Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A Kaméleon 3x01 - Crazy

2009. április 25. 10:00 - missparker

A múlt epizód (évad) végi robbanást Angelo szemszögéből is végigéljük. Rettegve ül a padlón, rázkódnak a tárgyak, robaj, csattanás. Felriad, ez már csak rémálom volt. Az SL27 romjait kutyákkal kutatják át, találnak egy holttestet.Parker-apu két keze bekötve, de már kiengedték a kórházból. Miss egészben, csak a robbanás óta nem alszik jól. Telefon jön a holttestről. Még nem tudják, Sydneyt találták-e meg. A triumvirátus követeli Jarodot, új játékost akarnak bevonni az üldözésébe. Jarod annyira él, hogy Parker-apu most kapott felvételeket a Központ egy távoli irattárából. Jarod tombolva verte szét, láthatólag megőrült.

És tényleg, kényszerzubbony, diliház, ápolók vonszolják a folyosón, ő meg az egyetlen gyerekdalt énekli, amit tud. Az ápolók beviszik egy szobába, 'huh, de erős ez a fickó. Vajon ki lehet? Szerintem ő sem tudja.' Főcím.

Miss trappol a Központ folyosóján, jön a felkötött karú Broots (ő is megúszta tehát), hallott-e a megtalált holttestről? Mert nem Sydney volt, hanem Gar. Hát, utána nem sírunk. Rainest is tologatják a folyosón, az új szárnyban lakik (az őrültek és rokkantak helye). Miss meg akarja nézni, mit csinál a zombi az új szárnyban, be kell lógni oda is. Jarod először találkozik az orvosaival. Dr. Carla Goetz, egy szimpi dokinő, és Dr. Blythe, róla még nem lehet semmilyen véleményünk. Jarod a szokásos gyerekdalt énekli kényszerzubbonyban, megkérdezi hol van anyu és apu. Aggódhatunk érte. Na jó, beszélgessünk. Neve? Jarod. Vezetéknevet hetente vált.

Miss a felújított szárnyba megy, tényleg bizarr hely. Gólemek közelednek, a folyosóról beugrik egy szobába. Sydney üldögél a sötétben! Nem halt meg, ennek örülünk, de miért rejtegetik? Miss semmit nem tehet, hogy kimentse innen, de ezt Sydney nem is akarja. Mi van Jaroddal? Miss beszámol, hozta a lejátszót az irattáras cd-vel. Sydney mindig is ettől félt. Hogy Jarod beleőrül a külvilág nyomásába. A gyötrődő kiáltása a videón ezt mutatja. Missnek most tűnik fel, hogy Sydney nem nézi a videót: megvakult. Az utolsó esélye, hogy segítsen Jarodon, ha Miss hoz neki valamit, amit otthagyott, mielőtt szétverte az irodát. Jarod tovább beszélget Carlaval, azt kéri tőle, mondja el, honnan jött. Előadja az igazat, az elrablásáról, a Központról. Ez elég hihetetlen ahhoz, hogy egy őrült vallomásának tűnhessen. Milyen ez a Központ? Ott nincs remény, mindent elvettek, mindig figyeltek. Miért csinálták ezt? Mert Kaméleon vagyok, átváltozok, akivé csak akarok. Rajzolni akar, beszól a pszichonéninek, túlértékelik a pszichiátereket, tudja, ő is volt az egyszer. Ügyvéd is volt. A dokinő csak mosolyog, mi viszont már biztosak lehetünk benne: Jarod szerepet játszik.

Miss és Broots az irattárat nézi át, Jarod két komolyan védett fájlt nyitott meg. Charles ezredesről, az apjáról, és Parker-anyuról. A cuccait is megtalálták, pszicho-könyvek, drogok. Rajzok Parker-anyu lelövéséről. Jarod már a Központban élőkről mesél Carlanak. Catherine haláláról, Parker-apuról, Rainesről, és Lyle-ról, aki megölte a testvérét. Végül Sydneyről, mint alkotójáról. A dokinő megállapítja Blythe-tal, hogy Jarod ezt a sok képtelenséget teljes meggyőződéssel mondja, tutira elhiszi.

Sydney Jarod cuccait elemzi. Öngyógyítás? Az nem vall Jarodra. Miss megjegyzi, hogy mellesleg az irattár szétverése sem vall rá. Egy könyve nem illik a többi közé: Houdini szökései. Ennyit a kényszerzubbonyról. Jarod simán megszabadult tőle, a szellőzőn keresztül átmászott egy másik szobába, egy nőhöz. Bemutatkozik, segíteni jött.

Miss az irodájában gondolkodik a testvérén, arra a gondolatra, hogy esetleg a Szépfiú az, megint iszik egy vödör piát. Aztán lemegy Angelohoz, és tőle szokatlan kedvességgel kérdezi: te vagy a testvérem? Angelo ugyan Jarod dolgaival foglalkozik, de egy pillanat alatt diagnosztizálja Misst: fél, összezavarodott. Majd később: reménykedik.

Broots lihegve jön, Szépfiú visszatért, már ott vigyorog a labor lépcsőjén! Azért jött, hogy segítsen elkapni Jarodot. A magam részéről repesek, érdekes epizódok elé nézünk vele! Jarod az ápolóval teremt kapcsolatot, a segítségére szoruló nő Mary, enyhe idegkimerüléssel hozták be, aztán egyre rosszabbul lett, meg akart szökni, hogy öngyilkos legyen, ezek után ki sem engedhetik. Jarodot megszabadítják a muszájdzsekitől és egyedül hagyják a doki szobájában. Hiba volt, máris kutat, Mary egy másik nővel szökött meg az intézetből, Blythe akadályozta meg az öngyilkossági kísérletét, a másik nő, Erica nem került elő többé. Ezt a cikket Jarod lefénymásolja, mire Carla jön, ártatlan tekintettel üldögél az asztal előtti széken. Kap egy rajzfüzetet, ha kedve van, rajzoljon. Carla próbálkozik, beszéljen arról, milyen ember Jarod? (Akarod tudni? Szökésben lévő kísérleti nyúl, köztörvényes bűnöző, szélhámos, önbíráskodó, időnként szadista, egyébként kedves, aranyos, jószívű fickó.) Jarod őszinte: fogalma sincs, ki is ő valójában. Később Marynek mutatja az Ericáról szóló cikket, a nő felismeri, szép karkötője volt. Együtt szöktek, az erdőn át. Erica a tóba esett. De mi elől menekültek? Jarod azt kéri Mary-től, hogy ne szedje be a gyógyszereit, azok betegítik meg.

Miss Szépfiút kérdezi, hogy került vissza a Központba. Triumvirátus, és Parker-apu is tudják, hogy képes a vérét adni az ügyért, amiben hisz. Miss pontosít: emberrablás, sikkasztás, gyilkosság? Ó, ez csak nézőpont kérdése. Mint a hiányzó hüvelykujja. Valaki egy csonka kezet lát, ő 4 tökéletes ujjat. És te Parker, mit vagy hajlandó feláldozni? Hát, anyu többet adott egy ujjnál, és erre a lánya is képes. Szépfiú kezébe nyomja az üvegkeretbe tett fényképet Cathrine-ről. Lyle megvágja magát, Missnél van zsepi. Vérminta levéve.

Jarod az erdőben kutat, Mary azért ugrott a tóba, hogy mentse Ericát. Jarod körülnéz odalent. Egy autó, benne egy holttest maradványai, csuklóján karkötő. Erica?

Központ, új szárny, Sydney-hez Mr. Lyle jött, barátként. Én nem vágynék ilyen barátra. Miss vérmintát vesz Angelotól is, tőle a szokásos módon, fecskendővel. Angelo ráérez a lényegre: igazság. Miss magától is levesz egy kémcsőnyit. Befut Broots, na, ki hozta vissza Szépfiút? Parker-apu. Minden kapcsolatát bevetette, hogy visszahelyezhesse. Köszi, Broots. Most a vérmintákról csinálj DNS-tesztet, megrázzuk a családfát, majd meglátjuk, ki pottyan le róla.

Jarodot visszakísérik a szobájába, szeretetrohamában átöleli a takarítót. Aki átlát a szitán, észreveszi, hogy az ápolt lenyúlta a szobakulcsot. Visszakéri. De a telefonját nem, Jarod vigyorog. Vissza a dokinő szobájába, kis hackeléssel bejut a rendőrségi nyilvántartásba, a tóban lévő kocsi a rendszáma alapján Blythe-é. Az elmaradhatatlan gonosz nézés következik.

Carlával a kertben sétálgat, a nő gyanakszik. Jarod pont annyit tett, amennyivel bekerülhetett. Irányított környezetre vágyik? Hát igen, túlértékelik az agyturkászokat: ez a nő például sülthülye. Na jó, nem Jarod a legkönnyebb eset, de akkor is. Jarod a lopott telefonon Misst hívja, Sydney visszanyerte már a látását? Hát ezt meg honnan tudod? Hűlj le Parker, a kezeletlen stressz őrülethez vezet. Miss jelzi, ezt tudja, Hitler sem jógázott. Egyébként te őrjítesz meg Jarod. Most éppen mi vagy? Freud? Houdini? Mi az, Miss, kezded érezni, milyen az, ha nem tudod, ki vagy? Jó kis civakodás volt. Miss visszatér a laborba, Sydney is megérkezett. Szépfiú vigyorogva közli, hogy kihozta.

A robbantás? Újravizsgálta az ügyet, a nyomozása megállapította, hogy Miss rossz következtetésre jutott: nem Sydney, hanem Gar tette oda a bombát. Miss elneveti magát, de nem tiltakozik, Garnak már mindegy. A nagyobb baj, hogy Lyle jelentését csont nélkül megették a hatalmasok. Miss most Sydneynek megy neki, eladtad a lelked ezeknek? Majd megint Lyle-ra vicsorog, Sydney rendet tesz, fiatalság, dolgunk van! Miss elmondja, hogy Jarod hívta, és hogy zavartnak tűnt. Sydney szerint talán csak őrültet játszik, pl. egy diliházban. Jarod, forró lesz a talaj, haladni kéne. Mary nem szedi a gyógyszereit, tisztul is az elméje. Elmondja neki, mit talált a tóban, kifaggatja a nőt arról az estéről. Erica terhes lett Blythe-tól, Mary-t kérte, hogy segítsen megszökni neki. Az erdőben megjelent Blythe, magához csalta Ericát. Leütötte, betette a kocsiba, a kocsit beküldte a tóba. Mary megpróbálta megmenteni, de Blythe észrevette, utánaugrott, vízbe akarta fojtani. De jött Jimbo, az ügyeletes ápoló, azt látta, hogy Blythe birkózik a vízben Maryvel. Ehhez igazította a meséjét.

Akció, éjszaka, Blythe telefonhívást kap: Raines rendőrtiszt hívja (Jarod bájos humora), megtalálták az autóját a tóban. Blythe ideges lesz, volt benne valami? Hát, még sötét van, nem tudni. De furcsa, hogy az autója eltűnt, ő meg fizette tovább a biztosítást rá. Broots a diliházakat ellenőrzi, megtalálja Jarodot.

Lyle nem érti, Jarod miért hibázott ekkorát, Misst nem érdekli. Sydney érti, ez üzenet: még mindig Jarod irányít.

Reggel, Blythe megy a tóhoz, a kocsija már a parton, a darukötélre kötve, egyébként sehol senki. Megnézi közelebbről, Jarod rászól: nincs benne Erica. Blythe felismeri, hogy Jarod nem páciens, menekülne. Késő, Jarod megragadja, bepakolja a kocsiba, beleereszti a vízbe.

Majd kimenti, mint egy másik diliház pszichiátere. Itt Blythe tomboló elmebetegként kerül izolálásra, kényszerzubbonyba. Teljes a bosszú. Miss és Lyle megérkeztek Carlahoz, Miss szerint Jarod súlyos mentális zavarral küzd, a Delaware-i klinikájukon ápolták. Jarod szobája üres, mily' meglepő. Carla megtalálja a rajzfüzetét, ledöbben.

Maryért jött a családja, Miss az irodájában emészti, hogy már megint elszalasztotta Jarodot. Broots jön borús képpel, neked meg mi bajod? A DNS teszt eredményét hozta. Miss reménykedik, mondd, hogy Angelo az. Broots nem mondhatja. Miss ilyen tragikusan még sosem nézett senkire.

Csendben bevonul apuhoz, leteszi az aktát. Lyle most érkezett, az ajtóban áll. Már tudták? Szó nem hallatszik, a tekintetek beszélnek. Jarod hívja Sydney-t, hogy van a szeme? Vak, de tisztábban lát, mint bármikor.

Címkék: a kaméleon
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SANNA 2009.04.27. 20:06:45

annyira bosszant, hogy a retek klub abbahagyta a sorozatot, igaz azt ígérték, hogy nem örökre, na de akkor is....
Még jó hogy írod a hogyvoltot :D

missparker · http://hogyvolt.blog.hu/tags/a_kam%C3%A9leon 2009.04.28. 09:07:23

Hát igen, anno a tv2 bánt vele mostohán, most az RTL Klub. Sajnos vagy szerencsére, nemcsak ezt az egy sorozatot dobálják folyamatosan (ebből legalább az látszik, hogy nem a sorozattal van baj, hanem a tévékkel).

Pissta 2009.05.28. 11:31:37

Ez az egyik kedvenc részem! Őrült jó! ;)
Tetszik mikor Clara megtalálja a rajzokat!
A hogyvoltja is jól sikerült!
süti beállítások módosítása