nyertek maguknak. Brennan közli, hogy Booth megtalálja őket, majd vallás elméleti vitába bonyolódnak, arról, hogy ez hit vagy sem. A friss levegő beindítja Hodgins agyműködését, aki egy újabb rögtönzött kísérlettel oxigént állít elő a lítium (fényképező aksiból), a salak (földből) és az ásványvíz reakciójából. Brennan pedig azzal az ötlettel áll elő, hogy a légzsák tölteteit felhasználva próbálják meg kirobbantani magukat. Amibe akár bele is hallhatnak, csakúgy, mint a tétlen várakozásba, így nem árt ha ő is ír búcsú üzenetet.

A laborban még mindig az üzeneten törik a kobakjukat, de egyenlőre csak addig jutottak, hogy mi nem lehet. Cam szerint Hodgins küldte egyiküknek, mire Zack felveti, hogy barátja csak a földért és Angelaért van oda. Mivel azonban számokról van szó, valószínűbb, hogy ő a címzett, és hamarosan megjön a szikra is. A három szám a szén, a nitrogén és a kén vegyjele, az M1,4, pedig a reflexiós mutató, ami a szén egyediségét meghatározó szerves összetevőkre jellemző, amik alapján meghatározható, hogy hol vannak a társaik elásva. Akik már a robbantásra készülnek. Ha nincsenek mélyebben 1 méternél, akkor kijuthatnak, ha igen, akkor a nyomás lekvárt csinál az agyukból. Hodgins szerint úgy még lehetnek politikusok, szóval mindenképpen nyernek. Robbantás előtt azért elbúcsúznak egymástól.

Booth, a laborosok, Thomas Vega és az újságírónő, na meg a fél FBI tanácstalanul áll egy hatalmas külszíni bánya tetején, mikor lent egy kis porfelhő száll fel. Booth veszi észre, és már rohan is, hogy mire a többiek oda érnek, már ki is ássa Bonest. Hodgins is rendben van és bár nyilván senki nem gondolta, hogy a következő résztől átnevezik a sorozatot, azért picit lehetett izgulni. A következő jelentben Angela már a mikroszkóp felett talál Hodginsra, aki engedély nélkül, lopott mankókkal távozott a korházból. Bevallja, hogy nem tud aludni, mert attól fél újra a kocsiban fog ébredni, mire Angela felajánlja, hogy akkor menjen haza vele, és akkor majd őt látja ébredéskor. Legalább ennyi pozitívuma volt a történteknek. Booth végül csak elvitte Bonest templomba, de a nő itt is arról beszél, hogy nincs Isten, ő pedig az átéltek hatásra sem lett nyitottabb a koncepció iránt. Abban viszont biztos volt, hogy társa sosem adja fel a kutatást.

Címkék: dr. csont
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tikobaba 2009.05.12. 09:56:42

Jó rész volt, köszi a hogyvoltot!
süti beállítások módosítása