Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Lost 5x02 - The Lie

2009. április 14. 09:00 - sixx

Az USA-ban ez a rész az évadnyitó után került adásba egyből, hogy jobban üssön, bár magában is tökéletesen magállja a helyét, ahogy az menten kiderül. Három évvel ezelőtt vagyunk, Penny hajóján, ahol a már korábban látott "hazudjunk ezerrel" beszélgetés elejét látjuk, mégpedig azt, hogy Hörli nem akart kamuzni, hanem elmesélni mindent, ment baszkurálja a lelkiismeret- Mondjuk ő jól érzi magát a sárgaházban, megértem, de a többiek nem nagyon akarnak odajutni, így nagy nehezen ráveszik, hogy hallgasson. A végén a másik szkeptikus, Szájid is beadja a derekát, mire Hörli megjegyzi, hogy na, öcsém, ha egyszer szükséged lesz majd a segítsémere, akkor nekem oszt hiába szólsz.

Vissza a jelenbe, ahol Hörli és Szájid menekül Los Angelesen át, Hörli az elmegyógy.- és intézetes pizsamakabátjában, kecsapfoltos pólóban, Szájid kiütve az előző esti kábító nyilaktól, és persze, hogy lemeszelik őket - de nem egy normális rendőr, hanem Ana Lucia. Aki persze csak Hörli elméjének terméke(?) és próbálja észhez téríteni a széthulott nagyembert, hogy ne száguldozzon már félőrült módjára, váltson pólót, Szájidot vigye el valami biztonságos helyre és akkor megússza. Ja, és Libby üdvözöl, szól még be egy hatalmasat a végére, szevasz Michelle Rodriguez, jó volt ismét látni.

A parton vagyunk, ahol Bernard tüzet akar csiholni, Survivor-style, de nem nagyon megy neki, mert idétlen, Rose meg folyamatosan szekálja hozzá, nem lehet egyszerű így. Egy Neil nevű redshirt (a készítők külön vicce, hogy piros pólóban van) is előkerül, de csak azért, hogy később meghaljon, mint az első évad háttérszereplői. Szójerék visszaérnek a partra, az új vezér egy inget szervál magának (Neiltől, akit csuklóból elnevez Frugurtnek) és máris megy Juliskával tárgyalni a gumicsónakról, egyben megválaszolnak egy nézői kérdést, azaz hogy van az, hogy a tábor eltűnik az időben, de a csónak nem? Hát úgy, hogy ami az ugrás alatt náluk van (értintik), az velük ugrik - márpedig az első villanásnál Daniel pont a csónakban ült.

Faraday is visszaér a partra, és be kell számolnia a hollétéről, mert Szójer mikromenedzseli az alkalmazottakat. A vezetőség (Juliska+Szójer) a hajózási útvonalak felé venné az irányt a gumicsónakkal, de Faraday megtorpedózza az ötletet, először azt kellene tudni, MIKOR vagyunk, majd utána ugrálni. (Nem okoskodás, de nem mindegy? Úgyis ugranak megint egyet.) Miles megunva a parttalan vitát, elmegy kajáért, se kés, se fegyver, a pali ötven kiló vasággyal, a vaddisznókkal vívot csörte elég egyesélyes lesz. Hörlire ugrunk, aki Szájidot ébresztgeti, majd egy boltba megy pólót venni, ahol az eladó felismeri, de sikerrel letereli a dolgot. A tévében közben észreveszi, hogy már háromszoros gyilkosként körözik, ez egyre cifrább.

Katinka is auózik, és pont ahhoz a benzinkúthoz érkezik meg, ahonnak Hörli távozott 20 másodperccel ezelőtt. A terv továbbra is a menekülés, Áronnal együtt el innen, messze. Megszólal a telefon, ismeretlen szám, de felveszi. Nem halljuk, ki van a vonal másik végén, de Katinka megörül neki, és máris megy vele találkozni. Kizárásos alapon Szán lesz az, mert Dzskkel nem így beszélne, Hörli és Szájid menekül, Dez valahol Angliában. A doki és Ben kicsekkolni készül a szállodából egy apró közjáték után: Ben lehúzta a budin Dzsekk drogját, az meg ezért kissé megorrol rá, de összeszedi magát. Ben megy biztonságba helyezni Lokkbácsi koporsóját, és hat óra múlva elmegy a dokiért, akinek még azért odaszól, hogy pakoljon a bőröndben mindent, amit fontosnak tart, mert ide a büdös életbe' nem jön vissza.

Hörli faterja éppen reggelizik, amikor megjön a gyerek és hoz magával egy ájult irakit is a biztonság kedvéért. Hörli egykori giccsparádé háza még áll, ha valaki nem látta volna az epizódot, képzelje el azt, hogy Győzike lakberendezője felszív vagy három csík kokót, majd nekiesik egy háznak, a végeredményre lehet tippelni. A kajálásból (meg tévézésből, éppen az Exposé című sorozat megy, amiben Nikki játszott a második harmadik évadból) nem lesz semmi, ráadásul Hörli az igazat mondja a faternak, elmegyógy- és intézettel, kábító nyilakkal, ellenséggel meneküléssel, de nem hisznek neki. A rendőrség is megjelenik és Hörlit keresik, de a fater nem köpi be, pedig azt is elmondják neki, hogy három gyilkossággal vádolják a fiát. Szegény Hugó, látod, igaza mondasz, mi lesz belőle.

Ben a hentesnél biztonságba helyezi Lokkbácsi holttestét, mert a hentes neki dolgozik, biztos valami kiugrott ádör. Ja, és Lokkbácsi holttestére vigyázni kell, mert. A szigeten Bernard majdnem tüzet rak, de csak majdnem, mert elkúrja. Faraday a csillagok állásából akar tájákozódni, Sárlott hoz neki mangót, és fejfájásra panaszkodik, amin Faraday annyira nem csodálkozik, szerintem pontosan tudja, mi történik a csajjal, aki radásul egyre több mindent fejelt el, pl. az anyja leánykori nevét. Miles jön meg egy vaddisznóval, amit "talált" az erdőben. Mivel csak három órája hullott el a vad, így ehető. és ezt Miles onnan tudja, hogy a halottakkal tud kommunikálni. Neill, a hamarosan halott mellékszereplő egyre csak akadékoskodik, se tűz, se kés, mi lesz velünk, ójaj. Már mindenkinek elege van belőle, így nem sajnálja senki, amikor egy tüzes nyíl a mellébe fúródik: valakik támadják a parti népséget. Menekülés jön ezerrel, közben a statiszták hullanak, mint a legyek, vajh ki lőhet? Gondolom, az ádörök, de majd kiderül (muhaha).

Hörli a ház ablakából a zsarukat figyelgeti, és tisztázza a faterrel, hogy nem ment el az esze, csak nagyon szar napja van. Megjön Hörli muterja is, és kérdezi, hogy miért van egy halott pakisztáni a heverőn? Tiszta Tarantino, a néger hullatárolóval. Hörli faterja elkocsizik Szájiddal a csomagtartóban, Ugrunk Szánra és Katinkára, mert a koreai nő volt a telefon másik végén, hogyvagytok, jólvagyunk, mizujs? Hát semmi, csak valaki el akarja tőlem venni a gyereket. Szán gyakorlatias megoldása, hogy ki kell nyírni azt, aki Áront akarja, más megoldás nincs. Katinka ettől megretten, ő nem annyira vérszomjas, mint a másik nő. HörliFater Szájidot Dzsekkhez vitte persze, aki meg a kórházba az irakit, mert ha nem viszi oda, akkor meghal. Dzsekk lejelenti a dolgot Bennek, Hörli meg otthon kipakol a muternak az egész eddigiekről, mi pedig röhögünk önfeledten, mert a történet pont olyan, mintha a besavazott Rejtő Jenő írta volna.

A szigeten Szójer és Juliska az erdőben császkál, a csávó belelép valami tüskébe, és szonofabiccsel egyet. Kisvártatva lépéseket hallanak, egyenruhás lábak koslatnak az aljnövényzetben, majd a hozzájuk tartozó felsőtestek is megjelennek, és elkapják őket. "Mit keresnek maguk a mi szigetünkön?" MIKOR VAGYUNK??? Dzsekk a kórházban próbálja felébreszteni Szájidot, sikerrel, az iraki reflexből majdnem kiszorítja belőle a szuszt. (Drukkoltunk.) Szájid magához tér egy kicsit, és beszélgetnek, mi lett velem? Mi lett volna, elkábítottak, HörliFater hozott ide, Hörli otthon van az anyjával. "Ki tud még erről?" - kérdezi Szájid, de Dzsekk nem válaszol. Ben tud róla, már ott is van a házban, és próbálja rábeszélni Hörlit, hogy menjen vele, de az hallgat az ösztöneire és arra, amit Szájid mondott, azaz pont az ellenkezőjét teszi, mint amit Ben mond, és nem megy a gülüszeművel sehová, hanem inkább kiszalad a rendőrökhöz, hogy itt vagyok, emberek, vigyetek! S lőn.

Juliskáék igen nagy bajban vannak, egy brit akcentussal beszélő, és rendkívül ideges fiatalember kilátásba helyezi, hogy levágja Juliska mindkét kezét, ha nem mondják el, mit keresnek a szigeten. Kellemes modorú, megnyerő ember. Szójer kétségbeesve próbája halogatni a rögtönzött mészárlást, de hiába, emelkedik a bozótvágó kés, amikor a dzsungelből egy kés áll a csávó mellébe, nem vágsz te itt semmit, gyökér. A másikat Szójer vágja pofán, a harmadikat megint a titokzatos ismeretlen intézi el, aki persze nem más, mint Lokkbácsi, aki mindig jókor érkezik meg mindenhová. A gyökér ellenséget Szójer egy kicsit bántja, de csak ájulásig, jó lesz majd még valamire.

Ugrunk egy titokzatos szobára, ahol egy nagy inga mögött egy csuklyás asszonyság irsogál mindenféle vad egyenleteket a táblára. Egy számítógép pittyan fel, és megjelenik rajta egy felirat: Esmény ablak észlelve, bármit is jelentsen ez, az inga a Föld térképén húz vonalakat, a csuklya továbbra is a nő fején, ennél titokzatosabb már nem is lehetne. A nő a föld alatti kamrából felmegy a felszínre, egy templomba, ahol már Ben várja, és neki már leveszi a csuklyát: az az öregasszony, aki Dezmond első flashbackjében a sorsról és hasonlókról mesélt neki, és aki annyit mond továbbra is nagyon titokzatosan, hogy Ben, hetven órád van, és öcsém, a gülüszemű be van szarva az öregasszonytól kajakra.

Címkék: lost
27 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Onix Titan 2009.04.14. 09:17:51

Ez is mekkora epizód már :D
Amikor Hurley kirhoan a rendőrökhöz az 10 pontos.
És a néni is rohadt király. 3. évad elején, vagy mikor láttuk.
Azt imádom ebben a sorozatban, hogy ki van találva a sztori rendesen, nincsenek hülye logikátlanságok benne. Vagy ha igen, akkor kitalálnak rá egy király magyarázatott, vagy felrobbantatják Lokkbácsival :)

Invictus 2009.04.14. 09:35:39

Elkezdték az 5. évadot valamelyik magyar adón?

EasyFriend 2009.04.14. 09:38:51

Mintha ebben az évadban az eddigieknél több poén, szarkazmus lenne. Megint egy csomót röhögtem. Szerintem a szerzőket is felszabadította, hogy van egy fix időhatár, amire lezárják az egészet.
Ezen felül újra király volt a zene, és először Hörlit sajnáltam meg piszkosul, ahogy szomorú szemekkel elmeséli anyunak az egész sztorit, aztán meg a végén Bent, pedig őt ritkán szoktam, de ahogy írod is, sixx, az öregasszony úgy beszaratta, hogy már én sajnáltam szerencsétlent.
Melyik epizód volt pontosan ez a bizonyos, a skót első flashbackjével?

EasyFriend 2009.04.14. 09:39:48

@Invictus: Igen, AXN-en hétfő esténként 9-től. Tegnap ment ez, az 5x02.

sixx · http://comment.blog.hu 2009.04.14. 09:44:07

@EasyFriend: amikor Dez elfordította a kulcsot odalent.

a katona fehérben 2009.04.14. 09:57:11

Jó kis epizód volt, vicces és izgalmas is (shi-tzu lol) de kellett a hogyvolt, mert a háttérzenéből gondoltam, hogy fel kellett volna ismernem a nénit a végén, de ki a fene bír fejben tartani ennyi arcot öt évadon át? Viszont a "Hörli meglát valamit az eladó háta mögött üzemelő tévében" jelenet, amellett, hogy önismétlés, még méltatlanul közhelyszerű is.

ReklámFüggő 2009.04.14. 09:59:49

@EasyFriend: A 3. évad 8. részében ("Flashes Before Your Eyes").

Gabba 2009.04.14. 10:06:39

Száguld a hullámvasút rendesen, tiszta emberkínzás így hetente nézni.

Nekem tetszik, hogy kicsit több a humor és nem mindent vesznek hótt komolyan az írók. Amikor Hurley meséje anyunak király volt, amikor aszondja "és 108 percenként meg kellett nyomnunk egy gombot, mert... na ezt egyáltalán nem értettem." akkor már hangosan vihogtam.

Bent is megint összeverhetné már valaki...

morbiczer 2009.04.14. 10:08:44

Nagyon lenyegtelen, de Nikki es Paolo a harmadik evadban szerepeltek, nem a masodikban.

Gabba 2009.04.14. 10:36:14

Ja, és ahogy Hurley apja csinálta a reggelit, ugye hogy volt benne egy kis Dexter nyitó főcím fíling?

nygá 2009.04.14. 11:24:26

sixx, Frogurtot nem most nevezte el Szójer, a valamelyik webizódban már láttuk, rá akart nyomulni Libbyre mégpedig pont aznap jelentette be ezt Hörlinek amikor Májkül lelötte Libbyt. (Tudod, amikor elment pokrócért vagy mi a faszért.)

spamdog · http://www.szorfdeszka.hu 2009.04.14. 11:29:45

sixx : Hörli faterja elkocsizik Szójerrel a csomagtartóban,

Ugye természetesen Szájidról van szó.

sélli_ 2009.04.14. 11:45:55

'..kérdezi, hogy miért van egy halott pakisztáni a heverőn?' Priceless! :)))
Az utolsó 10 perc a lángoló nyilakkal, dzsungel futkosással, késsel hadonászó uniformist viselő akárkikkel, kopaszember felbukkanással, ingásnénivel, beszart-Bennel úgy odaver, hogy ihaj...
Ana Lucián fél órát röhögtem :) RLZ!

EasyFriend 2009.04.14. 12:42:50

Abban is volt nem kevés sötét irónia, hogy ez a Neil gyerek pont azon nyikorog, hogy Bernard a büdös életben nem fog tüzet csiholni, erre hirtelen kigyullad... :-) Aztán lassan leveszi a néző, hogy ez egy mesterien időzített tüzes nyilas támadás.

Savafan 2009.04.14. 13:20:32

nagyon ütős epizódok. nem lankad az esemény. azt hittem az elsőből, hogy a szigeten maradtak időbeni ugrásai miatt majd kicsit "unalmas lesz" mert a nagy dolgoknak a való életben kell majd történniük. de nem. ott is zajlik az élet, rendesen!
az első epizódban nem azt mondták, hogy a múlton nem lehet változtatni? mert akkor miként történhetett meg, hogy a múltban (vagy hol) tüzes nyilakkal lenyilazták a majdan repülőn lezuhanó embereket?
ahogy Hörli elmeséli a 4 epizódot, zanzásítva az nagyon állat volt:))) jól összefoglalta és a lényegek megvoltak benne.

két kérdésem lenne:
1. ki volt Libby és milyen kontaktban volt Hörlivel? ő volt akit a bunkerban legyilkolt a fekete bőrű mielött elszaladt a fiáért? csak tippelek a fentebb irtak miatt.
2. az epizódzáró öreg hölgy milyen szerepben tetszelgett amikor Dezzel találkozott?

arra vagyok kíváncsi a sziget "főnöke(i)" mikor kerülnek elő az időutazásban. Áron valódi anyukája is eltűnt, mint szürke csacsi a ködben.

sélli_ 2009.04.14. 14:12:44

1. Libby Hörli majdnem barátnője volt a szigeten, de mint az egyik flesbekkből kiderült együtt nyomták a az elmegyógy és intézetben is. Igen, Májkül nyírta ki anno a kölök miatt.

sélli_ 2009.04.14. 14:16:52

Ja, a 2. meg: szerintem nem volt konkrét szerepe (de ha mégis, majd valaki kijavít), csak a padonülős beszélgetés alkalmával mondta Deznek, hogy hiába hadakozik a sorsa ellen, úgysem tehet ellene semmit. Mer a Nosztredámusz megmondta :))

visszakerestem a hogyvótból:
'mert amikor elmegy gyűrűt venni (miután egy haverjával az időutazásról polemizál kicsinyég) egy nagyon idegesítő öregasszony közli vele, hogy ne vegyen gyűrűt, mert neki az a sorsa, hogy felszálljon a hajóra, elmenjen a szigetre, és nyomogassa a kurva gombokat. Dez leszarja, mit tudsz te, öregasszony (Isten?), de a mami megmutatja neki hogy hiába mentünk meg valakit a biztos haláltól, az univerzum (Isten?) korrigálja ezeket a baklövéseket, nem kell emberkedni'

Savafan 2009.04.14. 14:36:04

köszi!

akkor ezek szerint az öreg nénike:) majd még bekavar Dez bácsinak. aki amúgy igen eltűnt a jelen versenyzői közül.

ugye jól emlékszem, hogy egy régebbi évadban, amikor a mai Jack találkozik Katinkával akkor Katinka egy Szójörös telefonbeszélgetésről pletykál neki? mert ha tényleg eltűnt a sziget akkor az időben éppen mikor telefonozhatott neki Szójör?

még egy kérdés: elméletileg a szigeten maradtak előre is utazhatnak az időben vagy csak mindig az aznap és régebbi idők közt utazhatnak? ha igen akkor elméletileg egyszercsak megjelenhet nekik valaki a hatokból:) amúgy az kicsit még szokni való, hogy Lokbácsi egyik képen éppen halott aztán meg kajakra gyilkolászik mindenféle idegen népeket.
az létezhet, hogy a templomos nénike által említett 70-ik órában majd a valóságban is vége lesz a sorozatnak? teljesen, nem csak évadzárónak. lehet, hogy ezen időpont felé halad mostantól az egész cselekményszál?

sélli_ 2009.04.14. 15:38:41

@Savafan: Hű, hát inkább nem válaszolnék a feltett kérdésekre, mert a fele spoiler. Már csak párat kell aludni, és mindenre kapsz választ. Türelem, rózsát termek! :))

Savafan 2009.04.14. 20:41:47

@sélli_: akkor ne válaszoljon más se:)várom a soron következő epizódokat és ezek szerint válaszokat is kapok. kivárom!

kla 2009.04.14. 21:30:43

Savafan: összekevertél két dolgot, Sawyer nem telefonált Kate-tel, hanem súgott neki valamit a helikopteren, kért tőle valamit, Kate meg ezzel kapcsolatban telefonálgatott.

Savafan 2009.04.14. 22:36:18

@kla: abban az epizódban amikor a jelenben Jack találkozott Katinkával, ha jól emlékszem említett valami ilyesmit. de lehet, hogy rosszul emlékszem.

s3v3n 2009.04.15. 06:51:11

szerintem ezt a részt amerikában is külön kellett volna adni. pazarlásnak éreztem, hogy egyszerre leadtak két ütős epizódot, ráadásul úgy, hogy mindkettő teljesen más :)

Pepe0419 2009.04.15. 11:14:45

jól látom, hogy az AXN Románia (digitévések) már ma látják a 3. epizódot? Úgy láttam, hogy szerdánként jön az új rész itt

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2009.04.15. 17:42:59

Nagyon jó, fordulatos rész volt. Különösen Lokk antréja tetszett.
De most ez az időbeni ugrálás hogy van? A múlt részben fél napon beül már 2x ugrottak, most meg egész rész alatt csak egy időben voltak...?

Llew 2009.07.06. 10:18:26

Tetszik ez az előző részben felvett humoros vonal. Lokkbácsi a remek belépők mestere. Ez az időutazósdi még nagy szart fog kavarni. Ha kinyírják a startisztákat a múlétban, akkor, hogy a picsába zuhannak le a gép utasaként. Illetve ha semmin nem változtathatnak, akkor hogy ölik meg őket, mikor elvileg eredetileg nem tették, plusz, mi lesz azzal, akit a kopaszember elintézett? Faraday nagyon nem mond igazat szerintem. Szegény Bennek szüksége lesz egy gyorstalpaló Scofield tanfolyamra, hogy Hörlit is kihozza és a határidőt is tartsa.

Kenda 2009.07.09. 13:39:35

Nagyon király rész volt mind a három a retekklubon! Ráadásul egyszerre... csak kapkodtam a fejem :) mire leesett valami, addigra jött két másik nabazdmeg, még jó, hogy felvettem és visszanézhettem :D

Eddig kibírtam, hogy ne olvassam el előre a hogyvoltot, utólag is köszi érte :)
süti beállítások módosítása